+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 1 2
Prikaz rezultata str. 21/31

Tema: Šta bi trebao znaČiti deseti travnja za hrvate!?

 1. #21
  Ovaj nadnevak je samo nastavak od 8. travnja kada je u Bjelovarskom ustanku hrvatski narod proglasio svoju državnu samostalnost na što ima prirodno i neotuđivo pravo. Hrvatski narod želio je svoju samostalnu državu a komunistički partizanski izdajnici su ju išli srušiti pod ideološkim izgovorom iako se u tom slučaju ruši vlast a ne država. Iz tog istog razloga se pokušao uništiti i spomen na 30. svibanj kojeg smo ipak uspjeli vratiti na zasluženo mjesto a neslužbeno ćemo uskoro proslaviti i 8. i 10 travanj unatoč općim neprilikama i negodovanju jugokomunističkih mentalnih tifusara i polutana.

 2. #22
  Citiraj Prvotno napisano od mirv Vidi poruku
  Ovaj nadnevak je samo nastavak od 8. travnja kada je u Bjelovarskom ustanku hrvatski narod proglasio svoju državnu samostalnost na što ima prirodno i neotuđivo pravo. Hrvatski narod želio je svoju samostalnu državu a komunistički partizanski izdajnici su ju išli srušiti pod ideološkim izgovorom iako se u tom slučaju ruši vlast a ne država. Iz tog istog razloga se pokušao uništiti i spomen na 30. svibanj kojeg smo ipak uspjeli vratiti na zasluženo mjesto a neslužbeno ćemo uskoro proslaviti i 8. i 10 travanj unatoč općim neprilikama i negodovanju jugokomunističkih mentalnih tifusara i polutana.
  Tako je poštovani. 100% se slažem što ste rekli. Zato trebamo čuvati uspomnu i uspomene na naše hrvatske povijesne nadnevke. I ne samo to nego ih slaviti kako mi sami slavimo svoje rođendane.
  Lijep poZDrav!

  https://otporas.com/deseti-travnja-1...zave-hrvatske/

  Kliknite na sliku kako bi moglu čuti generalov govor hrvatskom narodu za deseti Travnja 1968.

  http://otporas.com/deseti-travnja-za...-znacu-uvijek/
  Posljednje uređivanje od Bobani : 28-03-2020 at 10:50

 3. #23
  Evo nešto vrlo povjesno što mnogi današnji Hrvati nisu upoznati. Radi se o bitki na Ljevče polju početkom travnja 1945. Prilažem poveznicu, otvorite istu, te ako želite nešto komentirati, učinite to. ja bih rado komentirao, ali ne znam šta reći kada nisam tu bio.


  http://www.safaric-safaric.si/hup_ot...evcu_Polju.htm

 4. #24
  Evo još nešto o srpskom mentaliteu...Piše Tvrtko Dolić za Dnevno.hr.

  https://www.dnevno.hr/kolumnisti/tvr...elica-1368364/

 5. #25
  Za mene i za mnoge druge Hrvatice i Hrvate Deseti Travnja je veselje izražno u hrvatskom pjevanju i hrvatskom folkloru što i slike proložene
  poveznice svjedoče.

  https://photos.google.com/share/AF1Q...hzTVA3dnB1ejlB

 6. #26
  Sretan Božić i Sretna Nova 2023 Godina svima!  https://www.google.com/url?sa=i&url=...AAAAAdAAAAABAD

 7. #27
  Odgovor jednom Srbinu, korisničko ime DUH, izvor slobodni.net
  https://otporas.com/odgovor-jednom-s...-slobodni-net/

 8. #28
  fala ti za ove slike. Vrlo je zanimljivo. Samo fali podrobnije objašnjenje.


  I am putting here a link with some pictures of a big celebration in the Croatian Historical village of Bobanova Draga, Saturday August 24th 2019.

  https://photos.google.com/share/AF1Q...hzTVA3dnB1ejlB

  Je mets ici un lien de photos d'une grande célébration dans le village historique de Bobanova Draga, samedi le 24 aoűt 2019.

  https://photos.google.com/share/AF1Q...hzTVA3dnB1ejlB

  Prilažem ovdje poveznicu slika jednog velikog veselja u povijesnom hrvatskom selu Bobanova Draga, subota 24 kolovoza 2019.

  https://photos.google.com/share/AF1Q...hzTVA3dnB1ejlB

 9. #29
  Citiraj Prvotno napisano od Bobani Vidi poruku
  EVANĐELJE PO USTAŠAMA: 10:4:1941.

  EVANĐELJE PO USTAŠAMA: 10: 4 : 1941:

  Današnje nedjeljno (6 travnja 2014.) sv. Evanđelje po Ivanu 11:25a,25 nas upućuje na razmišljanje kako Isus uskrsuje Lazara iz Betanije, te nas vodi kroz cijelo sv. Evanđelje kako je sve moguće ostvariti ako čovjek ima čvrstu vjeru i vjeruje sam u sebe. Instinktivno nas to potiječe da razmišljamo i o Uskrsnuću prve Nezavisne Hrvatske Države od Pacta Conventa 1102. godine DESETOG TRAVNJA 1941., dakle poslije punih 839 godina.

