+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 1 2
Prikaz rezultata str. 21/28

Tema: Ekologija

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Zanimljivo je da se nitko nije ozbiljnije osvrnuo na dio školskog programa koji educira djecu i omladinu u ovom smislu i smijeru.
    Pitanje je da li su naša djeca i mladež dovoljno kvalitetno upoznata sa ekologijom, ekološkim principima i svim onim što su oni u mogućnosti u tom smislu i smijeru da promijenu, poprave i učine...

Citiraj Prvotno napisano od sagitarius Vidi poruku
    Zanimljivo je da se nitko nije ozbiljnije osvrnuo na dio školskog programa koji educira djecu i omladinu u ovom smislu i smijeru.
    Pitanje je da li su naša djeca i mladež dovoljno kvalitetno upoznata sa ekologijom, ekološkim principima i svim onim što su oni u mogućnosti u tom smislu i smijeru da promijenu, poprave i učine...
    u samom školskom programu, ja nisam primjetila da postoji ozbiljnije bavljenje ekologijom.
    međutim, u nižim razredima, mislim da učitelji imaju naputak da u slobodnim aktivnostima uključe ekologiju, pa djeca (barem kod nas) idu na izlet uz rijeku, a tu im se priča o načinima trovanja voda, važnosti njihovog očuvanja, kako odlagati otpad, selektirati, što znači kad bacamo nerazgradivi otpad u prirodu i td.
    onda djeca crtaju i slikaju, pišu pjesmice... i tako. kroz nekakvu igru, uče nešto o tome.
    u višim razredima baš i nisu obrađivali te teme.
    mislim da će sad biti obrađivane u građanskom odgoju što ja itekako pozdravljam.
    takav odgoj je dobar, samo da i kroz njega ne budu naturivali nekakvu gender ideologiju i vrijednosti koje će se kositi sa vrijednostima u kojima roditelji odgajaju djecu po pravu kakvo im je zajamčeno ustavom.

Vukovi - inženjeri ekosustava

Vlastelinka ZGabriel avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    Citiraj Prvotno napisano od sagitarius Vidi poruku
    školski program "prati" sve važne svjetske dane zaštite (okoliša, vode, dane kruha itd.), promjene godišnjih doba...
    radi se o djeci 1-4. razreda.
    (zahvaljujući meni koja pripomognem s pripremom prezentacija i plakata, u jednoj zagrebačkoj školi nauče i više od programa. )

edit: vukovi
    Posljednje uređivanje od ZGabriel : 04-11-2014 at 20:42
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Predivan mi je ovaj video
    I solemnly swear that I am up to no good

To sam od tebe i vidio.

Znam
    I solemnly swear that I am up to no good

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Citiraj Prvotno napisano od ZGabriel Vidi poruku
    školski program "prati" sve važne svjetske dane zaštite (okoliša, vode, dane kruha itd.), promjene godišnjih doba...
    radi se o djeci 1-4. razreda.
    (zahvaljujući meni koja pripomognem s pripremom prezentacija i plakata, u jednoj zagrebačkoj školi nauče i više od programa. )

edit: vukovi
    Da.
    Ekologija i podizanje ekološke svijesti je puno više od praćenja svjetskih dana zaštite pa onda ono što si navela, međutim što se događa i radi u srednjim školama, prevashodno tu mislim na gimnazije i na tehničke škole, a ima i drugih da ih ne nabrajam gdje je prića o ekologiji tek pro forme da se ne kaže da se nije spomenulo...

U svakom slučaju tebi osobno sve čestitke za angažman na ovom planu i dakako, sjajnom video prilogu.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove