Lukašenko prijeti Ukrajincima da će poslati vojsku na Ukrajinu ako Ukrajinci ne prestanu granatirati Bjelorusiju i maltretirati Bjeloruse. Koji žohar...
bez osobnih uvreda. Sve će bit brisano. prvo opomena pa ban. Ovo je pristojno mjesto.
tema je agresija Rusije na Ukrajinu..
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 27-02-2022 at 11:03
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Koliko je tragikomičan ovaj Putinov klaun.
veli nema Bjeloruskih vojnika u Ukrajini. Pa dao si teritorij za napad na Ukrajinu. To je čin agresije.
On prijeti pokoljem, znači li to da će Rusi početi koristiti smrtonosnije oružje. Jer realno oni do sad nisu koristili to u mjeri koji mogu. ja sam se iznenadio da koriste one stare t72 tenkove u agresiji. Ali sad kad su zapeli svašta je moguće. On dođe kao kepecov glasnogovrnik, po tome se vidi da Rusima ne ide kako su mislili.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 27-02-2022 at 11:40
Zbog Eline i bokala vina
Zanimljiv je bio intervju sa ruskim vojnim komentatorom na HRT 4, veteranom iz Afganistana.
neki njegovi zanimljivi komentari
-većina ukrajinske vojske je stacionarana uz Donbas i tamo su je proruske snage prikovale uz stalne borbe.
- Nije mu jasna koncentracija ruske vojske oko Kijeva i veli da nijedna vojska u novije vrijeme nema iskustvo osvajanja tako velikog grada i jedino može služiti naravno kao vezivanje ukrajinskih snaga
- Ruse je iznenadio ukrajinski otpor
- Ono što se već i zna . Rusi žele raspoloviti Ukrajinu po osnovici Krim-Kijev
- Čečeni su naoružani samo lakim oružjem a osim njega nose samo minobacače najmanjeg kalibra. Nisu uopće zamišljeni za frontalnu borbu, nego za čišćenja ( valjda ulične borbe i općenito bliske borbe). Navodi da su hrabri i da ni pred kim ne uzmiču.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 27-02-2022 at 11:40
Zbog Eline i bokala vina
ovo je sve bolje i bolje
Scholz sada u Bundestagu najavio 100 milijardi eura ulaganja u vojsku.
U Harkovu ulicne borbe, sad su usli u grad.
Ima gomila snimaka na telegramu, klasicne borbe za valjda kljucne zgrade u gradu.
Zbog Eline i bokala vina
Snimak iz Irpina sjeverno od Kijeva
https://twitter.com/markito0171/stat...65530660700160
ne znam razliku između ruskog i ukrajinskog, na fhr-u tvrde da je jezik ukrajinski , znači ruski gubici
Zbog Eline i bokala vina
Iako i dalje mislim da će rusi, čisto zbog vojne nadmoćni, pobijediti, ipak imam i osjećaj da bi ovo za njih mogla biti potpuna sramota od koje se neće tako skoro oporaviti.
Prema sputnik news, ukrajinska delegacija odlazi na pregovore u Bjelorusiju...
mda. Po tehnici koju koriste Rusi kao da su se željeli riješiti vojne opreme još iz vremena SSSR-a.
Inače ovaj rat je pokazao svu konfuziju modernog doba manipulacija sa svih strana.
Teško se može vjerovati ičemu dok naravno stožeri oibje strane vode onaj klasični informacijski rat. Svi pobjeđuju.
Rusi po nekoliko puta osvajaju iste gradove, par puta je Sumi padao već pa je sad još u ukrajinskim rukama. Čim par ruskih vozila uđu negdje odmah je zauzeto. Primjer Harkova. Najnoviji. Čim par vozila uđeu grad odmah se objavi pad grada koji ima milijun i po stanovnika. Tako je bilo i s Kijevom.
iako svi govor da je Harkiv proruski bome se dobro odupire za proruse.
Ono što mi se čini da Ukrajinci pametno rade, izbjegavaju frontalne borbe i puštjau Ruse da ulaze u dubinu pa im napadaju zalaznice kolone i opskrbu. Rusi se okolo vozikaju po praznom terenu pa izgleda da napreduju, od čega na kraju nemaju ništa. Ukrajinci normalno ne žele sukob na otvorenom.
Ali mora se reći da Rusi ne koriste masovna bombardiranja nego da je na snazi još opcija da se svrgne vlast s minimalnim gubicima među civilima. Pogibija ima ali s obzirom na moć ruske armije još nisu nasreću upotrjebili masovne raketno-topničke udare.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 27-02-2022 at 21:58
Zbog Eline i bokala vina
Do 15h im je bio rok da se izjasne za pregovore...Sumnjam da ce Zelenski otici u Minsk na pregovore,verovatno se plaseci da ce ga tamo uhapsiti/zarobiti.
Svakako,Rusi su i planirali da zavrse sve za 3-4 dana,danas im je bio rok da probaju da zavrse sto pre,i njima odgovaraju pregovori.Videcemo sta ce biti...Cinjenica je da nisu upotrebili svu moc koju imaju,i da im ne odgovara ulazenje u gradove,ali sta je tu je.Nadam se uspesnim pregovorima.