+ Odgovori na temu
Stranica 99 od 258 PrviPrvi ... 49 89 97 98 99 100 101 109 149 199 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1,961/5155

Tema: Agresija Rusije na Ukrajinu

Banned
    Datum registracije
    Jan 2021
    to je samo pokazatelj da zapad vode degenerici, ja jesam vs putina, ali sam i protiv ovih s zapada, ti su bili i protiv nas i to redom.

iskreno ne znam koja zemlja je nas iskreno podržavala, iz tog kakti zapadnog bloka u ratu protiv srba ?

mi nismo imali poštenog saveznika od doba kraljeva valjda, tako da, ali ukrajinci ipak imaju bolju situaciju od nas, jer su ovi s zapada zainteresirani da se Ruse primiri i vrati na tvorničke postavke, i redove za kruh i jaja ko krajem 1980ih.

tako da, bit će šta bude, za sad ukrajinci se dobro drže, puno bolje od očekivanog, iako su im uzeli dosta zemlje, sve se to može vratit kad i ako dobiju kvalitetno oružje. kada kažem kvalitetno, njima treba oružje za ofanzivno djelovanje, a ne obrambeno.

za sad su im slali više obrambena oružja, a ne toliko ofanzivna, tako da se i zapad grbavi i pravi mutav, njima kao da je cilj da rat što dulje traje i da se Ruse pomalo davi sankcijama i ratom, a ne da se Ukrajinci obrane i završe ovaj rat što prije u svoju korist.

zapad je trula jabuka, nije to ništa puno bolje od rusije i putina, pa i ameri su godinama surađivali s tim putinom, a sad su kao shvatili tko je putin, sad oni ljuti na njega bijesne svi redom. realno jedino Trump bi mogao primirit Putina, jer je on dovoljno lud da povuče kontroverzne i agresivne poteze, Biden radi po zadatku i taj neće talasat ni mm, Trumpa nisu mogli kontrolirat do kraja kao Bidena, zato je i izvisio.

Ugledni član LOUNGELIQ avatar
    Datum registracije
    Jan 2022
    Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Rok isporuke 2024-2027 pa jel oni to zajebavaju
    https://mezha.media/en/2022/04/11/ge...-in-2024-2027/

u svaba je samo biznis bitan, eno sindikati i pola bundestaga se buni protiv slanja teske opreme( pogotovo AfD i Linke, najvise za su zeleni i FDP,nije ni cudo da su azalea i goran su za rusine, voditeljica na CNN oslovljava bivseg savjetnika Zelenskog brate u live javljanju...koja patetika ), da se RasPutin ne bi naljutio, zbog jeftinog plina,za razliku od engleza koji salju konkretnu pomoc https://www.mirror.co.uk/news/world-...siles-26741364
    Posljednje uređivanje od LOUNGELIQ : 19-04-2022 at 10:50

Njemačka ovisi o ruskim energentima a i na vlasti su maskirani komunisti. mora se znat da je marsksizam praktički nastao u Njemačkoj i d aje u bvrijeme iza 1-og svjetksog rata, dlaka ili par sati falilo da Njemačka postane komunistička država. Da ne spominjem ozloglašenu Frankfurtsku marksističku školu čiji pipci Hrvatima ispiriju mozak dsetljećima.

Oni najviše ugnjetavaju i Hrvatsku a pogotovo Hrvate iz Bih. Nisu tu ni ti tzv konzervativci ništa bolji. Oni su samo po nazivu još to. tj CDU. CSU je bio malo tvrđi ali i oni su se izgleda promjenili.

Germani su najveći pokrovitelji Srba i najveći nprotivnici hrvastva. Oni su bili sponzori Srbima. Na berlinskom kongresu oni su isposlovali nezavisnost čemu se Britanija jako protivila pa čak i Rusi koji su forsirali veliku Bugarsku. Germani su uprlib tada za Srbijance.

Njihovi nesporzaumi dolaze tek kad Srbi prelaze na drgu stranu padom i ubojstvom, eliminacijom Obrenovića i dolaska proruskih Karađorđevića. I profrancuskih, probritanskih, uglavnim onih s kojima su tada Germani u sukobu.

Sad se opet obnavljale te stare veze. prvo je krenuo Đinđić ( neki kažu da je radi toga i ubijen, simptomatično, to mi je odmah upalo u oko točno 100 godina od ubojstva zadnjeg Obrenovića 1903-2003) a sad i Vučić. Njemačka je najveći investitior u Srbiju. Ulažu se milijarde tamo. Srpki humoristi su se sprdali na odnos Vučić-Merkel. Njemačka tu vidi prilićno jeftinu radnu snagu a blizu i da jača svoj politički utjecaj a Srbiji to dobro dođe rza razvoj. Ali ne samo u Srbiju. i u tzv RS Nijemci ulažu. Evo baš čitam jučer o velikoj njemačkoj investiciji u laktaše. U Laktaše pazi. usred rata.

Njemačka ćše i biti najveći protivnik uvođenja sankcija srbiji ako ona ne uvede sankcije Rusiji. Ona je srpski zaštitnik u EU uz manje bitnu mađarsku. malo zbog politike malo zbog love koja je tamo uložena. Nije to ni blizu lovi iz rusko-njemačkih ekonomskih odnosa ali ipak. Kombinacija ekonomije i politike čini od Nijemaca najvećeg srpskog zaštitnika u EU.

Zato se takva njemačka politika između ostalog odvija i prema Ukrajini.
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Citiraj Prvotno napisano od Sekstant Vidi poruku
    Jesi ti to Grunfe vizite ijedan od tih krajeva pa znas ili to onako iz svoje sobe ?

Btw. Kina izlazi na bar cetiri mora i ima milijardu i priko 200 milijuna Kineza - koji su uvjetno receno jednoumni mongolidi koji govoru samo kineski .

Ti si vidija zapad i svit opcenito jedino na internetu
    A ti jedino kroz prozorčić palube.

Kineska moć je u brojnosti, a razvijenost im je na razini Bugarske. Da im nije zapadnog kapitala i industrije bili bi na razini Afrike. Oni shvaćaju da im se nije kačiti sa zapadom, Rusi to ne shvaćaju.

Njemačka ovisi o ruskim energentima a i na vlasti su maskirani komunisti. mora se znat da je marsksizam praktički nastao u Njemačkoj i d aje u bvrijeme iza 1-og svjetksog rata, dlaka ili par sati falilo da Njemačka postane komunistička država. Da ne spominjem ozloglašenu Frankfurtsku marksističku školu čiji pipci Hrvatima ispiriju mozak dsetljećima.

Oni najviše ugnjetavaju i Hrvatsku a pogotovo Hrvate iz Bih. Nisu tu ni ti tzv konzervativci ništa bolji. Oni su samo po nazivu još to. tj CDU. CSU je bio malo tvrđi ali i oni su se izgleda promjenili.

Germani su najveći pokrovitelji Srba i najveći nprotivnici hrvastva. Oni su bili sponzori Srbima. Na berlinskom kongresu oni su isposlovali nezavisnost čemu se Britanija jako protivila pa čak i Rusi koji su forsirali veliku Bugarsku. Germani su uprlib tada za Srbijance.

Njihovi nesporzaumi dolaze tek kad Srbi prelaze na drgu stranu padom i ubojstvom, eliminacijom Obrenovića i dolaska proruskih Karađorđevića. I profrancuskih, probritanskih, uglavnim onih s kojima su tada Germani u sukobu.

Sad se opet obnavljale te stare veze. prvo je krenuo Đinđić ( neki kažu da je radi toga i ubijen, simptomatično, to mi je odmah upalo u oko točno 100 godina od ubojstva zadnjeg Obrenovića 1903-2003) a sad i Vučić. Njemačka je najveći investitior u Srbiju. Ulažu se milijarde tamo. Srpki humoristi su se sprdali na odnos Vučić-Merkel. Njemačka tu vidi prilićno jeftinu radnu snagu a blizu i da jača svoj politički utjecaj a Srbiji to dobro dođe rza razvoj. Ali ne samo u Srbiju. i u tzv RS Nijemci ulažu. Evo baš čitam jučer o velikoj njemačkoj investiciji u laktaše. U Laktaše pazi. usred rata.

Njemačka ćše i biti najveći protivnik uvođenja sankcija srbiji ako ona ne uvede sankcije Rusiji. Ona je srpski zaštitnik u EU uz manje bitnu mađarsku. malo zbog politike malo zbog love koja je tamo uložena. Nije to ni blizu lovi iz rusko-njemačkih ekonomskih odnosa ali ipak. Kombinacija ekonomije i politike čini od Nijemaca najvećeg srpskog zaštitnika u EU.

Zato se takva njemačka politika između ostalog odvija i prema Ukrajini.
    Njemačka je u gadnoj situaciji, proruski zeleni su im prodali priču o gašenju nuklearki i jeftinom i zelenom ruskom plinu i sad su u bezizlaznoj situaciji. Ovisi im grijanje i industrija o ruskim hirevima. Čak smo i mi imali dovoljno zrna soli u glavi da napravimo LNG i da ne gasimo nuklearku.

Citiraj Prvotno napisano od LOUNGELIQ Vidi poruku
    Nije ista stvar osvojiti i kontrolirati teritorij, isto kao u Melitopolju, samo sto Melitopolj nisu pretvorili u Vukovar. Izgleda u Melitopolju se aktivirala gerila da ne koristim rijec partizani. Obavjestajna sluzba Ukr vojske navodi da je od 20. ozujka do 12. travnja eliminirano 70 vojnika, ukljucujuci i tik tok kadirovce

https://gur.gov.ua/en/content/nevido...elitopoli.html

Rusi su izgleda zagrizli više nego što mogu progutati.

Prozorcic palube
    Zapad ce skoro imati problema sa svojon struktoron stanovnistva a kineza je i dalje priko milijardu i pusu u isti rog.

Ps :Nisu nasi nista bili pametni u vezi LNG nego su dobili savjet da ne recen naredjenje. Fuj ruski plinovod i jeftini plin ...

A kolegi Loungeliq mala digresija. Nisu Goran i Azalea za Rusine nego Ruse. Rusini su ovi za koje vi navijate

Rok isporuke 2024-2027, ne mogu svabe bez ruskog plina i nafte djaba..oni i francuzi najveci rusofili u bloku.
    Nisu Nijemci nikakvi rusofili nego se radi o interesima.
    Ako su Nijemci pametni neće se odreći ni ruskog plina ni veza sa Rusijom.

Neka Zelenskog vade Ameri jer oni su ga i nahuškali na rat.
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)

Datum registracije
    Jan 2022
    A kako su ga to Ameri nahuskali na rat? Ja mislim da je rat od 2014, ne od 2022 i ko je koga napao? Tako srbi govore da su nas ameri nahuskali na Bljesak i Oluju, a prije toga su bili ugrozeni od ustaske vlasti u Zg pa su se pobunili kao i 2014 donbasovci, a i to bi propalo kao i u Odesi i Harkivu da nije Igor Girkin znani kao Strelkov presao granicu sa svojih 50ak ljudi i pokrenuo oruzanu pobunu u Slovjansku, jer su ugrozeni od banderovaca koji su dosli na vlast 2014. Dok je Ukrajina igrala kako Rusija svira bilo je sve super, pretpostavljam da po vasoj logici tako treba biti, trebali smo i mi plesati kako Beograd svira pa ne bi bilo rata,ni stradanja i svi bi bili sretni i usli bi u Eu 2004 kao juga,sa ostalim zemljama i bili bi sad gdje je Ceska i Slovenija,sve med i mlijeko. Kad malo pomislim kakvu danas Hr imamo nismo puno od toga, tko vlada nad nama i koji kadrovi su to.

Datum registracije
    Jan 2022
    Popis ukrajinskih jedinica u Mariupolju https://militaryland.net/ukraine/uni...ding-mariupol/ , jako dobra stranica, isto tako Azov nije samo u Mariupolju, tamo je samo jedna bojna, tako da ce rusi i kadirovci jos cuti za Azov puk i nakon konacnog pada industrijskog kompleksa, karta rasporeda vojnih jedinica https://militaryland.net/ukraine/deployment-map/

Član u nastajanju Burzum avatar
    Datum registracije
    Apr 2022
    Citiraj Prvotno napisano od Sekstant Vidi poruku
    Prozorcic palube
    Zapad ce skoro imati problema sa svojon struktoron stanovnistva a kineza je i dalje priko milijardu i pusu u isti rog.

Ps :Nisu nasi nista bili pametni u vezi LNG nego su dobili savjet da ne recen naredjenje. Fuj ruski plinovod i jeftini plin ...

A kolegi Loungeliq mala digresija. Nisu Goran i Azalea za Rusine nego Ruse. Rusini su ovi za koje vi navijate
    Rusini su jedna od 22 nacionalne manjine u Hrvatskoj, ukupno ih ima nešto manje od 2500, većina ih živi u Slavoniji, točnije u Vukovarskoj županiji. Doselile su ih, kao i u susjednu Vojvodinu austro-ugarske vlasti, pošto je zapad Ukrajine bio pod njihovom vladavinom. Tako su naseljavani i Česi, Slovaci, Mađari, Nijemci, Židovi. U Vojvodini ih ima dosta više, mislim da su većina u gradiću Ruski Krstur. Što se tiče Ukrajinaca, ista stvar, i oni su priznata manjina u Hrvatskoj, njih je nešto manje od 2000, također ih većina živi u Slavoniji i Srijemu, zapravo su oni i Rusini isti narod, samo se jedni i nadalje nazivaju Rusinima a drugi Ukrajincima, nema neslaganja između njih, postoji i savez Rusina i Ukrajinaca Hrvatske. I jedni i drugi su većinom grkokatoličke vjere a za vrime Domovinskog rata su branili Hrvatsku, pogotovo zato što su i oni ubijani od strane JNA i četnika. Rusini dolaze osim iz okolice Lavova i iz Karpatske Ukrajine, koja graniči sa Rumunjskom, Mađarskom, Slovačkom.
    Zanimljiv je rusinski jezik, točnije panonsko-rusinski kojim pričaju Rusini u Hrvatskoj i Vojvodini, zvuči kao mješavina ukrajinskog i hrvatskog, kod ovog lika ukrajinskog i srpskog jer je iz Vojvodine.
    https://www.youtube.com/watch?v=olM7YMyxd5I

Citiraj Prvotno napisano od Gelsey Azalea Vidi poruku

Ili sam ja nešto propustio ili nisam obavješten ali meni se čini da je Rusija napala Ukrajinu a ne Ukrajina Rusiju.

Ovakve cinične komentare molim izbjegavajte. Iz pijeteta prema ukrajinskim nevinim žrtvama. Nećemo izokrećat stvari.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 19-04-2022 at 21:44

Zbog Eline i bokala vina

Popis ukrajinskih jedinica u Mariupolju https://militaryland.net/ukraine/uni...ding-mariupol/ , jako dobra stranica, isto tako Azov nije samo u Mariupolju, tamo je samo jedna bojna, tako da ce rusi i kadirovci jos cuti za Azov puk i nakon konacnog pada industrijskog kompleksa, karta rasporeda vojnih jedinica https://militaryland.net/ukraine/deployment-map/
    Pa to se odavno zna da je AZOv i na drugim mjestima. Navodno najviše u Harkovu i Kijevu. Možda je i jedna od razloga to što Harkovu Rusi ne mogu prić ni blizu. a za Kijev da ne govorimo.

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Apr 2022
    Citiraj Prvotno napisano od Gelsey Azalea Vidi poruku
    Nisu Nijemci nikakvi rusofili nego se radi o interesima.
    Ako su Nijemci pametni neće se odreći ni ruskog plina ni veza sa Rusijom.

Propao je plinovod Sjeverni Tok, kojim je Njemačka trebala dobijati jeftini plin iz Rusije, sada je to samo skalamerija na dnu Baltičkog mora, zanimljivo je da i dalje ruski plin stiže u Njemačku kroz Ukrajinu. Zašto Zelenski to ne zatvori, pitanje na koje nitko ne zna odgovor, uglavnom Amerika i dalje dobija naftu i plin iz Rusije, kažu i naši pomorci na tankerima koliko sam čuo, znači Amerika i Rusija surađuju a Europa i Ukrajina su žrtve njihovih kombinacija.

Datum registracije
    Apr 2022
    Pa to se odavno zna da je AZOv i na drugim mjestima. Navodno najviše u Harkovu i Kijevu. Možda je i jedna od razloga to što Harkovu Rusi ne mogu prić ni blizu. a za Kijev da ne govorimo.
    Azov je danas ozbiljna jedinica, ne dipuštaju sebi više ekscese sa svastikama, Hitlerovim slikama, takvi pojedinci su ili protjerani ili disciplinirani jer je svatko i sa malo mozga vidio da to šteti Ukrajini. Zanimljivo, to i Šeler kaže da u AZOV-u ima i Rusa koji se protive Putinovoj politici. Najbrojniji strani dragovoljci su Bjelorusi, oni imaju čitave svoje jedinice tamo.

Citiraj Prvotno napisano od Burzum Vidi poruku
    Azov je danas ozbiljna jedinica, ne dipuštaju sebi više ekscese sa svastikama, Hitlerovim slikama, takvi pojedinci su ili protjerani ili disciplinirani jer je svatko i sa malo mozga vidio da to šteti Ukrajini. Zanimljivo, to i Šeler kaže da u AZOV-u ima i Rusa koji se protive Putinovoj politici. Najbrojniji strani dragovoljci su Bjelorusi, oni imaju čitave svoje jedinice tamo.
    Pametno. Valjda su se i okanuli klicanja Mladiću. To mi je u cijeloj priči nejasno.

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Apr 2022
    Pametno. Valjda su se i okanuli klicanja Mladiću. To mi je u cijeloj priči nejasno.
    Mislim da je to bilo prije rusko-ukrajinskog sukoba. Nažalost, po čitavoj Europi ima dosta nacionalista koji puše priču da su se Srbi borili protiv radikalnog islama i za "belu rasu" , po Poljskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Italiji svuda ih ima. Ali ja se sićam kako su ukrajinski navijači 2012, ne znam iz kojeg kluba razvili transparente u čast oslobođenim hrvatskim generalima, znači prije sukoba.

Citiraj Prvotno napisano od Burzum Vidi poruku
    Mislim da je to bilo prije rusko-ukrajinskog sukoba. Nažalost, po čitavoj Europi ima dosta nacionalista koji puše priču da su se Srbi borili protiv radikalnog islama i za "belu rasu" , po Poljskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Italiji svuda ih ima. Ali ja se sićam kako su ukrajinski navijači 2012, ne znam iz kojeg kluba razvili transparente u čast oslobođenim hrvatskim generalima, znači prije sukoba.
    Donekle kužim. Neupućenost. Nadam se da je ta anomalija nestala zajedno sa svastikama. Valjda su skužili da su Rusi više na ruskoj strani kontra Ukrajine od samih Rusa. I to nije floskula.

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Apr 2022
    Donekle kužim. Neupućenost. Nadam se da je ta anomalija nestala zajedno sa svastikama. Valjda su skužili da su Rusi više na ruskoj strani kontra Ukrajine od samih Rusa. I to nije floskula.
    Naravno, o tome je i Šeler pričao, i vidim kako strasno navijaju za totalno uništenje Ukrajinaca. Puno više od samih Rusa, koje masovno Putin zatvara. Samo zbog imidža ne smije zatvarati majke poginulih ruskih vojnika, baš pratim jednu novinarku koja donosi reportaže o poginulim vojnicima u Ukrajini, i sam kad gledam slike poginulih vidi se nesrazmjeran broj Kavkazaca i sibirskih naroda . Neki dan je objavila vijest o ruskom vojniku iz okolice Sankt Petersburga koji je poginuo u okolici Harkova i njegova majka optužuje Putina jer kaže da je nakon vojnog roka bio prisiljen potpisati da ostaje u vojsci, to je bio etnički Rus, možemo misliti koliko tek manjinskih naroda je tako bilo prisiljeno ići u rat i to je jedan od razloga nemotiviranosti i slabog uspjeha ruske vojske. Putin uopće ne haje za život svojih ljudi, kad je podmornica Kursk potonula i stotine mladih ruskih mornara pomrlo stravičnom smrti, on je odbijao bilo čiju stranu pomoć.
    Što se tiće Srba, ima ih dosta u vojsci separatista, nedavno je i ukupno treći Srbin poginuo u Donbasu, poginuo je i jedan talijanski komunist u separatističkoj vojsci .

Datum registracije
    Apr 2022
    Zbog takvih stvari se ne veselim smrti ruskih vojnika, jedino mi nije žao kadirovaca i ostalih plaćenika, psihopata i razbojnika koji se bore ili na strani separatista ili u legalnoj vojsci Ruske Federacije. A Rusima koji se bore na strani Ukrajinaca, kapa do poda, takvima će oderati kadirovci kožu ako ih uhvate, isto tako i bjeloruskim dragovoljcima koji dosta ginu na strani Ukrajine , a i obični bjeloruski građani izvode sabotaže.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Kastu%...Dski_Battalion

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove