Je li se zna šta točno znači ovo Z kod Rusa.
Je li se zna šta točno znači ovo Z kod Rusa.
Torcida Split old school
Posljednje uređivanje od Grunf : 11-05-2022 at 14:01
Ruska kopnena vojska je 4 puta veća od ukrajinske, ratno zrakoplovstvo je 10 puta veće, a mornarica 15-20 puta veća.
Rezultat djelovanja topništva.
Još uvijek su Rusi donirali više opreme od Amera. Ove sve donacije su impresivne za početak, a Ameri još nisu ni ozbiljnije krenuli s pošiljkama. Uopće se ne bojim da će Ukrajina dobiti rat, bojim se što će biti nakon rata kad Ukrajina postane europska vojna sila. Hoće li se i oni krenuti bahatiti drugima?
Posljednje uređivanje od 1981 : 11-05-2022 at 17:48
Torcida Split old school
"My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)
"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)
Ukrajinski BDP bit će gotovo prepolovljen u 2022.: ‘Moramo pronaći dodatne izvore za financiranje‘
Ukrajinski BDP smanjit će se ove godine za 45 posto, rekao je u srijedu ministar financija Serhiv Marčenko, dodavši da vlada mora pronaći nove izvore financiranja proračunskih potreba u uvjetima ruske invazije.
Marčenko je naglasio da moraju pronaći dodatne izvore za financiranje manjka jer mogu pokriti samo "62 posto naših primarnih proračunskih potreba", kada se isključe izdaci za vojsku.
Ukrajinski BDP bit će gotovo prepolovljen u 2022.: ‘Moramo pronaći dodatne izvore za financiranje‘
Amerikanci i drugi će financirati rat u Ukrajini al to očito nije besplatno nego dužničko ropstvo. Al nema veze, nije bitno sad pošto je borba za opstanak a onda se ne pita ništa nego daj šta daš. Ne bih baš to komentirao jer nemam dovoljno podataka no svakako je ovo zapadno oružje superironije od ovog sovjetskog ili prerada tog sovjetskog oružja i tehnike novijeg tipa kojeg ruska vojska posjeduje i s istom raspolaže.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 11-05-2022 at 20:24
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
nuklarnim oružjem ne može nitko pobjedit u ratu, pa ni Rusija.
a mislim da bi to sve reklo o realnoj moći Rusije, kada bi protiv nenuklarne sile upotrijebila nuklarno oružje.
i treba dodat, da su im to oružje maznuli, kao što su nama Srbi maznuli JNA i oružje stvarano za SFRJ za obranuu republika.
pa tako i Rusi sada svojataju teritorije, i pričaju kako su ovi nacisti, a jedini koji paradiraju s oznakama Z koje su pandan kukastom, i koji pri tom nose smeđe košulje su Rusi, ali oni su u borbi protiv nacizma, u Rusiji je zapravo pravi nacional boljševizam na vlasti, i puno više sličnosti oni imaju s nacistima, nego itko drugi u svijetu. kad se već igraju osuđivanja nacizma, i nacista, i njih komperiraju s Ukrajincima kako bi opravdali svoja zlodjela i rat u Ukrajini.
netko je pobrojao 58 vozila..kod Bilogirovke
https://twitter.com/lodzman/status/1...102080/photo/2
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 11-05-2022 at 22:45
Zbog Eline i bokala vina
Junacima i junakinjama Mariuopolja, u čast
Zbog Eline i bokala vina
Još je Orban umjeren, ovi iz Jobbika otvoreno traže Transilvaniju u Rumunjskoj, tamo je dva milijuna Mađara ali ne graniče sa Mađarskom, onda dijelove Slovačke, Hrvatske ne znam kako bi sa Srbima mogli biti saveznici jer je njima Vojvodina najbolnija točka, tamo ima 20 posto Mađara, oni će ići sa NGO udrugama , financirat će stranke za neovisnost Vojvodine pa već svaki treći Srbin iz Vojvodine želi neovisnu Vojvodinu a di neće Mađari, Rusini, Hrvati, Rumunji, Slovaci...
I ona Wagner grupa su čisti nacisti, vođa im ima istetovirano SS, ali to pozivanje na nacizam je već toliko jadno i prozirno, i Putina zovu nacistom a on je boljševik kao i Staljin koji mu je izgleda najveći uzor, sad treba Ruse udriti na par frontova, recimo Gruzijci da vrate Osetiju i Abhaziju a Moldavci Transnistriju. Samo ako Putin vidi da stvarno gubi ovaj rat bojim se da će tada i nuklearne bombe biti u igri.
A što se tiče ukrajinskog nuklearnog oružja, kažu ionako da Ukrajinci ne bi mogli upotrijebiti jer su kodovi za lansiranje bili u Moskvi.
Ne mogu se oteti dojmu da se grad velicine Sarajeva mogao duze odrzati, tehnicki nije pao ,ali de facto jeste. 8 godina da se utvrdi grad i 4 do 5000 branitelja max, malo zaista, jedino da je Ukrajina tolika zemlja da se ne moze pokriti ljudstvom na svim frontovima dovoljno mi je neko objasnjenje, ali opet ukrajinaca ima 40 milijuna tako da mi i to ne pije vodu. Mislim da grad prema zapadu nije bio uopce utvrdjen, da uopce nisu ocekivali napad sa Krima i da su tu popusili.
"My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)
"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)
Meni je čudno i što su Rusi krenuli sa samo 200 tisuća vojnika u Ukrajinu, pa ne osvaja se zemlja te veličine sa tim snagama , nije to srao krajina ili Moldavija, biće ih opilo to što su rokali džihadiste u Siriji al opet oni su njih samo iz zraka gađali, sve borbe protiv ISIL-a i Al Nusre su obavili ili Kurdi ili sirijska vojska sa iranskom revolucionarnom gardom i Hezbolahom.
Taj Hezbolah mi je stvarno super, oni su libanonski šijiti, ali bilo je i kršćana i Druza u njihovim redovima, oni su bili najbolji borci, porazili su i Izraelce 2006 u Libanonu, fanatični do boli, jesu islamisti, ali šijitski islamisti to je sasvim druga stvar od sunitskih islamista, šijiti su puno umjereniji, u Iranu normalno žive kršćani, Armenci i zadržali su neke dijelove zoroastrizma, prve monoteistične religije, ovi Bošnjaci stalno pišu protiv šijita, kažu da su najgora pašćad znači čim njima ne valjaju onda su super !