+ Odgovori na temu
Stranica 101 od 259 PrviPrvi ... 51 91 99 100 101 102 103 111 151 201 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 2,001/5175

Tema: Agresija Rusije na Ukrajinu

Citiraj Prvotno napisano od kiler Vidi poruku
    Tako bi,da je bilo interneta i foruma 1991. ,pisao neki random proruski Ukrajinac iz topline vlastitog doma o Tuđmanu:

Ma šta sad umišlja taj mali vatikansko-njemački lutak na koncu.
    On bi se borio protiv 3. europske armade ???
    https://www.vecernji.hr/vijesti/ja-s...e-srbe-1131787
    https://www.youtube.com/watch?v=2Df-KOFRDUE

Ne, random Ukrajinac bi pisao: "Jao, napadnuta su naša braća Hrvati. I to od 3. europske armade. Žurno im trebamo pokloniti naoružanje, nabiti sankcije Jugoslaviji, zbog Hrvata izgubiti ili potrošiti silne milijune. Ma što košta da košta. Šaljimo tamo naše dragovoljce. Treba prozivati Miloševića i generala Mladića kao zločince i koljače, te tražiti njihovo suđenje. Nakon poraza Hrvatske, mi smo idući na redu. Ali to toliko podsjeća na poljsko-ukrajinski rat." I tsl...

Tako bi,da je bilo interneta i foruma 1991. ,pisao neki random proruski Ukrajinac iz topline vlastitog doma o Tuđmanu:

Tako se i pisalo i ponašalo u Europi. Tada smo se svi zgražavali, kako mogu bit takvi, zar ne vide što se događa, kako mogu tako mirno gledat pa čak i bit na strani agresora.

Eto možemo se i mi ponašat tako. kad kažem "mi" mislim na jedan dio našeg naroda koji se isto tako ponaša kao što su se prema nama većinski ponašali Europljani i Amerikanci.

To isto dokazuje da mi imamo o sebi bolje mišljenje nego što je stvarnost.
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Član u nastajanju Burzum avatar
    Datum registracije
    Apr 2022

Ipak su puno bolje startne pozicije ukrajinske vojske protiv vojske Ruske Federacije. Mi smo u hodu stvarali vojsku, za vrijeme rata dok Ukrajina već 30 godina ima svoje oružane snage. Sukob u Donbasu traje od 2014, znači imali su 8 godina da se pripremaju za rat dok je kod nas balvan revolucija počela tokom ljetne sezone, u kolovozu 1990 dok nam je obala bila puna turista. Pravi rat je počeo u ljeto 1991, godinu dana nakon početka balvan revolucije i nama nije nitko pomagao niti poklanjao oružje dok su Rusiji odmah nabili sankcije i NATO im je već dao dosta oružja i svaki dan ih snabdijeva oružjem, opremom, financijski.

Citiraj Prvotno napisano od Burzum Vidi poruku
    Ipak su puno bolje startne pozicije ukrajinske vojske protiv vojske Ruske Federacije. Mi smo u hodu stvarali vojsku, za vrijeme rata dok Ukrajina već 30 godina ima svoje oružane snage. Sukob u Donbasu traje od 2014, znači imali su 8 godina da se pripremaju za rat dok je kod nas balvan revolucija počela tokom ljetne sezone, u kolovozu 1990 dok nam je obala bila puna turista. Pravi rat je počeo u ljeto 1991, godinu dana nakon početka balvan revolucije i nama nije nitko pomagao niti poklanjao oružje dok su Rusiji odmah nabili sankcije i NATO im je već dao dosta oružja i svaki dan ih snabdijeva oružjem, opremom, financijski.
    Ukrajini je isto nabijen poluembargo. zašto im ne daju avione, topničke sustave, oklopne sustave, protuzračne sustave. Što su im dali. Lako defanzivno oružje. Jedino su Ukrajinci mogli bolje organizirati sami vojsku.

A sankcije Rusiji. kakve su to sankcije koje se ne odnose na naftu i plin ono što Rusija jedino i izvozi. To je smijurija od sankcija.

Čak ni Ruskom trabantu i trojanskom konju Srbiji ne žele uvesti sankcije nego ih moljakaju da se usklade sa EU. Draža im srbijanska jeftina radna snaga i profit koji tmoa ostvaruju od Ukrajine. Neće i ne žele destruirat politički još većeg ruskog trabanta tzv RS.

Nema tu puno razlike.

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Gelsey Azalea Vidi poruku
    Šta si ovaj mali američki lutak na koncu, Zelensky, umišlja; https://www.24sata.hr/news/zelenski-...-rusije-830327
    Marine Le Pen je rekla da je ruska okupacija Krima legitimna. Zelenski je bio blag prema njoj. A inače, Zelenski ima pravo biti umišljen jer je jednu velesilu spustio na razinu regionalne sile.

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Ukrajini je isto nabijen poluembargo. zašto im ne daju avione, topničke sustave, oklopne sustave, protuzračne sustave. Što su im dali. Lako defanzivno oružje. Jedino su Ukrajinci mogli bolje organizirati sami vojsku.

A sankcije Rusiji. kakve su to sankcije koje se ne odnose na naftu i plin ono što Rusija jedino i izvozi. To je smijurija od sankcija.

Čak ni Ruskom trabantu i trojanskom konju Srbiji ne žele uvesti sankcije nego ih moljakaju da se usklade sa EU. Draža im srbijanska jeftina radna snaga i profit koji tmoa ostvaruju od Ukrajine. Neće i ne žele destruirat politički još većeg ruskog trabanta tzv RS.

Nema tu puno razlike.
    A zašto bi im dali avione? Dali su im već par milijardi eura vrijednog naoružanja. Ne može cijelom svijetu biti više stalo do Ukrajinaca od njih samih. Ako je Ukrajincima stalo do svog teritorija nek iskrcaju lovu, mi smo u svom ratu za nezavisnost sve plaćali sami. Nije bilo donacija.

Citiraj Prvotno napisano od goran2hr Vidi poruku
    Jesu li to NATO generali koje su zarobili ispod Azovstala?

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Jesu li to NATO generali koje su zarobili ispod Azovstala?
    Kao i u šahu, prvo padaju pješaci, pa konji....

Kao i u šahu, prvo padaju pješaci, pa konji....
    A kod Rusa svi padaju, već 8 konja tj. generala im palo.

A kod Rusa svi padaju, već 8 konja tj. generala im palo.
    A to?! Kao što smo već zaključili, ne skrivaju se duboko pod zemljom, iza živog štita civila.

A zašto bi im dali avione? Dali su im već par milijardi eura vrijednog naoružanja. Ne može cijelom svijetu biti više stalo do Ukrajinaca od njih samih. Ako je Ukrajincima stalo do svog teritorija nek iskrcaju lovu, mi smo u svom ratu za nezavisnost sve plaćali sami. Nije bilo donacija.
    Pa pitanje je bi li im dali moderne sustave i za lovu.

A tko zna je i ovo mukte. I ti iznosi. Milijarde. To se isto zna bubnit, da zvuči.

Zbog Eline i bokala vina

A to?! Kao što smo već zaključili, ne skrivaju se duboko pod zemljom, iza živog štita civila.
    Skinite se s tom srpskom o skrivanju iza civila. Jesu li se naši u Vukovaru i diljem drzave skrivali iza civila.

Kako vam nije neugodno furati tu srpsku zločinačku priču furat.

Odsad se svaki takav upis briše.

Zbog Eline i bokala vina

Skinite se s tom srpskom o skrivanju iza civila. Jesu li se naši u Vukovaru i diljem drzave skrivali iza civila.

Kako vam nije neugodno furati tu srpsku zločinačku priču furat.

Odsad se svaki takav upis briše.
    Na temi o Ukrajini i specijalnoj operaciji, Vi na svaku istinu lijepite etiketu "srpsko" i vršite cenzuru. Nije to DR, niti je to Vukovar, niti tamo ima naše braće (na jednoj ili drugoj strani).
    Pa što ih ne puste da odu? Sa praktične strane odgovaralo bi to i Rusima. Sigurno bi se za civile nešto dalo dogovoriti preko crvenog križa, ali da se samo tako izvuku borci i odu u "treće zemlje"?!
    Inače, sam ukrajinski režim pozivao je civile da uzmu puške, miješaju Molotovljeve koktele i tsl. To je onda bila fora.

https://www.portalnovosti.com/srecko...o-u-novu-epohu

Još jedna u nizu osuda Putina i specijalne operacije.

https://www.youtube.com/watch?v=2Df-KOFRDUE

Malo ohrabrenja i razonode za ukrajinsku vojsku... Slava! Slava! Komandant Sava?!

Rusi čim vide ukrajinskog generala zaklonjenog civilom odmah staju s paljbom jer su im je zaštita civila najbitnija. Zato Ukrajinci još nisu izgubili niti jednog generala. A Rusi su izgubili 8 generala jer u njihovoj doktrini generali idu ispred pješadije.

Na temi o Ukrajini i specijalnoj operaciji, Vi na svaku istinu lijepite etiketu "srpsko" i vršite cenzuru. Nije to DR, niti je to Vukovar, niti tamo ima naše braće (na jednoj ili drugoj strani).
    Pa što ih ne puste da odu? Sa praktične strane odgovaralo bi to i Rusima. Sigurno bi se za civile nešto dalo dogovoriti preko crvenog križa, ali da se samo tako izvuku borci i odu u "treće zemlje"?!
    Inače, sam ukrajinski režim pozivao je civile da uzmu puške, miješaju Molotovljeve koktele i tsl. To je onda bila fora.
    Nije Vukovar ni Domovinski rat ali princip je isti. Ista priglupa besćutna priča o skrivanju iza civila je ista. To su Srbi uveli u ratni diskurs 90-tih da bi opravdali svoje zločine a vi ovdje poneki tu srpsko opravdanje zločina iz ratova u ex YU ponavljate kao papagaji.

Nazovi to cenzurom kako god.

Zbog Eline i bokala vina

Ugledni član LOUNGELIQ avatar
    Datum registracije
    Jan 2022

Nema tu puno razlike.
    https://www.defense.gov/News/Release...e-for-ukraine/ , Pentagon salje 72 haubice 155mm sa 144000 topnickih granata,skupa sa 72 vozila sa vucu. S time da je prije tjedan odobreno 18 haubica i 40000 granata, bice dovoljno da se opremi pet bojni rekose. Vjerojatno se radi o m198 modelu, posto ih zamjenjuju u korist m777 britanske haubice. Imali su oko 1300 tih haubica. Takodjer poslali su 11 mi17 helikoptera i dijelove da osposobe 20 prizemljenih lovaca.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove