Malo s bojišta
Malo s bojišta
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Krim je bio ruski dok ga Hruščov nije poklonio Ukrajini.
Zelenski je svoju zemlju pretvorio u bojište na nagovor i podršku SAD-a i Ukrajinci bi mu zbog toga trebali suditi!
Koje su bile opcije? PREGOVORI! PREGOVORI!
No, to nije bilo u interesu Amerike.
Kad prestanete gledati sukob u Ukrajini kroz prizmu DP i stavite sve u kontekst svjetske geopolitike onda možda počnete gledati stvari drukčije.
"My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)
"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)
Izgleda da su Ukrajinci prenijeli rat na tlo Rusije. Izgorio institut za istraživanje balističkih i protuzračnih raketa u Tveru.
Izgorjela navodno najveća tvornica kemikalija u Rusiji.
https://www.dailymail.co.uk/news/art...ntre-fire.html
Ukrajinci uništili oklopnu kolonu kod Donjecka:
Krim nije nikad bio ruski, kao ni većina njihovog teritorija. Rusi su većinu svog teritorija osvojili od drugih naroda silom, oni tako djeluju, osvajački su narod. Smiješno zvuči da osvajački narod kuka kako mu je netko oduzeo dio teritorija. Imaju 17 milijuna km2, najveća su država na svijetu i sad im baš treba Krim, bez tih tuđih 10.000 km2 bi propali. Zaista smiješno.
Zelenski i Ukrajinci stalno pregovaraju s Rusima, čak i sad u tijeku rata. Kakve koristi od pregovora, jesu li Rusi prestali uništavati Ukrajinu zbog tih pregovora? Nisu. Prema tome, ta priča da pregovori nečemu služe je još komičnija. Još jedna izlika agresora. Agresora će zaustaviti jedino pobjeda ili poraz. Nikakve riječi. Najbolji pregovor sa zločincem je kad ga staviš iza rešetaka.
Ne odobravam Putinovu agresiju na Ukrajinu, dapače navijam da Ukrajinci ih razvale, pogotovo kad vidim razmjere razaranja, smrti, patnje i to ne samo nedužnih civila, ukrajinskih vojnika već i ruskih ročnika i mladih ruskih vojnika koji su natjerani u rat i kad vidim kadirovce i komunističke krajine u Donjecku i Lugansku što nose zastave Sovjetskog Saveza i di se i četnici bore.
No, činjenica je da je Krim bio ruski sve dok ga premijer Sovjetskog Saveza, Ukrajinac Nikita Hruščov nije krajem 50-ih dao Ukrajini, a Krim je uvijek bila važna strateška točka. Nakon što je stoljećima bio dio Kijevske Rusije, Mongoli su ga poharali i naselili Tatare koji su stoljećima bili vazali Osmanskog carstva i glavna aktivnost im je bila upad u Rusko carstvo odakle su sve do kraja 18-og stoljeća pljačkali, ubijali i odveli milijune Rusa, Ukrajinaca u ropstvo, tj. prodavali su Turcima robove- slična priča kao i kod nas di su Turci i današnji Bošnjaci odveli iz područja Hrvatske i današnje BIH nebrojeno mnogo robova. Upravo zbog toga mnogi Turci i imaju europski izgled jer su mješavina različitih naroda i rasa- Grka, Anadolaca, Asiraca, Armenaca, Gruzijaca, Čerkeza, Tatara, Albanaca, Arapa, Perzijanaca, Hrvata, Bugara, Srba, Rusa, Ukrajinaca, Poljaka, Mađara, prvi Turci izgledali su kao Mongoli i došli su upravo od tamo. Krajem 18-og stoljeća nakon rusko-turskog rata Krim je anektirala ruska carica Katarina. Rusko Carstvo je vodilo ukupno 12 ratova protiv Osmanlija, od 16-og do 20-og stoljeća, u Krimskom ratu 1853-1856 saveznici Osmanlija bili su Engleska i Francuska, koje nikad nije bilo briga za narode porobljene od Osmanlija, od Hrvata do Armenaca.
Za vrijeme građanskog rata nakon izbijanja boljševičke revolucije 1917, Krim je bio zadnje uporište bijelih Rusa( antikomunista) i tek krajem 1920 armija legendarnog generala Wrangela je poražena, a povjesničari govore o između 100-150 tisuća ubijenih Rusa od strane boljševičkog Crvenog Terora , koji je na Krimu izvršavao mađarski Židov, zločinac Bela Kun koji je bio na čelu kratkotrajne Sovjetske Mađarske.
Macron salje Cesare, 12 komada zasad https://meta-defense.fr/2022/04/22/l...ar-a-lukraine/
Kanada poslala 4 haubice m777 https://www.cbc.ca/news/politics/ukr...lery-1.6427762
Znaci skupa sa americkim, 94 haubice u zadnjih 10 dana.
Ali nećemo prestati gledati kroz prizmu Domovinskog rata, barem ja neću, zato jer je sve isto. Argumentirano uspoređeno dok vi niste osim embarga niste naveli nikakvu razliku.
I ta izlizana cinično-besćutna frazetina kako Amerika vodi rat s Rusijom do posljednjeg Ukrajinca je u rangu one srpske propagandističke iz 90- ih modificirane u rusku verziju da se ukrajinska vojska skriva iza civila
Zbog Eline i bokala vina
Da li se to aktivirala gerila u okupiranim dijelovima Ukrajine. Pro-ruski bloger i kandidat za šefa okupacijske policije u Hersonu Valeriy Kuleshov je izrešetan u svom autu u Hersonu. A možda ga je skinuo i neki konkurent za poziciju, vrag će ga znati. Vidit ćemo sljedećih mjeseci hoće li se npr u okupiranom Mariupolju, Hersonu, Melitopolu aktivirati gerila.
Uglavnom, sigurno neće više nikad pola Ukrajine biti prorusko, baš su pod najvećim udarom cilo vrime rata dijelovi koji su važili za proruske i di su uvik proruske stranke i kandidati pobjeđivali. Netko kome je granata uništila dom, kadirovci ubili dijete ili oca ,kome bližnji umiru zbog nedostatka vode i živežnih namirnica neće u njima sigurno gledati osloboditelje.
Da li razumite ukrajinski jezik, ja otkad je počeo ovaj rat pratim i ukrajinske i ruske medije i može se reći da od pročitanog kad je malo sažetiji tekst većinu mogu razumiti, imaju dosta sličnih riječi i koriste ikavicu, za razliku od ruskog koji je jekavski. Pošto znam čitati ćirilicu, nije toliki problem mada se njihova ćirilica malo razlikuje od Vukove.
Bunkeri ispod Azovstala.
https://twitter.com/visegrad24/statu...CytYO8o5IqAAAA
Baš je bio neki prilog na televiziji o Ukrajinki koja je živjela na istoku Ukrajine i govorila isključivo ruskim jezikom. Zbog rata je morala napustiti svoj dom i sad živi negdje na zapadu Ukrajine. Kaže da više ne želi govoriti ruski jezik niti imati posla s njima. Mislim da su Rusi ovim napadom izgubili puno takvih Ukrajinaca koji su im bili privrženi jezikom, tradicijom, kulturom. Nema više "Jugoslavije" za Ukrajince.
Civili ispod Azvostala.
https://www.dnevno.hr/vijesti/obusta...vrdio-1949919/
Srećom, otvara se koridor i civili mogu sigurno otići kući.
Ljudi koji kod nas navijaju za Ruse većinski nisu srbofili, oni su jednostavno ubijeđeni da je tamo na djelu sukob Dobra i Zla, Svjetlosti i Tame, Krista i Sotone. Misle da je to zapravo sukob NATO-a i Rusije, da bi Rusija bila napadnuta od strane NATO-a da Putin nije pokrenuo preventivni napad.
"Dokazi" za te tvrdnje su im podrška Bidena, Macrona, Ursule, Madonne, Jergovića, Tomića, Matanića i ostale bjelosvjetske žgadije Ukrajini, totalno ignorirajući da nas uopće nije briga što oni podupiru Ukrajinu, mi je podupiremo iz potpuno drugih razloga- želja da Ukrajina bude suverena zemlja koja će sama odlučivati o svojoj sudbini, a i oni , kao ja, koji su do ovog rata podržavali Rusiju u velikoj su mjeri prestali je podržavati, kako se bilo čime mogu opravdati stotine, tisuće mrtvih, bombardiranih, upucanih zaklanih civila koji u Mariupolju, Šumiju, Harkovu i takoreći cijelom istoku Ukrajine trpe svakodnevne smrti i razaranja, samo to je dovoljno da stanemo na ukrajinsku stranu kad vidimo da djeca stradaju, smrzavaju se u podrumima, razvijaju sada kada bi se trebali igrati, trenirati, ići u školu PTSP i ostale psihoze i neuroze. To nema apsolutno nikakve veze sa rusofilstvom, i ja volim rusku kulturu, Solženjicina, Bulgakova, Dostojevskog, Jesenjina , da je i moja zemlja agresor na neku drugu zemlju bio bi svim silama protiv toga a ja sam osuđivao i NATO agresije na Siriju, Libiju, podržavao sam rusku intervenciju u Siriji, osuđivao azersko-tursku agresiju na Armence u Artsakhu( Karabahu) di su prije godinu i po dana pobili nekoliko tisuća armenskih civila i ruše njihovo kulturno blago iz antičkog razdoblja i crkve iz 5, 6 stoljeća, tada skoro nikoga , osim ovog foruma vidio da osuđuje taj napad, većini je to bio nekakav sukob od bezbroj ostalih na Kavkazu.
Takvi govore i o laboratorijima za biološko ratovanje u Ukrajini, koji bi razvijali bolesti, viruse, oružja koja bi genetski ciljala samo Ruse, to je tek glubost na kub, kao da virusi diskriminiraju po nacionalnosti, osim toga Rusi i Ukrajinci kao i dobar dio ostalih Slavena ima jako sličnu genetiku, to bi značilo da bi Ukrajinci pristali i na svoje uništenje, a osim toga zašto bi Amerika to radila u Ukrajini koja je puna ruskih špijuna i pro-rusa, valjda bi te SF labose radili u pustinjama Novog Meksika, Arizone ili u Poljskoj ili Rumunjskoj koje su u NATO-u.
I znači Putin i Kadirov- alahekberovac koji je po svom priznanju ubio prvog ruskog vojnika sa 16 godina, islamist koji je uveo šerijatski zakon u Čečeniju bez obzira što je Putin govorio da se takve stvari neće uvoditi nipošto na području Ruske Federacije i koji vozi ferarije, ima vile, dvorce po ciloj Čečeniji i Rusiji, bogatstvo u stotinama milijuna i koji izgleda kao tipična karikatura negativaca, diktatora iz post-sovjetskih zemalja u holivudskim filmovima su na strani kozmičkog Dobra bez obzira što ubijaju i razaraju gradove a Ukrajina koja brani svoj teritorij na strani Zla.
Nije nas briga za Zelenskog niti za gorespomenute, nas je briga za ukrajinski narod koji je svakodnevno ubijan i čiji su gradovi na istoku i u blizini Kijeva sada hrpa ruševina.
Jos jedan samoljot oboren negdje oko Harkiva, https://www.reddit.com/r/UkraineWarV..._shot_down_in/
Zbog Eline i bokala vina
Ova stranica je blago, neki dan sam napisao da ionako većina ruskog plina prolazi kroz Ukrajinu a Zelenski traži od svijeta da se odrekne ruskog plina i nafte. Što mu nije jednostavnije zatvoriti plinovod da bi se zaustavila agresija? Jako loš političar, da je nas takav neki vodio kad smo bili napadnuti odavno nas ne bi bilo.
http://konzerva.hr/2022/04/06/greenf...-ruskog-plina/
Najgore je ako netko propituje politiku Zelenskog i ukrajinskih vlasti odmah ga napadnu da podržava agresiju, u ovom članku osuđuju rusku agresiju ali i sve kontradiktornosti zapadne i ukrajinske politike.