+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 35 PrviPrvi 1 2 3 4 5 13 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 41/697

Tema: Papa Franjo/ Patrijarh Franja

Citiraj Prvotno napisano od Stiliana Vidi poruku
    koje izjave?

pretpostavljam one o bogatašima?

Ma ne, bude li mi to jedini grijeh još ću i dobro proći

Ne sviđa mi se njegovo otvoreno kritiziranje Crkve što daje mogućnost raznim lešinarima da izdvajaju Papu od Katoličke crkve. Uvijek sam mišljenja da se problemi trebaju riješiti unutar svoje kuće jer oni izvani će samo likovati i njima sigurno nije do rješavanja već izrugivanja. I u tim nastupima treba biti oprezan. Što se ostalog njegovog djelovanja tiče sve je ok ali mi se nije svidjelo kritiziranje svećenika što je ostalo samo na kritici, a nikakvih promjena bilo nije.

No, što se tiče ove Humphreyeve pokornosti i odanosti Papi...ja se s njim nikako ne mogu složiti. Papa, svećenici, časne sestre su svi ljudi i kao takvi podložni grijehu. Slažem se da oni trebaju voditi svoje vjernike ali i vjernici trebaju voditi njih. To je odnos koji se uvijek mora preispitivati i ne smije ga se uzeti zdravo za gotovo. Svaki čovjek se treba preispitivati i tražiti istinu uz božju milost dok god je ljudska rabota u pitanju. I u tom smislu ja sam odana instituciji Crkve i Pape ali nisam uvijek odana i ljudima koji su, nažalost, zalutali na ta mjesta i sigurno nisu tu s božje strane.

Da ne bi bilo napada, ovo se ne odnosi na današnjeg Papu.
    ...oblak je moj dom, oblikujem ga po svom...dosadno je kretati se tlom...

Stari lisac
    Datum registracije
    Aug 2011
    Citiraj Prvotno napisano od Humphrey Vidi poruku
    Ako si ti to tako shvatila onda mi je žao jer to mi nije bila namjera,ali imaš najbolji primjer galije na prvoj stranici.Znači stav"meni je pod upitnikom zbog naslovnice u Timesu" je vrlo opasan. Na to sam mislio u svom prvom upisu.

I ne,ovo nije napad na galiju Ja definitivno nemma pravo ikome išta propovjedati,ali i zbog moje osobne sklonosti tvrdokornom tradicionalizmu smatram da treba biti vrlo oprezan u svakom komentiranju Pape.
    Zašto bi taj stav bio opasan?
    Upitnik iznad glave je ponekad dobar...(pogotovo tvrdokornim tradicionalistima) jer otkud da mediji koji propagiraju sve suprotno stavovima Crkve i istu godinama provlače kroz blato...odjednom Papa osoba godine??Evo budi realan pa daj razlog zašto je Papa Franjo osoba godine?PR mu je dobar?To je zadnje što bi za jednog Papu trebalo biti bitno.Da se razumjemo...meni je ok i na mene kao vjernika uopće ne utječe je li Papa popularan ili ne,je li konzervativan ili moderan...iako ovo drugo nema baš logike
    Posljednje uređivanje od galija : 02-02-2014 at 19:14

Vlastelinka ZGabriel avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    Citiraj Prvotno napisano od galija Vidi poruku
    Zašto bi taj stav bio opasan?
    Upitnik iznad glave je ponekad dobar...(pogotovo tvrdokornim tradicionalistima) jer otkud da mediji koji propagiraju sve suprotno stavovima Crkve i istu godinama provlače kroz blato...odjednom Papa osoba godine??Evo budi realan pa daj razlog zašto je Papa Franjo osoba godine?PR mu je dobar?To je zadnje što bi za jednog Papu trebalo biti bitno.

ponestalo im "zvijezda", pa izmišljaju novu.
    k'o da je vjernicima bitno koliko im je poglavar popularan...
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Citiraj Prvotno napisano od ZGabriel Vidi poruku
    ponestalo im "zvijezda", pa izmišljaju novu.
    k'o da je vjernicima bitno koliko im je poglavar popularan...
    Baš vala..

Varlamova Stiliana avatar
    Datum registracije
    Nov 2011
    nda. baš je ponestalo zvijezda o kojima se može pisat...

