Timošenko već najavila kandidaturu za predsjedničke izbore u Ukrajini !
doslo je do raskola medju opozicijom, desni sektor fasisticka organizacija ne priznaje Klicka i ekipu ,sinoc je jedan od lidera pokazao prstom ka Klicku da ode u cosak nakon sto se popeo na binu ovaj se povukao.Trenutno njihovi ljudi sa oruzjem drze sve institucije u Kijevu.Postoji opasnost da Ukrajina postane prva fasisticka drzava u Evropi posle 45 te pisu Ruski mediji.
Ne znam šta da kažem na ovo...hahahahahahahaha
Ma kakva fašistička država. Pa da uskrsne fašizam u bilo kojem kutu Europe isti sekund bi se pojavili NATO, Amerika, Izrael i 'oslobodili' (čitaj;sravnili sa zemljom) dotičnu državu.
Naravno ovakve blesarije nisu ni čudo budući da dolaze od ruskih medija. Ne daju Rusi tek tako lako naftovode, pa sad plaše nekim 'fašizmom'.
Ruski satrap i glavni krivac za nerede u Ukrajini Janukovič po svoj prilici je prebjegao u Rusiju, što i nije neko čudo s obzirom da je Timošenkova koju je ovaj zlikovac držao u zatvoru tovareći joj nepostojeća kaznena djela, na slobodi i da je Janukovič iz straha od osvete pobjegao vani.
Obzirom da je Janukovič žestoko iskompromitirao prorusku politiku, Putin da bi "popravio štetu" dao je potporu prisustvu i politici EU u Ukrajini i sam spreman da pomogne da se stanje u ovoj zemlji smiri i sredi.
Iznenadilo me kako se Janukovič lako predao. Timšenko vani, jel to gotova stvar..što kažu Rusi.
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Председник парламента Крима: Крим може да се одвоји од Украјине
17:11 20. фебруар 2014.
Председник Врховне раде Крима Владимир Константинов изјавио је да ће кримски парламент поставити питање о одвајању од Украјине у случају смене легитимне власти, јавља „Лента.ру“
„Једини пут је да се прогласи неважећом одлука председништва Централног комитета Комунистичке партије Совјетског Савеза о предаји Крима. Русија је дала Крим Украјини у знак вековног пријатељства, а ми видимо шта се дешава са пријатељством. Ако сама Украјина престаје да постоји, онда престају да важе сви документи, и то ће бити већ сасвим другачија политичко-правна ситуација“, рекао је Константинов.
http://ruskarec.ru/news/2014/02/20/p...ine_28465.html
Rusi su se pokazali jako kooperativni i mislim, jer nisam posve siguran, pošto sam vijest čuo na CNN-u i tako razumio da je crvenim telefonom na relaciji Kremlj Berlin već ugovoren sastanak na vrhu Merkelice i Putina.
Putin je izjavio da Ukrajini kao cjelovitoj državi želi mir i spreman je na svaku pomoć u tom smislu.
A Timošenkova je vani i poručila je prosvjednicima da ne idu sa glavnog trga jer posao još nije gotov.
Ona se kako kažu mediji namjerava kandidirati za Predsjednika Ukrajine, mešutim danas sam pročitao i vijets da želi da obavlja funkciju Premijera...
Definitivno je ipak da Timošenkova želi ući u utrku za predsjednika Ukrajine i nikako za premijera.
Ova krhka žena na koju je Janukovičev kazamat pripravljen samo za nju na njenom zdravlju ostavio je vidnog traga.
Nije ni čudo što je ovaj ruski podguz pobjegao u Rusiju...
Ta "krhka zena" se masno obogatila 90-ih po receptu ruskih tajkuna, kada su milione prisvajali malverzacijama u energetici... i ona, i njen muz optuzeni su jos 2000. godine za to, pa joj je muz pobegao u Cesku, a ona na talasu naradzaste revolucije dosla na vlast, bila je premijer vlade u punom mandatu...
A onda 2010 je optuzena i proglasena krivom za, citaj dobro - stetan ugovor sa Rusijom, jer se obavezala da ce Rusima placati preveliku cenu gasa.
Pateticne price o njenom zdravlju, i jadnoj zlostavljenoj zeni su samo sarada zapadnih medija koji od ove manipulatorke prave zrtvu, a prste je imala u medu jos 90-ih...
Za Janukovičem izdata potjernica da se uhapsi zbog masovnih ubojstava.
http://narod.hr/svijet/nova-vlast-iz...nih-ubojstava/
Ukrajinci najbolje znaju tko je za što kriv, a kome je napakirano...
Da nije tako ne bi tražili Timošenkovu za predsjedničkog kandidata i ne bi ovacijama bila dočekana.
Zar ti nije sumnjivo da u trenutku Janukovičevog bijega Timošenko izlazi iz okovanih lanaca njegovog režima...
Sta znaci "Ukrajinci znaju"?!
Ko to zna... Julija uopste nije spominjana na demonstracijama do sada, niko nije postavljao uslov njenog oslobadjanja iz zatvora... odjednom su je izvukli iz rukava, i sad ona ispade heroj...
Ja sam ti vec rekao da je zena bezobrazno bogata, da je to stekla u najgora vremena kad se samo olos bogatio, vodila je "Єдині енергетичні системи", u prevodu - Ujedinjeni energetski sistemi Ukrajine, 1995 ukrajinska vlada daje pravo privatnim kompanijama da uvoze ruski gas... Julija je na celu toga, glavni uvoznik na nivou zemlje...80% snabdevanja gasa na nivou drzave je u njenim rukama... onda se posao siri, kompanija koja je bila orjentisana samo na energetiku, kupuje nekoliko banaka, industrijskih preduzeca... cak i drzi medije...
Lazarenko, potpredsednik vlade Ukrajine 90-ih, koji je i dozvolio Juliji da ima sve to, i sa kojim je bila u najblizoj poslovnoj vezi, je uhapsen i osudjen u Americi za korupciju i pranje para... 2000. godine hapse Julijinog muza, 2001. godine hapse Juliju zbog prljavih poslova u vezi trgovine i krijumcarenja gasa... 2010. opet je hapse zbog onoga sto sam ti rekao - deal sa Rusima koji je na stetu Ukrajine...
To je Julija Tymoshenko... a ne jadna skrhana zena na kojoj se sveti rezim... jedno vreme najbogatija osoba u Ukrajini, u rangu je Abramovicha i Berezovskog u Rusiji... a takvi ljudi koji su opeljesili svoj narod... ne da zasluzuju zatvor, nego dozivotnu kaznu, da ne vide svetlo dana...
Sad im sluzi kao korisni idot... prave pateticne price o njoj, bilduju joj popularnost... izmedju boksera i onih nacista, i nemaju koga da promovisu za "demokratskog prozapadnog vodju", vlasti koja je dosla nasilnicki... i gde se jos ne zna ko pije, ko placa...
Ovo su ti "mirni demonstranti" koji sad stoje kao pretorijanci pred zgradom skupstine... naoruzani i obuceni kao specijalne jedinice... jel video neko negde spontane demonstrante sa pancirima, uniformama i kacigama?!
Najveci broj poginulih u sukobima sa policijom je iz oblasti Lvova na samom zapadu Ukrajine, nekadasnja Galicija... oni su dosli vec spremni za borbu do kraja...
Sredinom prosle godine u tom kraju, regularna sahrana Ukrajinaca koji su ucestvovali u SS jedinici... cak su ovi koji nose kovceg i obuceni tako... njihovi potomci sad jezikom rulje i sile preuzimaju vlast...
hahaha znaju ljudi šta valja, pa neće valjda maršalovu uniformu obuć, ili staljinovu, sivi vuk nikad ne bi dozvolio gladomor za razliku od staljina. presmiješno mi je to sotoniziranje nacista, samo zato jer su izgubili rat. možete vi pričat što hoćete, ali to što su oni radili, rade sve velike sile svijeta, Hitler nije narpavio ništo što mnogi prije njega nisu radili i pokušali napraviti, osvajači su postojali oduvijek i postojat će u budućnosti, šta je ova EU nego moderni način osvajanja bez rata? šta je SAD, kakva je to njihova politika, pa po ničemu nisu bolji i mekši od nacista, o čemu mi pričamo? malo manje slušajte debile po hr, srb i bih koji se i danas kunu u antifašizam i maršala tita. od toga kruha nije bilo ni onda, a kamoli danas. boli mene kurac za naciste, ali neće me nitko uvjerit da nisu bili normalniji od komunista ili ovih britanskih šupčina koje su toliko zla napravile po svijetu, i nikad za ništa nisu odgovarali. a kao švabe bi se trebale ispričavat, oni su radili ono na što su ih oni prisilili. zapadne sile i staljin, su jednako odgovorni za rat koliko i hitler i tu je za mene kraj priče, razlika je samo u tome što su nacisti prvi krenuli. a i da nisu, opet bi došlo do rata, te priče da je samo njemačka kriva za rat ne stoje. nije Njemačka Srbija, da juriša bez razloga na susjedne države i nacije.
komunizam je uvjerljivo najveće zlo koje je postojalo na ovom svijetu, i ja bih se borio i na strani crnog vraga ako će mi on ponuditi alternativu njemu. i tu je kraj priče, a siguran sam da su i ovi ljudi iz ukrajine kao i baltičkih zemalja, pa i hrvatske išli u te SS jedinice samo zato jer mrze komunizam, i šta im ima tko tu prigovorit? ili netko stvarno misli, da su naši jurišali u staljingradu zbog nacizma, a ne zbog toga što žele uništit komunizam? dajte ljudi, mućnite malo glavom, zna se dobro koji su motivi ovih drugih naroda koji su ratovali uz naciste bili, očito su komunizam sasvim opravdano smatrali većom prijetnjom i zlom po svoje države i narode nego nacizam i tu je sva mudrost.
za neke je nacizam gori, ali ja sam poprilčno siguran da je hitler kojim slučajem i pobjedio napravio bi puno manje sranja nego što su to napravili komunisti do 1991. a vi samo nasjedajte na ovu "antifa" propagandu po hr, srb i bih, gdje titoisti još uvijek kolo vode ko da je 1945.
Što se tiče navodnog "abramovičevskog" bogatstva Timošenkove, k znanju da joj je Janukovič sve oduzeo, čak i dijelove obiteljskog nasljeđa.
"Pretorijanci" su naoružani do zuba jer su svu tu opremu oteli policiji.
To oko folklora na sahranama je potvrda da ni ruski partizani nisu imali čist račun kod pokolja vojske koja se predala...
Kako je stradao poljski predsjednik, kao slučajno dok je išao na mjesto pokolja kojeg su počinili rusi u II WW...
http://www.mandrilo.com/index.php/co...ki-predsjednik
Ostavimo se povjesti.Pričamo o Ukrajini o lovu na Janukoviča.
Interesantnije bi bilo da ukoliko imaš neku informaciju vezanu za opciju ruske intervencije u Ukrajini kažeš neku rečenicu.
Čujem da je Američka administracija (Obama) stava da bi najmanje što bi bilo potrebno u ovom momentu bila ruska intervencija..., kao da je bilo nekih naznaka...