Ma ne, bude li mi to jedini grijeh još ću i dobro proći
Ne sviđa mi se njegovo otvoreno kritiziranje Crkve što daje mogućnost raznim lešinarima da izdvajaju Papu od Katoličke crkve. Uvijek sam mišljenja da se problemi trebaju riješiti unutar svoje kuće jer oni izvani će samo likovati i njima sigurno nije do rješavanja već izrugivanja. I u tim nastupima treba biti oprezan. Što se ostalog njegovog djelovanja tiče sve je ok ali mi se nije svidjelo kritiziranje svećenika što je ostalo samo na kritici, a nikakvih promjena bilo nije.
No, što se tiče ove Humphreyeve pokornosti i odanosti Papi...ja se s njim nikako ne mogu složiti. Papa, svećenici, časne sestre su svi ljudi i kao takvi podložni grijehu. Slažem se da oni trebaju voditi svoje vjernike ali i vjernici trebaju voditi njih. To je odnos koji se uvijek mora preispitivati i ne smije ga se uzeti zdravo za gotovo. Svaki čovjek se treba preispitivati i tražiti istinu uz božju milost dok god je ljudska rabota u pitanju. I u tom smislu ja sam odana instituciji Crkve i Pape ali nisam uvijek odana i ljudima koji su, nažalost, zalutali na ta mjesta i sigurno nisu tu s božje strane.
Da ne bi bilo napada, ovo se ne odnosi na današnjeg Papu.