“O divine Sun, may you never see anything greater than Rome!” - Quintus Horatius Flaccus

To što ovi novinari, ova "elita" nađu poneku Franjinu izjavu pa je kao "nabijaju na nos" nama vjernicima i hrvatskom kleru općenito, pa onda to eksploatiraju do ibera...ja za to ne dajem pet para.

samo me zasmijavaju...
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Datum registracije
    Nov 2011
    to je istina, ali moraš priznat da je papa Franjo u svom nastupu najopušteniji i nekako najliberalniji dosad. A novinari to jedva čekaju. Kažem ti već da im navodno Benedikt nije uopće bio zanimljiv, a ovaj im je kao zlatna žila... plus, ljudi ga vole, a dosta ateista i agnostika kažu da im se sviđa. Naravno da to mediji koriste.

*Boldam ovo nastupu, da se opet ne pokrene rasprava o pitanjima vjere (za koje svi ovdje znamo da nisu ugrožena).

“O divine Sun, may you never see anything greater than Rome!” - Quintus Horatius Flaccus

Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    Citiraj Prvotno napisano od sagitarius Vidi poruku
    Baš vala..

i još jedan zanimljiv razlog. http://www.quovadiscroatia.com/zanim...-popularnosti/

Razlog je jednostavan. Liberali sa seksualne i društvene scene imaju malo interesa u samom diskreditiranju kršćanstva. Daleko ih više zanima mogućnost njegovog preoblikovanja, tvrdeći kako su Isus, i njegov Namjesnik, na njihovoj strani. Sekularni društveni program ima više šanse osvojiti osjetljive mlade ljude ako se nadopunjuje s kršćanstvom njihovih obitelji nego ako konkurira s njim. Neprijatelja ne zanima iskorjenjivanje kršćanstva ako može naći način kako ga koristiti u vlastite svrhe.

“Ipak, dobro formirani (i informirani op.) katolici znaju kako papa Franjo ne postavlja neke nove teološke temelje.” – Conley.

originalni članak ovdje
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    To je to...svaka čast.

Datum registracije
    Nov 2011
    Papa otvara profil i na Facebooku

Papa Franjo uskoro će dobiti svoj osobni profil na Facebooku, javlja Vatican Insider. Prema informacijama talijanskog portala, Vatikan trenutno radi na posljednjim tehničkim detaljima prije otvaranja službene Papine stranice. Navodno su najveći problemi vezani za to da se izbjegne objavljivanje neprikladnih poruka na zidu Papina Facebook profila.

Osim Facebooka, Papa je prisutan i na Twitteru. Njegov profil @pontifex trenutno prati preko 12 milijuna ljudi.

Datum registracije
    Nov 2011

Papa Franjo otvorio je za javnost vrtove papinske ljetne rezidencije Castel Gandolfo, javlja Radio Vatikan. Od 1. ožujka ove godine hodočasnici i turisti mogu ući u papinski ljetnikovac u Castel Gandolfu i posjetiti Vrt Barberini.

Papinska se ljetna rezidencija u Castel Gandolfu prostire na oko 55 hektara, smještena je u Rimskoj pokrajini, a dio je ekstrateritorijalnoga prostora Svete Stolice u Italiji. Ti su prostori, podsjetimo, prepušteni Svetoj Stolici Lateranskim ugovorima 1929. godine, budući da je to predgradska rezidencija koju pape posjećuju još od vremena Urbana VIII., od 17. stoljeća.

U Vrtu Barberini, koji je najdostupniji, ali i manje poznat, moći će se uživati u prirodnim i arheološkim ljepotama kao što je Vrt magnolijâ, Aleja ružâ, Aleja mirisnoga bilja, Poljana crnikâ, i Vrt Belvedere (vidikovac). Na prostoru se Ljetnikovca Barberini, s pogledom na jezero, nalazio ljetnikovac cara Domicijana, te će se tako posjetitelj moći zaustaviti među ruševinama Carskoga teatra ili u prekrivenom trijemu. Gledajući na Piazzale Quadrato (Četvrtasti trg) ili na vrtove Vidikovca, otvara se pogled na pokrajinu Lazio, sve do plave crte mora.

Datum registracije
    Nov 2011
    Multimedijska novost u produkciji Laudata – Papa s nama!

Naime, od 5. ožujka 2014. godine, Laudato ITV omogućuje Vam izravno, uz hrvatski prijevod, prijenos Opće audijencije s papom Franjom u Vatikanu, svake srijede od 10 sati, te prijenos Angelusa s Trga sv. Petra, svake nedjelje u 12,00 sati. Snimke svih prijenosa možete pogledati i u našoj arhivi na www.laudato.tv. Taj je projekt rezultat suradnje i potpisanog ugovora između Laudato internetske televizije i Vatikanskog televizijskog centra.

http://laudato.hr/Novosti/Hrvatska/N...kciji-Lau.aspx

Citiraj Prvotno napisano od pdv Vidi poruku

Ma ne, bude li mi to jedini grijeh još ću i dobro proći

Ne sviđa mi se njegovo otvoreno kritiziranje Crkve što daje mogućnost raznim lešinarima da izdvajaju Papu od Katoličke crkve. Uvijek sam mišljenja da se problemi trebaju riješiti unutar svoje kuće jer oni izvani će samo likovati i njima sigurno nije do rješavanja već izrugivanja. I u tim nastupima treba biti oprezan. Što se ostalog njegovog djelovanja tiče sve je ok ali mi se nije svidjelo kritiziranje svećenika što je ostalo samo na kritici, a nikakvih promjena bilo nije.
    slažem se s ovim. franjo daje na sva zvona i ono što treba i ono što ne treba.
    tako ispada kao da je pravedniji od benedikta koji je šutke, bez pompe, razriješio preko 400 svećenika pedofila i predao ih sekularnim vlastima.
    benedikt je za mene papa kakvog će se crkva poželjeti već...
    ovog zovem reality papa (bez uvrede, molim).
    jednostavno ne mogu zamisliti da može biti isto dobar dvjema totalnim suprotnostima. i vjernicima i ateistima. to je nemoguće.
    morao bi raditi žrtve i kompromise, a u crkvi kompromisa nema.
    ljubiti kuran, klanjati u sinagogama i tepati homoseksualcima, a s druge strane propovjedati da izvan katoličke crkve spasenja nema, meni ne pije vode.

inače, nisam vjernik niti sam religiozna, ali mi je nezamislivo da vjernici priželjkuju crkvu koja će se financijski oslabiti, a papa okolo hodati nezaštićen u dronjcima.
    mogu razumjeti da u ovom globalističkom i izopačenom svijetu, ateisti vole papu i crkvu na koljenima, ali vjernici?? WTF??

to govorim sa gledišta nevjernika. kao i to da kamo sreće da pokvareni francuski kralj zbog dugova nije smaknuo templare, pitam se bi li židovi danas drmali svjetskim financijama...

disclaimer: ovaj post ne zahtjeva raspravu.

Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    Citiraj Prvotno napisano od Rodica Vidi poruku
    ljubiti kuran, klanjati u sinagogama i tepati homoseksualcima, a s druge strane propovjedati da izvan katoličke crkve spasenja nema, meni ne pije vode.
    zašto prvo isključuje drugo? (iako prvo nije ni upola tako snishodljivo kako ti to tumačiš )

יֵשׁ מֵאַיִן

Datum registracije
    Nov 2011
    slažem se s ovim. franjo daje na sva zvona i ono što treba i ono što ne treba.
    tako ispada kao da je pravedniji od benedikta koji je šutke, bez pompe, razriješio preko 400 svećenika pedofila i predao ih sekularnim vlastima.
    benedikt je za mene papa kakvog će se crkva poželjeti već...
    ovog zovem reality papa (bez uvrede, molim).
    jednostavno ne mogu zamisliti da može biti isto dobar dvjema totalnim suprotnostima. i vjernicima i ateistima. to je nemoguće.

inače, nisam vjernik niti sam religiozna, ali mi je nezamislivo da vjernici priželjkuju crkvu koja će se financijski oslabiti, a papa okolo hodati nezaštićen u dronjcima.
    mogu razumjeti da u ovom globalističkom i izopačenom svijetu, ateisti vole papu i crkvu na koljenima, ali vjernici?? WTF??

to govorim sa gledišta nevjernika. kao i to da kamo sreće da pokvareni francuski kralj zbog dugova nije smaknuo templare, pitam se bi li židovi danas drmali svjetskim financijama...

disclaimer: ovaj post ne zahtjeva raspravu.
    nice try

mislim da u malo preoštrim bojama slikaš papu Franja... kad je to tepao homoseksualcima?
    nisam neki njegov stalker pa ne znam ni kad je ljubio kuran i klanjao u sinagogama... ?

edit: nisam znala ni to o Benediktu
    znala sam da je faca, al valjda intuitivno
    šalim se...

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Da bismo bolje razumjeli postupke i riječi Svetog oca Pape Franje, potrebno se je prvo upoznati sa crkvenim redom kojem on pripada, otvorenosti tog reda i njegovom motu "Sve na veču Božju slavu"...

Isusovci spadaju u najbrojnije katoličke redovničke zajednice, a osim po duhovnoj djelatnosti poznati su po svojem djelovanju u znanosti i mnogim društvenim djelatnostima.
    Isusovačka otvorenost, ali i velika pobožnost, ponekad se neupućenim mogu činiti da su u raskoraku, a zapravo otvorenost prema ljudima i Bogu je suštinsko poslanje ovog reda, kojeg krase skromnost i ljubav prema bližnjem.
    Papa Franjo upravo tako i čini.

O ovom redu dosta toga može se nači na poveznici:

https://hr-hr.facebook.com/isusovci

Tek kada se malo "prelista" po ovoj stranici, mislim da će biti mnogo jasnija neka pitanja koja sada možda izazivaju čuđenje.

Upravo radi beskompromisnog stava, kada je riječ o religijskim postulatima katoličke crkve, ovim vatikanskim prvosvećenikom, općenito strogim ocem koji inzistira na crkvenoj hijerarhiji redu i radu u Crkvi i dakako promociji Crkve u približavanju njenog poslanja čovjeku se rado bave protivnici "Vatikana" kao sinonima za papsku državu, katoličku vjeru i Papu osobno, jednako kao i opskurni ljubitelji teorija zavjere i bajki o novom svjetskom poretku koji tlape gluposti koje prevazilaze o Papinoj ulozi i mjestu u toj nekakvoj svjetskoj uroti i najperverzniju maštu.

Konačno, vjernici neće preispitivati pobožnost Svetog oca Pape, niti je dovoditi u pitanje, jednako i kao njegove riječi koje idu u smijeru poduke, religijskog nauka i općeg dobra svem Božjem stvorenju.

Osobno mislim da je cijeli svijet dobio sjajnog, pravednog, razumnog i djelotvornog Papu, a katolici Svetog Oca nasljednika Sv.Petra zasigurno jednog među najboljim u 2000-godišnjoj povijesti Katoličke Crkve...

„Ako je neko gay i ako je u potrazi sa Gospodarom, a dobre je volje, ko sam ja da mu sudim?“

Papa Franjo

papa ivan pavao je išao u sinagogu i džamiju i ljubio kuran.
    Posljednje uređivanje od Rodica : 06-03-2014 at 14:04

Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    „Ako je neko gay i ako je u potrazi sa Gospodarom, a dobre je volje, ko sam ja da mu sudim?“

Papa Franjo

papa ivan pavao je išao u sinagogu i džamiju i ljubio kuran.

i šta je tu krivo?

יֵשׁ מֵאַיִן

Ma odavno Rmk "Crkva" nije na teskom i uskom putu.Sta ocekivati od pastira koji su otplli od Aposlolske Crkve.Od rituala,oblika gradjevina pa do svegda drugog.Ovaj papa,bas kao i njegov predhodnik je pod iticajem iluminata i od njih dobija instrukcije.Trebao bi covek malo da se razmisli,ako nema cuda,svetialja,kome ta crkva zaista sluzi. Ljubljenjem Kurana,izdaje se Sv.Pismo,odlaskom u sinagogu izdaja Boga,blagonaklosnost homoseksualcima izvrtanje Hristovog ucenja,i mudrovanje po svome umu.

Jer doci ce vreme kad zdrave nauke vise nece slusati,nego ce po svoojim zeljama nakupiti ucitelje,kao sto ih usi svrbe,i odvratice usi od istine,i okrenuce se gatalicama IItim.4-5

Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    evo ovih pravovjernih opet.

יֵשׁ מֵאַיִן

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove