+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 7 PrviPrvi 1 2 3 4 5 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 41/138

Tema: Cijepljenje-odluka Ustavnog suda

Stari lisac
    Datum registracije
    Aug 2011
    sketer
    sad gledam kalendar cijepljenja za Hrvatsku 2014 i na njemu je cijepivo moparu..dakle očito je vraćeno u kalendar
    znam da je bilo povučeno dok je bio ministar Milinović zbog loše kvalitete cijepiva koje je proizvodio naš imunološki...
    e sad jako teško je komentirati kad netko spomene neki tragični događaj jer ispada da sam ja kao protivnik necjepljenja apatična prema tuđim sudbinama...

edit:hvala Grunf...dobar tekst

znači cijepivo moparu je cijepivo protiv ospica,parotitisa i rubeole
    obratite pažnju na tekst u grunfovu postu vezano za ospice
    Posljednje uređivanje od galija : 29-03-2014 at 19:00

Imam kolegicu koja je odbila cijepiti djecu. Stigla joj je kazna od mislim 1.200 kuna. Kad mama kaže da ne želi da se njenoj djeci nekaj dogodi onda shvaćaš, ali očito je da bi se moglo necijepljenjem dogoditi puno gore stvari. Od cijele moje generacije u osnovnoj i srednjoj školi, pa i par generacija iza i ispred mene, ne znam nijednog čovjeka koji je umro od posljedica cijepljenja ili imao neke nuspojave, a svi smo se cijepili. Isto tak ne znam za nijedan slučaj razvitka gadnih zaraznih bolesti protiv kojih smo se cijepili. Znam da su ljudi alergični kad čuju da je neko dijete umrlo zbog nuspojava od cjepiva, i meni je teško to čuti, ali mislim da nije rješenje prekinuti cijepljenje jer će kroz par generacija doći do toga da ćemo se vratiti u srednji vijek po pitanju smrtnosti ljudi. Trebalo bi se cijepiti, ali osigurati najskuplja cijepiva kako bi otklonili i najmanju mogućnost nuspojava.

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Sve dileme je vrlo jednostavno riješiti najkvalitetnijim vakcinama, jer je riječ o djeci, koje će vratiti povjerenje u sustav, odsustvom tzv nus pojava sa trajnim ishodom...
    Za takav vid obveznog cijepljenja i to za tvrdo propisane bolesti, o čemu odlučuje šira zajednica, mislim da ne bi bilo protivnika.

Radi svega rečenog, javni zdravstveni sustav treba svakako obuzdati i staviti pod najstrožu državnu i javnu kontrolu, kako se ne bi dogodio bilo kakav presedan...

Ugledni član Bismarck avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Citiraj Prvotno napisano od Rodica Vidi poruku
    autizam nije bio poznat jer nije ni detektiran kao takav. malo se informiraj o toj bolesti. i dan danas se otkrivaju podtipovi te bolesti. ostavi se dnevnog.hr, davida ikea i ostalih tričarija. cijepljenje je iskorijenilo masu bolesti koje su nosile tisuće i milijune života.
    i nije cijepljenje samo pasivno, nego i aktivno.
    ostavi se dnevnog.hr, davida ikea i ostalih tričarija

Ovaj način komunikacije ne kontam. Aj ti meni objasni šta si u cilom postu napisala a pogotovo ovo boldano.

Ti se ostavi neuopotrebe možđana. Pokušaj na temelju činjenica izvesti neki zaključak vlastitom glavom a ne vrtit po nekom uobičajenom mišljenju i opće raširenom mišljenju...

Vidit ćeš, pomaže...

naravno da ne kontaš, a ja nisam jebeni profesor da ti držim predavanja. ako znaš tipkati, zaš i čitati.
    obrazuj se, googlaj, barem osnovno i onoliko koliko ti treba da bi mogao pričati o nečemu, umjesto da učiš ljude kako će logički zaključivati kad ti ponestane argumenata.

Datum registracije
    Mar 2012
    naravno da ne kontaš, a ja nisam jebeni profesor da ti držim predavanja. ako znaš tipkati, zaš i čitati.
    obrazuj se, googlaj, barem osnovno i onoliko koliko ti treba da bi mogao pričati o nečemu, umjesto da učiš ljude kako će logički zaključivati kad ti ponestane argumenata.
    Planeš ko šibica

Ne može se tebi ništa objasnit jerbo ne da uvažavaš drugačije mišljenje nego ne želiš o njemu ni razmislit

Što se tiče formalnog obrazovanja, iman ga sigurno više od tebe. Iako ono nije previše bitno...

