+ Odgovori na temu
Stranica 188 od 250 PrviPrvi ... 88 138 178 186 187 188 189 190 198 238 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 3,741/4990

Tema: Agresija Rusije na Ukrajinu

Neprijateljska emigracija Puntar2.0 avatar
    Datum registracije
    Sep 2016
    Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Ćipe je u pravu što se tog dijela tiče. Indirektni sudionik je naoružavanje, a direktni je obučavanje vojske i kad vojska koja je u ratu bude na tvome teritoriju. Protiv sam apriori davanja odobrenja na takve neodređene zahtjeve. Neka prvo dođe zahtjev, koliko vojnika i gdje bi Ukrajinci vježbali kod nas pa onda možemo odlučiti hoćemo li ili nećemo udovoljiti. Jedno je kad Britanci vježbaju ukrajinske vojnike kod sebe, a drugo kad to mi radimo. Britanci imaju nuklearnu bombu, PZO i RZ, a mi ništa od toga. Nas Rusi mogu poklopiti, njih ne.
    Grunf.
    Hocemo li to pogledati hladno i racionalno.
    Postoje puno, puno drzava sa kojima bi se rusija bakcila prije nego sto bi i pomislila na Hrvatsku.
    Balticke drzave. Poljska. Finska. Gruzija. Cak i Svedska. Rumunjska. Amerika.
    Znaci sansa da rusija krene u rat sa nama jer obucavamo ukrajinske vojnike je ravna nuli.
    Stovise, turci salju Ukrajincima bajraktare, a isti rusi hoce sa turcima raditi poslove oko plina.
    Znaci ovaj potez hrvatske usrano desnice je toliko krzljav i anemican, toliko strasljiv i gadljiv, toliko amoralan i pizdjav, ne znam gdje je njimo pravo vise prozivati bojlera.
    Toliko su se naguzili madjarskom vidu, dok isti kuouje sve po Baranji, gadi mi se.
    Most+DP+Suverenisti+Mozemo+SDP+Milanovic=ruska kolona
    Za dom spremni i Slava Ukrajini

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Pa dobro i neće sad nagrnuti tisuće Ukrajinskih vojnika kod nas bez ikakvog dogovora. Naši instruktori, pogotovo ratni su sjajni, još ih ima i Ameri bi htjeli nas sigurno. A mi bi htjeli da Komšić bude nogiran iz predsjedništva, da se vrati izvorni Washingtonski i da Srbi priznaju agresiju i plate ratnu odštetu. Okupacijsku zonu u Srbiji zasad nećemo tražit. Za Srbiju kao ruskog proxia to neće biti problem jel tako Ameri. To Ukrajincima ne škodi a mi dobijamo makar malu moralnu satifiskaciju i izlazi dio istine na vidjelo.

I još što se tiče PZO tko će čekati do 2026 da dođu rakete srednjeg dometa. Ako će Ukrajinski vojnici tu na obuku i kratki i srednji i daleki domet treba biti u Hrvatskoj, ne sutra, ne danas nego jučer. Ako naše posade nisu obučene nek dođu francuske, američke kojegod i nek ih u hodu obučavaju. To bi dobar premijer i dobar predsjednik davno istrgovali. A ova dva naša egoistična tupana..sumnjam.
    Pa eto, quid pro quo. A ne bijanko papir s potpisom.

Datum registracije
    Sep 2016
    Nego, pod koje internacionalno pravo spada ovo o cim je vojska na tvom tlu, i ti obucavas, ti si sudionik.
    Jel' to internacionalno pravo "gledamo sto rusi hoce i ispunjavamo njihove zelje".

