meni nisu jasne stvari ovdje kod vas nekih dakle nesvrstanih ili rusofila, dakle ako smo mi protiv ruske agresije na ukrajinu, vi automatizmom zaključujete da smo za senilnog Bidena Makrona pedere soroša itd, ne znači ako sam protiv jednog da sam za drugo.
dapače, osobno smatram da bi se EU kad već postoji, trebala distancirat od utjecaja SAD koliko i Rusije, jer je to jedino dobro što bi bilo za europu odnosno europske nacije. plus Kinu isto srezat, jer će i Kina u budućnosti radit probleme slične Rusiji. dakle ne treba nam ovisnost o njima, jer je dugoročno štetna za sve europske zemlje.
EU da nema ovakve poltrone i zgubidane na vlasti, odavno bi sasijekla utjeca SAD-a i Rusije, a posredno i Kine.
ali lovica lovica i lovica, sav taj utjecaj koji od navedenih postoji, postoji zbog lovice. prema tome, sve je tu jasno, da su EU birokrati protiv korpucije i to prije svega vlastite, odavno bi EU odnosno europske zemlje imale svoj kurs, mimo navedenih.
ali opet ponavljam, ako smo protiv Rusije i Kine, ne znači da smo za SAD, jedno ne uključuje drugo, može biti da i jedno i drugo bude isključeno.
kao što je jasno da RH nije suverena, prvenstveno zbog naših kriptokomunjara, koje još talasaju Titovim stazama, umjesto da shvate da u današnjem svijetu mi smo točkica, i da bi uopće postojali u političkom smislu moramo gradit svoju politiku, a ne samo u sinkronizaciji s EU i SAD prije svega, donosit odluke.
mi jesmo na tom zapadu, ali isto tako ne treba biti na zapadu na način da sve što oni gurau mi prihvatimo objeručke, Poljska je na zapadu pa svejedno minira pola stvari iz brisela, naoružava se i ekonomski jača, da nju Rusiju napadne bez nuklarki, Poljaci bi ih danas otresli samo tako. nije ovo više 18-20 stoljeće, oni su spremni na rat danas. za razliku od tih stoljeća, posebno su sprmeni za Ruse jer se za njih prvenstveno i oštre i naoružavaju.
Turci također, nije slučajno da Putin nije pokrenuo rat protiv Turske kada mu je oboren pilot. Turci bi ga satrali, imaju sigurno moderniju vojsku, i nešto slično da krenu radit u Turskoj ne bi mjesec dana ludovali po istoj. a i Turci su poznati ko nasilnci svoje vrste, i ima ih 80 miliona.
čim Putin zna da negdje ima ravnopravnog protivnika, odmah je puno mekši, tu se vidi koja je to zemljačina i patuljčina iskompleksirana.
Ukrajinu nije napo zbog raketnog štita i američkih laboratorija nacizma itd, itd, već isključivo zato jer je svijestan da ulaskom Ukrajine u EU, i jačanjem njihovih oružanih snaga, neće biti u stanju uzet ni mm teritorija kroz jedno desetljeće. razvijena Ukrajina, je isti kurac ko razvijena Poljska, kao što Poljacima danas ne bi mogao ništa, ne bi mogao ni Ukrajincima kroz 10tak godina u EU, a da ne govorim NATO-u.
moje je mišljenje da Ukrajinci neće ući u NATO, dok je živ Putin, ali čim on prdne ili dođe neka nova vlast u Rusiju, nakon debakla u vojnom smislu, srozane ekonomije, Ukrajina će pristupit NATOu, bez obzira na mišljenje Rusa po tom pitanju, jer će biti na koljenima.