To je mantra svih rusofila. "Zapad ratuje protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca". I ovdje je to napisano. pa ako je tako onda Rusija to može legantno riješit. Nek napusti Ukrajinu i povuče svoju vojsku od tamo i "zapad neće ratovati protiv nje do poslednjeg Ukrajinca". Ta bedasta cinična krilatica je dospjela svuda pa i karikutaralni hrvatski sabor gdje benavi karikaturalni Beljak.
kad si već spomenuo Vučića..imao je opet svoj show
Opet neki epski dramoser kojeg sam gledao 10-15 minuta i nisma mogao više iako sam mazohist. Lošijeg i glumca u politici nije bilo, ja ne pamtim. Prepun pasivne agresije, krenuo je od Srebrenice i "atentata na njega" nakon što je prezrivo bacio cvijet u podnožje spomenika žrtvama ali se brzo prešaltao na omiljnu mu temu, Hrvate, pa se prebacio na Jasenovac i o tome ona razvezao, o svojoj babi čijeg su muža ubile ustaše i još pola familije s obje strane iako su sami Srbi dokazali da mu nitko nije poginuo ni od ustaša ni u Jasenovcu, pa kako je učen ne baš mržnji nego da ne voli one koju su mu pobile familiju ( Hrvate naravno), jer to kao nije dobro. Mrziti u prijevodu. pa onda krenuo sa salvama mržnje i prijetnji. Prvo će Srbija čuvati mir i pobjeđivati ekonomijom a onda idu slave mržnje.
Više nisam mogao gledati taj dramoser, tko ima živaca može pogledat. Ond aje valjda divanio o ratu u Ukrjaini jer ga je Yutarnji odmah prenio njegove dubokoumne procjene..kao da je Henry Kisinger lično
ili u najmanju ruku Putinov i vojni i politički savjetnik. A iste stvari je predviđao već prije par mjeseci. A ustvari on ne smije ni vladu formirat jer ne smije uvest sankcije Rusiji a ovi ga kao pritišću da uvede. Pa ponavlja deset puta izbore u albanskoj općini Veliki Trnovac gdje žive samo Albanci. Takav jad i kukavičluk nije viđen u svjetskoj politici. I on sad čeka neki rasplet, umjesto Putina glumi Putina i prijeti katastrofom ako se ne prihvate ruski prijedlozi. I ja mislim da se on neće usuditi formirati vladu i da će ići na nove izbore da opet razduži, jer ima alibi da mu stranka nema većinu pa kao neće se uspjet s nikim dogovorit.a opozivcija narvno ne može formirat vladu.
Eto to ti je srpska čemerna politika. Vide to i zapadnjaci a i Rusi kako skakuće i glumi klauna ali neće mu nijedni ništa. valjda ih zabavlja, nemam pojma.
Usput čuo sam za jednu forumu na svemrežju gdje ima rusofila, mimo hercegbosanskih četnika koji stalno govore o napretku i strategiji Rusije..pa je netko odogovrio..je eto Rusija se izvela savršen manevar i naponovljiv vojni trik koji bi zadivio i Sun Tzua i Clausewitza pa napala Kijev a stvarni cilj je bio Lisičansk.
Ovo je stvarno presmiješno. Veću komediju nisam dosad vidio na europskoj i svjetskoj političkoj sceni. Da netko premoćno dobije izbore, da mu narod da sve ovlasti, a on te ovlasti ne želi uzeti jer se boji donijeti odluku i izabrati između 2 vanjskopolitička pravca. Zašto tu priču ne čujemo u našim medijima, da ljudi vide kakva je kukavica Vučić?
Mislim da Uncle Sam nije ni svjesan koliko ima pritajenih ruskih igrača u Europi.
I da, krivi su za sav kaos u svijetu u zadnjih dvadesetak godina i sve više ljudi to shvaća.
Europska prava desnica okrenula se prema Rusiji a kontra SAD-a, dok europski neomarksisti (zeleni, crveni, propali demokršćani...) padaju na koljena pred Uncle Sama.
Stvara se novi svjetski poredak, miješaju se karte... Europa je prva na udaru.
Američka politika je daleko najgora i najnemoralnija na svijeta, ovi desničari svi podržavaju Rusiju jer se ona odupire kulturnom marksizmu, političkoj korektnosti, wokenessu. agresivnom feminizmu, mitu o toksičnoj muževnosti što je dovelo do toga da u Europi sve zemlje propadaju od uvoza radikalnih islamista kojih se ne smi kritizirati, Rusija je jedina jača zemlja u Europi koja se tome odupire, tu su i Poljska, Mađarska, Slovačka ali one nemaju utjecaj poput Rusije a i Poljska je izraziti američki pijun, njoj dopuštaju to trenutačno jer je u neprijateljskim odnosima sa Rusijom.
Sa druge strane, kad se pogleda vidi se da islamisti divljaju i u Rusiji, u Čečeniji npr onaj Kadirov uveo je šerijatske zakone, sve žene moraju biti pokrivene, ko da je u pitanju Pakistan a ne dio Rusije, plus imaju najveću džamiju u Europi.
I ja podržavam Rusiju npr u Siriji di su spriječili da islamisti koji kolju kršćane, šijite, Kurde, jazide dođu na vlast , a imali su apsolutnu podršku Amerike, Europe,Izraela, Saudijske Arabije, Katara, Emirata, Turske. Nisu Rusi, nego vrli Amerikanci izazvali migrantsku krizu di je milijune muslimana stiglo u Europu di se neće nikad integrirati.
U Europu se npr mogu integrirati Indijci, istočni Azijati, dio Afrikanaca kršćana, latinoamerikanci ali nikako Arapi, Afganistanci, Pakistanci.
Zamjeram Rusiji što nije stala na stranu Armenaca kada su ih napali krvoločni Azeri uz turski nagovor, toliko stvarnih genocida je izvršeno na njima i još su Azeri imali podršku Amerike, Europe, Turske, većine islamskih zemalja, prešutni pristanak Rusije i sada ubijaju Armence u Artsakhu, najstariji kršćanski narod sa civilizacijom i državom starom preko 4000 godina, jedini koji su stali na stranu Armenaca bili su Iranci, njima svaka čast kako se bore protiv sunitskih islamista, cionista i Zapada, volio bi da napokon naprave atomsku bombu da stalno ne doživljavaju prijetnje ratom, Sirijci i Libanonci koji su primili velik broj Armenaca nakon turskog genocida- tada su Turci ubili preko 3 milijuna Grka, Armenaca, Asiraca i ostalih kršćanskih starosjedilaca.
Ali, uz sve to, jednostavno ne mogu podržavati agresiju Putina na Ukrajinu, besmisleni rat di je već poginulo na desetine tisuća mladića i to ne samo na ukrajinskoj nego i na ruskoj strani koji su primorani ići u rat- tu ne računam razne džihadlije Čečene i Dagestance kojima je gušt ubijati, stradali su i tisuće civila, djece, staraca, čitavi gradovi, infrastruktura uništena, milijuni izbjeglica. Kad vidim kako se neki naslađuju mukama i patnjama Ukrajinaca slabo mi dođe, ako su Amerikanci loši zašto se i Rusi ponašaju kao i oni, sada su ispali imperijalisti bešćutni na patnje isto ko i Amerikanci i Staljin i ostali drugovi prije Putina. Osim toga Rusija je zauzela Krim i to im je trebalo biti dosta , Amerikanci su njih provocirali ali ne bi se nitko usudio njih, nuklearnu silu napasti, Putin je samo pokrenuo novi hladni rat.
Putinu bi bilo bolje da je razvijao Rusiju da postane velesila u svakom pogledu, ne samo vojnom nego i znanstvenom, tehnološkom , sportskom, sveučilišnom jer imaju potencijala, pa oni imaju tisuće svjetski priznatih znanstvenika, astronauta, astronoma, šahista, umjetnika , oni su prvi i u svemir išli, Rusija je dala kao i Njemačka npr nemjerljivo mnogo svjetskoj znanosti ali Putinu to nije trebalo nego agresivan imperijalistički rat koji će nesumnjivo na Rusiji ostaviti moralnu stigmu.
Umjesto toga, on je zadovoljavao svoje oligarhe a većina njegovih podanika živi u siromaštvu, ništa se ne razvija osim Moskve i Sankt Petersburga, sibirske pokrajine ostale su kao i u doba Hladnog rata. Umjesto da je povećavao standard Rusa on je udario na nejaku Ukrajinu što će koštati ne samo Ukrajinu nego i Rusiju.
I kakav je to kršćanin Putin kad , uz pomoć Čečena napada Ukrajinu koja je kao i Rusija većinom kršćanska zemlja, mada je ateizam u obe zemlje zbog posljedica komunizma velik ali to je sad druga priča, i pravoslavne crkve osim jasno SPC su osudile invaziju na Ukrajinu. RPC i SPC slijede politiku, umjesto da se bave vjerom, u Rusiji to je još iz komunizma kad su KGB i GRU pobili većinu istinskih vjernika, svećenika a postavili podobne kadrove.
SPC jasno slijedi velikosrpsku politiku, to je još od 19-og stoljeća.
Ruska vojska između ostalih problema ima jedan temeljni problem. Šarolikost svog sastava i motiva. Tu je sirotinja sa dalekog istoka koja ratuje jer nema drugog izbora, tu su Čečeni i Dagestanci koji to smatraju kao džihad, onda su Wagnerovci koji su pravi "psi rata" i onda domaći Krajinaši.
Rusija ne me smije proglast mobilizaciju, jednostavno ne smiju isto kao što ni Bjelorusija ne smije napast Ukrajinu jer bi se oružje moglo okrenuti protiv vlasti. Kao i u Rusiji. Zato se maksimalno moblizira po inačicama srpskih krajina u Rusiji, pa čak i stare ljude, bolesne i kadete a u Rusiji se prazne zatvori i to će postati sve veći problem ruske federacije.
U Bjelorusiji narod za razliku od režima snažno podupire Ukrajinu, ti Wagnerovci su osim što im je vođa nacista tipični psi rata, kao i zloglasni američki Blackwater, borili su se u Maliju, Srednjoafričkoj Republici.
Putin nema muda proglasiti mobilizaciju, ovako ginu džihadlije i sirotinja iz Azije i oni Rusi iz Sibira di je nezaposlenost 40 posto.
rusi napadaju sveuculista u Mykolajewu.
To je najnovnije u "specijalnoj vojnoj operaciji"
Kako je rekao polu-rus Vidmarovic. Paze oni da ne ostete polja tenkovima....
Njemci zovu Vada na televiziju, bivseg savjetnika Angele Merkel, koji ozbiljno tvrdi da Ukrajincima u ovoj situaciji ne pomaze tesko oruzje, vec treba slati sto vise dronova i lakog, protuoklopskog naoruzanja.
U trenutku kada rusi jos imaju artiljerijsku nadmoc, ovaj svapski dzeneral u mirovini tvrdi da HIMARSI i haubice i nisu svrhonosne za Ukrajince...mislim ono. Sto reci, ne.
Inace, neka proruska baba je negdje u Ukrajini razbila mali stand gdje su djeca prodavala plavo-zute suvernire a novac bi isao ukrajinskog vojsci. Spomenuta baba je razbacala stvari uz rijeci "putin ce sve ovo pocistiti"
Nakon te akcije jedna ukrajinska prodavacica joj je pobacala stvari po podu i gurnula na pod, dok je jedan covjek prolio kantu piture preko nje.
Taj video sada kruzi po proruskim kanalima kao dokaz kaku su Ukrajinci zli.
Ja ne znam u kojoj realnosti zive ti rusi koji podrzavaju putina, a to je debela vecina, ali probuditi ce se popisani iz tog sna o velikoj majci rusijici.
Mislim, to je izvan svake realnosti i usporedbe.
Istrazivanje u Njemackoj. Treba li Ukrajinu podrzavati ako energenti i dalje poskupe.
AfDovci koji su odogovorili potvrdno: 14%
I to bi nama sutra bili saveznici, jel'. Oni bi nama pomogli, jel'
To je buducnost Europe.
Ako netko nije znao, Ukrajina je u Europi, nije u Africi.
Izraelci odlucili poslati gas maske i pancirne veste.
Suska se da ozbiljno puca ljubav na relaciji Washington-Tel Aviv zbog izraelske ne-volje pomoci Ukrajincima.
U Bjelorusiji narod za razliku od režima snažno podupire Ukrajinu, ti Wagnerovci su osim što im je vođa nacista tipični psi rata, kao i zloglasni američki Blackwater, borili su se u Maliju, Srednjoafričkoj Republici.
Putin nema muda proglasiti mobilizaciju, ovako ginu džihadlije i sirotinja iz Azije i oni Rusi iz Sibira di je nezaposlenost 40 posto.
Zaboravio si ruske RAO krajinaše koji su najviše mobilizirani, gdje se mobilizira od kadeta do invalida skoro bez postojanja dobne granice za mobilizaciju barem gornje. Uz to nude zatvorenicima po Rusiji valjda amnestiju i veliku plaću u zamjenu za "dragovoljno sudjelovanje u ratu u Ukrajini". Ali nisu baš ni zatvorenici oduševeljeni tom ponudom. Obitelji zatvorenjika su protiv.
Postoji im još jedna bazen za mobiloizaciju..hercegbosanski četnici. Znam reći ćete kakav je to bazen ali eto bolje išta nego ništa. Neće im naravno dati pravo oružje nego plastične replike, ko nekad kad sam bio dite pa na dernecima se prodavale one plastične replike pušaka pa si bio sav sretan kad prtisneš obarač a ono čini trrrrrr.
Dakle mobilizaciju ne smiju provest u Rusiji to je jasno iako kruži priča da svaki od 85 okruga Rusije mora dati po jednu taktičku bojnu. Što će od toga biti vidjet ćemo. Očito su opet zapeli jer su im Ukrajinci polupali skladišta oružja pa su udarili po civilnim ciljevima. Šojgu je navodno došao i rekao da se sve aktivnosti pojačaju.
Dok sam boravio ono jendo vrijeme na stvarnoj verziji stickypond krajine čuo sam teorije od jednog bivšeg člana ovog foruma da ne mogu Ukrajinci postavljat tako brzo obrambene linije i da će sve to pasti sitemom domina. Beže beže..imalo se čut u odnosu na Ukrajince. Kako vidio razumije se rat ko pile u sisu.
Rusi su zapeli i Šojgu je ljut. A moš mislit koliko je Putin tek ljut. Ali ne vidim što mogu osim lupati neselektivno taktikom idola s četničkog foruma, ratnog zločinca i katila Ratka Mladića.
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Zaboravio si ruske RAO krajinaše koji su najviše mobilizirani, gdje se mobilizira od kadeta do invalida skoro bez postojanja dobne granice za mobilizaciju barem gornje. Uz to nude zatvorenicima po Rusiji valjda amnestiju i veliku plaću u zamjenu za "dragovoljno sudjelovanje u ratu u Ukrajini". Ali nisu baš ni zatvorenici oduševeljeni tom ponudom. Obitelji zatvorenjika su protiv.
Postoji im još jedna bazen za mobiloizaciju..hercegbosanski četnici. Znam reći ćete kakav je to bazen ali eto bolje išta nego ništa. Neće im naravno dati pravo oružje nego plastične replike, ko nekad kad sam bio dite pa na dernecima se prodavale one plastične replike pušaka pa si bio sav sretan kad prtisneš obarač a ono čini trrrrrr.
Dakle mobilizaciju ne smiju provest u Rusiji to je jasno iako kruži priča da svaki od 85 okruga Rusije mora dati po jednu taktičku bojnu. Što će od toga biti vidjet ćemo. Očito su opet zapeli jer su im Ukrajinci polupali skladišta oružja pa su udarili po civilnim ciljevima. Šojgu je navodno došao i rekao da se sve aktivnosti pojačaju.
Dok sam boravio ono jendo vrijeme na stvarnoj verziji stickypond krajine čuo sam teorije od jednog bivšeg člana ovog foruma da ne mogu Ukrajinci postavljat tako brzo obrambene linije i da će sve to pasti sitemom domina. Beže beže..imalo se čut u odnosu na Ukrajince. Kako vidio razumije se rat ko pile u sisu.
Rusi su zapeli i Šojgu je ljut. A moš mislit koliko je Putin tek ljut. Ali ne vidim što mogu osim lupati neselektivno taktikom idola s četničkog foruma, ratnog zločinca i katila Ratka Mladića.
Srbi su jedini narod za kojeg sam vidio da više vole drugi narod nego svoj, to je čak i forumaš iz Srbije Skywalker potvrdio da je proputinovsko ludilo kod njih nevjerojatno, ja mislim da tamo smatraju njihovi "patrioti " izdajnika svakoga koji je protiv agresije na Ukrajinu, tamo se masovno nose majice sa Z i Putinom, ali osim par manekena tipa Berić nemaju oni baš mudonja koji bi se išli boriti za "majku Rusiju", radije navijaju za propast Zapada iz Beograda, Beča, Hamburga, New Yorka....
Srbi su jedini narod za kojeg sam vidio da više vole drugi narod nego svoj, to je čak i forumaš iz Srbije Skywalker potvrdio da je proputinovsko ludilo kod njih nevjerojatno, ja mislim da tamo smatraju njihovi "patrioti " izdajnika svakoga koji je protiv agresije na Ukrajinu, tamo se masovno nose majice sa Z i Putinom, ali osim par manekena tipa Berić nemaju oni baš mudonja koji bi se išli boriti za "majku Rusiju", radije navijaju za propast Zapada iz Beograda, Beča, Hamburga, New Yorka....
To ti je velika zabluda što si napisao.
Srbi vole Ruse. To su gluposti. Srbi su samo pragmatični i bez skrupula. Kako političari što je i razumljivo ali i narod.
Oni samo podilaze onome za koga misle da im može osigurati širenje srpstva. Nekad Osmanlijama, Francuzima, Britancima, Amerikancima, Nijemcima, Austrougarima, Rusima, Talijanima, svakome svakome svakome.
Pa SPC je otišao Lazarovoj udovici i rekao joj da mora dati svoju kćer u harem ubojice njezinog oca jer je to pragmatično za srpstvo. A njezinom bratu da se bori za ubojicu svoga oca i bude njegov vazal.
za Srbe i SPC koja vodi srpsku politiku nema sramote koja je sramota, nema laži koja je laž, nema zločina koji je zločin ako je to u interesu srpstva i srpskog širenja. Od naređenja da Olivera ide u harem ubojice svoga oca do zadnjeg velikog masakra i zločina u Srebrenici. To je projekt.
Jel znaš da oni imaju spomenik u Beogradu na kojem piše "Volimo Francusku kao što je ona volela nas". Zamisli da mi imamo spomenik gdje piše tako neštoi i neki narod.
Jesi vidio kako se njihov predsjednik uvlači Nijemcima tobož velikim srpskim neprijateljima. Nijemci inače nemaju većeg neprijatelja od velike svjetske sile, Srba.
Nijemci su najveći investitori u Srbiju. Njemačka zastava kad dolazi njemački predsjednik bude na najvećoj beogradskoj zgradi ocrtana.
Dakle samo pragma pragma i pragma je kod Srba i beskrupoloznost
I tako dalje i tako dalje kroz povijest do današnjih dana. Ne boje se oni uvesti sankcije Rusiji jer bi njih Rusija nešto kao kaznila ili zbog svoje privrženosti Rusiji. Dovoljno je bilo vidjeti kad su se Rusi pozvali na kosovski presedan, svi vladini u mediji u Srbiji su popljuvali Ruse u stilu, Rusija zabila Srbiji nož u leđa.
Uostalom nema većeg repera od toga idu li Srbi živjeti u Rusiju. Pa ne idu. To je dovoljno i ne treba ništa drugo. Oni ne uvode sankcije Rusiji jer se nadaju i kalkuliraju ovako. Možda Rusiji ne ide onako kako su Rusi zamislili i kako smo se mi nadali ali možda Rusi ipak postignu kakvu takvu pobjedu i krenu u ucjene sa zapadom. Da Rusi kažu ajde nagradite našeg saveznika Srbiju i mi ćemo smirit. Dajte im nazad Kosovo, cijelu Bih i tzv RSK nazad. To je politički nerealno ali tako razmišlja prosječna srpska budala. On misli da su Rusi tu da služe Srbima.
Jer što srpska budala ima od toga da Rusija ostane u svojim granicama ili pomakne granicu na Donbas ili čak do Dnjepra. Ma i cijelu Ukrajinu da osvoje, tupavi četnik zna da nema ništa od toga. Niti je četnika briga za to. Tupavi četnik se samo nada da će Rusija voditi rat za Srbiju. I dok god je mala šansa da se to dogodi, makar u njegovoj mašti, on će navijati za Rusiju. Da postoji opcija hipotetski da zapad kaže ..ako Ukrajina pobjedi Rusiju Srbija će dobit granicu KOVK, imao bi tisuće srpskih dragovoljaca na strani Ukrajine i mržnju protiv Rusije, ruske zastave bi se palile po Srbiji a ruska ambasada bi izgorila ko šibica. Toliko je njima stalo do Rusije.
Hrvat rusofil je iskreni rusofil. On ništa ne očekuje od Rusije, nego je on iskreni rusofil, panslavist, jer je panslavizam što je drugo ime za panrusizam i krenio iz Hrvatske a ne iz Srbije. . A ovi npr novokomponirani rusofili su samo apgrejdani srbofili ko oni sa hercegbosanskog četničkog foruma. Oni su nedotupavi poluidioti. Oni se nadaju da će Rusija potegnuti za hrvatski entitet. Isti spomenuti lik koji je nekad ovdje pisao, napisao je tamo da nam "Rusija nudi treći entitet ali naše budale su opet protiv Rusije". Naravno nije priložio nikakav dokaz niti je Rusija ikad Hrvatima nudila išta slično trećem entitetu niti to ona može niti je to zanima.
Dakle na istom mjestu nedotupavci s obje strane očekuju potpuno oprečne stvari.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 16-07-2022 at 23:50
Zbog Eline i bokala vina
Ovo je ono što sam odpočeta govorio i kad nreki pišu budalaštine da za obuku ukrajinskih pilota trebaju godine da nauče letjeti na F16 i sličnim aparatima.
Pa svaki dobar pilot za par mjeseci može se prešaltati na bilo koji avion.
Pitanje je samo hoće li im naposlijetku dati te aparate ili će bit opet "Rusija ne smije bit ponižena". Baš zato-mora. Ne ruski narod nego ovaj suludi režim. To bi bio spas i za ruski narod. Nadajmo se da će to doći i zapadnjacima iz guzice u glavu da nema kompromisa sa zlom a u to nisam siguran jer zla ima i na zapadu.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 16-07-2022 at 23:48
Zbog Eline i bokala vina
Ja se nekada zapitam kako ti i takvi zamisljaju rasplet tog "rusi nude treci entitet".
Kao, rusi ce doci u BH, sa vojskom, pa ce uspostaviti treci entitet.
Ili RH ce izaci iz NATOa, proglasiti se kao ruska gubernija pa ce Amerika reci "ooo dragi Hrvati, nijesmo znali, evo vama treci entitet, sto niste prije rekli".
Mislim, onako, zanimalo bi me kako ce se to odvijati.
Ja samo zamisljam kako bi se Njemci bacili na to.
Pa Fritzovi bi Hrvate objerucke pokopali kako bi se iskupili iz sramotnog ponasanja spram Ukrajincima.