Citiraj Prvotno napisano od Puntar2.0 Vidi poruku
    Grunf.
    Hocemo li to pogledati hladno i racionalno.
    Postoje puno, puno drzava sa kojima bi se rusija bakcila prije nego sto bi i pomislila na Hrvatsku.
    Balticke drzave. Poljska. Finska. Gruzija. Cak i Svedska. Rumunjska. Amerika.
    Znaci sansa da rusija krene u rat sa nama jer obucavamo ukrajinske vojnike je ravna nuli.
    Stovise, turci salju Ukrajincima bajraktare, a isti rusi hoce sa turcima raditi poslove oko plina.
    Znaci ovaj potez hrvatske usrano desnice je toliko krzljav i anemican, toliko strasljiv i gadljiv, toliko amoralan i pizdjav, ne znam gdje je njimo pravo vise prozivati bojlera.
    Toliko su se naguzili madjarskom vidu, dok isti kuouje sve po Baranji, gadi mi se.
    Neće krenuti u rat s nama, ali će pod izgovorom napada na ukrajinsku bazu u HR poslati tucet krstarećih projektilla koji će biti ruski precizni. Tko će snositi odgovornost za žrtve i štetu? Nitko, bolit će briga sve u vladi. To ti je hladno i racionalno razmišljanje. Mi nemamo PZO i RZ da nas adekvatno zaštite od ruskih projektila. Tko će štititi naše glave i glave tih Ukrajinaca? Oni će se obučavati kod nas di smo sa svih strana probušeni BIA-om, Rusi će imati sve podatke o Ukrajincima, lakše je Rusima poklopiti Ukrajince kod nas nego u Ukrajini.

Nego, pod koje internacionalno pravo spada ovo o cim je vojska na tvom tlu, i ti obucavas, ti si sudionik.
    Jel' to internacionalno pravo "gledamo sto rusi hoce i ispunjavamo njihove zelje".
    Naša diplomacija se svodi na Milanovića koji se neće petljati u ništa jer je ruski igrač i na Plenkovića koji će se petljati u sve jer je EU igrač. Ima li neki, treći put možda?

Datum registracije
    Sep 2016
    Hladno i racionalno razmisljanje bi bilo priupitati se zasto ti Nijemacka prodaje proizvod skuplje nego kod sebe doma, ili zasto je gorivo u Madjarskoj jeftinije nego kod tebe.
    Ili se pitas zasto madjarska INA bas sada modernizira tehniku u Rijeci.
    Eto ja bih se to priupitao, da sam neka glavesina "hrvatske desnice".
    Sto se tice projektila.
    Je da smo mali i nevazni, ali raketiranje clanice NATOa je zadnje sto rusijici sada treba.
    Mislim to je onako...nosis tri maskice protiv covida, u slucaju da jedna propusti.
    Tako mi to djeluje. To nije realan strah vec ne znam...fobija.

Hmmm zanimljivo tko se javlja. Glavni ruski igrač ili jedan od glavnih Franjo Gregurić bivši direktor ASTRE za vrijeme SFRJ koja je hendlala s Moskvom sve i svašta i tako se enormno obogatila i tako i preuzela vlast u Hrvatskoj nakon 90-tih, (tehnomendžarski tim tzv "dečki iz Hennesya" od Gregurića, Šterna, Mateše, Valentića, Vedriša) odjednom u Vukovaru ( gdje su bili u nedjelju) odaju počast braniteljima Vukovara.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ajini-15264498

Hmm..ništa nije slično s ratom u Hrvatskoj i Ukrajini osim svega. Ima i to po čemu jašu da je Ukrajina priznata ali to je nebitno. Kad napadneš priznatu ili nepriznatu državu svejedno je. Isto se razara i priznata i nepriznata država i isto se gine. Bit je da su metode, opravdanja isti kao i našem slučaju. Pa i dozirana pomoć koju mi doduše nismo imali ni takvu ali smo kupovali oružje npr od Ukrajine i to ono za što smo imali novaca Ukrajina imala. I u drugim državama.

Jel ovo pokrivanje sramotnog Plenkovićevog ponašanja oko dolaska poglavara svetosavske sekte i vješanje ordena o zločinačku šiju okupatorskom gradonačelniku Vukovara, neosuđenom ratnom zločincu Vojislavu Stanimiroviću koji se tim činom po tko zna koji put na radost svih rashrvata narugao Hrvatskoj i to usred Vukovara.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 20-10-2022 at 18:53
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Koji je ovdje guverner Hersonske oblasti. Predmnijevam da će uskoro biti retuširan s fotografije kao u Staljinovo vrijeme

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Sep 2016
    E, pa da mi imamo desnicu o ovakvim stvarima bi na sva zvona, ali ne mozes ti prstom na ruske igrace kada si se sam pretvorio u sutljivog ruskog igraca.

Super ugledni član LB86 avatar
    Datum registracije
    Jan 2021
    zato ja nisam za pomirbu, ni partizana i ustaša, ni hrvata i srba, pomirba je najgluplji kompromis koji je ikada iznjedrila tzv politika, nema mira s onima koji ne žele mir, i s onima koji ti rade o glavi, s njima ima samo metoda eliminacije, a ako si pametan ti ćeš elminirat one od prvog do zadnjeg koji rade o tvojoj glavi, ne to me nije učio đugašvili već zdrav razum.

a đugašvilija da se likvidiralo na vrijeme, milioni života bili bi sačuvani, a ne bi on provodio čistke miliona.

ljudska popustljivost, i nerazumnost dovode do takvih scenarija i ludila koje gledamo u Ukrajini. popustljivost stoki nikad nije donjela rezultat, normalno ponekad ćeš ići linijom manjeg otpora, ali u pravilu uvijek treba ići linijom jačeg otpora jer govno iako jače smrdi, i dalje je govno i smrdjelo je i prije dok si išao linijom manjeg otpora, a linijom jačeg otpora i prkosa samo se mjenja da govno jače smrdi, ali ono će smrdjet kako god ti se ponašao i odnosio jer je govno.

prema tome, ljudi u svojoj tzv civilizaciji imaju puno tih i takvih govana, i ništa čudno da su takvi za pomirbu, redom.

baš zato ja nisam za pomirbu, a po takvima ekstremno je i pit kamilicu, to su mimoze kojima je sve ekstremno, puna usta fašizma i ekstremizma na svaki kurac skoče i dreknu fašizam rasizam ekstremizam, ajde neka te štoseve prodavaju idiotima jer meni neće sigurno.

ako prepoznam neprijatelja, i na osobnoj i na političkoj razini, označim ga i uklonim. ako mogu, ako ne mogu onda čekam trenutak kada ću ga bit u prilici uklonit, to je po meni politika politika je sredstvo eliminacije, nije to samo izum đugašvilija sama bit politike vodi se oko eliminacije političkih protivnika, ne nužno fizičke, dovoljno je da ih ukloniš iz pozicije da ti mogu uzet vlast, ili u ratu naravno fizički, jer rata ne bi ni bilo da se moglo postić ovo prvo.

dakle što je rat u Ukrajini, nego situacija u kojoj putin i njegova gamad mora biti likvidirana ? ili bi možda gospoda milanović Rusija mora pobjedit, tetošili ove horde čečena tamo po ramenu i nosili im mašinice za bradu ?
    Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu!

Datum registracije
    Sep 2016
    Mozemo mi filozofirati koliko hocemo.
    Odluka ove 10% desnice DP plus Suverenisti uskratiti Ukrajincima pomoc je jednostavno dno.
    Ako netko mora znati sto Ukrajince gura, onda je to hrvatska desnica.
    Nije dno, nego dno dna. Hrpa vicfigura koja se okrece oko sebe i trazi vodilju, mozak im ne ide dalje od orbana.
    Jos kada znam da su Azovci bili kod Suverenista. Ja ne znam kako to onaj Litre moze sutke poduprijeti.
    To je izdaja, farbali mi to kako hocemo.
    I takvim ljudima ne vjerujes.
    Desnice u Hrvatskoj nema.

Još se jedino nije KVK očitovala, koliko pratim...
    Slabo desnica, ispade iz ovog HDZ najjači na krilima EU...
    Ostaci desnice loši, HDZ kupi vrhnje, di je onaj SDP i Peđa osvjetljuju obraz s NOB...a,pa nemogu protiv ishodišta Partije u Moskvi a ni Beogradu....
    Draža mi je kao ovisna 51 zvjezdica na USA zastavi nego ovakva neovisna sa kriplima u vlasti i na Moskovsko Beogradsko Istambulskom (zoki je zvao erdogana u posjet) I EU povodcu.
    Posljednje uređivanje od ivica : 20-10-2022 at 21:07

Datum registracije
    Sep 2016
    Pa to i je fora, Plenkovic ce ovo iskoristiti i pokazati od kakvih kukavica je sacinjena oporba.
    Ako to udje u Sabor a crveni plus kukavice blokiraju, oni su se zakopali.
    Mislim da precjenjuju koliko fanova Loso ima u RH, ne znam na koga drugog ciljaju.

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Nijemci jesu malo degenerirali ko narod (ko da drugi nisu i ko da mi nismo) ali malo fali Nijemcima da se discipliniraju. Prije pojave nacizma malo je falilo da Njemačka postane komunistička, par sati je bilo u pitanju tko će prije do Reichstaga, komunisti ili republikanci. Lučki i sjeverni gradovi poput Hamburga, Hanovera, Kiela, Rostocka etc već su bili preuzeli komunisti pa znamo što je bilo poslije.

Daj mi na kladionicu Nijemci-Rusi sa svim džihadlijama 1-1, slovima jedan na jedan, bez mješanja sa strane i i garantiram ti da će Rusi biti iza Urala u roku par mjeseci. I to s Nijemcima ovakvim kakvi jesu.

Sami Nijemci uz par neupotrebljivih savezničkih divizija ( osim hrvatske pukovnije) došli su im pred Moskvu i do Volge dok istovremeno ratuju s cijelim svijetom. SSSR je spasila američka pomoć i konvoji preko Irana i Murmanska. Desetine tisuća natovarenih brodova koji voze sve potrebno Crvenoj Armiji, preko Sjevernog Atlantika gdje se vrebali Donitzovi vučji čopori koji su potopili tko zna koliko američkih brodova. Bez te enormne pomoći SSSR bi kapitulirao.

Jedan na jedan Rusi nemaju promil šanse s Nijemcima. U konvencionalnom ratu naravno jer Njemačka nije nuklearna sila..
    Marko Mesić kao zadnji zapovjednik 369 pojačane pješačke pukovnije, drugog naziva Vražja Divizja, završi u zarobljeništvu da bi na koncu postao zap djela Crvene Armije, mislim da je i svoj život završio u Beogradu. Koloplet koji Hrvati nisu danas doživjeli zahvaljujući Ukrajinacima i anglo sasima.

Zveknut onu branu kod Nove Khavkovke i krenut prema Melitpolju....al Ukrajinci najbolje znaju šta im treba

Jedan od bojovnika, 369 Vražje divizije, koji se nakon Staljingrada vratio u Hercegovinu, figurirao kao istaknutiji škripar, sudbina opisana u romanu "Medaljon", nastavio borbu protiv Komunizma do kraja...Ante Marić Kenić... pa Benko Penavić, Komunisti ga objesili na mostu...i tako dalje do današnje agresije Rusije na Ukrajinu...
    Posljednje uređivanje od ivica : 20-10-2022 at 21:47

Citiraj Prvotno napisano od ivica Vidi poruku
    Marko Mesić kao zadnji zapovjednik 369 pojačane pješačke pukovnije, drugog naziva Vražja Divizja, završi u zarobljeništvu da bi na koncu postao zap djela Crvene Armije, mislim da je i svoj život završio u Beogradu. Koloplet koji Hrvati nisu danas doživjeli zahvaljujući Ukrajinacima i anglo sasima.

Zveknut onu branu kod Nove Khavkovke i krenut prema Melitpolju....al Ukrajinci najbolje znaju šta im treba

Jedan od bojovnika, 369 Vražje divizije, koji se nakon Staljingrada vratio u Hercegovinu, figurirao kao istaknutiji škripar, sudbina opisana u romanu "Medaljon", nastavio borbu protiv Komunizma do kraja...Ante Marić Kenić... pa Benko Penavić, Komunisti ga objesili na mostu...i tako dalje do današnje agresije Rusije na Ukrajinu...
    Umro je u Zagrebu 1980 a u Beogradu je pod nerazjašnjenim okolnostima pao pod vlak i ostao bez nogu. Mislim na Mesića. Inače Rusi nisu ubijali zarobljene legionare, cijenili su ih vojnički, vjerojatno marš do Sibira nisu svi preživjeli ali je većina njih. Prvog zapovjednika mislim da se prezivao Pavičić Nijemci su strijeljali jer se htio izvući iz obruča preko aerodroma kad su ih Crvenoarmejci okružili. Strijeljali su svakoga tko nije imao debeli razlog za evakuaciju a htio se nekako izvuć. Nije bilo milosti bez obzira na čin. Sve ima napisano u knjizi "Bitka za Staljingrad" Anthonya Beevora, koja ne obuhvaća samo bitku za Staljingrad nego cijeli pohod Wermachta na SSSR. Zanimljivo da je njemački veleposlanik u Moskvi, neki stari aristokrat koji je prezirao Hitlera, odao je Rusima mjesec dana prije točan dan napada. Staljin je bjesnio " Dezinformacije su već dosegle veleposlaničku razinu". Nije vjerovao da će ga Hitler napast. Ignorirao je i Sorgea koji mu je naveo i datum i sat. Kasnije ga poslušao kad mu je javio da Japan neće napasti SSSR nego Amerikance pa su sibirske divizije prebačene hitno s istoka i spasile Moskvu. Mislim spasile, faktički jesu jer je Moskva bila prazna al spasili su je Amerikanci i greške Hitlera koji nije forsirao napad na Moskvu što mu je predlagao glavni stožer njemačke vojske, nego južno, napad na naftne izvore pa su se najveće bitke vodile baš i gdje se danas vode. Kijev, Izjum, Sevastopolj, Barvinkove, Rostov pa sve do Staljingrada.

Hrvatska pukovnija, izvorno varaždinska konjička, pristupila je njemačkim snagama, upala je u oči Nijemcima kad su osvojili jedno mjesto s kojima su se Nijemci mučili danima pa i tjednima. Hrvatska pukovnija ga je uzela relativno brzo na juriš. Tu su, piše Beevor, hrvatski vojnici skrenuli pozornost na sebe kod njemačke komande. Njemački zapovjednici ističu hrabrost hrvatskih vojnika ali i određenu nedisciplinu, što je relativno, ako se usporedi s krutim ustrojom njemačke vojske gdje je prevladavao kruti pruski režim i disciplina jer su skoro svi bitni generali tu bili Prusi. Hrvatski legionari su bili jedina nenjemačka postrojba koji su se borili u samom Staljingradu. Bili su u sklopu 100-te austrijske divizije pod zapovjedništvom generala Sanne-a koji ih je baš izuzetno cijenio. Ostale saveznike, talijansku VIII armiju, dvije rumunjske armije, jednu mađarsku, njemački časnici su smatrali potpuno neobučenima i nespremnima za borbu kakva je bila na Ost front, borbi na život i smrt. Preko rumunjskih armija koje su držale bokove njemačkim armijama i probila se Crvena armija i opkolila njemačku VI armiju.

Hrvati su stigli najdalje, do tvornice "Crveni Oktobar". Bio je u Globusu intervju krajem 90-tih, veliki intervju s jednim Širokobriježaninom koji se borio u Staljingradu. Čovjek je sve opisao. Rekao je i kako su Crvenoarmijci nazivali hrvatske legionare . Zvali su ih "Čortovi". U prijevodu "Vragovi". Tukli su se strašno međusobno, mrtvih je bilo na obje strane u tvornici i noko tvornice ali su ih crvenoarmejci respektirali zbog lude hrabrosti koju su ovi iskazivali. Kad bi mogao negdje naći taj intervju. Borio se i na Sutjesci. Vjerojatno je izišao iz Staljingrada u jednoj od zadnjih smjena jer su i u hrvatskoj postrojbi rotirali ljudstvo dok je to bilo moguće. Pričao je da je borba na Sutjesci isto bila strašna i da su komadi ljudskog tijela visjeli po granama. Bio je u grupi koja je našla mrtvog Savu Kovačevića, prekrivnog ljeskovinom. Za njega se priča da ga je ubio neki Todorić iz Imotskog.

Uz Hrvate su Nijemci cijenili jedino Slovake kao izvrsne borce ali ni njima nisu dali u Staljingrad. U knjizi se spominje i to da kad su bile zadnje evakuacije, kad se obruč sve više stezao i Nijemci prešli na rezervni poljski aerodrom jer su glavni Rusi počeli topništvom bombardirat, jedan je časnik rekao da treba evakuirati sve medicinske sestre da ih Rusi ne bi silovali. Onaj koji je bio zadužen za spiskove evakuacije rekao je da neće spašavati "hrvatske kurve". Što će reći da su se hrvatski legionari pokazali i kod Njemica. Ovaj je rekao da ga ne zanima čije su one "kurve" ali da ih treba evakuirati. I evakuirane su.

Crvena Armija je dala konačan ultimatum Nijemcima koji je odbijen i onda se krenulo u napad. I onako smrznuta, snijegom okovana, na stepi uhvaćena VI-armija, gladna, žedna, smrznuta, desetkovana, nanijela je CA takve gubitke kakvi su vjerojatno sada na obje strane u ovih 7 mjeseci ovog rata. U završnoj operaciji slamanja ostatak VI armije CA je imala strašne gubitke od skoro 100 000 poginulih.

Knjigu preporučujem svima koji žele saznati kako se odvijala operacija "Barabarossa"
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 20-10-2022 at 22:49

Zbog Eline i bokala vina

Ovo je odlična knjiga o hrvatskoj legiji u pohodu na Staljingrad. Opisuje zbivanja skoro po danima borbe, okolnosti ustrojavanja, njihov odlazak na front. Stanje discipline i nediscipline, borbena djelovanja. Preporuka svakome neka pročita.

Datum registracije
    Sep 2016
    Zanimljiva karta.

Datum registracije
    Sep 2016
    Kaze Erdjoan putin je puno meksi i spreman na razgovore.
    Tesko iritantan i odvratan lik. Erdjoan. A i putin naravno.
    Kako bi bilo fino da Krim pet godina ostane bez vode.
    Tocno da Ukrajinci smisle sto ce sa svojom zenljom.

Datum registracije
    Sep 2016
    20 drzava EU je spremno obucavati ukrajinske vojnike.
    Milanovic i DPsuverenisti silno hoce u drustvo madjarske i austrije i slicnih moralnih gromada.
    Jer eto, povijest nas je naucila da su nam to najveci prijatelji, uz srve naravno.

20 drzava EU je spremno obucavati ukrajinske vojnike.
    Milanovic i DPsuverenisti silno hoce u drustvo madjarske i austrije i slicnih moralnih gromada.
    Jer eto, povijest nas je naucila da su nam to najveci prijatelji, uz srve naravno.
    Ma, najbolje da pošaljemo svoje vojnike u Ukrajinu.

Ne vrijedi ni nokat slomiti za američke ratove i Ukrajinu.
    Da humanitarnoj pomoći, zbrinjavanju izbjeglica, ali dalje od toga, nope.
    Nije to naš rat. Imamo hrpu svojih problema i nesređenu državu koju treba urediti i to bi nam trebao biti prioritet a ne da vodimo tuđe ratove po svijetu.
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove