+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 7 1 2 3 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/130

Tema: Euroliga/Eurocup

Hybrid View

Euroliga/Eurocup

Tema o najjačem klupskom natjecanju u Europi. Povod otvaranja je naravno današnja senzacionalna pobjeda Cedevite protiv Maccabija u Izraelu.

Maccabi Electra 73:83 Cedevita

Izvještaj s tekme:

Iako je uoči gostovanja u Tel Avivu bila prežaljena, Cedevita je stigla do velike pobjede. Svladala je branitelja naslova Maccabija s 83:73, upisala prvu euroligašku pobjedu ove sezone i pokazala da ne smije biti unaprijed otpisana. Momčad Jasmina Repeše vodila je cijelim tijekom susreta, u završnici je izdržala nalet domaćina i upisala veliku pobjedu...

Zasluženo su, pred više od 11 tisuća ljubitelja košarke, Repešini dečki upisali bodove, nakon zanimljive i do kraja neizvjesne predstave. Cedevita koja je iz utakmice u utakmicu pokazivala napredak večeras konačno nije posustala. Zagrepčani su slavili nakon što su pokazali vrlo dobru igru, prije svega timsku, u oba smjera, čvrstu obranu, efikasan napad i koncentraciju do kraja.

Cedevita je stekla vodstvo u početnim trenucima, poveli su 4:0, ali domaćini su uzvratili za izjednačenje, a nekoliko trenutaka poslije Sofoklis Schortsanitis doveo je svoju momčad u minimalnu prednost 8:7. Odgovorili su igrači Jasmina Repeše serijom 11:0, a za dvoznamenkastu razliku i vodstvo 18:8 precizan je bio Luka Babić. Do kraja četvrtine domaćini su uspjeli smanjiti zaostatak na četiri poena.

Početkom druge dionice igre imali su igrači Guya Goodesa priliku za izjednačenje ili prelazak u vodstvo, ali ju nisu iskoristili. Uspješna je na drugoj strani bila Cedevita, prvo je Tomislav Zubčić ubacio tricu, zatim je kapetan Roko Ukić iz polukontre položio, a u 14. minuti Zubčić je ponovno uspješan za tri poena i +10. Raspoloženi Jeremy Pargo držao je u tim trenucima svoju momčad u igri, ne dozvolivši protivnicima da se skroz odvoje, a druga četvrtina završena je rezultatom 40:44.

U treću četvrtinu Cedevita je ušla sa četiri poena više, ali domaći igrači izjednačili su u 24. minuti preko Devina Smitha. Više od toga nisu uspjeli, gosti su u ključnim trenucima odigrali smireno, te su imali i najveću prednost +11.

Uspjela je gostujuća ekipa izdržati stalne pritiske protivnika i zasluženo slaviti. U 36. minuti susreta, pri rezultatu 70:74 Repeši je dosuđena tehnička greška, zbog ulaska u teren. Priliku Maccabi nije iskoristio, što su kaznili Zagrepčani preko Marija Delaša i Mire Bilana dvije minute prije kraja.Točku na pobjedu u posljednjim sekundama stavio je Ukić pogodivši tricu.

U razigranoj zagrebačkoj ekipi pet igrača ostvarilo je dvoznamenkasti učinak, a najefikasniji su bili Ukić sa 17 postignutih poena i Gordić koji je upisao 16 poena. Prvi strijelac Maccabija bio je Pargo koji je zabilježio 23 poena.
    http://www.hrsport.net/vijesti/47854...prvaka-europe/

Ukić i Gordić najbolji.

Sažetak veličanstvene pobjede

Žrtva tranzicije Trotoar avatar
    Datum registracije
    Sep 2012
    gledao

sjajna partija cedevite........
    samo ne znam kakve veze imaju godine sa tim

Šarić zabio 18 koševa uz 11 skokova za Efes, Tomić zabio 18 koševa za Barcu, a Hezonja 13. Jedan gif Hezonje

Cedevita dobila Limoges, ostala u igri za drugi krug

ako Repeša ne stavi Hezonju na EP, i ako uopće ostane trener nakon one blamaže, mislim da ću mu osobno ići jebati sve po redu. je hercegovac, ali ničime nije zaslužio da ostane izbornik, a pogotovo ako mu opet mlade zvijeri budu grijale klupu siguran sam da ćemo se opet izblamirat na EP. ja ne znam šta on čeka, svi znaju igrat košarku igraju je godinama, i neka pusti te mlade tigrove u borbu da pokažu šta znaju i koliko vrijede.

Hezonju svi ograničavaju...Bilo bi dobro kad bi slijedeće godine odmah otišao u NBA jer tam cijene talente, posebno takve poput njega.

Najbolje akcije ovog tjedna u Euroligi, prva je Cedevitina i zakucavanje Delaša, a druga je banana Hezonje. Kakva banana, za košarkaške sladokusce.

Šarić protiv Reala u gostima 11 koševa, 8 asistencija i 5 skokova.

kako se to kaže, triple doubl?

Trostruko-dvoznamenkasti, triple-double. Nije bil daleko i to protiv Reala, s 20 godina.

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Trostruko-dvoznamenkasti, triple-double. Nije bil daleko i to protiv Reala, s 20 godina.
    kakva je to zvijer od igrača, mislim da ćemo u budućnosti imat paklenu ekipu, nema teorije da zakažu bit će medalja prije ili kasnije oko njihovog vrata.

Citiraj Prvotno napisano od NorthStand Vidi poruku
    kakva je to zvijer od igrača, mislim da ćemo u budućnosti imat paklenu ekipu, nema teorije da zakažu bit će medalja prije ili kasnije oko njihovog vrata.
    Da, polako dolaze svijetli dani za nasu kosarku.

Jucer je Hezonja opet imal show u Ateni protiv Pansthinaikosa. Budem del navecer video alley-upa.

Jucer je Hezonja opet imal show u Ateni protiv Pansthinaikosa. Budem del navecer video alley-upa.

Evo i Cedevitinih sažetaka, pobjeda protiv Albe u Berlinu.

To je individuala kvalitet.Za reprezentaciju Hrvatske,vam treba dobrog trenera nemate.Samo prosek.
    Talenat postoji,al ako ne bude strucnosti da ga vodi,ode jos jedna generacija.Vi morate pokusati sa strancem na mestu trenera,znam da bi to bio sok za Hrvatsku javnost,al' Srbin bi napravio tim od vas.

Citiraj Prvotno napisano od Sudija Vidi poruku
    To je individuala kvalitet.Za reprezentaciju Hrvatske,vam treba dobrog trenera nemate.Samo prosek.
    Talenat postoji,al ako ne bude strucnosti da ga vodi,ode jos jedna generacija.Vi morate pokusati sa strancem na mestu trenera,znam da bi to bio sok za Hrvatsku javnost,al' Srbin bi napravio tim od vas.
    Ak ste vi s prosječnim Đorđevićem mogli do medalje onda možemo mi s puno boljim Repešom ili Perasovićem. Ne trebaju nama stranci, imamo mi dobre trenere, samo čekamo da stasaju Šarić i Hezonja pa ide gaženje.

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove