bitno da su nam amerikanci uzeli S300 da ne završi kod Iranaca, a mi od tada već preko 20 godina nemamo PZO.
umjesto da se idiotima uvjetovalo da nam prodaju onda svoj sustav PZO, mi dali svoje što smo dobili od Rusa i Ukrajinaca, a oni nam za uzvrat nisu dali ništa.
prva stvar nakon aviona, sada treba biti stiskanje amera da nam daju Patriot sustav PZO.
kad ne možemo od Rusa kao članica Nato-a. vidi se fino da po ovom pitanju Hrvatska ima glupu politiku, ušli smo u NATO a što imamo od toga ? misije po cijelom svijetu, tuđe ratova i tuđe interese.
da smo ostali neutralni i nastavili se naoružavat neovisno o NATOu, sigurno bi imali jaču vojsku, da ne govorim da su Rusi što se tiče oružja, Nijemci i Japanci što se tiče tehnologije.
mogli bi se od njih naoružat realno puno boljim oružjem, mogli bi nabavljat energente po puno boljoj cijeni, a i susjedna Mađarska to sve uspjeva i uz činjenicu da je u NATOu, dakle stvar je politike koju mi nemamo.
ali isto tako treba imati u vidu, da mi nismo Turska, i da Putin neće davat PZO bilo kome, on zna da ne može djelit svakome šakom i kapom PZO, kao što je dao turcima S400 jer s njima ima interes na više polja.
uostalom Erdogan ima sve zaoštrenije odnose s amerikom i NATOm, tako da ništa čudno da mu je prodao. ali govorim za nas, mi se držimo američkih guzova ko pijan plota, a po pitanju naoružanja Rusi bi nam bili duplo bolji izbor za suradnju, ali za to bi morali biti vojno neutralni ko Srbija.
čisto sumnjam da Putin zbog Srbije, ne bi HR prodavao oružje, ali smo mi ušli u NATO i sami sebe sjebali po tom pitanju. uostalom Rusi i Ukrajinci su nam 1990ih i bili na raspolaganju za oružje, dosta oružja je došlo iz njihovog smjera, eto što bi reko Milanović koruptivna Ukrajina, da nije bila koruptivna Srbija bi danas bila kod Zadra.
sve u svemu, očekujem da se sada okrenom nabavci PZO, mogu i Židovi doći u izbor, ali s uvjetom da umire Krausa i da mu kažu da se ne petlja u obilježavanje grobova i spomenika poginulim HV od 1941-1945, i Nijemci su obilježili grobove svojih vojnika poginulih u 2ww, što taj provokator želi reći da Hrvati trebaju preorat grobove ustaša i domobrana ko partizani 1945 ?
https://www.telegram.hr/politika-kri...-mi-to-zivimo/
od Izraela definitivno treba zatjevat u pogledu suradnje oko vojske i ekonomije, u paketu da umire ove svoje lajavce ovdje kod nas, koji konstantno provociraju napaćeni hrvatski narod, i to treba biti uvjet suradnje. a čisto sumnjam da Židovi odnosno Izrael to neće napravit, u slučaju da je tolika lova posrijedi i ekonomska suradnja, tako da imamo državu, odavno bi se to napravilo, a ne da nam Kraus i Pupovac određuju kome će biti obilježen grob u hrvatskoj.
što sada ako su neki napravili zločine, po njima nemaju pravo na grob, po toj njihovoj logici ni mafijaši ni kriminalci nemaju pravo na grob jer su bili to što su bili. svatko ama baš svatko ima pravo na grob, i te njihove provokacije treba dovest u red po tom pitanju, jer u hrvatskoj državi će biti mjesta za grob svakome, a posebno onima koji su se borili za istu, nevezano jel riječ o 1941 ili 1991. tu nema govora o veličanju zločina nad bilo kime, jer se obilježava grob ljudima koji su stradali u ratu, nevezano što oni mislili o njima i njihovoj politici i aktima za vrijeme života, svaka civilizirana država obilježava grobove svojim sunarodnjacima nevezano za njihove "grijehe" pa neće biti ni Hrvatska izuzetak. Po Krausu nijedan Židov koji strada u okšajima s Palestincima, nema pravo na grob, jer eto sudjeluje u zločinu.
neka prestanu slat takve provokatore u HR, u protivnom će i odnosi HR i Izraela biti loši. i to im treba jasno dati do znanja, jel žele suradnju ili žele mitomaniju i provociranje ? ne mogu dobit oboje u paketu, i to im treba jasno dat do znanja. njihove žrtve su njihova stvar, kao što su i naše žrtve bilo kojeg rata, pa i onog 2ww isključivo naša stvar. ako to Krausu nije jasno, neka ide u Beograd prosipat pamet, ili Tel Aviv.