+ Odgovori na temu
Stranica 100 od 259 PrviPrvi ... 50 90 98 99 100 101 102 110 150 200 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1,981/5175

Tema: Agresija Rusije na Ukrajinu

Citiraj Prvotno napisano od Burzum Vidi poruku
    Naravno, o tome je i Šeler pričao, i vidim kako strasno navijaju za totalno uništenje Ukrajinaca. Puno više od samih Rusa, koje masovno Putin zatvara. Samo zbog imidža ne smije zatvarati majke poginulih ruskih vojnika, baš pratim jednu novinarku koja donosi reportaže o poginulim vojnicima u Ukrajini, i sam kad gledam slike poginulih vidi se nesrazmjeran broj Kavkazaca i sibirskih naroda . Neki dan je objavila vijest o ruskom vojniku iz okolice Sankt Petersburga koji je poginuo u okolici Harkova i njegova majka optužuje Putina jer kaže da je nakon vojnog roka bio prisiljen potpisati da ostaje u vojsci, to je bio etnički Rus, možemo misliti koliko tek manjinskih naroda je tako bilo prisiljeno ići u rat i to je jedan od razloga nemotiviranosti i slabog uspjeha ruske vojske. Putin uopće ne haje za život svojih ljudi, kad je podmornica Kursk potonula i stotine mladih ruskih mornara pomrlo stravičnom smrti, on je odbijao bilo čiju stranu pomoć.
    Što se tiće Srba, ima ih dosta u vojsci separatista, nedavno je i ukupno treći Srbin poginuo u Donbasu, poginuo je i jedan talijanski komunist u separatističkoj vojsci .
    Navodno je jedan od tih Srba poginuo još u Siriji. Samo za jednog su objavili da je poginuo u Donbasu. Sumnjam ja da njih ima puno na prvoj liniji. Oni su više folklorni ratnici.
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Član u nastajanju Burzum avatar
    Datum registracije
    Apr 2022
    Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Navodno je jedan od tih Srba poginuo još u Siriji. Samo za jednog su objavili da je poginuo u Donbasu. Sumnjam ja da njih ima puno na prvoj liniji. Oni su više folklorni ratnici.
    Hvale se najviše onim Dejanom Beričem, snajperistom koji je navodno ubio više od 50 Ukrajinaca, taj se borio i u ratovima 90-ih u BIH i na Kosovu. Snimljen je i dokumentarac o njemu https://www.youtube.com/watch?v=o5FfbXPMcsk&t=2275s

Joj Srbi i njihove lovačke priče..

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Apr 2022
    Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Joj Srbi i njihove lovačke priče..
    Upravo oni bi trebali biti tiho, jer oni gube u svakom slučaju, kad bi Putin uspio, kao nekakav ustupak Zapadu pustio bi Srbe niz vodu i priznao Kosovo. Ako izgubi, opet gube jer to znači slabljenje ruske pozicije.

Datum registracije
    Apr 2022
    Putin je ovim ratom sve upropastio, sav ugled koji je Rusija imala bačen je u vodu. Trebali su se zadovoljiti pobjedom u Siriji, kad su stvarno pomogli uzdrmanom Assadu i njegovoj multietničkoj i multikonfesionalnoj Siriji protiv ISIS-a i ostalih pobunjenika. Mada su tu najveće žrtve uz sirijsku vojsku pretrpili Iranci i Hezbolah ali i Kurdi, tu su zaštićeni ruski interesi na istočnom Mediteranu i bliskom istoku, uz Iran koji je paradoksalno ojačao svoje pozicije američkom invazijom na Irak , budući da su tada na vlast došli šijiti, koji su u Iraku najbrojniji i mada su deklarativno bili američki saveznici njihova lojalnost je uz Iran, i Saddama su šijiti objesili. Tako da rusko-iranski utjecaj ide od Irana preko Iraka, Sirije do Libanona, uz jemenske Hutije na arapskom poluotoku.

