Poštovan prijatelju Punter2.0
Želio bih znati da li Rusi smatraju Ukrajinu povijesno svojom zemljom kao što Hrvati smatraju Bosnu i Hercegovinu sastavnim dijelom Hrvatske.
Hvala na odgovoru.
Poštovan prijatelju Punter2.0
Želio bih znati da li Rusi smatraju Ukrajinu povijesno svojom zemljom kao što Hrvati smatraju Bosnu i Hercegovinu sastavnim dijelom Hrvatske.
Hvala na odgovoru.
rusi smatraju Ukrajinu svojom zemljom kao sto srbi smatraju 60% Hrvatske "istorijskom srpskom zemljom"
Istovremeno mrze Ukrajince iz dna duse, makar uvijek tvrdili da su Ukrajinci zapravo rusi. U to "bratstvo" ne vjeruju ni sami, vec im je to izgovor za svojatanje.
Da su u mogucnosti poklali bi svakog Ukrajinca koji zeli biti Ukrajinac. Kao sto bi cetnici poklali svakoga tko se smatra Hrvatom, da su u mogucnosti.
Ne vdiim poveznicu sa BiH i Hrvatima, od Starcevica su pravasi hofirali Muslimane i gledali im kroz prste.
Nisam cuo za gladomor nad Muslimanima.
Za dom spremni i Slava Ukrajini
Ukrajinska Stugna P cilja Wagnerovu nejac u okolini Bakhmuta https://t.me/pilotblog/1773
Malo borbe iz Marinke predgradje Donjecka iz perspektive orka, isto kao da gledam cetnike u Vukovaru https://funker530.com/video/really-c...ral-direction/
Poštovan i dragi prijatelju Puntar2.0 tvoj odgovor bi se mogao potumačiti da rusi mrze Ukrajince isto kao što Srbi mrze Hrvate. Tako ja to vidim, ili još bolje, po onoj srpskoj izreki: gdje god je Srbin, to je Srbija, gdje god srbin stavi svoju nogu to je srpska zemlja. Za to imam jedan živi dokaz o tome. Evo kako sam to doživio. Poslušaj pomno a pročitaj pažljivo:
"Ja sam se s mojim automobilom u lipnju 2006 godine vozio iz Texasa u Alasku i nazad. U putu smo bili dva mjeseca, moja supruga i ja, njezina sestra Nicole i suprug joj Michel (koji je preminuo prošli mjesec) Kada smo bili u Doneli Park gdje smo rezervirali u Motelu prenoćište. Moja supruga Annie je imala u svojoj torbi sve papire, dokumente. Za stolom rezervacije su bile tri mlade osobi. Ja sam bio po strani, moja supruga je izvadila putovnice i dala ih ovim mladim osobama. Jedna od njih, djevojka od 21 godinu vrisnu i glasno zapita: pa vi se zovete Boban, našto moja supruga odgovori da je una Francuskinja udata za Bobana, ovo je moj suprug, ja ne govorim hrvatski. Pitam ja tu mladu djevojku odakle je ona, našto ona reče iz Srbije. Pa gdje ste vi rođeni, ona meni reče da je rođena u Kninu, našto ja njoj: pa Knin je u hrvatskoj, a ona: jest za sada. Pitam ju ja pa odkud ona zan za Bobane, našto ona reče da je njezina baka iz Bobanove Drage. pa kako ti se baka zove, reče ona Iva Grubišić, nato ja rekoh, rođena 1934., odgovori ta djevojka, jest on je rođena 1934. a kako vi to znate. Ja sam njoj rekao da je njezina kuća od moje ni 30 metara udaljena i znam da se je ona udala za jednog pravoslavca u kninu. Kaže ta djevojka, jest, ona se je udala za moje "dedu" i mi smo tu "živeli" dok nas ustaše nisu "proterali" za Srbiju. tada sam ja toj oprana mozga Srpkinji očitao lelciju za koju ona kaže da nikada prije nije čula i da joj je sada jasno zašto su marali "bežati" iz Knina za Beograd.......
Poštovani Puntar2.0 stavio sam točkice poslije beograd, što znači da toga ima još mnogo za reći, ali da tebi i drugima ne dosađujem, skratio sam. A ti ili netko od čitatelja se javite da nastavim.
Ako se ne čujemo želim svima SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ, SRETNU I BERIĆETNU NOVU 2023 GODINU SVIMA, posebno uredništvu Foruma hrvatski Integralisti.
Inače, na referendumu za neovisnost Ukrajine 1991., 55% etničkih Rusa glasalo je za neovisnost Ukrajine.
Njima barikade nisu bile na pameti. Moskva je priznala rezultate referenduma i pozvala na blisku suradnju svih bivših sovjetskih republika, uključujući i Ukrajinu.
Više manje sve je to išlo do 2014. kada je izvršen puč i svrgnut legalni i legitimni predsjednik Viktor Janukovič.
Ulogu u puču i kreiranju nove vlasti imala je Victoria Nuland, američka diplomatkinja i savjetnica Baracka Obame.
Znači bilo je mira dok SAD nije počeo čeprkati po Ukrajini, Rusiji pred vratima.
Zamislimo samo šta bi bilo da takvo nešto izvede Putin ili Kim Jong-un, naprimjer u Meksiku, Amerikancima pred nosom?
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 13-12-2022 at 18:36
"My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)
"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)
Sve i da nisu tada stavljali barikade napravili su odgođenu agresiju. Vladar koji osvoji vlast ne može raditi što poželi 4 godine. Tako rezoniraju kmetovi koji misle da se moraju nekom izabranom vladaru klanjati jer je on eto legitimno izabran. Pa se mi klanjamo svojim bjednim vladarima.
Kamo sreće da je kod nas smjenjen po ukrajinskom modelu neki naš legalno izabrani predsjednik i predsjednik vlade usput. Izaberite po volji.
Svrgavanje jednog vladara je samo unutrašnja stvar jedne zemlje i nikoga više. To su bjedne isprike za agresiju
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 13-12-2022 at 19:17
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Kako je izvršen puč, ako je Janukovič potpisao nove izbore? Jedino što je izvršeno su prosvjedi protiv diktatorske samovolje Janukoviča, a kad mu nije pošlo za rukom da postane mini Putin i pretvori Ukrajinu u rusku guberniju, pobjegao je iz države. Nakon toga je Rusija izvršila agresiju na Krim. A što se tiče razdoblja prije toga i kako je išlo, dovoljno je reći Holodomor.
Posljednje uređivanje od Grunf : 14-12-2022 at 14:36
Holodomor; SSSR, psihopat Staljin (inače Gruzijac), 1930-te godine. Nitko normalan to ne odobrava.
Ja govorimo razdoblju od 1991. pa nadalje.
Ako ćemo o povijesti nisu ni Ukrajinci sveci.
Ukrajinci su kao i ostali sovjetski vojnici silovali, pljačkali i ubijali '45.
Uostalom, ne bi nacisti onako učinkovito počistili Ukrajinu od Židova da nisu imali ukrajinske pomagače.
No, to je prošlost i neka se time bave povjesničari.
Mene zanima sadašnjost i šta se sada događa.
Upravo na primjeru Ukrajine se vidi kako je važno imati mudro, sposobno, suverenističko političko vodstvo i ne se dati ucjenjivati i uvlačiti u nepotrebne sukobe za tuđe interese.
"My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)
"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)
Danas nista novo sto rusofasisti nisu ucinili u ovih uskoro 10 mjeseci agresije na Ukrajinu. Napad na sami centar Hersona https://twitter.com/KazanskyiDenis/s...very-center-of
Nema tamo mira dok se ne pocne gruvati po ruskim gradovima isto kao sto se gruvalo po Njemackoj 44 i 45. Stvarno ih je dosta vise.
Orban je papak, a ovaj rat na istoku nije slučajan, i nakon korone nije to došlo slučajno, cijene su išle opet gore tržište energenata je podivljalo, pametnom dosta. ljudi se uvijek pecaju na to kako netko nekoga roka zbog rase i nacije, i čega sve ne, ideologija je vrh sante leda, ništa drugo uvijek je stvar u jebenom novcu, nijedan rat se nije vodio zbog ničeg drugog nego novca i preraspodjele moći, posebno kada su tzv velike sile u pitanju, i onda kada mi vi ovdje počnete pričat o moralu, mene lagano proljev u guzicu uhvati, zato jer mi je to ko da u paklu propovjedaš o Isusu, koji je smisao toga ? jesam kršćanin, ali ako sam u paklu neću sigurno vragu s Isusom stati na kraj, vrag je i postao vrag da bi Isusa nadvladao. vrag razumje vražje metode, a ne Isusove.
nas kršćanstvo puno toga krivo uči, muslimani po kojima seremo su na ispravnijem putu, putu odmazde na uvrede, uvrijed ih i osvetit će se. kršćanstvo je previše pacifistički orijentirano, i sputava odgovor europskih naroda, a u konačnici koliki god bili kršćani na kraj završimo ko muslimančuge u rovovima i ubijamo jedni druge, eto di je sad kršćanstvo u rusa što ih nije spriječilo da ne ubijaju susjede ukrajince kršćane i pravoslavce ? ajte molim vas, s takvima o kršžćanstvu pričat, spominjat Isusa neće Isus zaustavit putina ali HIMARS hoće, Himars je taj vrag koji vrag putin može razumjet.
zato sve ove govorancije i kačenje zastavica ukrajine su kurac od ovce, bez adekvatnih sankcija i naoružanja, to su stvari koje će Ruse odvest u poraz, i natjerat ih u bjeg iz Moskve, i umjesto Macrona poslat Napeoleona na istu, samo ovaj put s zimskom opremom.
Haso za obuku, Dumapokret jednoglasno protiv, tako kaze Penava.
Trumpova korisna budala Stevo Bartulica, Drele i slicne gromade.
Govnjar Prkacin protiv.
Lik koji je godinama gnjavio kako su nam talibani braca, sada hoce uskratiti obuku 100 ukrajinskih vojnika.
Svidjalo se to nekome ili ne, HDZ je u usporedbi sa ovom oporbom gromada, kompletnom, od komunjara do ruskih igraca sa desnice.
Jedini ideolog je Hasanegbovic, drugo su interesne kurve.
Cekaj naslove u ruskim medijima.
Dumapokret i cuprija plus suverene picke novi heroji Dume.
Kakva sramota covijece.
Uopće su se pokazali kao bjedne kukavice
Za levicu se zna da su im simpatije na strani Krasnaje Armije i džihad armije. Ali koji je motiv tzv desnice.
Opasnost po Hrvatsku???
Pa veća je opasnost slati oružje Ukrajini
A već se šalje.
I onda onaj debilno mantranje koje sam vidio i od KVK. Ovo nema veze s našim ratom ner nama nitko nije pomagao a Ukrajini svi pomažu. To nema veze s karakterom rata.
I time pokazuju još jednu stvar. Da oni time jasno kažu da su bili u pravu oni koji nisu nama pomagali. Jer niti oni ne bi pomogli Ukrajini. Ne znam jesu li toga svjesni.
Očito nisu. Da jesu ne bi slušali njihova isprazna blebetanja.
Njihova jedina nit je oponiranje Plenkoviću.
A ovo je veće od Plenkovića.
Uostalom mislim da u Bibliji piše da je najgore mjesto predviđeno za one koji su u teškim vremenima bili neutralni.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 16-12-2022 at 13:58
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Kao što sam i naglasio : s KVK treba biti oprezan.Nisu mi jasni ovi iz Mosta i DP-a!?Mislio sam da su pametniji,slušao sam jutros Bartulicu u Poligrafu - smijesni su mu argumenti,ne znam,mozda sam ih precijenio,mozda je to samo gomila glupana na sisanju proračuna.Davno je Johny otpjevao :"...ljudi bez kalibra i ideja ufuravaju nam istine crno-bijele..."
Bartulica Stephen je Trumpovac. Raspudic je Dodikovac. Vecina Dumapokreta jednostavno glupani bez kapaciteta, a srz tog pokreta je ruski orijentirano zbog nekog kapitala, to sam siguran.
Suverenisti bezmudnjaci. Doslovno, kako sam rekao onaj Litre je paradirao u ukrajinskoj nosnji po Saboru.
Kako ti mozes takvoj pizdi vjerovati ako sada glasa protiv.
A ovi i iz Mosta, to je tek hrpa govana, od samoproglasenog sveca Marina reckog do Rasputina sa razumijevanjem za rusku politiku.
Ispada da je zaista jedini desni ideolog u Saboru, bez fige u dzepu, bez interesa Zlatko Hasanbegovic. Aj' ti sada zamisli to. Ovo ostalo ili glupo ili pokvareno do srzi. Pa se ti cesi po glavi.