nemam što usvajati druga mišljenja kad su kriva. točka.
    ako je dokazano da autizam uzrokuje abnormalni višak moždanih stanica u prefrontalnom korteksu, da poremećaj nastaje u prenatalnoj dobi i ako su otkrili da geni koji upravljaju brojem stanica pokazuju abnormalnosti, onda gdje je logika da tu bolest uzrokuje cjepivo i da to cjepivo može retroaktivno djelovati obzirom da se s poremećajem djeca rađaju?
    bolest se najlakše detektira od 2. do 3. godine i to u vrijeme kad djeca primaju cjepiva i to je jedina poveznica između cijepljenja i autizma.
    Albert Einstein je imao jedan oblik autizma (aspergerov sindrom) baš kao i Sheldon iz Big Bang Theory ili Monk.
    i to je to, što se mene tiče.
    ne radi se o neusvajanju tvog mišljenja, niti o tebi osobno, jednostavno odbijam tvrdnju koja počiva na nepostojećim dokazima.

Datum registracije
    Mar 2012
    nemam što usvajati druga mišljenja kad su kriva. točka.
    ako je dokazano da autizam uzrokuje abnormalni višak moždanih stanica u prefrontalnom korteksu, da poremećaj nastaje u prenatalnoj dobi i ako su otkrili da geni koji upravljaju brojem stanica pokazuju abnormalnosti, onda gdje je logika da tu bolest uzrokuje cjepivo i da to cjepivo može retroaktivno djelovati obzirom da se s poremećajem djeca rađaju?
    bolest se najlakše detektira od 2. do 3. godine i to u vrijeme kad djeca primaju cjepiva i to je jedina poveznica između cijepljenja i autizma.
    Albert Einstein je imao jedan oblik autizma (aspergerov sindrom) baš kao i Sheldon iz Big Bang Theory ili Monk.
    i to je to, što se mene tiče.
    ne radi se o neusvajanju tvog mišljenja, niti o tebi osobno, jednostavno odbijam tvrdnju koja počiva na nepostojećim dokazima.
    Kriva mišljenja. Ti si autoritet. Vidiš kako si jebeno ograničena. . Da ne kažem da su takvi ko ti idealan medij da vam prodaju milione pizdarija koje su nepotrebne. Odnosno štetne. Čestitam

Ko je to dokaza. Oni što prodaju cjepiva. A da se pojavljuju u periodu kada se djeca cijepe i da je to jedini link. Jebo te kako to moš popušit pa to je strašno...

Kolika su se istraživanja sa potpuno različitim rezultatima pokazala nakon promjene metodologije. A izostavljanje pojedinih varijabli u farmaceutskim istraživanjima. Ko njima vjeruje taj je tudum i po...

Dokazano je da aluminij i živa uzrokuju poremećaje na neuronima. Panika je kad male količine nađu u konzervama tune a kad se introvenozno uštrca onda ne škodi.

Kratke li pameti, jadna ti si

sad okrećeš na druge teme kad nemaš što pametno reći. tako pričaj sa ženom doma. upadaš u temu i napadaš i vrijeđaš bez ikakvog argumenta.

Citiraj Prvotno napisano od Bismarck Vidi poruku
    Ko njima vjeruje taj je tudum i po...

Dokazano je da aluminij i živa uzrokuju poremećaje na neuronima.
    selektivno uzimanje znanstvenih dokaza? pametnom će i ova kontradikcija biti dosta da zaključi s kakvom osobom raspravlja. žali bože gubitka vremena na gluparije.

Nisam pratio raspravu, samo naletih na zadnji post gdje se aluminji i živa spominju, teški metali doista jesu otrovni, ali kao i kod svih preparta, lijekova, zdrave hrane , vitamina i svega ostaloga, uvijek je ključna doza, tako da nijedan element iz prirode nije štetan u odgovarajućoj dozi , kao što nijedan element nije koristan u prekomjernoj dozi.

Što se tiče cijepljenja, postoji dugogodišnje iskustvo s cijepljenjem i tu je stvar jasna, cijepljenje je potrebno i korisno sa ispitanim i dogogdišnjim iskustvom potvrđenim cjepivima, sumnja može biti na nova cjepiva koja , kao i sve ostalo, industrija nameće i gura, zato imamo stručnjake koji se time bave da nas od toga zaštite koliko mogu i znaju , može se raspravljati o tome je li cjepivo za ptičiju i svinjsku gripu potrebno, kao i za hepatitis b kod malodobne djeca koja nisu rizična skupina, cjepivo za hpv... jer se s njima nema još dovoljno iskustva i nije utvrđena opravdanost, međutim o cjepivima koja se koriste više od 50 godina na više od deset miliradi primjera se nema što za raspravit jer je stvar poznata, ta cjepiva ,pokazalo se, su korisna.

Citiraj Prvotno napisano od zaba1111 Vidi poruku
    Nisam pratio raspravu, samo naletih na zadnji post gdje se aluminji i živa spominju, teški metali doista jesu otrovni, ali kao i kod svih preparta, lijekova, zdrave hrane , vitamina i svega ostaloga, uvijek je ključna doza, tako da nijedan element iz prirode nije štetan u odgovarajućoj dozi , kao što nijedan element nije koristan u prekomjernoj dozi.

Što se tiče cijepljenja, postoji dugogodišnje iskustvo s cijepljenjem i tu je stvar jasna, cijepljenje je potrebno i korisno sa ispitanim i dogogdišnjim iskustvom potvrđenim cjepivima, sumnja može biti na nova cjepiva koja , kao i sve ostalo, industrija nameće i gura, zato imamo stručnjake koji se time bave da nas od toga zaštite koliko mogu i znaju , može se raspravljati o tome je li cjepivo za ptičiju i svinjsku gripu potrebno, kao i za hepatitis b kod malodobne djeca koja nisu rizična skupina, cjepivo za hpv... jer se s njima nema još dovoljno iskustva i nije utvrđena opravdanost, međutim o cjepivima koja se koriste više od 50 godina na više od deset miliradi primjera se nema što za raspravit jer je stvar poznata, ta cjepiva ,pokazalo se, su korisna.
    naravno. aluminij i živa u cjepivima su u toliko niskim dozama da te doze konzumiramo i u hrani, s tim da je u cjepivima čak i manja u zadnjih desetak godina.
    žive u cjepivima za dojenčad uopće više i nema. živin spoj, edit: tiomersal, prije je bio korišten kao konzervans i ne akumulira se u organizmu kao živa u tunjevini.

ja osobno nisam pobornik cijepljenja protiv svega i svačega. djecu ni sebe nikad nisam cijepila protiv gripe, a odbila sam i cijepljenje protiv hpv kojemu je najbolji lijek imunitet.
    iako su neki vjerojatno pomislili kako trošim lijekove kao dijete šarene bombončiće, upravo suprotno. djeca su mi samo jednom primala antibiotik i to kad su imale opasnu hemophilus influenzae bakteriju u brisu nosa koju su pokupili u vrtiću, a od tada, niti jednom nisu trošili nikakve antibiotike. niti jednom! ne da ne oboljevaju od gripe, nego ih i prehlade zaobilaze, a u kućnoj apoteci nemam ni lijekove protiv snižavanja teperature.
    pobornik sam jačanja imuniteta, često koristim i preparate na biljnim bazama bez kemije, čajeve, ulja, macerate i slično.

mislim da je bitnije da se ljudi propitivaju o neetičkom propisivanju antibiotika za svaku pojavu kašlja bez mikrobioloških analiza, umjesto da se bave cjepivima, barem onim osnovnim.
    Posljednje uređivanje od Rodica : 31-03-2014 at 19:38

Stari lisac
    Datum registracije
    Aug 2011
    Citiraj Prvotno napisano od zaba1111 Vidi poruku

naravno...recimo ja mislim da je cijepivo protiv ptičije gripe baš podvala...onaj tamiflu..čini mi se....potpuno nepotrebna i isforsirana priča
    ali to se ne može brkati sa obaveznim cjepivima za djecu...zaboga...neki dan čitam u vl izjavu šefice epidemiološke službe u BIH i ona je najavila ukidanje obaveznog cijepljenja.
    Mogu misliti na šta e to ličiti u BIH,spoji siromaštvo,zapuštenost i nepismenost stanovništva sa slobodom izbora...juuupi.To u pravilu znači da nitko neće cijepiti jer nije obavezno a kad nije obavezno znači da nije ni potrebno(tako će sebi to prevesti veći dio stanovništva u BIH).
    I samim tim se automatski povećava udio nezaštićenih i poboljšavaju uvjeti za širenje bolesti,i samim tim dovodimo u opasnost i one koji se iz opravdanih razloga ne mogu cijepiti.Uvjek postoji određeni broj djece koja zbog neke kontraindikacije ne mogu i ne smiju primiti cjepivo

Citiraj Prvotno napisano od galija Vidi poruku
    ali to se ne može brkati sa obaveznim cjepivima za djecu...zaboga...neki dan čitam u vl izjavu šefice epidemiološke službe u BIH i ona je najavila ukidanje obaveznog cijepljenja.
    Mogu misliti na šta e to ličiti u BIH,spoji siromaštvo,zapuštenost i nepismenost stanovništva sa slobodom izbora...juuupi.To u pravilu znači da nitko neće cijepiti jer nije obavezno a kad nije obavezno znači da nije ni potrebno(tako će sebi to prevesti veći dio stanovništva u BIH).
    a onda će čekati da se javi potreba pa da počnu naplaćivati. kad je obvezno, onda je besplatno, ovako nije.. tamni vilajet...

Stari lisac
    Datum registracije
    Aug 2011
    a onda će čekati da se javi potreba pa da počnu naplaćivati. kad je obvezno, onda je besplatno, ovako nije.. tamni vilajet...
    prestrašno...BIH se našla s tim igrati naprednog društva...

ps.Bismark ajd preseli se popravi nam malo nacionalnu strukturu...viš kako smo napredni
    Posljednje uređivanje od galija : 31-03-2014 at 19:55

caporegime caporegime avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Bismarck, malo bolje biraj rijeci u komunikaciji. Ne mozes nekoga proglasavati glupim samo ako ne dijeli tvoje stavove.
    ex. m. BBB ZG +40, 50-100

Datum registracije
    Mar 2012
    Citiraj Prvotno napisano od caporegime Vidi poruku
    Bismarck, malo bolje biraj rijeci u komunikaciji. Ne mozes nekoga proglasavati glupim samo ako ne dijeli tvoje stavove.
    Jest. Ja otvoreno kažem nekomu da ga smatram budalastim nakon što je taj isti mene na malo finiji način proglasio, zadrtim, glupim slično.

E jebi ga pretvarati se ne znam

caporegime caporegime avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    rekao si ti puno više. zbog različitog mišljenja ne možeš druge nazivati svim onim izrazima.
    snađi se u izražavanju jer em ne možeš tako govoriti em se nećeš ni opravdavati.
    dobro?
    ex. m. BBB ZG +40, 50-100

Citiraj Prvotno napisano od galija Vidi poruku
    pa kad izvagaš rizik od putovanja bez cijepiva s rizikom cijepiva...onda se cijepiš...tako i kod djece
    ja se recimo nikad ne bi cijepila protiv gripe...niti bi dozvolila djeci da se cijepe jer je nepotrebno,bolest nije smrtonosna i nema teže posljedice uglavnom...
    Cijepivo protiv gripe se preporucuje prvenstveno ljudima starije zivotne dobi. Al meni nije jasno zasto je to postalo toliki trend.
    Imam kolegicu koja se uvijek cijepi, to je kod nas ponudjeno, imas koji dan kad mozes na poslu otici na cijepljenje.
    Mislim da bi im bilo bolje da se mal normalnije hrane, da znaju nest skuhat, da pojedu koji vitamin itd.
    Svako malo je netko od tij cijepljenih bolestan ...
    Sve ću promijenuti ako treba, ali ne svoju svetu vjeru i ubjeđenja... - Sagitarius

Datum registracije
    Mar 2012
    sad okrećeš na druge teme kad nemaš što pametno reći. tako pričaj sa ženom doma. upadaš u temu i napadaš i vrijeđaš bez ikakvog argumenta.
    Sa vrijeđam si počela ti, ono David Icke, dnevno. hr i slično...

Nemam šta pametno reći. Bez ikakvih argumenata. Jel imaš ti djecu koju moraš cijepiti. Ja ih imam troje. Jedno mi se otrovalo nakon cijepljenja, 10 dana je bilo na zaraznoj, ludi smo svi bili. Doktor je, dobar bio skroz rekao da je posljedica cijepljenja. Nije napisao. Bogu hvala, ozbiljnijih posljedica nije bilo.
    Od ženine kolegice mali Lovro, nakon cijepljenja je dobio teške neuro poremećaje, dijete danas ima 10 godina, i koliko toliko je normalno, ali daleko od druge djece. Ona je nakon toga dala otkaz, sreća je da su imućni, i mogla je 24 sata dnevno raditi sa djetetom. Nakon njega nije više imala djece, to je bilo nemoguće s obzirom koliko rada je to dijete iziskivalo. Nećeš vjerovati nitko je nikada nakon toga nije tražio da ga se cijepi.

Čitav život sam u susjedstvu gledao momka malo mlađeg od mene, nedavno je umro, koji je obolio od dječje paralize. Nakon cijepljenja.

Od sestrina momka nećak, dva mjeseca star, Rafael, nakon cijepljenja se zarazio sa polio bakterijom, zatim sa još neka dva virusa, ne sjećam se koja. Već je dva mjeseca na zaraznoj, i doktor im je rekao da ako ostane samo na astmi koju je doživotno popušio, bit će dobro. Zanimljivo da mi je to sve prekjučer ispričao, baš kada je ova tema aktualna.
    Tamo su upoznali mamu četverogodišnje djevojčice, koja je slijepa i nepokretna, Dijete rođeno savršeno zdravo sa apgarom 10/10. Nakon cijepljenja je oboljela i od tada hodaju po bolnicama. Dijete nakon 4 godine nema dijagnoze. Nema dijagnoze. Nema jer je dijagnoza otrovanje cijepivom a to se ne smije napisati.

Ovo su primjeri iz okoline koju poznajem, ne što sam načuo negdi. Ko zna koliko je ovakvih primjera. Ovo su životne tragedije, tragedije. I onda ti meni kažeš da sam zadrt i da nemam argumenata. Prikrsti se

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove