+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 7 PrviPrvi 1 2 3 4 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 21/138

Tema: Cijepljenje-odluka Ustavnog suda

Vlastelinka ZGabriel avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    Citiraj Prvotno napisano od Bismarck Vidi poruku

Pljuvanja nije bilo. Sa pljuvanjem si počela ti kada si ljude koji svoju djecu ne žele cijepiti etiketirala zadrtima. Ja sam, ako opet pročitaš ćeš vidjeti, rekao da ljudi koji su u tim industrijama, sami sebe uvjere da je to ispravno ili tu ispravnost shvaćaju zdravo za gotovo.
    i usput ih proglasio slugama sotone. onako objektivno.

no, nije bitno, vidim da se nećemo složiti.
    složila bih se s galijom, a posebno sa sagijem.
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Stari lisac
    Datum registracije
    Aug 2011
    Evo kako je cijepljenje regulirano u zadrtim zemljama poput Švicarske

http://udruga-kameleon.hr/tekst/5743/

A kako je u komšiluku

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatsk...toj-djeci.html
    moram još dodati ponešto
    U BIH je u vrijem rata bilo prekinuto cijepljenje (na nekim područijima) i prije nekoliko godina je bila učestala pojava zaušnjaka,od čega se ne umire,ali postoji podatak da je oko tisuću dvadesetogodišnjaka ostalo sterilno nakon preboljelih zaušnjaka.
    Dalje..u Rusiji je nakon raspada sovjetskoh saveza isto bilo prekinuto obavezno cijepljenje pa se pojavila epidemija difterije.
    U Albaniji još uvjek imaš zaraze poliovirusom i sad riskirati da ti je djete nezaštićeno???
    Pitanje za odrasle:da putujete u Afriku da li bi se cijepili ili bi riskirali žutu groznicu,trbušni tifus itd?

Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    Citiraj Prvotno napisano od galija Vidi poruku
    Pitanje za odrasle:da putujete u Afriku da li bi se cijepili ili bi riskirali žutu groznicu,trbušni tifus itd?
    naravno da bih se cijepila.
    kako sam preboljela hepatitis A u djetinjstvu, doktorica u DE mi je preporučila cijepljenje protiv tipa B. i to sam napravila. doduše, mislim da je rekla da zaštita traje 10 godina, što je već isteklo.
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Stari lisac
    Datum registracije
    Aug 2011
    Citiraj Prvotno napisano od ZGabriel Vidi poruku
    naravno da bih se cijepila.
    kako sam preboljela hepatitis A u djetinjstvu, doktorica u DE mi je preporučila cijepljenje protiv tipa B. i to sam napravila. doduše, mislim da je rekla da zaštita traje 10 godina, što je već isteklo.
    pa kad izvagaš rizik od putovanja bez cijepiva s rizikom cijepiva...onda se cijepiš...tako i kod djece
    ja se recimo nikad ne bi cijepila protiv gripe...niti bi dozvolila djeci da se cijepe jer je nepotrebno,bolest nije smrtonosna i nema teže posljedice uglavnom...

Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    pa kad izvagaš rizik od putovanja bez cijepiva s rizikom cijepiva...onda se cijepiš...tako i kod djece
    ja se recimo nikad ne bi cijepila protiv gripe...niti bi dozvolila djeci da se cijepe jer je nepotrebno,bolest nije smrtonosna i nema teže posljedice uglavnom...
    naravno. neš ti bolesti.

יֵשׁ מֵאַיִן

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Potpisujem...

Ugledni član Bismarck avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Citiraj Prvotno napisano od Rodica Vidi poruku
    ljudi postaju ovisnici i o hrani i slatkišima.
    nemaju mjere. i nije farmaceutska industrija kriva tome, na svakom lijeku postoje upozorenja koja su pisana na paničnoj razini, a, ako se već referirate na slobodnu volju čovjeka i njegovu dostatnu pamet da odlučuje sam o svojem zdravlju, onda spočitavanje doktorima ovisnost o lijekovima, nema smisla.
    svatko može pogriješiti, pa tako i liječnik u dijagnozi, ali da će netko propisati dozu veću od preporučene u službenoj naputku kojeg ima svaka kutija lijeka, to sigurno nije slučaj.
    svaki lijek ima nuspojave, kao i prekomjerno konzumiranje bilo čega. iz vlastitog iskustva (ne ja, moj roditelj) mogu potvrditi da ni 35-godišnje (!) uzimanje preko 50 vrsta lijekova u različitim periodima i različite duljine trošenja (i po desetak godina) nije izazvalo nikakvu ovisnost i da se sa svakog lijeka može "skinuti" bez problema.
    a svi su lijekovi široke uporabe, dakle, ne neki specifični kao što su za multiplu sklerozu ili karcinom.
    je, rodice ( a jesmo rodijaci menisemenščini) to si dobro napisala, mnogi su ovisnici o šećeru, isto ko neko o heroinu. Samo što te žuto malo prije ubije nego cukar. I vrijedi usporedba šećer - lijekovi- droge.

Doktori su pacijentima autoritet, i kada im propišu lijekove pacijent naravno da će ga poslušati.

Reci mi da li je tvojoj materi i ćaći liječnik ikada pročitao nuspojeve koje lijek može prouzročiti.

A kažeš 35 godina piju preko 50 lijekova. Pa tu je sve rečeno. Jebo te piju 50 vrsta nečega što se zove lijek, dakle trebalo bi liječiti. I to rade 35 godina. Pa jeli ih taj "lijek" izliječio u tih 35 godina. Alllo

Datum registracije
    Mar 2012
    Citiraj Prvotno napisano od Rodica Vidi poruku
    autizam je genetski poremećaj i razvija se još u prenatalnoj dobi. i nije samo genetski nego ima i imunološki karakter pa tako može reagirati i na antibiotike ili bilo koji drugi lijek.
    dajte prestanite pisati gluposti na osnovi nekakvog istraživanja koje je dokazano kao fejk i rađeno po narudžbi zbog visokih odšteta, a pogotovu prestanite napadati jedni druge zbog MIŠLJENJA.
    time nećete ništa postići osim širenju svađalačke zaraze koja je ionako već na razini epidemije na ovom forumu.
    Koji genetski koji fejk, o čemu ti to. Autizam je u prošlim stoljećima bio gotovo pa nepoznat. Do pojave kemikalija. Ti govoriš meni o nenepadanju a kažeš da se referiram na gluposti.

Sama ti pamet govori da se cijepljenjem u organizam unosi njemu strana tvar, a kada u neko tkivo dođe strana tvar neminovno je da dođe do belaja, manje ili više. Unose se oslabljeni mikroorganizmi + razne kemikalije i metali koji su sami po sebi opasni za organizam.

Datum registracije
    Mar 2012
    i Švicarska je sebi ostavila pravo da uvede obavezno cijepljenje u određenim slučajevima,na određenim skupinama ili na određenim područijima.
    Ja osobno sam za cijepljenje,po svemu što znam o medicini to mi je ispravna odluka ...samo nisam baš sigurna u to obavezno cijepljene i kažnjavanje roditelja pa čak i djece koja nisu cjepljena(recimo nemogućnost boravka u dj.vrtiću).Ne znam koliko je ispravna odluka kojom se isključuje roditelj i zagovara pravo djeteta na zdravlje a u isto vrijeme se zagovara pravo na izbor(abortus) i uskraćuje pravo djetetu na život!!! malo kontradiktorno
    E sad malo o farmaceutskoj mafiji...opće je poznatko kako farmaceutske kuće funkcioniraju....subvenciraju,nagrađuju,podmićuju liječnike za što bolji plasman svog lijeka.
    Ali ipak mislim,štoviše sigurna sam da su cjepiva koja su obavezna u BIH potrebna(pišem bih jer ne znam kakav je karton cijepljenja u Hrvatskoj).
    Meni je čudna ta paranoična i mogu reći pomalo moderna suprostavljenost cijepljenju,kažem moderna jer sam danas pogledala prilog na rtl-u u kojem se razno razne posvuduše gnušaju nad odlukom Ustavnog suda a u principu nemaju pojma o čem pričaju..."nego eto čula sam,prijateljca mi je rekla...pa eto i ja sam moderna pa sam protiv"
    Sad ja da vjerujem u neku globalnu farmaznanstvenu mega urotu izračunala bi si npr.koliko novca je potrebno za liječenje određenih bolesti a koliko za cijepljenje?
    Proćitaj malo bolje. Švicarska je ostavila prostor za obavezno cijepljenje za neke skupine u nekim okolnostima npr. za doktore i medicinske sestre u uvjetima epidemije, ali obvezno ne prisilno. Dakle te ljude se ne može prisiliti na cijepljenje, ako ne žele mogu na godišnji ili tražiti drugi posao. U švicarskoj bi im za nać posa trebalo dobrih 4 dana... Osim toga što je i najvažnije, radi se o odraslim ljudima kojima je nervni sustav do kraja razvijen a ne o djeci. Cijepio bi se i ja da moram jebe mi se, ali djete od mjesec dana kada vodim na cijepljenje, e nije mi svejedno, nije...

Referiraš se na RTL koji je televizija bez ikakve razine. Ali svejedno, Šta čudna, jesi vidjela dijete koje je nakon cijepljenja dobilo moždano oboljenje. Viš ja nisam čuo, ja sam ih vidio dvoje, jedno totalno paralizirano, a drugo sa brojnim neuro-problemima.
    Posljednje uređivanje od Bismarck : 28-03-2014 at 14:11

Datum registracije
    Mar 2012
    Citiraj Prvotno napisano od ZGabriel Vidi poruku
    i usput ih proglasio slugama sotone. onako objektivno.

no, nije bitno, vidim da se nećemo složiti.
    složila bih se s galijom, a posebno sa sagijem.
    Ne moramo se složiti, naravno.

Što se tiče slugu sotone, i ja sam mu sluga kad se posvađam, naljutim, koga ogovaram i kad napravim bilo što što nije u skladu sa Božjim zakonima. Nisam ih etiketirao za loše ljude samo kažem da je sva ta industrija đavlija. I bankarska je pa nije da su ljudi koji rade u banci sluge sotone. Ali su i banke i farmacija dobrim dijelom i ko zna koje druge djelatnosti uglavnom đavliji izum.

Samo mi reci da li su lijekovi nekoga izliječili. Evo ja iman 35 godina i za takav slučaj nisam čuo. A imam punu kuću farmakomana. Doduše, mater sam i uspio odgovoriti od dijela lijekova, i neš virovati, bolje joj je. A da mene vide da sam zakovilja zvali bi doktora Sakomana

Datum registracije
    Mar 2012
    moram još dodati ponešto
    U BIH je u vrijem rata bilo prekinuto cijepljenje (na nekim područijima) i prije nekoliko godina je bila učestala pojava zaušnjaka,od čega se ne umire,ali postoji podatak da je oko tisuću dvadesetogodišnjaka ostalo sterilno nakon preboljelih zaušnjaka.
    Dalje..u Rusiji je nakon raspada sovjetskoh saveza isto bilo prekinuto obavezno cijepljenje pa se pojavila epidemija difterije.
    U Albaniji još uvjek imaš zaraze poliovirusom i sad riskirati da ti je djete nezaštićeno???
    Zaušnjaci se mogu javiti u krajevima di su loši higijenski uvjeti uz loša ishrana kod djece. Dakle smanjen imunitet. Sterilitet se može pojaviti kod muškaraca. No, cjepivo protiv zaušnajka je jedno od najopasnijih.

Mislim da bih se i ja cijepio. No dijete, nema šanse...

Ovih dana je Ustavni sud donio odluku da je pravo djece na zdravlje važnije od prava roditelja na izbor.
    Dakle cijepljenje je medicinsko pitanje a ne pitanje uvjerenja.
    Cijepite li svoju djecu ili planirate li cijepiti svoju djecu?
    Meni je poprilično neodgovorno odbiti cijepljenje samo zbog nekih nedokazanih analiza(autizam) ili zbog zabluda ili praznovjerja.
    E sad u zadnje vrijeme se sve više susrećem sa roditeljima kojima je skoro pa neugodno reći da su cijepili djecu...valjda pod utjecajem sveopće histerije oko urote nazvane cjepljenje.
    Jasno je da svako cijepivo ima nuspojave kao uostalom i svaki drugi lijek.Naravno da postoje i smrtni slučajevi uzrokovani cijepivom ali kolika je smrtnost djece koja nisu cjepljena jer cjepivo nije dostupno.
    Recimo u Nigeriji je 2005 zabranjeno cijepivo protiv dječije paralize tj vjerski zabranjeno i od tada se polio širi i na Indiju,Pakistan....
    Zanima me vaše mišljenje ...da li je odluka Ustavnog suda ispravna?
    Država ne može biti iznad prava roditelja. Ne treba nam 1984. niti Sjeverna Koreja, pa ni Švedska glede "rodnih" "studija" ili bolje rečeno rodne ideologije. Aparatčiki će možda bolje znati što je bolje za dijete od roditelja? Vidimo koliko je sadašnja vlada puna stručnjaka za resore koje su dobili a onda bi njima slični odlučivali o sudbini hrvatske djece, niti da jesu autoriteti u svojem području, roditelj je jedini koji ima pravo odlučivati o svojem djetetu.

Čim se država počinje miješati u odgoj i odlučuje o djeci umjesto roditelja, počinje poprimati odlike totalitarne države a to ne završava dobro po društvo, "građane", to jest državljane, narod, naciju takve države.

Citiraj Prvotno napisano od ZGabriel
    nemam djece, ali da ih imam, išla bi na cijepljenje. istina je da nam farmaceutska industrija svašta podvaljuje, ali cijepljenje nije izmišljeno jučer.
    baš nam treba širenje zaraznih bolesti zbog zadrtih roditelja. pošalji bolesno dijete u vrtić/školu, pola vrtića/škole se razboli.
    Upravo je to razlog sve češćeg odbijanja roditelja za cijepljenje vlastite djece, jer farmaceutska INDUSTRIJA svašta podvaljuje a da liječnik ("doktor", nemaju svi "doktori" doktorat) i farmaceutska kompanija kazneno i materijalno ne odgovara za štetne nuspojave.

Mora se dijete cijepiti? U redu, ali prije toga neka liječnik i farmaceutska kompanija garantira da ne će biti štetnih nuspojava i ukoliko do njih dođe neka se plati masna odšteta.

Kada se već igraju industrije, u svim civiliziranim zemljama se za loše izvođenje posla ili neadekvatnih materijala kazneno odgovara ukoliko dođe do štete.

Citiraj Prvotno napisano od Marta
    Mislim da su te diskusije pre napuhane. Poznajem jednu djevojku, starija je godinu dana od mene, koja je ostala paralizirana nakon cjepljenja, njena sestra blizanka nije imala nikakve posljedice. Istina, moze se nesto desiti, al mislim da su posljedice bez cjepljenja puno gore, zato cu ja dijete dati cijepiti.
    Paraliza, nije to ništa.

je, rodice ( a jesmo rodijaci menisemenščini) to si dobro napisala, mnogi su ovisnici o šećeru, isto ko neko o heroinu. Samo što te žuto malo prije ubije nego cukar. I vrijedi usporedba šećer - lijekovi- droge.

Doktori su pacijentima autoritet, i kada im propišu lijekove pacijent naravno da će ga poslušati.

Reci mi da li je tvojoj materi i ćaći liječnik ikada pročitao nuspojeve koje lijek može prouzročiti.

A kažeš 35 godina piju preko 50 lijekova. Pa tu je sve rečeno. Jebo te piju 50 vrsta nečega što se zove lijek, dakle trebalo bi liječiti. I to rade 35 godina. Pa jeli ih taj "lijek" izliječio u tih 35 godina. Alllo
    nije množina nego jednina i nije bolest koja se može izliječiti. ali, da. lijekovi su omogućavali preživljavanje i umanjivali bol kao i sprječavali veću štetu.
    za svaki lijek je dobijena puna informacija, znamo čitati, a liječnici su radili svoj posao.

Koji genetski koji fejk, o čemu ti to. Autizam je u prošlim stoljećima bio gotovo pa nepoznat. Do pojave kemikalija. Ti govoriš meni o nenepadanju a kažeš da se referiram na gluposti.

Sama ti pamet govori da se cijepljenjem u organizam unosi njemu strana tvar, a kada u neko tkivo dođe strana tvar neminovno je da dođe do belaja, manje ili više. Unose se oslabljeni mikroorganizmi + razne kemikalije i metali koji su sami po sebi opasni za organizam.
    autizam nije bio poznat jer nije ni detektiran kao takav. malo se informiraj o toj bolesti. i dan danas se otkrivaju podtipovi te bolesti. ostavi se dnevnog.hr, davida ikea i ostalih tričarija. cijepljenje je iskorijenilo masu bolesti koje su nosile tisuće i milijune života.
    i nije cijepljenje samo pasivno, nego i aktivno.

Stari lisac
    Datum registracije
    Aug 2011
    Citiraj Prvotno napisano od skater Vidi poruku
    Država ne može biti iznad prava roditelja. Ne treba nam 1984. niti Sjeverna Koreja, pa ni Švedska glede "rodnih" "studija" ili bolje rečeno rodne ideologije. Aparatčiki će možda bolje znati što je bolje za dijete od roditelja? Vidimo koliko je sadašnja vlada puna stručnjaka za resore koje su dobili a onda bi njima slični odlučivali o sudbini hrvatske djece, niti da jesu autoriteti u svojem području, roditelj je jedini koji ima pravo odlučivati o svojem djetetu.

Čim se država počinje miješati u odgoj i odlučuje o djeci umjesto roditelja, počinje poprimati odlike totalitarne države a to ne završava dobro po društvo, "građane", to jest državljane, narod, naciju takve države.

Upravo je to razlog sve češćeg odbijanja roditelja za cijepljenje vlastite djece, jer farmaceutska INDUSTRIJA svašta podvaljuje a da liječnik ("doktor", nemaju svi "doktori" doktorat) i farmaceutska kompanija kazneno i materijalno ne odgovara za štetne nuspojave.

Mora se dijete cijepiti? U redu, ali prije toga neka liječnik i farmaceutska kompanija garantira da ne će biti štetnih nuspojava i ukoliko do njih dođe neka se plati masna odšteta.

Kada se već igraju industrije, u svim civiliziranim zemljama se za loše izvođenje posla ili neadekvatnih materijala kazneno odgovara ukoliko dođe do štete.

Paraliza, nije to ništa.
    Ovdje se ne radi o odgoju djeteta nego o zaštiti djeteta i u krajnjem slučaju zaštiti stanovništva.
    Dakle država je tu da zaštiti djecu od posljedica loših roditeljskih odluka.Da li bi proglasio totalitarnom državu koja majci narkomanki dojilji oduzme djete?
    Prelako se razbacujemo pojmovima ali i ja sam u nedoumici gdje je ta granica roditelj-država pa...
    O nuspojavama...nitko nikad ne može garantirati da neki lijek neće imati tragične nuspojave pa tako ni cijepivo ali da bi uopće razmišljali o necijepljenju trebali bi imati masu konkretnih podataka,znanstvenih radova i na kraju konkretne slučajeve oboljenja koji su povezani s cijepivom da bi mogli usporediti korist-štetu...dakle nitko ne spori da postoje slučajevi oštećenja ili smrti kod djece ali postotak tih slučajeva je puno manji od postotka spašenih života
    i na kraju
    dječija paraliza ,ma nije to ništa

Stari lisac
    Datum registracije
    Aug 2011
    bismarck
    ajd odgovori ..U slučaju pojave neke zarazne bolesti kojU je Švicarska smatrala iskorjenjenom...znači veći broj oboljelih...da li bi država uvela obavezno cijepljenje?
    i zašto su u Njemačkoj sve ozbiljnije najave povratka obaveznog cijepljenja?
    lako je teorizirati kad je guzica sigurna
    Posljednje uređivanje od galija : 28-03-2014 at 20:47

Dakle država je tu da zaštiti djecu od posljedica loših roditeljskih odluka.Da li bi proglasio totalitarnom državu koja majci narkomanki dojilji oduzme djete?
    i ne samo to. nedavno se pričalo o zakonu o eutanaziji djece. a što sa pobačajem? ili zamislite jehovinog svjedoka kako iz vjerskih razloga pušta vlastito dijete da umre jer ne želi da primi nečiju krv?
    što sa pravima roditelja da proda svoje malodobno dijete, dade u bijelo roblje? ili oni zatucani što ne daju djeci u školu?
    hvala bogu da se ničija individualna sloboda ne može staviti iznad slobode djeteta na normalan i zdrav život.
    hvala bogu da društvo brine za to, da nedajbože kojim slučajem moja djeca ostanu bez roditelja, da zakonski skrbnici ne mogu s njima raditi što hoće. zato su tu zakoni i socijalne službe.
    ništa nije sjajno, ništa nije bez propusta i grešaka, ali gledajući u globalu, baš kao i cijepljenje, masa pozitivnih zakona je spasila milijune dječjih života od neodgovornih roditelja, zlostavljanja i zanemarivanja.

usporedba sa totaliratnim državama ne drži vodu jer pričamo o normalnim društvima. još nabacite šerijat kao argument i ode rasprava kvragu.
    ako pričamo o demokratski uređenim zemljama, onda se podrazumijevaju koja su to prava i obveze roditelja. to je ono nešto što se zove odgovorno roditeljstvo.

Citiraj Prvotno napisano od galija
    Ovdje se ne radi o odgoju djeteta nego o zaštiti djeteta i u krajnjem slučaju zaštiti stanovništva.
    Znam, međutim država se previše upliče u ono što je u djelokrugu roditelja.

Dobro je rekao Humphrey, u većini država djeca imaju pravo na zdravlje ali nemaju pravo na život (pobačaj).

Citiraj Prvotno napisano od galija
    O nuspojavama...nitko nikad ne može garantirati da neki lijek neće imati tragične nuspojave pa tako ni cijepivo ali da bi uopće razmišljali o necijepljenju trebali bi imati masu konkretnih podataka,znanstvenih radova i na kraju konkretne slučajeve oboljenja koji su povezani s cijepivom da bi mogli usporediti korist-štetu...dakle nitko ne spori da postoje slučajevi oštećenja ili smrti kod djece ali postotak tih slučajeva je puno manji od postotka spašenih života
    i na kraju
    dječija paraliza ,ma nije to ništa
    Citiram Bismarcka:

Cijepiva su puna otrovnog aluminija, a neka cijepiva se povlače sa tržišta jer su se dugogodišnjom primjenom pokazala opasna, čak su i farmaceuti priznali. Od brata prijatelj, 25 godina star umro je pred par mjeseci, obolio od dječje paralize nakon cijepljenja. Prijateljev sin je nakon cijepljenja, u dobi od 2 godine dobio teška moždana oboljenja, mon pa ru cijepivo koje je nedavno povučeno.
    Ne znam koja su obavezna, njih 5-6, ja sam cijepio djecu, njih 3, sa zakašnjenjima uvijek. Nakon jednog cijepljenja ( bila potpuno zdrava) malena mi završila je 6-7 dana u bolnici, vrtoglavice, konvulzije, povraćanja i sl. Moram priznati da do tada ni ja nisam mario o štetnosti cijepiva a ti tjedni nakon cijepljenja bili su mi najtraumatičniji u životu. To cijepivo je inače danas povučeno iz uporabe ali se upotrebljavalo desetljećima. Da ja sam preživio i ti, no neki nisu ali smo cijepljeni sa puno manje cijepiva nego djeca danas...
    Očito su djeca i odrasli postali pokusni kunići za neka nedovoljno provjerena cjepiva. Ako farmaceutska industrija treba pokusne kuniće za nova neprovjerena cjepiva, red je da preuzmu odgovornost za nastalu štetu.
    Nisam protiv cijepljenja, pogotovo ako se radi o cjepivima koja su dokazano učinkovita i suzbila su i iskorijenila epidemiju nekih bolesti, to se posebice odnosi na ona osnovna cjepiva ali u današnje vrijeme čovjek više ne može biti siguran od nuspojava i problema koje može dobiti cijepljenjem.

Citiraj Prvotno napisano od Rodica
    ili oni zatucani što ne daju djeci u školu?
    Ako se radi o školovanju kod kuće, ne vidim problem.

što sa pravima roditelja da proda svoje malodobno dijete, dade u bijelo roblje? ili oni zatucani što ne daju djeci u školu?
    Pričaš o Ciganima, Indijcima, Tajlanđanima, Indonezijcima? Odlaziš u ekstreme.

Prodaja djeteta, bijelo roblje nikada nije bilo dijelom hrvatskog društva, njegove kulture i tradicije.

usporedba sa totaliratnim državama ne drži vodu jer pričamo o normalnim društvima
    Što je totalitarno a što normalno je relativno u današnjem svijetu.
    Posljednje uređivanje od skater : 29-03-2014 at 18:33

Ne znam je li bilo, tek sam se sad uključil u raspravu, ali evo jedan opširan i stručan tekst od Darka Richtera, primarijusa s klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb: http://www.cybermed.hr/osvrti/prim_d...io_svoju_djecu

Zašto sam ipak cijepio svoju djecu
    ...
    Polio, dakle, nije iskorijenjen (eradiciran), no jedna je velika regija slobodna od te pošasti. Što to znači? Ako bismo se sutra prestali cijepiti, polio bi se ponovno uvukao iz drugih dijelova svijeta, jer, inficirane osobe, u kojih se virus može u crijevu zadržati nekoliko tjedana, ne moraju vidljivo oboljeti niti imati bilo kakvih posljedica za sebe, ali predstavljaju infektivno žarište iz kojega se polio sije u okolinu. Dakle, dok se polio ne iskorijeni na cijelom svijetu, a do tada je put dug i predug, ne dolazi u obzir da se racionalno preporuči prestanak univerzalnog cijepljenja.
    ...

Što je s tetanusom i difterijom?
    ...
    Prestankom cijepljenja dobili bismo u roku od nekoliko godina na stotine, a možda i tisuće oboljelih, kao što se dogodilo u ranim 90-tim godinama prošlog stoljeća u mnogim zakavkaskim i srednjeazijskim republikama bivšeg Sovjetskog Saveza, u kojima se, usporedno, raspao i centralizirani sustav cijepljenja (30-40.000 oboljelih od difterije!).

...
    Da se kontinuirano ne cijepimo protiv hripavca, ne bi praktički bilo djeteta koje bi izbjeglo ovu infekciju, a znatan broj bi, osobito u dojenačkoj dobi, završavao u bolnicama zbog gušenja i povraćanja u kašlju, pneumonije, prestanka disanja i/ili konvulzija i čak encefalopatskih slika...
    Cjepivo protiv hripavca imalo je razmjerno visoku stopu nuspojava (visoke temperature, konvulzije, a rijetko i encefalopatske slike), i zbog toga je u mnogim zapadnim zemljama tijekom kasnih 70-tih i ranih 80-tih godina prošlog stoljeća obustavljeno daljnje procjepljivanje. Odmah su (tj. već u prvom naraštaju dojenčadi nakon obustave cijepljenja) zabilježene na tisuće oboljelih, kako u velikim i gusto naseljenim zemljama poput Japana, Velike Britanije ili Njemačke, tako i u rjeđe naseljenim područjima, kao što je Švedska. Stoga se ubrzo shvatilo da se cijepljenja protiv hripavca ne možmo odreći, ali da nam je potrebno sigurnije cjepivo. To je cjepivo došlo u vidu acelularnog cjepiva protiv hripavca (aP – acelularni pertusis) koje, umjesto cijele umrtvljene bakterije, sadrži nekoliko njezinih antigena, pomoću kojih se izaziva zadovoljavajući imunogeni i zaštitni odgovor, uz minimiziranu stopu nuspojava, dok encefalopatskih nuspojava praktički više nema.

...
    S ospicama se još nitko nije do kraja obračunao, a tome kumuju prvenstveno skupine koje se protive cijepljenju. U Švicarskoj je, od početka ove godine, zabilježeno preko 1.000 slučajeva obolijevanja od ospica, pretežito u necijepljene djece u dobi od 5-14 godina. Ovog časa (s petkom, 4. 4. 2008.) na području Salzburga u Austriji bilježi se preko 170 slučajeva ospica, koje su izbile u jednoj Waldorfskoj školi, a proširile su se i u drugim školama (glazbenim i sl.) u kojima se miješaju djeca s raznih strana. Nije nimalo slučajno da se epidemija javila u sredini u kojoj se sakupljaju ljudi alternativnih pogleda na cijepljenje, obuzetih idejama nekakvog "prirodnog imuniteta" i protivljenja cijepljenju, pri čemu im je, navodno, povlađivao i školski liječnik.

...
    Vrlo je slična epidemiološka situacija s virusima rubele i zaušnjaka (parotitisa), eradikacija nije na vidiku. Da obustavimo cijepljenje, od rubele, doduše, ne bi bilo velike štete za oboljele osobe, ali bismo, nakon 20-ak godina sustavnog ne-cijepljenja, vidjeli povratak rubeolarne embriopatije na velika vrata. Parotitis nije ugodna bolest, makar i bez znatnije smrtnosti, ali kao trajnu posljedicu može ostaviti azoospermiju i neplodnost u muškarca.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove