Oni su meni obadvoje ad acta.
Žali Bože svega; samo su pokazali da su kao velika većina političara. Bahati, tašti i egotriperi.
Ante Tomić
Nino Raspudić
Inkvizitor bi ih pomeo obojicu
Oni su meni obadvoje ad acta.
Žali Bože svega; samo su pokazali da su kao velika većina političara. Bahati, tašti i egotriperi.
"My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)
"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)
Inkvizitor će pobijediti obadvojicu
"My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)
Kakva gužva. Tko se kandidirao?
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Zbog Eline i bokala vina
MORALNI I POLITIČKI SUNOVRAT NINE RASPUDIĆAEvo Nino Raspudić se resetirao i vratio na početne postavke kad je pravio spomenik Brus Liju u Mostaru i kad je napadao "sirovi nacionalizam". Potpuno se čovjek resetirao na početne postavke. U emisjji je izrekao toliko frazetina, kao da je predsjednik kluba HDZ-a.
Kao prvo Milanović nije ništa shvatio a pogotovo nije bio naivan pa opametio glede tzv bosanske ljevice i općenito političke situacije u Bih nego je čovjek plaćen da radi za srpsko-ruske interese a kako bi sve to mimikrijom sakrio i da se "Vlasi ne dosjete" usput se brine za hrvatske interese iako se ponaša kao Dodikov Sancho Pansa ili kljuse na kojem Dodik jaše. Pa tako nevdvosmisleno daje izjave "Ne dirajte Dodika" kao da je on predsjednik Amerike ili neki dan " Ja savjetujem Dpdoika ali on kao ne sluša". Znači funkcija predsjednika Hrvatske mahom se svela na savjetovanje predsjednika jedne monstruozne genocidne tvorevine iz koje su Hrvati protjerani ognjem i mačem. To Raspudiću ne smeta. A kako bi mu i smetalo kad je jedan od njegovih velikih prijatelja Dodikov zaposlenik mostarski Srbin Veselin Gatalo a drugi veliki prijatelj posuški orjunaš i politički i poluludi srpski mitoman Ivan Šušnjar.
Druga stvar oko DP-a. DP je prevario svoje birače i to je stvar između DP-ea i njegovih birača. Oni jesu imali samo interese i vjerojatno hoće nestat s političke scene. Ali što je sa Ninom Raspudićem i njegovom, isto tako propalom političkom karijerom kojega se sada može komotno zvati političkom propalicom. Pamtimo svi kako je stalno pričao o MOST-ovom betonu, i ponavljao kao papagaj kako je njih 8 na početku i 8 u tom trenutku ( Kao da je to neki dokaz za bilo što. I HDZ je jedinstven). Da bi nakon izbora misteriozno, sumnjivo, bez ikakvog objašnjanja uzeo macolu i metaforički rečeno razbio taj beton u "paramparčad".. Prije toga je pokušao napraviti pakt s ekstremnom ljevicom koja ga je s prezirom odbila jer za razliku od njega i njegovih kamarada imaju čvrsti i jasan svjetonazor i ideologiju. Dakle, teška politička naivčina.
Treća skandalozna stvar koju je reako na televiziji N1 gdje je inače inventar je da je DP trovao hrvatski narod umjesto da ga liječi. Mislio je sigurno na to da je DP postavljao pitanja oko rata i srpskih ratnih zločina. A kako bi to Nino liječio ratne rane hrvatskog naroda. Gradnjom bizarnih spomenika. Valjda bi svi trebali biti bez ideologije i svjetonazora kao on i njegovi MOSTovci s kojima se razišao bez riječi i objašnjenja a toliko se zaklinjao u njih. Raspudić se ovdje s pravonm izruguje s onim "svatko može sa svim" a upravo je on to htio kad je predlagao Veliku koaliciju koja će ko biva odbaciti ideologiju kao zmija svoju košuljicu, baviti se samo poštenjem, ekonomijom i komunalijama i stvoriti pretpostavke za poštene izbore. Pošteno i yugostranke ne idu u istu rečenicu. A kad bi hipotetski i postojala takva situacija da bi ovi uredili tako dobru državu, onda ne bi ni trebali nikakvi hitni izbori jer bi takve poštenjačine trebalo čak monarhistički ustoličit.
Nino se pokazao kao užasan politički prognozer. Proricao je već jednom krah DP- i tvrdio da je MOST čvrsto treća stranka u Hrvatskoj iako je sam znao da je to laž. Vidjevši da su ostali na istome nagario je iz MOST-a i sad se uopće ne zna koja je njegova svrha u saboru. Još je isturio suprugu kao kandidata za predsjednicu Hrvatsku iako zna da nema nikakve šanse. Pogotovo jer je i ona bez ideologije i svjetonazora.
Dalje kad govori o desnici Nino se služi onim jeftinim trikovima pričajuć o nužnosti ekonomske desnice ( ovoj se postojećoj ruga kao daj e kopija SKH) kao da je Hrvatska do kraja konstituirana država pa se desnica može baviti samo porezima. Hrvatska koja ima dobar postotak stanovnika koji nije prihvatio Hrvatsku kao državu, uz polulude Gatalove i Šušnjarove Velikosrbe koji su opeterećeni Hrvatskom kao s ničim drugim i to zna i politički pogubljeni Nino Raspudić ali mu je zgodno sad rugati se desnici kojoj se činilo da pripada jedno vrijeme.
I na kraju kukavičluk oko SNV i izložbe u Sinju nazivajuć, politički nevino i bezopasno, SNV HDZ-ovcima istočnog obreda što je teška laž. Radi se o notornim velikosrbima koji su pokrenuli agresiju na Hrvatsku. I prije će bit da su veleizdajnički kukavni HDZ ovci SNS ovci zapadnog obreda nego ono što je on političko kukavički izrekao. Možda, kažem možda, bi nekadašnji Nino rekao istinu..SNV je neprijateljska udruga sastavljena od bivših agresora i ratnih zločinaca, njihovih istomišljenika i pomlađenog kadra sa istim ciljem samo se sad koristi i kvaziumjetnost u proboju u sve grane hrvatskog društva.
Dakle nekadašnji veliki polemičar oštrih parabola, metafora i hiperbola, lucidan i duhovit, porazom na predhodnim izborima pretvorio se u frustriranu tračaru koja daje politički frazeraško-kukavičke izjave bez ikakve vrijednosti.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 09-09-2024 at 20:22
Zbog Eline i bokala vina