Krubera u Gruziji, najdublja špilja na svijetu.
![]()
Krubera u Gruziji, najdublja špilja na svijetu.
![]()
Kristalna špilja, Naica Meksiko
![]()
Er Wang Dong, Kina
![]()
Son Doong, Vijetnam
![]()
Posljednje uređivanje od Grunf : 16-12-2013 at 23:01
Ova u Kini je strava. Meni bi srce otkazalo da posvijetlim i vidim kolika je.
“O divine Sun, may you never see anything greater than Rome!” - Quintus Horatius Flaccus
Taj ogromni sustav, nazvan Er Wang Dong (Druga kraljevska pećina) sadržava vlastitu šumu, oblake i rijeku te tunele i manje pećine do kojih je iznimno teško doći.
![]()
Mamutova špilja, SAD
![]()
Dela prekovremeno danas, ima neku kolumnu koju mora do sutra predati.![]()
Er wang dong, još par slika.
![]()
Mamutova u SAD-u je isto nevjerojatna. Koje prostranstvo pod zemljom...
evo nekih nasumičnih, ne piše koje su točno pa ne znam:
![]()
“O divine Sun, may you never see anything greater than Rome!” - Quintus Horatius Flaccus
Son Doong cave, Vietnam.
Ovo je odlično kaj si stavila.![]()
Stvarno su fascinantne ove slike.
Ja sam uvijek zamišljala kako ispod zemlje postoji neki drugi svijet pun zelenilaI tu ideju mi je otel redatelja Ice Age-a pa je to iskoristio u jednom od svojih nastavaka i postao bezobrazno bogat. Ali ne žalim, ionako se ne obazirem na tu siću iz filmske industrije
![]()
...oblak je moj dom, oblikujem ga po svom...dosadno je kretati se tlom...
Špilja Vjetrenica uskoro na UNESCO-voj Listi svjetske baštine
Predstavnici špilje Vjetrenica, hercegovačkog dragulja poznatog po najvišem stepenu biodiverziteta u Evropi, pokrenuli su proces nominacije ove prirodne baštine za upis na Listu svjetske baštine UNESCO-a, potvrdila je Agenciji Fena direktorica Javnog preduzeća Vjetrenica Ana Soldo.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/spilj...tine/140118031
"Vjetrenica je jedna od faunistički najbogatijih špilja na svijetu i tipski je lokalitet za 36 taksona. Tipski lokalitet znači da je to lokalitet gdje je prvi put nađena ili opisana određena vrsta ili rod. Karakteristična je po velikom broju vrsta koje su prilagođene isključivo na život u podzemlju - troglobionata (kopnena staništa) i stigobionata (vodena staništa), a u Vjetrenici je opisan i novi tip staništa higropetrik - karakteriše ga tanak mlaz vode koji se prelijeva preko stijene, gdje žive specifične životinjske vrtste"
Ja nikad nisam bila, šteta...
Video Son Doong spilje