  U ono doba, za života Isusa krista na zemlji, njegova djela su bila revolucionarna djela, što u ona doba riječ "revolucija" nije imalo isto značenje kao što ga ima danas. Danas tu riječ mnogi bezsvijestno označuju kao "terorizam", što uopće nije istina. Mi ćemo u našem današnjem slučaju tu riječ "Revolucija" označiti kao "Evolucija", kao " Preokret", kao "Poziv na Ustanak" ili "Pobuna protiv Nepravde", jer naš hrvatski narod kroz stoljeća je vodio hrabre borbe da se očuva od bioločkog istrebljenja.

  Zato se ne trebamo bojati koristiti riječ "revolucija" undje gdje joj je mjesto. Svi danas postojeći narodi svijeta su vodili revolucije da bi se očuvali. Iako je poznato da svaka revolucija uništava staro i postavlja novo i u tim promjenama je nesentimentalna, dinamična, energična pa čak u svome tijeku i okrutna. Revolucija preporađa čovjeka, mjenja mu poglede, stvara mu i daje ideje koje ga vode za ostvarenje cilja ili ciljeva. Mao Tso-Tong je 1967. godine imao kinensku kulturnu kevoluciju, a ima i drugih vrsta revolucija...

  Ustaški pokret je bio iskra Hrvatske Nacionalne Revolucije, koja je zagrijala hrvatsku narodnu dušu, i ta se iskra stopila s željom i voljom hrvatskog naroda za svojom samostalnom Hrvatskom Državom. Ustaški pokret se nije mogao sam po sebi niti sam za sebe razvijati, da tu nisu postojale želje Hrvata za Hrvatskom Državom, a ne želje za nekim kalendarskim danom. Što se tiče želja hrvatskog naroda za Državom Hrvatskom, one su uvijek iste bile u svih 365 dana u godini, sam što se je taj dana žudno očekivao, bez da je itko od Hrvata za točno znao koji bi to dan mogao biti.

  Govoriti danas o hrvatskom državnom nacionalnom prazniku "DESETI TRAVNJA" nije mala stvar, nije mala stvar jednostavno zato, jer, s jedne strane hrvatski je narod mnogo prepatio u borbi i u očekivanju za ostvarenje tog hrvatskog državnog nacionalnog dana koji je mogao biti bilo koji drugi dan u godini, dok s druge strane hrvatski narod nije ostvario svoj hrvatski nacionalni san o hrvatskom državnom prazniku poradi Poglavnika, ali jest sa njim na čelu, i nije ga ostvario poradi Ustaškog Pokreta, ali jest pod njegovim, vodstvom, programom i načelima, koja su bili identični željama hrvatskog naroda i njegovim težnjama. Proglešenjem Hrvatske Države DESETOG TRAVNJA 1941. je bio jedan istiniti DELIRIJ HRVATSKOG NARODA i sasvim je normalno bilo da u tom sveopćem hrvatskom veselju Hrvati prihavate kao svoj stari nacionalni pozdrav ZA DOM SPREMNI!, jer tada nije bilo Hrvata koji nije bio spreman braniti svoj DOM. A vidjeli smo i svjedoci smo kako je naš hrvatski neprijatelj naš stari hrvatski pozdrav ZA DOM SPREMNI! proglasio fašističkim, sam zato što je hrvatski slavni igrač Josip Šimunić poslije utakmice pozdravio publiku sa: ZA DOM SPREMNI!

  I kako nam današnje sv. Evanđelje po Ivanu kaže: "Ja sam uskrsnuće i život - reče joj Isus.- Tko vjeruje u mene, iako je umro, oživjet će. 11:26. U prenosnom smislu po Ustaškom Evanđelju: 10:4:1941 Ustaška Načela #III.)

  "Svoju današnju postojbinu učinio je hrvatski narod već u pradavna vremena svojom domovinom, u njoj se trajno nastanio, s njom srastao i dao joj izvorno ime Hrvatska. To ime ne može se i ne smije se zamijeniti ni s jednim drugim imenom."


  I dok živi tijelo naroda živjet će i njegov duh - a DUH DESETOG TRAVNJA je isto što i duh Hrvatskog Naroda. Hrvati prije nas su vjerovali u taj hrvatski nacionalni DUH, i mi danas u njega vjerujem, a za sigurno će vjerovati i nadolazeći hrvatski naraštaji!

  Živimo i radimo za taj hrvatski narodni desetotravanjski DUH!
  Želim čestit i sretan dan hrvatske državnosti DESETI TRAVNJA!
  Živio Hrvatski Narod!
  Živjela Hrvatska Država!
  Otporaš.
  Svim čitateljim uzvišenog i cijenjenog Foruma želim čestitati, iako je malo ranije
  Sretan Iskrs i dan kasnije po Uskrsu,
  Sretan hrvatski Državni Prazink "Deseti Travnja"

  https://otporas.com/cestitka-desetom...vo-br-35-2010/

 10. #30

 11. #31
  Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
  Bobani, sretan ti praznik.
  Bog! i sve najbolje želje prijatelju Grunf za nadolazeći Blagdan Uskrs i dan kasnije Prvi Hrvatski Dražavni Praznik poslije Pacteconvente iz 1102. godine,
  što je poslije punih 839 godina.
  LP.


  https://otporas.com/povijest-i-opet-...-luburic-1951/

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

 • Ne možeš otvoriti novu temu
 • Ne možeš ostaviti odgovor
 • Ne možeš stavljati dodatke
 • Ne možeš uređivati svoje postove