Datum registracije
    Apr 2022
    Citiraj Prvotno napisano od LB86 Vidi poruku
    to je samo pokazatelj da zapad vode degenerici, ja jesam vs putina, ali sam i protiv ovih s zapada, ti su bili i protiv nas i to redom.

iskreno ne znam koja zemlja je nas iskreno podržavala, iz tog kakti zapadnog bloka u ratu protiv srba ?

mi nismo imali poštenog saveznika od doba kraljeva valjda, tako da, ali ukrajinci ipak imaju bolju situaciju od nas, jer su ovi s zapada zainteresirani da se Ruse primiri i vrati na tvorničke postavke, i redove za kruh i jaja ko krajem 1980ih.

tako da, bit će šta bude, za sad ukrajinci se dobro drže, puno bolje od očekivanog, iako su im uzeli dosta zemlje, sve se to može vratit kad i ako dobiju kvalitetno oružje. kada kažem kvalitetno, njima treba oružje za ofanzivno djelovanje, a ne obrambeno.

za sad su im slali više obrambena oružja, a ne toliko ofanzivna, tako da se i zapad grbavi i pravi mutav, njima kao da je cilj da rat što dulje traje i da se Ruse pomalo davi sankcijama i ratom, a ne da se Ukrajinci obrane i završe ovaj rat što prije u svoju korist.

zapad je trula jabuka, nije to ništa puno bolje od rusije i putina, pa i ameri su godinama surađivali s tim putinom, a sad su kao shvatili tko je putin, sad oni ljuti na njega bijesne svi redom. realno jedino Trump bi mogao primirit Putina, jer je on dovoljno lud da povuče kontroverzne i agresivne poteze, Biden radi po zadatku i taj neće talasat ni mm, Trumpa nisu mogli kontrolirat do kraja kao Bidena, zato je i izvisio.
    Sve što su Rusi uzeli, uzeli su u prvim danima rata i to područja na jugu Ukrajine, naslonjena na Krim. Tu im je pomogla početna neorganiziranost ukrajinske vojske koja izgleda ipak nije očekivala opći napad. Na početku je i ukrajinska propaganda bila katastrofalna, npr slučaj Zmijskog Otoka kad su se ukrajinski vojnici predali a vlasti objavile da su rekli "jebite se" i svi ubijeni, danas priznaju da su tu pogriješili, kao i gaženje auta usred Kijeva, kad su objavili da su Rusi eto iz čiste mržnje zgazili auto a onda se pokazalo da je to bio ukrajinski tenk i da je tenk jednostavno izgubio kontrolu. Na takvim stvarima se gubi vjerodostojnost, kako misliš da će ti ljudi virovati ako takvu propagandu prodaješ. Ruska vojska se na početku relativno pristojno ponašala prema zarobljenicima i prema građanima okupiranih područja u Hersonu, Melitopolju, čak su bile i demonstracije protiv okupacije. No, kako ratni ciljevi nisu postizani, ruska vojska je postajala sve brutalnija, sve više je gađano civilno stanovništvo, počeli su pucati po mirnim demonstrantima, u okupiranim gradovima su poznati Ukrajinci odvođeni u nepoznatim pravcima, pojavljivali se vikend ratnici za bijelu tehniku ko što su radili arkanovci. Sve je kulminiralo razaranjem Mariupolja, taj grad im očajnički treba jer on je simbol poraza separatističkih snaga 2015 godine. Trebali su i Bjelorusi uči u rat, ali je mislim Lukašenku postalo jasno da mu ta avantura ne treba jer Bjelorusi vrše i ovako diverzije na ruskoj vojnoj tehnici i tisuće Bjelorusa se bore na ukrajinskoj strani. Pametno, ne žele ni Assadovci se boriti protiv Ukrajinaca , najavili su Bjelorusiju, Siriju, Kazahstan kao vojne partnere a na kraju nitko ne želi gubiti glavu i obraz u toj suludoj avanturi. Ja sam se nadao da će Rusija pomoći Armeniju kada su 2020 bili napadnuti od turskih i azerskih orka, ali Putin je to dopustio budući da su mu naftom i plinom bogati Azerbajdžan i Erdoganova Turska važniji od Armenaca koji nemaju resursa. Prije ovog rata, kao i ti ja sam podržavao Rusiju, ne toliko zbog Putina koji mi nikad nije bio baš simpatičan kao špijun, nego jednostavno nisam htio američku hegemoniju i da oni glume svjetskog policajca, kauboja koji kažnjava neposlušne , Hrvatsku ucjenjuje haaškim sudom i da moramo slabiti svoju vojsku. Čak sam ga podržao kad je uzeo Krim, jer je to ipak bio dio Rusije do 1960 kad ga je Hruščov priključio Ukrajini, dok za ove sukobe na istoku Ukrajine nisam znao što bi mislio, ali ova agresija mi je raspršila sve dvojbe koga treba podržavati. Meni nije problem priznati kada pogriješim, sada vidim da je Putinova politika otpočetka bila amoralna, kao i američka, npr 2008 dogodila se ruska agresija na Gruziju jer su oni odlućili vratiti Južnu Osetiju i Abhaziju, dvi gruzijske krajine odakle su Gruzijci etnički očišćeni , pogotovo kad uzmemo u obzir da je Gruzija uz susjednu Armeniju jedna od najstarijih svjetskih civilizacija i država sa neizmjernim kulturnim bogatstvom a ta dva naroda su prvi primili i kršćanstvo, još u 4-om stoljeću. Podržao sam, kao i svi normalni Rusiju u Siriji u borbi protiv džihadista, mada to nisu oni učinili da spase sirijske kršćane, alavite, Druze nego iz svog interesa, budući da je u Latakiji ruska vojna baza i luka. Kad danas gledam unazad vidim koliko je toga bilo loše, npr pokolj djece u Beslanu kad su ruski specijalci uletili u osnovnu školu i time izazvali smrt mnogo djece koje su pobili čečenski teroristi , to se Amerikancima ne bi dogodilo, oni bi ako treba i danima iscrpljivali otmičare pregovorima , samo da bude što manje nevinih žrtava, isto tako i napad u moskovskoj Operi kada su također ubijeni mnogi taoci jer Rusi nisu htjeli pregovarati. Onaj bivši špijun Litvinenko kojeg je Putin dao otrovati polonijem u Londonu je otvorio istragu o eksplozijama u stambenim zgradama u Moskvi, Volgodonsku, Dagestanu kada je ubijeno više od 300 ljudi i za što su optuženi čečenski teroristi , on i još neki agenti FSB-a došli su do zaključka kako je vrlo moguće da je to "false flag" operacija Putina da učvrsti svoju vlast i da dobije podršku za drugi čečenski rat, dotad je Putin djelovao kao bezlični birokrat, to mu je omogućilo punu vlast. Pobjeda u drugom čečenskom ratu mu je zacementirala status, a Jeljcin je izgubio prvi čečenski rat i praktički je ostavio neovisnu Čečeniju.

Datum registracije
    Apr 2022
    Citiraj Prvotno napisano od Gelsey Azalea Vidi poruku
    Ne hvalim ja niti Rusiju, niti Indiju, niti, ne daj Bože, Kinu.
    Jednostavno stvari tako stoje da će Kina gotovo pa sigurno prešišati SAD-a i postati sila broj jedan u svijetu.
    Ovo će biti stoljeće Kine a ne kako su si zamislili Ameri "novo američko stoljeće".

Kineska premoć mi se nimalo ne sviđa ali ona je realnost, nažalost.
    Zapravo su Amerika, Kanada, Australije i zemlje zapadne Europe najviše zaslužne za toliki kineski uzlet, pogotovo Amerika jer je u njoj kapitalizam skoro potpuno prepušten "nevidljivoj ruci " tržišta, većinu industrije su prebacili u Kinu jer je tamo jeftina radna snaga, ne postoje ekološke konvencije , sve do 90-ih u Americi je radnička klasa solidno živjela a onda kad je nestalo industrije svi u familiji rade od 16-te godine , neki i 2,3 posla samo da bi spojili kraj sa krajom.
    Kina je do prije desetak godina imala nevjerojatan stop rasta, stvorila se srednja klasa od nekoliko stotina milijuna ljudi , zadnjih godina je smanjena stopa rasta ali je i dalje visoka. Kod njih nema imigracije, ustvari jedini imigranti su inžinjeri , znam nekoliko naših ljudi što rade u kineskim brodogradilištima, danas je Kina prva svjetska brodograđevna sila. Kad zažele, oni mogu dovesti još nekoliko stotina milijuna ljudi sa sela da rade u gradu i za njih izgraditi posebne gradove. To je pravi nacional-socijalizam, da korporacijama upravlja država. Nikako ne treba njih podcjenjivati, ne sviđa se ni meni njihov režim ali vidi se da je u zadnjih 30 godina tamo došlo do ogromnog razvoja, dovoljno je viditi njihove gradove, mostove, željeznice, vijadukte, brane. I njihovi studenti idu na školovanje u Ameriku, mnogi tamo i ostanu, zaposle se u korporacijama i otamo se bave industrijskom špijunažom prema Kini. Jer tamo nema Šoroša, mladež je odgajana u patriotskom duhu, za neposluh se ide u zatvore ili logore za preodgoj. Orvelijanska država iz snova.

Citiraj Prvotno napisano od Burzum Vidi poruku
    Zapravo su Amerika, Kanada, Australije i zemlje zapadne Europe najviše zaslužne za toliki kineski uzlet, pogotovo Amerika jer je u njoj kapitalizam skoro potpuno prepušten "nevidljivoj ruci " tržišta, većinu industrije su prebacili u Kinu jer je tamo jeftina radna snaga, ne postoje ekološke konvencije , sve do 90-ih u Americi je radnička klasa solidno živjela a onda kad je nestalo industrije svi u familiji rade od 16-te godine , neki i 2,3 posla samo da bi spojili kraj sa krajom.
    Kina je do prije desetak godina imala nevjerojatan stop rasta, stvorila se srednja klasa od nekoliko stotina milijuna ljudi , zadnjih godina je smanjena stopa rasta ali je i dalje visoka. Kod njih nema imigracije, ustvari jedini imigranti su inžinjeri , znam nekoliko naših ljudi što rade u kineskim brodogradilištima, danas je Kina prva svjetska brodograđevna sila. Kad zažele, oni mogu dovesti još nekoliko stotina milijuna ljudi sa sela da rade u gradu i za njih izgraditi posebne gradove. To je pravi nacional-socijalizam, da korporacijama upravlja država. Nikako ne treba njih podcjenjivati, ne sviđa se ni meni njihov režim ali vidi se da je u zadnjih 30 godina tamo došlo do ogromnog razvoja, dovoljno je viditi njihove gradove, mostove, željeznice, vijadukte, brane. I njihovi studenti idu na školovanje u Ameriku, mnogi tamo i ostanu, zaposle se u korporacijama i otamo se bave industrijskom špijunažom prema Kini. Jer tamo nema Šoroša, mladež je odgajana u patriotskom duhu, za neposluh se ide u zatvore ili logore za preodgoj. Orvelijanska država iz snova.
    Da, zapad je kriv, posebice SAD, za uspon Kine i sad im se to vraća jer Kina se uspinje na tron svjetske pozornice i sa toga mjesta gura SAD.
    S druge strane, Zapadu je na jedan perverzni način Kina postala uzor u pogledu potpune kontrole građana.
    Guranje Rusije u zagrljaj Kine još je jedan od bisera i pogrešaka Zapada. No to još ne shvaćaju... ali shvatit će kad bude kasno.
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)

Navodno ovako nekako izgledaju tuneli ispod tvornice Azovstala. Rusi će osvojiti tvornicu nikad.

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Navodno ovako nekako izgledaju tuneli ispod tvornice Azovstala. Rusi će osvojiti tvornicu nikad.

https://www.vecernji.hr/vijesti/ocaj...te-nas-1580119

Istina. Ukrajincima tamo baš dobro ide. A članak su napisali oni koji su na njihovoj strani.

Citiraj Prvotno napisano od goran2hr Vidi poruku
    https://www.vecernji.hr/vijesti/ocaj...te-nas-1580119

Istina. Ukrajincima tamo baš dobro ide. A članak su napisali oni koji su na njihovoj strani.
    Azovstal neće nikad pasti Gorane, prije će Ukrajinci umrijeti od gladi nego što će ga Rusi osvojiti. Azovstal i Marijupol su moderni Cetingrad, nešto što će se pamtiti stoljećima, a pogotovo će ga Rusi zapamtiti kao mjesto gdje su slomili svoje očnjake.

Azovstal neće nikad pasti Gorane, prije će Ukrajinci umrijeti od gladi nego što će ga Rusi osvojiti. Azovstal i Marijupol su moderni Cetingrad, nešto što će se pamtiti stoljećima, a pogotovo će ga Rusi zapamtiti kao mjesto gdje su slomili svoje očnjake.
    Onaj koji je tamo šalje očajničke vapaje i spominje sate, Vi koji ste ipak podalje kažete - nikad?! A fora je bilo likvidirati ruske zarobljenike i pucati im u noge (https://www.youtube.com/watch?v=TMXYm6iwHB8, https://www.youtube.com/watch?v=opg1YXHdXwE). Znači ekipa bi zbrisala iz pogona, ali nekako da im se omogući odlazak u treću zemlju. Možda Hrvatsku? Neka puste civile da odu, a onda natjeraju Ruse da to sve zapamte...

Alahuekberaški tik tokeri u akciji al jel ovo na kraju nešto grunulo..

Zbog Eline i bokala vina

Odlična kolumna Trojče Stojanova; https://narod.hr/eu/posljedice-rata-...smrt-za-europu
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

Precjenjuješ Ukrajince, podcjenjuješ Ruse.
    Nije ovo DR, niti su Rusi Srbi, niti Ukrajinci Hrvati.
    Ovo je početak trećeg svjetskog rata. Nema mjesta glorifikaciji i gledanju stvari i događaja kroz crno-bijeli okvir.

Datum registracije
    Apr 2022
    Citiraj Prvotno napisano od goran2hr Vidi poruku
    Onaj koji je tamo šalje očajničke vapaje i spominje sate, Vi koji ste ipak podalje kažete - nikad?! A fora je bilo likvidirati ruske zarobljenike i pucati im u noge (https://www.youtube.com/watch?v=TMXYm6iwHB8, https://www.youtube.com/watch?v=opg1YXHdXwE). Znači ekipa bi zbrisala iz pogona, ali nekako da im se omogući odlazak u treću zemlju. Možda Hrvatsku? Neka puste civile da odu, a onda natjeraju Ruse da to sve zapamte...
    Te što su pucali u zarobljenike treba strogo kazniti za primjer drugima, time su samo doveli do vjerojatno istog ili još goreg postupka prema ukrajinskim zarobljenicima od strane kadirovaca koji su zaduženi za utjerivanje straha u kosti civilima i neiskusnim vojnicima a kao ratnici se nisu pokazali. Inače Kadirov je u Čečeniji uveo šerijatske zakone uz dozvolu Putina koji je prije toga govorio da oni koji žele prakticirati šerijat nek se presele u Saudiju ili Pakistan. Inače, Čečeni prije nisu nikad bili islamisti , većina su bili sufisti, prakticirali su i stara kavkaska vjerovanja a u prvom čečenskom ratu pobijedili su nacionalistički Čečeni, koji su većinom prije bili časnici sovjetske vojske. Ali ubrzo dolaze selafije , Rusi su imali svog Bin Ladena u Šamilu Basajevu koji je ušao u Dagestan i proglasio kavkaski emirat i započeo terorističke napade, tada je počeo drugi čečenski rat kojeg je Putin dobio što mu je cementiralo poziciju.

Datum registracije
    Apr 2022
    Precjenjuješ Ukrajince, podcjenjuješ Ruse.
    Nije ovo DR, niti su Rusi Srbi, niti Ukrajinci Hrvati.
    Ovo je početak trećeg svjetskog rata. Nema mjesta glorifikaciji i gledanju stvari i događaja kroz crno-bijeli okvir.
    Prvi svjetski rat- 28.7.1914
    28+7+19+14=68

Drugi svjetski rat-1.9.1939
    1+9+19+39=68

Ruska invazija na Ukrajinu- 24.2.2022
    24+2+20+22=68

Po numerologiji izgleda da stvarno počinje. Broj 68 se koristi jednom u Bibliji. Riječi kraljevstvo i bitka koriste se 68 puta u Bibliji.

Šta si ovaj mali američki lutak na koncu, Zelensky, umišlja; https://www.24sata.hr/news/zelenski-...-rusije-830327

Šta si ovaj mali američki lutak na koncu, Zelensky, umišlja; https://www.24sata.hr/news/zelenski-...-rusije-830327
    Ne voli Zelensky desničare, a ni oni njega. Instalirali ga Obama i EU (po sistemi već viđenom u nas (https://www.csmonitor.com/World/Euro...-demonstrators, https://www.youtube.com/watch?v=I37gLBLDmkY)), pa sada vraća usluge i miješa se u izborni proces strane države.

Super ugledni član kiler avatar
    Datum registracije
    Aug 2013
    Tako bi,da je bilo interneta i foruma 1991. ,pisao neki random proruski Ukrajinac iz topline vlastitog doma o Tuđmanu:

Ma šta sad umišlja taj mali vatikansko-njemački lutak na koncu.
    On bi se borio protiv 3. europske armade ???
    Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove