Ispričavam se na pretencioznom naslovu, ali učinilo mi se zanimljivo postaviti ovu temu i pročitati vaša mišljenja. Zanima me vaše mišljenje o komunikaciji koji prevladava u današnjem dobu. Da malo pojasnim, mislim na komunikaciju u kojoj prevladava cinizam, ironija, snobizam (popraćen referencama na pop kulturu i internetske meme), želja za "spuštanjem" drugome, relativizam svake vrste...itd. Ovo je karakteristično za pripadnike mlađih generacija koji su odrasli uz internet i uglavnom imaju lijevo/liberalne stavove (iako ima iznimaka). Oni su odrasli uz snažan utjecaj američke kulture u kojoj je upravo takav način komunikacije smatran sigurnim znakom da je osoba koja ga koristi cool i progresivna, a najviše ga koriste visokoobrazovani mladi ljudi, pripadnici takozvane generacije Y (eng. millennials). Radi se o rođenima nakon 1985 (otprilike) pa sve do ranih 2000-ih. Ovo je pogotovo zanimljivo meni zato što sam pripadnik te generacije.Dakle, što mislite, da li je to pozitivna ili negativna pojava? Znak inteligencije i kreativnosti ili znak moralnog propadanja i nihilizma zapadne civilizacije?