Nemam ja problem s Vašim stavom i simpatijama. A iako o ovoj temi ne mislimo isto, nemam Vas potrebu vrijeđati ili razuvjeravati. Problem vidim u nametanju jednoumlja, brisanju, prepravljanjima postova, cenzurom (OK možda neugodne) istine, etiketiranjem, pa do osobnog vrijeđanja. Neka svatko iznese svoj stav, argumente, poveznice... i dobro. Idemo dalje. Ne moramo se slagati.
Kao u nogometu i ja mogu biti navijač, sretan ako pobijedi moja reprezentacija ili klub, ali ne pod svaku cijenu. Mimo pravila i etike. Do toga mi nije. No, može se biti i navijač huligan, koji će za svoj klub baciti kamenje... pa sve dalje redom. I ovdje ima ukrajinskih navijača koji su se žestoko napalili, pa su spremni na sve. Od spuštanja na najniže razine, pa do toga da navijaju za Ukrajinu iako je to na štetu Hrvatske. Nešto poput Torcidaša koji navijaju za neke Portugalce, iako poraz Dinama nosi loše posljedice i po sam Hajduk. Korisni idiotluk na 3 potenciju. Slična priča ali sada na državnoj razini.
Kao admiral Lošo koji je dao "Moj pogled na uzroke i posljedice rata u Ukrajini" (
https://www.youtube.com/watch?v=bbEieaS3gFQ), slično bi i ja mogao postati svoje stavove:
1. Zapad (onaj Soros, Biden, Ursula.... i ostala družina) uzrok su tog rata. Širenje NATO-a, opkoljavanje Rusije, neprijateljski stav, vrijeđanje države i vodstva, sankcije, želja Ukrajine da se uđe u NATO, dovede NATO na Krim, instaliraju ABM i rakete srednjeg dometa ...... i korak ka konačnom napadu na Rusiju. Rat kojem se ne veselim (zbog razaranja, nesreća i mrtvaca) i bolje bi bilo da se nije dogodio, ali mi je jasno zašto je do njega došlo. Niti zapadnjaci, niti Ukrajinci, nisu nas ničim zadužili pa da bi mi sa moralne strane trebali prema njima imati dug, zbog njih imati troškove, probleme i žrtvovati se za njih. Dapače, zapadnjaci su nam radili i rade maksimalnu štetu
2. Hrvatski "odabir strane" (realno izigravanje pudli i slušanje gazda) - po hrvatski narod je štetno. Hrvati ispranih mozgova (opet MSM, onaj Soros, Biden, Ursula, Plenković, Jergović...) patetikom ("To tako podsijeća na Vukovar" i tsl.) i promidžbom (suludom na svim medijima i razinama). Kada ovdje to pokušavam staviti u okvire šteta-korist-nagrada ili pojedinačna cijena za prosječnog Hrvata, naravno kako odgovora nema - jer sve je jasno. Fora je u toma, da se interes "Ukrajine" (zapravo zapadnjaka) gura ispred Hrvatskog. I to je kao OK? Korisni idiotluk na 4 potenciju.
Rusi nisu napali Hrvatsku. Ruske granate ne padaju po mojoj kući/zgradi, nisam kolateralna žrtva u ime "viših ciljeva". Rusija neće napasti Mađarsku, pa onda Hrvatsku. Osobito ne bi napali neutralnu Hrvatsku, koja se ponaša korektno. Ni prije nas nisu napadali (za razliku od Njemačke, SAD-a, V. Britanije, Italije, Kanade), nisu izručili Hrvate na Bleiburgu, niti osudili generala Praljka. Ne padam na zastrašivanje, laži i patetiku. Naravno, dopuštam kako zbog našeg korisnog idiotluka, pudličarenja, janjičarenja, neprijateljskog stava, slanja dobrovoljaca čudaka i huligana, poklanjanja oružja i tsl., krajnjim naporima uspijemo isprovocirati i rat. Pa tako uz pomoć naših SAD "prijatelja" ("partnera", "saveznika"), umjesto u ovoj našoj lokalnoj ligi, uspijemo "zaigrati" i u I svjetskoj ligi (Rusija, Iran, Kina, S. Koreja..).
Hrvati će biti nagrađeni (od Bidena i Ursule) upravo onako kako su nas svojedobno nagradili Napolen, Franc Jozef i Hitler.
U tom smislu kao vazalna država i mi bi morali nešto glumatati savezništvo, ali bez entuzijazma, davati manje od minimuma i gledati vlastitu korist (Mađarska, Slovačka, Belgija, Turska...).