+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 7 1 2 3 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/138

Tema: Cijepljenje-odluka Ustavnog suda

Stari lisac
    Datum registracije
    Aug 2011

Cijepljenje-odluka Ustavnog suda

Ovih dana je Ustavni sud donio odluku da je pravo djece na zdravlje važnije od prava roditelja na izbor.
    Dakle cijepljenje je medicinsko pitanje a ne pitanje uvjerenja.
    Cijepite li svoju djecu ili planirate li cijepiti svoju djecu?
    Meni je poprilično neodgovorno odbiti cijepljenje samo zbog nekih nedokazanih analiza(autizam) ili zbog zabluda ili praznovjerja.
    E sad u zadnje vrijeme se sve više susrećem sa roditeljima kojima je skoro pa neugodno reći da su cijepili djecu...valjda pod utjecajem sveopće histerije oko urote nazvane cjepljenje.
    Jasno je da svako cijepivo ima nuspojave kao uostalom i svaki drugi lijek.Naravno da postoje i smrtni slučajevi uzrokovani cijepivom ali kolika je smrtnost djece koja nisu cjepljena jer cjepivo nije dostupno.
    Recimo u Nigeriji je 2005 zabranjeno cijepivo protiv dječije paralize tj vjerski zabranjeno i od tada se polio širi i na Indiju,Pakistan....
    Zanima me vaše mišljenje ...da li je odluka Ustavnog suda ispravna?

Vlastelinka ZGabriel avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    nemam djece, ali da ih imam, išla bi na cijepljenje. istina je da nam farmaceutska industrija svašta podvaljuje, ali cijepljenje nije izmišljeno jučer.
    baš nam treba širenje zaraznih bolesti zbog zadrtih roditelja. pošalji bolesno dijete u vrtić/školu, pola vrtića/škole se razboli.
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Mislim da su te diskusije pre napuhane. Poznajem jednu djevojku, starija je godinu dana od mene, koja je ostala paralizirana nakon cjepljenja, njena sestra blizanka nije imala nikakve posljedice. Istina, moze se nesto desiti, al mislim da su posljedice bez cjepljenja puno gore, zato cu ja dijete dati cijepiti.
    Sve ću promijenuti ako treba, ali ne svoju svetu vjeru i ubjeđenja... - Sagitarius

Stari lisac
    Datum registracije
    Aug 2011
    jedan kratki video kao prilog ZA

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Znači u ovoj državi djeca imaju pravo na zdravlje,ali nemaju pravo na život(pobačaj).

Nemam djecu pa ih i ne planiram cijepiti,ali teško je zauzeti stranu u ovom slučaju.S jedne strane danas svatko ima pristup javnosti i može iznositi svoje gluposti pa onda do ljudi dolaze često poluinformacije ili potpune gluposti,ali s druge strane glupo je i vjerovati farmaceutskoj industriji koja je u bolesnoj vezi sa politikom i profitom.

Evo jedan zanimljiv tekst o cijepljenju i pravim pojedinaca.

http://reason.com/archives/2014/03/2...s-be-mandatory

što se mene tiče da sad moram dicu sjepiti nebi a prije neznam to je bila neka obaveza i cjepila sam ih redovno,
    dobiju poziv za cjepljenje ,odnesem cjepim , eto nekakav protokol je bio i koliko znam svi su ga slijedili,,
    i fala bogu nikad nisu imali problema radi cjepljenja,, valjda božija srića,,
    ZALUD HEROJI POVIJEST PIŠU ,
    JER NAĐU SE ONI ŠTO ISTINU BRIŠU DA HERCEG BOSNA SINOVE JE DALA A DANAS JOJ NEMA NI RIJEČI HVALA !!!!
    HERCEG-BOSNO SUZO MOJA ZEMLJO BEZ SPOKOJA !!!

http://www.youtube.com/watch?feature...Czx_uWqo74#t=0

http://www.youtube.com/watch?v=leNFPy5HOxU

http://www.youtube.com/watch?v=5veX-SqhXdA

meni je jednostavno nemoguće zamisliti da u farmaceutskoj industriji postoje tisuće i tisuće ljudi koji rade na proizvodnji cjepiva, od njegovog izuma, testiranja, proizvodnje i pakiranja, te distribucije, a koji žele da naša djeca umiru strašnim smrtima i da se taj sotonski plan tako strogo čuva da nema za to nikakvih materijalnih dokaza osim cjepiva sumnjive kvalitete kojima je prošao rok?
    ti ljudi imaju svoju djecu, i njihova su podložna obveznom cijepljenju... jel moguće da tolika mašinerija bude tako zavjetovana na šutnju i djelovanje u pozadini, a sve na uštrb čovječanstva?
    meni to zvuči nemoguće.
    cijepljenje ne može biti pitanje slobodne volje. rizik razvoja i, onog najvažnijeg, mutacija uzročnika bolesti kod takvih osoba, može biti pogubno za ostatak čovječanstva. s te strane razumijem odluku.
    s druge strane, mislim da je edukacija tih roditelja više nego nužna. i ne samo na tom malom uzorku, nego je nužno sprovesti edukaciju na širem, nacionalnom nivou.
    neke pojave u 21. stoljeću su izvan svake pameti.

Ugledni član Bismarck avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Citiraj Prvotno napisano od ZGabriel Vidi poruku
    nemam djece, ali da ih imam, išla bi na cijepljenje. istina je da nam farmaceutska industrija svašta podvaljuje, ali cijepljenje nije izmišljeno jučer.
    baš nam treba širenje zaraznih bolesti zbog zadrtih roditelja. pošalji bolesno dijete u vrtić/školu, pola vrtića/škole se razboli.
    Ma koji zadrti roditelji o čemu ti to pričaš. Porast cijepljenja proporcionalan je porastu autizma kod djece a oni kažu da nije dokazana veza. Glupost. Cijepiva su puna otrovnog aluminija, a neka cijepiva se povlače sa tržišta jer su se dugogodišnjom primjenom pokazala opasna, čak su i farmaceuti priznali. Od brata prijatelj, 25 godina star umro je pred par mjeseci, obolio od dječje paralize nakon cijepljenja. Prijateljev sin je nakon cijepljenja, u dobi od 2 godine dobio teška moždana oboljenja, mon pa ru cijepivo koje je nedavno povučeno. Uglavnom ima milione primjera, Zašto je npr. u Švedskoj, Danskoj i Njemačkoj samo jedno cijepivo obavezno a ostala na izbor. U Americi protiv čak 15 bolesti.
    Sada je u Hrvatskoj obvezno cijepljenje novorođenčadi protiv TBC-a. Zdravom dijetetu starom par sati koji može podnijeti isključivo majčino mlijeko uštrcavaju opasnu bakteriju i razne konzervanse...

A nikome nema nikakve odštete ako cijepljenje uništi zdravlje...
    Poslušaj malo Sladoljeva i mnoge Sladoljeve u svijetu prije nego nekoga proglasiš zadrtim. Zadrt je onaj tko ne razmišlja o posljedicama koje, ne da se mogu dogoditi, već su česte.

Koja medicinska znanost, koja farmacija. Koga su to oni izliječili. Samo su stvorili par sto miliona narkomana, pogledaj koliko ljudi pod normalno trpa u sebe normabele. Koliko se para troši na otrove. Ko god se zakači na neki "lijek", godinama samo širi dijapazon kemikalija koje koristi. Na čelu farmacije je đava glavom i bradom, ko ima oči neka vidi

Datum registracije
    Mar 2012
    http://matrixworldhr.wordpress.com/2...ijanskom-sudu/

http://www.klinfo.hr/kategorija/hr/z...-djece/9264/1/

I pardon u Njemačkoj i skandinavsim zemljama NITI JEDNO CIJEPIVO NIJE OBAVEZNO

Datum registracije
    Mar 2012
    Evo kako je cijepljenje regulirano u zadrtim zemljama poput Švicarske

http://udruga-kameleon.hr/tekst/5743/

A kako je u komšiluku

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatsk...toj-djeci.html
    Posljednje uređivanje od Bismarck : 27-03-2014 at 13:53

Datum registracije
    Mar 2012
    Citiraj Prvotno napisano od Bismarck Vidi poruku
    http://matrixworldhr.wordpress.com/2...ijanskom-sudu/

http://www.klinfo.hr/kategorija/hr/z...-djece/9264/1/

I pardon u Njemačkoj i skandinavsim zemljama NITI JEDNO CIJEPIVO NIJE OBAVEZNO
    Pardon, u 18 zemalja EU

Ima i tamo nešto pametno. Nek se zarađuje i eksperimentira sa Hrvatskom, BiH, Srbijom

Datum registracije
    Mar 2012
    Evo pa se malo informiraj zašto su zadrti roditelji zabrinuti.

http://udruga-kameleon.hr/IMG/pdf/ze...nje_da_ali.pdf

http://www.zivot-ili-cijepljenje.hr/...li-rizik2.html

U biti imaš gugla pa vidi

Datum registracije
    Mar 2012
    Citiraj Prvotno napisano od Rodica Vidi poruku
    meni je jednostavno nemoguće zamisliti da u farmaceutskoj industriji postoje tisuće i tisuće ljudi koji rade na proizvodnji cjepiva, od njegovog izuma, testiranja, proizvodnje i pakiranja, te distribucije, a koji žele da naša djeca umiru strašnim smrtima i da se taj sotonski plan tako strogo čuva da nema za to nikakvih materijalnih dokaza osim cjepiva sumnjive kvalitete kojima je prošao rok?
    ti ljudi imaju svoju djecu, i njihova su podložna obveznom cijepljenju... jel moguće da tolika mašinerija bude tako zavjetovana na šutnju i djelovanje u pozadini, a sve na uštrb čovječanstva?
    meni to zvuči nemoguće.
    cijepljenje ne može biti pitanje slobodne volje. rizik razvoja i, onog najvažnijeg, mutacija uzročnika bolesti kod takvih osoba, može biti pogubno za ostatak čovječanstva. s te strane razumijem odluku.
    s druge strane, mislim da je edukacija tih roditelja više nego nužna. i ne samo na tom malom uzorku, nego je nužno sprovesti edukaciju na širem, nacionalnom nivou.
    neke pojave u 21. stoljeću su izvan svake pameti.
    To i jest najveća tragedija. Ali para vrti tamo di burgija ne može. Za dobru plaću a u farmaciji su i više nego dobre povjeruješ u sve što tvrde i sam sebe uvjeriš da je sve to istina. No, postoje i ljudi koji su pukli, otišli od tamo i razotkrivaju sve, načine na koji se vrše istraživanja i načine na koji se lažiraju rezultati. Zdrav razum ti je dovoljan da vidiš da većina ljudi ubrzo postaju ovisnici ne o jednom već o mnogim lijekovima. Koliko li je afera bilo o podmićivanju doktora od strane farmacije, evo i u nas nedavno.

Para vrti tamo di burgija ne može...

autizam je genetski poremećaj i razvija se još u prenatalnoj dobi. i nije samo genetski nego ima i imunološki karakter pa tako može reagirati i na antibiotike ili bilo koji drugi lijek.
    dajte prestanite pisati gluposti na osnovi nekakvog istraživanja koje je dokazano kao fejk i rađeno po narudžbi zbog visokih odšteta, a pogotovu prestanite napadati jedni druge zbog MIŠLJENJA.
    time nećete ništa postići osim širenju svađalačke zaraze koja je ionako već na razini epidemije na ovom forumu.

To i jest najveća tragedija. Ali para vrti tamo di burgija ne može. Za dobru plaću a u farmaciji su i više nego dobre povjeruješ u sve što tvrde i sam sebe uvjeriš da je sve to istina. No, postoje i ljudi koji su pukli, otišli od tamo i razotkrivaju sve, načine na koji se vrše istraživanja i načine na koji se lažiraju rezultati. Zdrav razum ti je dovoljan da vidiš da većina ljudi ubrzo postaju ovisnici ne o jednom već o mnogim lijekovima. Koliko li je afera bilo o podmićivanju doktora od strane farmacije, evo i u nas nedavno.

Para vrti tamo di burgija ne može...
    ljudi postaju ovisnici i o hrani i slatkišima.
    nemaju mjere. i nije farmaceutska industrija kriva tome, na svakom lijeku postoje upozorenja koja su pisana na paničnoj razini, a, ako se već referirate na slobodnu volju čovjeka i njegovu dostatnu pamet da odlučuje sam o svojem zdravlju, onda spočitavanje doktorima ovisnost o lijekovima, nema smisla.
    svatko može pogriješiti, pa tako i liječnik u dijagnozi, ali da će netko propisati dozu veću od preporučene u službenoj naputku kojeg ima svaka kutija lijeka, to sigurno nije slučaj.
    svaki lijek ima nuspojave, kao i prekomjerno konzumiranje bilo čega. iz vlastitog iskustva (ne ja, moj roditelj) mogu potvrditi da ni 35-godišnje (!) uzimanje preko 50 vrsta lijekova u različitim periodima i različite duljine trošenja (i po desetak godina) nije izazvalo nikakvu ovisnost i da se sa svakog lijeka može "skinuti" bez problema.
    a svi su lijekovi široke uporabe, dakle, ne neki specifični kao što su za multiplu sklerozu ili karcinom.
    Posljednje uređivanje od Rodica : 27-03-2014 at 14:15

kako u humphreyevom tekstu na linku piše: the right to swing my fist ends where the other man's nose begins.
    mislim da bi kod cijepljenja trebalo postupati po tom principu.

Vlastelinka ZGabriel avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    zanemarit ću još jednom tvoje pljuvanje po ljudima koji pošteno rade svoj posao i pomažu bolesnima. u svakom žitu ima kukolja, pa tako i među liječnicima i farmaceutima. ali da su svi zli i da rade na štetu ljudi...to pričaj na nekoj temi o teorijama zavjere, chemtrailsima i sl.

Ma koji zadrti roditelji o čemu ti to pričaš. Porast cijepljenja proporcionalan je porastu autizma kod djece a oni kažu da nije dokazana veza. Glupost. Cijepiva su puna otrovnog aluminija, a neka cijepiva se povlače sa tržišta jer su se dugogodišnjom primjenom pokazala opasna, čak su i farmaceuti priznali. Od brata prijatelj, 25 godina star umro je pred par mjeseci, obolio od dječje paralize nakon cijepljenja. Prijateljev sin je nakon cijepljenja, u dobi od 2 godine dobio teška moždana oboljenja, mon pa ru cijepivo koje je nedavno povučeno. Uglavnom ima milione primjera, Zašto je npr. u Švedskoj, Danskoj i Njemačkoj samo jedno cijepivo obavezno a ostala na izbor. U Americi protiv čak 15 bolesti.
    Sada je u Hrvatskoj obvezno cijepljenje novorođenčadi protiv TBC-a. Zdravom dijetetu starom par sati koji može podnijeti isključivo majčino mlijeko uštrcavaju opasnu bakteriju i razne konzervanse...
    koja su cjepiva obavezna u Hrvatskoj? naime, pričamo o Hrvatskoj.
    koji je postotak porasta određene bolesti nakon cijepljenja? ili ćeš se držati izoliranih slučajeva kojih uvijek ima jer ništa nije 100 % učinkovito i sigurno?
    jesi li ti cijepljen? jesi li preživio? kao i svi mi.

A nikome nema nikakve odštete ako cijepljenje uništi zdravlje...
    Poslušaj malo Sladoljeva i mnoge Sladoljeve u svijetu prije nego nekoga proglasiš zadrtim. Zadrt je onaj tko ne razmišlja o posljedicama koje, ne da se mogu dogoditi, već su česte.

Koja medicinska znanost, koja farmacija. Koga su to oni izliječili. Samo su stvorili par sto miliona narkomana, pogledaj koliko ljudi pod normalno trpa u sebe normabele. Koliko se para troši na otrove. Ko god se zakači na neki "lijek", godinama samo širi dijapazon kemikalija koje koristi. Na čelu farmacije je đava glavom i bradom, ko ima oči neka vidi
    ako ti se ne daj Bože dijete razboli, hoćeš li ga pustiti da se samo liječi ili ćeš ga odvesti liječniku?
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Datum registracije
    Mar 2012
    [QUOTE=ZGabriel;322144]zanemarit ću još jednom tvoje pljuvanje po ljudima koji pošteno rade svoj posao i pomažu bolesnima. u svakom žitu ima kukolja, pa tako i među liječnicima i farmaceutima. ali da su svi zli i da rade na štetu ljudi...to pričaj na nekoj temi o teorijama zavjere, chemtrailsima i sl.

koja su cjepiva obavezna u Hrvatskoj? naime, pričamo o Hrvatskoj.
    koji je postotak porasta određene bolesti nakon cijepljenja? ili ćeš se držati izoliranih slučajeva kojih uvijek ima jer ništa nije 100 % učinkovito i sigurno?
    jesi li ti cijepljen? jesi li preživio? kao i svi mi.

ako ti se ne daj Bože dijete razboli, hoćeš li ga pustiti da se samo liječi ili ćeš ga odvesti liječniku?
    Pljuvanja nije bilo. Sa pljuvanjem si počela ti kada si ljude koji svoju djecu ne žele cijepiti etiketirala zadrtima. Ja sam, ako opet pročitaš ćeš vidjeti, rekao da ljudi koji su u tim industrijama, sami sebe uvjere da je to ispravno ili tu ispravnost shvaćaju zdravo za gotovo. Inače teorija zavjere, (isključimo li extreme tipa Bush gmaz, trovanje iz aviona i sl.) ne postoji. To ti je izraz koji su mediji vladara svijeta smislili za ljude koje na temelju činjenica dođu do logičnog zaključka.

Ne znam koja su obavezna, njih 5-6, ja sam cijepio djecu, njih 3, sa zakašnjenjima uvijek. Nakon jednog cijepljenja ( bila potpuno zdrava) malena mi završila je 6-7 dana u bolnici, vrtoglavice, konvulzije, povraćanja i sl. Moram priznati da do tada ni ja nisam mario o štetnosti cijepiva a ti tjedni nakon cijepljenja bili su mi najtraumatičniji u životu. To cijepivo je inače danas povučeno iz uporabe ali se upotrebljavalo desetljećima. Da ja sam preživio i ti, no neki nisu ali smo cijepljeni sa puno manje cijepiva nego djeca danas...

Za odgovor na treće pitanje trebala bi detaljnija ekspertiza ali uglavnom ih ne vodim. Liječe se doma sami sa voćnim sokovima, bez tzv. lijekova, reci mi da sam lud. Od kada to radim iznimno su rijetko bolesni, a kada se razbole ozdrave u dan dva. Prije uz lijekove to je bilo 4-5 dana traume za sve. Ne kažem da se teško razbole ( što sam uvjeren da je gotovo nemoguće) da ne bi tražio liječničku pomoć no i to bi bilo selektivno.

Eto

Stari lisac
    Datum registracije
    Aug 2011
    Evo kako je cijepljenje regulirano u zadrtim zemljama poput Švicarske

http://udruga-kameleon.hr/tekst/5743/

A kako je u komšiluku

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatsk...toj-djeci.html
    i Švicarska je sebi ostavila pravo da uvede obavezno cijepljenje u određenim slučajevima,na određenim skupinama ili na određenim područijima.
    Ja osobno sam za cijepljenje,po svemu što znam o medicini to mi je ispravna odluka ...samo nisam baš sigurna u to obavezno cijepljene i kažnjavanje roditelja pa čak i djece koja nisu cjepljena(recimo nemogućnost boravka u dj.vrtiću).Ne znam koliko je ispravna odluka kojom se isključuje roditelj i zagovara pravo djeteta na zdravlje a u isto vrijeme se zagovara pravo na izbor(abortus) i uskraćuje pravo djetetu na život!!! malo kontradiktorno
    E sad malo o farmaceutskoj mafiji...opće je poznatko kako farmaceutske kuće funkcioniraju....subvenciraju,nagrađuju,podmićuju liječnike za što bolji plasman svog lijeka.
    Ali ipak mislim,štoviše sigurna sam da su cjepiva koja su obavezna u BIH potrebna(pišem bih jer ne znam kakav je karton cijepljenja u Hrvatskoj).
    Meni je čudna ta paranoična i mogu reći pomalo moderna suprostavljenost cijepljenju,kažem moderna jer sam danas pogledala prilog na rtl-u u kojem se razno razne posvuduše gnušaju nad odlukom Ustavnog suda a u principu nemaju pojma o čem pričaju..."nego eto čula sam,prijateljca mi je rekla...pa eto i ja sam moderna pa sam protiv"
    Sad ja da vjerujem u neku globalnu farmaznanstvenu mega urotu izračunala bi si npr.koliko novca je potrebno za liječenje određenih bolesti a koliko za cijepljenje?

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Moje mišljenje je da djecu treba cijepiti cjepivima koja su na najvišoj farmakološkoj razini dakle 95%, koja su skuplja nego ona koja imaju npr 75 ili 80% sigurnosti, koje se radi masovnosti i niže cijene najčešće kupuju.
    Kada govorimo o tom stupnju sigurnosti treba znati da npr kod najčešće nabavljane 80 % sigurne supstance za cijepljenje to označava da je u 80% slučajeva vakcina pouzdana, a u ostalim slučajevima ili bez efekta ili u promilima štetna ili sa katastrofalnim ishodom što je još rjeđa pojava, ali se događa.
    Očigledno kupovina skuplje vakcine sa većim procentom sigurnosti (95%) dozvoljava državi da donese takav zakon, koji samo u tom slučaju može biti opravdan, no uvijek ima rizik kojem mi ne bismo da izložimo svoje dijete.
    U tom smislu treba odvagati objektivno koja opasnost je veća, dijete ne cijepiti i izložiti ga smrtnoj opasnosti od neke boleštine koja je malte ne iskorijenjena na svijetu upravo tim vakcinacijama ili pak pogibelji od teoretski mogućih posljedica nekvalitetne vakcine...
    Dakle, samo uz uvjet visoko kvalitetnih vakcina najviše razine sigurnosti sam za obveznu vakcinaciju.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove