+ Odgovori na temu
Stranica 98 od 258 PrviPrvi ... 48 88 96 97 98 99 100 108 148 198 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1,941/5148

Tema: Agresija Rusije na Ukrajinu

Citiraj Prvotno napisano od goran2hr Vidi poruku
    Na nekoj drugoj temi, možda i ne s toliko entuzijazma. Ali na ovoj, o itekako Vi s njima pušete u istu trubicu. Halo, pa i Plenkovića ste prozvali - vizionarom. Što su to Soroš, Madonna ili Jelena Veljača rekli na temu sukoba u Ukrajini, a da se Vi s tim ne slažete?
    Nisi me ispravno citirao niti parafrazirao. Rekao sam da je Plenković bio vizionar kad je rekao da Krim treba vratiti Olujom. To će se na kraju i dogoditi, dakle, lik je u vezi Krima bio vizionar.

Navodno je Rusima dozlogrdilo ovakvo neprijateljsko ponašanje Ukrajinaca i izgleda da će objaviti rat Ukrajini.

1. Zapad (onaj Soros, Biden, Ursula.... i ostala družina) uzrok su tog rata. Širenje NATO-a, opkoljavanje Rusije, neprijateljski stav, vrijeđanje države i vodstva, sankcije, želja Ukrajine da se uđe u NATO, dovede NATO na Krim, instaliraju ABM i rakete srednjeg dometa ...... i korak ka konačnom napadu na Rusiju. Rat kojem se ne veselim (zbog razaranja, nesreća i mrtvaca) i bolje bi bilo da se nije dogodio, ali mi je jasno zašto je do njega došlo. Niti zapadnjaci, niti Ukrajinci, nisu nas ničim zadužili pa da bi mi sa moralne strane trebali prema njima imati dug, zbog njih imati troškove, probleme i žrtvovati se za njih. Dapače, zapadnjaci su nam radili i rade maksimalnu štetu
    2. Hrvatski "odabir strane" (realno izigravanje pudli i slušanje gazda) - po hrvatski narod je štetno. Hrvati ispranih mozgova (opet MSM, onaj Soros, Biden, Ursula, Plenković, Jergović...) patetikom ("To tako podsijeća na Vukovar" i tsl.) i promidžbom (suludom na svim medijima i razinama). Kada ovdje to pokušavam staviti u okvire šteta-korist-nagrada ili pojedinačna cijena za prosječnog Hrvata, naravno kako odgovora nema - jer sve je jasno. Fora je u toma, da se interes "Ukrajine" (zapravo zapadnjaka) gura ispred Hrvatskog. I to je kao OK? Korisni idiotluk na 4 potenciju.

Rusi nisu napali Hrvatsku. Ruske granate ne padaju po mojoj kući/zgradi, nisam kolateralna žrtva u ime "viših ciljeva". Rusija neće napasti Mađarsku, pa onda Hrvatsku. Osobito ne bi napali neutralnu Hrvatsku, koja se ponaša korektno. Ni prije nas nisu napadali (za razliku od Njemačke, SAD-a, V. Britanije, Italije, Kanade), nisu izručili Hrvate na Bleiburgu, niti osudili generala Praljka. Ne padam na zastrašivanje, laži i patetiku. Naravno, dopuštam kako zbog našeg korisnog idiotluka, pudličarenja, janjičarenja, neprijateljskog stava, slanja dobrovoljaca čudaka i huligana, poklanjanja oružja i tsl., krajnjim naporima uspijemo isprovocirati i rat. Pa tako uz pomoć naših SAD "prijatelja" ("partnera", "saveznika"), umjesto u ovoj našoj lokalnoj ligi, uspijemo "zaigrati" i u I svjetskoj ligi (Rusija, Iran, Kina, S. Koreja..).
    Hrvati će biti nagrađeni (od Bidena i Ursule) upravo onako kako su nas svojedobno nagradili Napolen, Franc Jozef i Hitler.
    U tom smislu kao vazalna država i mi bi morali nešto glumatati savezništvo, ali bez entuzijazma, davati manje od minimuma i gledati vlastitu korist (Mađarska, Slovačka, Belgija, Turska...).
    Činjenica je da rata ne bi bilo da Rusija nije napala Ukrajinu. Također je činjenica da se NATO ne bi mogao širiti da bivše zemlje SSSR-a i varšavskog pakta ne žele u NATO. A činjenica je i da je Rusija i tako i tako "opkoljena..na istoku joj je SAD a na zapadu..hm..zapad. Super sila sa takvim nuklearnim arsenalom se ne mora bojati nikoga i nikakvog "opkoljavanja". Eventualnog agresora mogu uništiti balističkim raketama i projektilima sa podmornica i ta mantra da je Rusija ugrožena širenjem NATo-a i "opkoljavanjem" je čisti imbecilizam.

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Novi savezi? Rusija, Indija i Kina? Kak bi se taj savez zval, savez jadnika?

Uz dužno poštovanje, sve 3 države bez zapada ne bi mogle preživjeti, Indija bez zapadnog IT-a, Kina bez zapadne industrije, a Rusija bez toga da im zapad kupuje naftu i plin.

Ako je zapad truli, što je onda Kina sa komunizmom, Indija sa svojom materijalnom bijedom i Rusija sa svojim oligarsima, korupcijom, kriminalom i diktaturom? Zapad je truli, ali ovaj istok je 10 puta truliji od zapada. Toliko je trul taj istok da samo invazijom može nekoga natjerati da uđe u njegovu sferu.
    Ne hvalim ja niti Rusiju, niti Indiju, niti, ne daj Bože, Kinu.
    Jednostavno stvari tako stoje da će Kina gotovo pa sigurno prešišati SAD-a i postati sila broj jedan u svijetu.
    Ovo će biti stoljeće Kine a ne kako su si zamislili Ameri "novo američko stoljeće".

Kineska premoć mi se nimalo ne sviđa ali ona je realnost, nažalost.
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)

Milijardu dolara uništene vojne tehnike samo na ovoj slici. Baš bi bilo zanimljivo pobrojati koliko su Rusi dosad potrošili na rat, vjerojatno 50-ak milijardi dolara.

Posljednje uređivanje od Grunf : 16-04-2022 at 20:31

Citiraj Prvotno napisano od Gelsey Azalea Vidi poruku
    Ne hvalim ja niti Rusiju, niti Indiju, niti, ne daj Bože, Kinu.
    Jednostavno stvari tako stoje da će Kina gotovo pa sigurno prešišati SAD-a i postati sila broj jedan u svijetu.
    Ovo će biti stoljeće Kine a ne kako su si zamislili Ameri "novo američko stoljeće".

Kineska premoć mi se nimalo ne sviđa ali ona je realnost, nažalost.
    Kinezi još nisu prešišali Hrvatsku po razvijenosti, a znaš di smo mi od Amera? Kinezi nemaju premoć u onom svom moru, a kamoli dalje. Kina se digla lovom zapada, sami ne mogu ništa.

Nemam ja problem s Vašim stavom i simpatijama. A iako o ovoj temi ne mislimo isto, nemam Vas potrebu vrijeđati ili razuvjeravati. Problem vidim u nametanju jednoumlja, brisanju, prepravljanjima postova, cenzurom (OK možda neugodne) istine, etiketiranjem, pa do osobnog vrijeđanja. Neka svatko iznese svoj stav, argumente, poveznice... i dobro. Idemo dalje. Ne moramo se slagati.
    Kao u nogometu i ja mogu biti navijač, sretan ako pobijedi moja reprezentacija ili klub, ali ne pod svaku cijenu. Mimo pravila i etike. Do toga mi nije. No, može se biti i navijač huligan, koji će za svoj klub baciti kamenje... pa sve dalje redom. I ovdje ima ukrajinskih navijača koji su se žestoko napalili, pa su spremni na sve. Od spuštanja na najniže razine, pa do toga da navijaju za Ukrajinu iako je to na štetu Hrvatske. Nešto poput Torcidaša koji navijaju za neke Portugalce, iako poraz Dinama nosi loše posljedice i po sam Hajduk. Korisni idiotluk na 3 potenciju. Slična priča ali sada na državnoj razini.
    Kao admiral Lošo koji je dao "Moj pogled na uzroke i posljedice rata u Ukrajini" (https://www.youtube.com/watch?v=bbEieaS3gFQ), slično bi i ja mogao postati svoje stavove:
    1. Zapad (onaj Soros, Biden, Ursula.... i ostala družina) uzrok su tog rata. Širenje NATO-a, opkoljavanje Rusije, neprijateljski stav, vrijeđanje države i vodstva, sankcije, želja Ukrajine da se uđe u NATO, dovede NATO na Krim, instaliraju ABM i rakete srednjeg dometa ...... i korak ka konačnom napadu na Rusiju. Rat kojem se ne veselim (zbog razaranja, nesreća i mrtvaca) i bolje bi bilo da se nije dogodio, ali mi je jasno zašto je do njega došlo. Niti zapadnjaci, niti Ukrajinci, nisu nas ničim zadužili pa da bi mi sa moralne strane trebali prema njima imati dug, zbog njih imati troškove, probleme i žrtvovati se za njih. Dapače, zapadnjaci su nam radili i rade maksimalnu štetu
    2. Hrvatski "odabir strane" (realno izigravanje pudli i slušanje gazda) - po hrvatski narod je štetno. Hrvati ispranih mozgova (opet MSM, onaj Soros, Biden, Ursula, Plenković, Jergović...) patetikom ("To tako podsijeća na Vukovar" i tsl.) i promidžbom (suludom na svim medijima i razinama). Kada ovdje to pokušavam staviti u okvire šteta-korist-nagrada ili pojedinačna cijena za prosječnog Hrvata, naravno kako odgovora nema - jer sve je jasno. Fora je u toma, da se interes "Ukrajine" (zapravo zapadnjaka) gura ispred Hrvatskog. I to je kao OK? Korisni idiotluk na 4 potenciju.

Rusi nisu napali Hrvatsku. Ruske granate ne padaju po mojoj kući/zgradi, nisam kolateralna žrtva u ime "viših ciljeva". Rusija neće napasti Mađarsku, pa onda Hrvatsku. Osobito ne bi napali neutralnu Hrvatsku, koja se ponaša korektno. Ni prije nas nisu napadali (za razliku od Njemačke, SAD-a, V. Britanije, Italije, Kanade), nisu izručili Hrvate na Bleiburgu, niti osudili generala Praljka. Ne padam na zastrašivanje, laži i patetiku. Naravno, dopuštam kako zbog našeg korisnog idiotluka, pudličarenja, janjičarenja, neprijateljskog stava, slanja dobrovoljaca čudaka i huligana, poklanjanja oružja i tsl., krajnjim naporima uspijemo isprovocirati i rat. Pa tako uz pomoć naših SAD "prijatelja" ("partnera", "saveznika"), umjesto u ovoj našoj lokalnoj ligi, uspijemo "zaigrati" i u I svjetskoj ligi (Rusija, Iran, Kina, S. Koreja..).
    Hrvati će biti nagrađeni (od Bidena i Ursule) upravo onako kako su nas svojedobno nagradili Napolen, Franc Jozef i Hitler.
    U tom smislu kao vazalna država i mi bi morali nešto glumatati savezništvo, ali bez entuzijazma, davati manje od minimuma i gledati vlastitu korist (Mađarska, Slovačka, Belgija, Turska...).
    Ovo je totalna laz. Rusi nas nikada nisu napali? A sto je viroviticki mostobran, srijemski front? I lazete da nisu izrucili Hrvate na Bleiburgu. Dio ustasko-domobranskih postrojbi predao se postrojbama pod zapovijednistvom marsala Tolbuhina koji ih je izrucio partizanima.

I ne samo to. Stjepan Lozo tvrdi da je tadasnja sovjetska tajna sluzba NKVD bila upetljana u likvidacije Hrvata. Oni su obucavali oznu. Naravno prije toga Tito je u Moskvi bio treniran da podigne komunisticku revoluciju u Hrvatskoj.
    Da li je Stjepan Lozo koji je strucnjak za istrazivanje genocida nad Hrvatima lazljivac?

Ali naravno sve je to zapadna propaganda za vas i Rusi zapravo brane krscanske vrijednosti u Europi I svijetu. Jos od vremena Lenjina.

Jesi ti to Grunfe vizite ijedan od tih krajeva pa znas ili to onako iz svoje sobe ?

Btw. Kina izlazi na bar cetiri mora i ima milijardu i priko 200 milijuna Kineza - koji su uvjetno receno jednoumni mongolidi koji govoru samo kineski .

Ti si vidija zapad i svit opcenito jedino na internetu

Sretan i blagoslovljen Uskrs i svim Ukrajincima i Ukrajinakama grkotaličke vjere a i onim ostalima. Neka ih dragi Bog i Isusovo uskrsnuće čuva u ovim teškim vremenima koja su ih zadesila.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 17-04-2022 at 22:43
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Banned
    Datum registracije
    Jan 2021
    Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Navodno je Rusima dozlogrdilo ovakvo neprijateljsko ponašanje Ukrajinaca i izgleda da će objaviti rat Ukrajini.
    odlučili su pobjedit u ratu, ali za sad im još ne ide, pjevaju borbene sve u 16 ali ne ide kad SAD nije iza guzova staljina i njegovih nasljednika.

Branitelji Mariupolja odbili foru sa polaganjem oružja i predanjem u ruke Čečenima i Rao krajinašima. Čim su ovi htjeli pokazati takvu " velikodušnost" znak je da im ne ide kako su zamislili.

Zbog Eline i bokala vina

Banned
    Datum registracije
    Jan 2021
    Citiraj Prvotno napisano od Rojnik Vidi poruku
    Ovo je totalna laz. Rusi nas nikada nisu napali? A sto je viroviticki mostobran, srijemski front? I lazete da nisu izrucili Hrvate na Bleiburgu. Dio ustasko-domobranskih postrojbi predao se postrojbama pod zapovijednistvom marsala Tolbuhina koji ih je izrucio partizanima.

I ne samo to. Stjepan Lozo tvrdi da je tadasnja sovjetska tajna sluzba NKVD bila upetljana u likvidacije Hrvata. Oni su obucavali oznu. Naravno prije toga Tito je u Moskvi bio treniran da podigne komunisticku revoluciju u Hrvatskoj.
    Da li je Stjepan Lozo koji je strucnjak za istrazivanje genocida nad Hrvatima lazljivac?

Ali naravno sve je to zapadna propaganda za vas i Rusi zapravo brane krscanske vrijednosti u Europi I svijetu. Jos od vremena Lenjina.
    problem je što se samo slavenima može uvalit komunistička ideologija, samo pratite kad će anglosasi prihvatit istu, Židovi itd, kinezi korejci vijetnamci su druga priča, a i oni su komunjare zahvaljujući Rusima. bez Rusa ne bi ni tamo bilo komunjara.

prema tome, sve je to režija koja možda je došla izvana, ali je činjenica da toliko budala koji će takvu režiu prihvatit postoji samo kod slavena, u ovom slučaju Rusa, a pošto su Rusi najveći narod populacijski u slavena, automatski su mogli drugim slavenima širit istu bolest.

a ovo što sada radi Putin, samo je dokaz, da se nisu nikad izlječili od te bolesti, sam ruski narod može nije ništa kriv, kao što ni ameri nisu krivi za bidena, ali takve budale ih predstavljaju i što oni očekuju, da će netko navijat za njih s takvim budalama na čelu države ?

zapad nije dobra alternativa Rusiji, ali je bolja alternativa. ionako će ovaj pederski festival antifašizam i ostale kretenarije kad tad izvjetrit, i na zapadu će se taj mulj kad tad morat počet čistit, a do tada ne treba podržavat ruski mulj samo zato jer mu je opozicija zapadni mulj. na koncu konca, zapad činjenično nudi više od Rusije svakome, zapad svi žele zbog love, nema zemlje koja nije dobila više love od zapada. Rusija nudi samo lanac, i zato nitko ne želi imat posla s njima. to je komunjarski mentalitet, i dok se toga ne riješe, ne mogu biti nikakva alternativa zapadu. posebno ne pozitivna.

Ugledni član LOUNGELIQ avatar
    Datum registracije
    Jan 2022
    Nastavlja se lustracija u Ukrajini. U Harkivu je ponovno srusena bista marsala Zukova koji je zavrsio na deponiji. Posljednji put je srusena u lipnju 2019, ali ga je vratio tadasnji proruski orijentirani gradonacelnik, pokojni Genadij Kernes.
    https://www.ukrinform.net/rubric-ato...n-kharkiv.html

Banned
    Datum registracije
    Jan 2021
    gotovo je s komunjarskim i ruskim bistama, razlika je u tome što ukrajinci neće za 15 g obnavljat te spomenike kao naši partizani s vlasti naše, njihovog srba biti neće.

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Dok Ukrajinci čiste smeće u svojoj državi Hrvatima se smeće smije u lice dok javno brane o ne koji su ubijali Hrvate.

A što se može, postoje narodi i postoje hrvati

Datum registracije
    Jan 2022
    Pa ovo je show. Silna ruska vojska skupa sa podguznim muhama kadirovcima se voza kombi dostavnim vozilima sa ukradenom robom i ladama nivama po kvartovima gdje ih ukrajinski marinci i AZOV rješavaju rucnim granatama. trolaju ih trolaju

pa ako je ovo Mariuopolj aizgleda d aje , je li Rusi uopće kontorliraju mariuopolj

Ako je ovo istina onda je dosta velika stvar za Ukrajince

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Jan 2022
    Nije ista stvar osvojiti i kontrolirati teritorij, isto kao u Melitopolju, samo sto Melitopolj nisu pretvorili u Vukovar. Izgleda u Melitopolju se aktivirala gerila da ne koristim rijec partizani. Obavjestajna sluzba Ukr vojske navodi da je od 20. ozujka do 12. travnja eliminirano 70 vojnika, ukljucujuci i tik tok kadirovce

https://gur.gov.ua/en/content/nevido...elitopoli.html

Datum registracije
    Jan 2022
    Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    pa ako je ovo Mariuopolj aizgleda d aje , je li Rusi uopće kontorliraju mariuopolj

Ako je ovo istina onda je dosta velika stvar za Ukrajince

Rok isporuke 2024-2027, ne mogu svabe bez ruskog plina i nafte djaba..oni i francuzi najveci rusofili u bloku.

Rok isporuke 2024-2027 pa jel oni to zajebavaju

Zbog Eline i bokala vina

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove