+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 19 1 2 3 11 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/374

Tema: Sirija - pocetak kraja, ili kraj pocetka?

Sirija - pocetak kraja, ili kraj pocetka?

Na pomolu je novi rat, sa potencijalno opasnim posledicama, i za region Bliskog istoka, ali i za odnose svetskih sila...

http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=746939

Amerikanci i njihovi zapadni saveznici su spremni, ceka se samo Obamin mig posle izglasavanja u Kongresu...

Kakvo je vase misljenje, koga podrzavate, kakva su vam predvidjanja ishoda...

Mozda nije lose da na pocetku odemo malo na proslost Sirije, i povezemo je sa sadasnjosti...

Sirija je stara zemlja, poznata jos u Starom veku... vrlo znacajna zbog svoje pozicije...Damask je najstarije kontinuirano naseljen grad na svetu... tu su se tukli Egipcani i Hetiti...Grci i Rimljani su je drzali, izgradili tu svoje gradove, luke... jedna od prvih stanica sirenja hriscanstva i islama... Patrijarsija u Antiohu je bila jedna od 5 najvaznijih... preko te zemlje su isli Krstasi, i na toj zemlji su se odvijali krstaski ratovi...cuveni Saladin, vodja muslimana je bio Sirijac, on je na kraju i slomio otpor i od tada taj deo sveta predao muslimanima...Sirija je bila posle dugo deo Osmanske imperije...

Posle sloma osmanskog carstva zemljom vladaju Francuzi koji su uzeli severni deo tadasnje "velike" Sirije koja je obuhvatala i Palestinu, dok su Englezi uzeli samu Palestinu, da bi Jevreji tu 1948 napravili drzavu Izrael...

Oslobadjanjem od kolonijalne vlasti Sirija postaje nezavisna drzava... iako su muslimani velika vecina, Hafez al Assad, otac od sadasnjeg predsednika odlucuje da Sirija bude strogo sekularna drzava... ucestvuju u arpasko-izraelskom ratu 1967, gube deo Golandske visoravni... sto im samo jaca nacionalizam.

Inace su religijski i etnicki heterogena zemlja:

Najbrojniji su muslimani suniti, 60% populacije, muslimani shiiti 13%(Alaviti i Ismaili), 10% hriscana(mesano pravoslavaca i katolika)... medju muslimanima postoji i podela na Arape, i Kurde koji su na severu zemlje...

Dugo je vladao mir i jedinstvo medju njima... Otac Assad je bio Alavit, shiit, grupacija koja je dugo bila potlacena od strane sunita, gurnuta u planine severnog Libana... uspeo je da ujedini zemlju jer je insistirao na sekularnosti... imao je podrsku i medju sunitima, dok je postojalo radikalno muslimansko krilo kojima je to smetalo, jer je to bila prepreka pravljenju klasicne muslimanske sunitske drzave po uzoru na Arabiju...

Sin Assad dolazi 2000. godine na vlast, obecavao je reforme, ozenio je sunni muslimanku...krenuo je dobro, ali brzo jacaju muslimanska braca koja mu podrivaju vlast... vraca se cvrstoj ruci, jaca armiju, pokusava da eliminise ekstremiste... pratila ga je i korupcija, optuzivali su ga da dovodi svoje Alavite na najvise pozicije...
    Onda je krenulo Arapsko prolece 2009, budjenje svih muslimana pod supervizijom Arabije i Amerike koje su diretkno i indiretkno podrzavale "narodne revolucije, ustanak protiv tiranina...", koji su donosili na vlast radikale koji su odmah posle izbora zavodili serijat i jos goru diktaturu...

Posle niza zemalja Magreba, dosla je na red Sirija... prvo su napravljeni gradjanski protesti, onda se krenulo sa infiltracijom mudzahedina, propagandom da Assad ne zeli dobro sunitima... u prvo vreme su pobunjenici imali uspeha, ali obican narod kad je video koja je alternativa, masovno je podrzao Assada... zato pobunjenici ne uspevaju vec 2 godine da nadjacaju...

Ovakva je bila situacija na frontu do pre 2-3 meseca... Assad drzi juzne i priobalne delove(crveno)... pobunjenici drze sever i severoistok(zeleno)...a Kurdi su na samom severu(zuto)... Assad pravi koaliciju sa Kurdima, krecu u ofanzivu...zestoki sukobi u predgradju Damaska, oko najveceg grada Alepa... luke na Mediteranu, Latakija i Tartus su pod kontrolom... Rusi u Tartusu imaju svoju bazu, jedinu na Mediteranu...

Kad je vidjeno da pobunjenici, koji idu u nekoliko kolona, uglavnom fundamentalista iz citavog sveta...gube sansu da ista urade...u igru je ubacen gas... zar je logicno da Assad koji zna da jedino to ne sme da koristi, u trenucima kad napreduje, uzme i baci gas na civile?! Ocigledno ne znaju vise sta da smisle kako bi opravdali ulazak u rat...

Amerikanci su vec spremni, Rusi i Iran takodje... ocekujmo svasta...

nadam se pobjedi saveznika, dakle SAD.

mislim da netko treba napraviti reda u svijetu, a pošto nema Hitlera, onda neka to naprave SAD umjesto njega.

jedno je sigurno, Rusi se neće zaratit s SAD, ali će zahladit njihovi odnosi. a i neka, ionako njihovi odnosi ne mogu biti normalni. to je ko da povezuješ naciste, i komuniste, uvijek će to biti opozitne opcije. uvijek će se sukobljavat, i imat drugačije interese.

Velika je ironija sto Amerikanci, koji su u sukobu sa Al Kaidom od 2001. i napada na Bliznakinje, sada ih podrzavaju, doturaju oruzje, medijski reklamiraju... Al Nusra, organizacija koja okuplja pobunjenike je ogranak Al Kaide... uvoze islamske fundamentaliste iz Nemacke, Bosne, Jemena, Afganistana...svi su se oni danas sjatili tamo, u zemlju ulaze preko turske granice koja opet ima svoje interese, ne odgovara im obecana autonomija Kurda koji su stali uz Assada...

Stariji Assad se skolovao za pilota u Moskvi, Rusi su ih naoruzali Migovima, najsavremenijim raketnim sistemima...preko severnog Iraka Iranci ih takodje naoruzavaju... iranski ministar spoljnih poslova preti da ukolo Amerikanci napadnu, Iranci ce direktno uci u konflikt...

Kao sto se vidi, vodi se vazna geostrateska bitka...Rusi pokusavaju da sacuvaju svog saveznika i pozicije u Mediteranu, Iranci preko Assada i Hezbolaha u Libanu pokusavaju da ocuvaju shiitske pozicije... Amerikanci ne mogu da racunaju na UN podrsku jer Rusija i Kina bi stavile veto...pa ce ovo biti jos jedna otvorena agresija Amerike bez ikakve rezolucije UN koja gubi svaki smisao postojanja...

U EU Englezi i Francuzi su najveci jastrebovi, Nemci stoje sa strane i nemaju preteranu zelju da se mesaju...

američka posla..već viđeno toliko puta..

To je taj novi smjer sa Obamom..
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Obama je čisti levat, tu nema dileme, i već sam reko da mi je Putin sto miliona puta draži ko državnik od njega. iako realno sve su to guzonje, i tipovi koji gledaju samo sebe i interese svog naroda i države. briga njih za siriju, i šta ti ja znam hrvatsku srbiju bosnu, mi smo njima samo pijuni na šahovskoj ploči gdje oni imaju najjače figure.

što se tiče kauboja, ovakva politika kakvu vode u siriji već im se jednom osvetila u primjeru afganistana gdje su protiv SSSR-a također CIA prije svega obučavali talibane, i naučili ih nekim "majstorijama" s kojima su naravno kasnije pokrenuli borbu i protiv njih.

amerikanci su jako prljavi igrači, i smiješno je kada netko danas sere po Hitleru i da bi svijet propao da je on pobjedio, kada se vidi šta npr samo SAD rade po svijetu ne vidim po čemu bi to Hitler konkretno bio gori od njih? za židove i još neke narode bi, ali generalno isto sranje drugo pakovanje!

Rusi isto, uglavnom gledaju samo svoje interese u svijetu, pa tako i u siriji tu se radi o tome da su im interesi isprepleteni i kako se zna reći "sukob interesa" ruski interes je opstanak Asada jer je rusofil, a rusima ne paše da ameri vojnim udarom smjene asada i postave neko političko vodstvo sklonije njima, dakle jasno je o čemu se tu radi, nema govora o intervenciji zbog činjenice da je već 100.000 ljudi izgubilo život u tom građanskom ratu.

Sjećam se kad je Enghdal nakon Iraka rekao da je slijedeća na redu Sirija..prije kolko..6-7 godina. Bila je čak priča da je u Iraku bila banka svih poznatih sjemena, ne znam točno , bila je to njegova priča, i da je Sadam prije napada Iraka to prebacio u Siriju. Priča djeluje fantastično i na nju se vjerovatno mnogi nasmijati ali čovjek je točno predvidio napad na Siriju.

Ovo sve što se radi9, to je sve šarada, smiješno, prozirno, glupo ali kao da je za to njih briga.

Zbog Eline i bokala vina

http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=747926

Hemijsko oruzje je vec jucerasnja vest... kad je britanski parlament tesnom vecinom odbio da podrzi napad na Siriju, BBC izvlaci sledeceg keca iz rukava - napalm bombe...

Pratim ovih dana CNN i BBC... to je takvo smece da mi RTS iz 1991. izgleda kao ljubicica... tolika kolicina lazi postaje vec tragikomicna, Gebels prema njima izgleda kao segrt, a Orvelova zivotinjska farma kao deciji vrtic.

Udarna vest je sta je rekao Obama... izadje cokoladni i prozbori par nekih frazica, a onda to poklope sa nizom "analiticara", po cetvoro u studiju, i svi kao papagaji - mislim da je predsednik u pravu... dosla je tu i vedeta Amanpour, neki generalcici i analiticari, strucnjaci za hemijsko oruzje... pazi ti debatu oko ovako vaznog pitanja na nacionalnoj televiziji, a da se ne pojavi niko ko bi bar malo oponirao... to je ta njihova demokratija, moze da se cuje svaciji glas...samo ako lize dupence dobitniku Nobelove nagrade za mir...

Odvratni su, gledao sam ih i 1999 kako seru, al tad sam mislio da iako nas bombarduju i ubijaju, bar cemo moci posle da sklonimo Milosevica... pa sam svu tu propagandu sklonio u drugi plan... al nisam zaboravio.

Centar Nisa, maj 1999. godine, iskljucivo civilna populacija... kasetne bombe zabranjene svim medjunarodnim normama... rasprskavaju se i kasape sve u blizini...

http://www.telegraf.rs/vesti/611589-...00-ljudi-video

Osiromaseni uranijum... tone i tone su ga israli, smrtnost od raka je skocila 20%, a BBC tek godinama kasnije konstatuje to samo kao jos jednu vest... Niko nikada nije pozvan na odgovornost zbog ovog velikog ratnog zlocina protiv civila... da se nije desilo u mojoj zemlji, mislio bi - ma ko zna sta je to, svi nesto muljaju... al kad svojim ocima gledas sve to, a onda vidis ponavljanje matrice svaki put posle... ne mogu vise da prodaju muda za bubrege...

Treba otvoreno reci - vi ubijate, vi...ne oni kojima podmecete... vi dajete hemiju, beli fosfor da bi onda lili krokodilske suze nad neduznom decom koju ste sami poslali u grob... majkemi, Hitler nije tako radio... rekao je otvoreno koga misli da istrebi i nije bilo tajne...

Svi cute ko picke, niko ne sme da im kaze... gde su ti slobodni intelektualci, nezavisni mediji, drzavnici... svi pod suknjom Amerike, oralka bez prestanka... i posle kazu salji vojsku u NATO... za koga da nam ginu sinovi, za ovakve... ne bi im kap krvi dao...

Svijet je kontroliran nema tu čuđenja.

Hoće li Obama dobiti još jednu Nobelovu nagradu za mir.

Sjećam se euforije kad je izabran Obama, od plitkih ispranih mozgova, anonimaca i zvijezda..i jedanom je netko na fhr-u napoisao..budale jadne, pa htjeli su vam reći..izabrat ćemo nekoga koji će vama izgledati kao vaša pobjeda a upravo će on biti naša najveća igračka.

I bi tako..

I kako to da Sirija koristi baš ona sredstva koja nikako ne smije ako ne želi stranu intervenciju. Zašto taj samoubilački potez. Šta su sve tamo idioti u njihovom političkom i vojnom vrhu

Zbog Eline i bokala vina

caporegime caporegime avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    meni je smiješno na koliko providan način amerikanci pokušavaju siriji prišiti neko ponašanje da imali razlog za intervenciju.
    nadam se da će bećir izdržati.
    ex. m. BBB ZG +40, 50-100

Ko i u Iraku, ko i svuda..

Zbog Eline i bokala vina

Secam se kako su svi u ushicenju govorili kako su Amerikanci izborom Obame jos jednom potvrdili svetu domete svoje demokratije... nije moglo da se zivi od hvalospeva i ovih nasih podguznih muva... kao eto, uspeli su da izaberu crnca... u jbt, sto je rekao jedan odusevljeni ruski vojnik videvsi da Staljin miluje neko dete, na pitanje sta je tako cudno - pa...mogao bi ga i ubiti...

Od starta mi je to sve izgledalo bljutavo...kakav Obama, treba mu dobro zoomirati pozadinu oko vrata, mozda se vidi tanka najlonska uzica koja ga pomera... ne znam dal iko moze da poveruje da taj frajer stvarno donosi odluke... niti ima kapacitet, a i da ima...ko bi njemu dao to da radi?!

Sve to sa hemijskim oruzjem je budalasto... samo se treba pitati ko profitira od toga?! Koji je Assadov interes da ubije par desetina civila, bilo da su njemu naklonjeni ili ne... pa to ni blago mentalno retardiran covek ne bi radio...

http://www.liveleak.com/view?i=86c_1377425806

http://www.liveleak.com/view?i=854_1377509866

A evo sta se stvarno dogadja na frontu(kliknite continue kad otvorite link)... mudzahedinske bande, kao oni sto smo gledali u Bosni, ili Aganistanu... pokusavaju nesto kao skolarci...dok ih laserski navodjena raketa ne posalje u dzenet...

Drugi snimak je za one sa jacim stomakom... isti oni koji su za zapadne medije borci za slobodu... kolju hriscanskog svestenika na pravdi boga, uz zivotinjske urlike slavlja...

Nema tu frontalne bitke, vec se ubacuju kao civili na odredjene teritorije, i tu zapocinju gerilsku borbu, sa civilima kao stitom...zato je toliko zrtvava vec... vojska da bi ih ocistila, potkaci i civile, ovi to slikaju, i odmah emituju kao zlocin protiv civila... narocito se trude da uslikaju mrtvu i ranjenu decu...kad to vidi normalan covek, smuci mu se, pa instiktivno kaze - ma daj udrite te tamo, samo da ovo vise ne gledamo...

slažem se s vama da su jenkiji stvarno već dopizdili s ovom spikom, da svoju nacionalnu sigurnost brane u jebenom iraku siriji afganistanu i da ne nabrajam dalje. isto tako je poprilično sigurno, da nikakvi muslimanski ekstremisti ne bi napadali europu i SAD da vojnici iz europe, mahom nisu u tim muslimanskim pripizdinama, što sasvim razumljivo potiče ove na mobilizaciju i aktivnu borbu protiv utjecaja zapada na njihove zemlje. to je prirodna reakcija, i koliko god mrzio muslimane i talibane, ne mogu im to pravo poreć. oni imaju pravo da se brane od tih imperijalnih interesa, i da uspostave potpunu kontrolu u svojim zemljama. bliski istok, realno da nema nafte i ostalih interesantnih stvari za SAD i EU tamo nikada ne bi ni bio prisutan u vojnom smislu. dakle, nigdje vojnička čizma nije zagazila, a da nije neki drugi strateški cilj bio u pitanju od puke "nacionalne sigurnosti" kojom mažu oči javnosti.

protiv sam ovakve politike, koja narušava suverenitet ostalih zemalja u svijetu. ali isto tako, Hrvatska treba gledat svoj interes, a naš interes je da se ne zamjeramo interesima SAD i EU. pošto o njima puno više ovisima, nego o interesima Sirije ili Rusije s druge strane. dakako, ja bih u ovom slučaju zauzeo neutralnu poziciju, dakle ne bih se ni angažirao u taj sukob vojnički kao što smo u afganistanu, a ni tibi se otvoreno suprostavljao intervenciji SAD i EU jer ipak u tom krugu zemalja, leži i naša sadašnjost odnosno budućnost, pa ne treba sebi otežavat život zbog nekakve Sirije i tome sličnih zemalja. ja jesam za pravdu i mir u svijetu, ali ne na način da Hrvatska ispašta zbog te pravde i mira u svijetu.

Obama kao ni jedan drugi američki predsjednik prije njega, ne može biti "neovisan". SAD ima puno interesa unutar sebe, razne interesne grupe stalno vrše pritisak i teško je tom pritisku uvijek odolit. Kenedya su npr likvidirali, zato jer nije htio plesat kako određene interesne grupe sviraju. a i nije jedini američki predsjednik koji je likvidiran zbog "svojeglavosti", sjetit ćemo se i Lincolna i Garfielda i Mckinleja. dakle, nema tu govora o demokraciji, da bi to bila prava demokracija ne bi se ubijalo vlastite čelnike države zato jer ne rade u sklopu nekih interesnih grupa u nekom periodu povijesti. zato mi je smiješno kada neki danas seru po Hitleru, a ne vide kako taj zapad funkcinira na sličan način na koji je funkcionirala i Hitlerova NSDAP i sam Hitler.

Ugledni član totalna steta avatar
    Datum registracije
    Feb 2013
    sve je ovo zaokružavanje i stabilnost za državu izrael...polako eliminiraju jedno po jedno sve potencijalne protivnike.
    torcida alaeština,40god... u jugi ,14 gostovanja točno..sezona 87/88 - 90/91...

Citiraj Prvotno napisano od NorthStand Vidi poruku
    slažem se s vama da su jenkiji stvarno već dopizdili s ovom spikom, da svoju nacionalnu sigurnost brane u jebenom iraku siriji afganistanu i da ne nabrajam dalje. isto tako je poprilično sigurno, da nikakvi muslimanski ekstremisti ne bi napadali europu i SAD da vojnici iz europe, mahom nisu u tim muslimanskim pripizdinama, što sasvim razumljivo potiče ove na mobilizaciju i aktivnu borbu protiv utjecaja zapada na njihove zemlje. to je prirodna reakcija, i koliko god mrzio muslimane i talibane, ne mogu im to pravo poreć. oni imaju pravo da se brane od tih imperijalnih interesa, i da uspostave potpunu kontrolu u svojim zemljama. bliski istok, realno da nema nafte i ostalih interesantnih stvari za SAD i EU tamo nikada ne bi ni bio prisutan u vojnom smislu. dakle, nigdje vojnička čizma nije zagazila, a da nije neki drugi strateški cilj bio u pitanju od puke "nacionalne sigurnosti" kojom mažu oči javnosti.

protiv sam ovakve politike, koja narušava suverenitet ostalih zemalja u svijetu. ali isto tako, Hrvatska treba gledat svoj interes, a naš interes je da se ne zamjeramo interesima SAD i EU. pošto o njima puno više ovisima, nego o interesima Sirije ili Rusije s druge strane. dakako, ja bih u ovom slučaju zauzeo neutralnu poziciju, dakle ne bih se ni angažirao u taj sukob vojnički kao što smo u afganistanu, a ni tibi se otvoreno suprostavljao intervenciji SAD i EU jer ipak u tom krugu zemalja, leži i naša sadašnjost odnosno budućnost, pa ne treba sebi otežavat život zbog nekakve Sirije i tome sličnih zemalja. ja jesam za pravdu i mir u svijetu, ali ne na način da Hrvatska ispašta zbog te pravde i mira u svijetu.
    Ne mozemo mi da se zameramo njima...male smo mi ribe u tom akvarijumu, odmah bi nas progutali...

Mi smo im otvoreno jebali mater 90-ih, i onda je dosla kazna... napravili su usrani kokosinjac na Kosovu, koji bi i bez njih smrdeo... vrte pare dole kupujuci sve sto ista vredi... al to je za njih igracka...nema nafte, nema gasa, nema Izraela u blizini... ovde su samo uvezbavali "humanitarne akcije"...

Sto se tice nasih vlada, najbolje je cutati i gledati svoja posla... ali to nije sve... ja pitam gde su placenici iz raznih antiratnih NGO organizacija koji od komarca naprave magarca, a sad su valjda na godisnjem odmoru... gde su ugledni ljudi u javnosti da ukazu sta se radi... da objasne ljudima u kakvom siledzijskom poretku zivimo... toliko su nam prali mozak kako na zapadu je je sve zlatno, sloboda, demokratija, lova... sto se vise tome priblizavamo vidimo koliko su nas ustvari lagali...

Svi koji imaju i malo savesti, a nisu politicari(oni niti imaju savest, niti bi trebali da nas uvlace u sukob za siledzijama)... treba sad nesto da progovore, dekadu vec, od retardiranog Busha mladjeg gledamo deformisanu krvnicku politiku onih za koje su nas ucili da trebaju nam biti uzori...

Dosli smo dotle da i Putin i Iranci izgledaju kao manje zlo od Amerike... nesto cega se ja stidim, ali je tako... dokle su onda dosli ti Amerikanci...ali i njihovi klimoglavci poput Engleza i Francuza... do dna, samo to dno ima vise pregrada, a nisu jos do svih dosli...

Ja sam odrastao na zapadnoj kulturi, muzici, filmovima, piscima... cak i u skoli i fakultetu nemacki DIN standard nam je bio majka... gledao sam pre 14 godina kako pod izgovorom rusenja Milosevica tako hladno ubijaju civile, naoruzavaju albanske teroriste, lazu i mazu u medijima... tad sam kao i uvek polazio od nas i nasih gresaka... al vidis brate da im je to modus operandi svugde... i da to vise u glavama obicnih ljudi ne moze da se tolerise kao na bilo koji nacin prihvatljivo...

onako prosto receno - jebo im ja mater...

Citiraj Prvotno napisano od NorthStand Vidi poruku

A što bi mi to mogli sve i da hoćemo. Pa ni deset puta jače i moćnije zemlje ne mogu tu ništa.

Oni će svoje interese sprovoditi i uopće ih nije briga što tko misli. Primjera koliko želiš.

Oni su organizirali i naoružavali mudžahedine za vrijeme napada SSSR-a na Afganistan, pa su i snimali filmove gdje su ih veličali kao velike borce i rtanike, sjetimo se Ramba3 a kad više nisu trebali postali su neprijatelji br. 1.

Jednostavno ako im staneš na put..pometu te. I nije im uopće problem danas biti "prijatelj" s tobom a sutra te satrati.

Američki predsjednici su samo lutke na koncu a tko neće to da bude do kraja, nema ga više.

I to nije američka poltika, to je politika onih koji vladaju i Amerikom i cijelim svijetom.

Džoni to sve može bit ali je Srbija zadnja koja bi mogla prigovarati takvom načinu politike, da sad ne širimo temu, kome ste vi jebali mater 90-tih.

Da je Srbija veličine Amerike i snage Amerike..ne usuđujem se pomisliti na što bi svijet ličio.

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku

Džoni to sve može bit ali je Srbija zadnja koja bi mogla prigovarati takvom načinu politike, da sad ne širimo temu, kome ste vi jebali mater 90-tih.

Da je Srbija veličine Amerike i snage Amerike..ne usuđujem se pomisliti na što bi svijet ličio.
    Ja nisam od onih koji ce ista pozitivno reci o politici Milosevica... niti sam ikad govorio...

I bas zato imam prava da otvoreno kritikujem Amerikance... zato sto vidim da je to isto tako nasilnicka politika, samo u hiljadu puta vecim proporcijama... i kao takva stetna za citav globus...

Mogao bi da kazem - ako mozete vi na makro planu, sto ne mozemo i mi... ali ne, takvo ponasanje pre ili kasnije dovede do kolapsa, i to samo slepac ne vidi... ja imam protiv da mi sude i proglasavaju moj narod zlocinackim oni koji su do guse u krvi... osnuju ti neki sarlatanski sud sa cirkuzantima od sudija, osude i za sta jesi i nisi kriv... pa isto i vas tako krpe...

I sta sad, trebamo da kazemo - da, vi ste u pravu, vi znate sta su ljudska prava i obicaji rata, mi cemo ici pognute glave pred vama andjelima...

Razumem ja da nema pravde niti ce je ikad biti...ali jednu stvar necu nikad prihvatiti - toliko besomucno laganje i pravljenje pravednicima... Rimljani su imali svog imperatora, generale, kohorte, katapulte...sve do smrdljivog pesadinca...znali su i zasto idu u rat, i zasto osvajaju zemlje... osnovno postenje i iskrenost u namerama je postojala... Dzingis Kan i Napoleon takodje... cak i pomenuti Hica je definisao Lebensraum i svoje vojne ciljeve...

Sad ti dodju ove pepeljare i misle da si sisao vesla... da ce im ljudi verovati posle toliko jeftinog laganja... dosta vise ako boga znate... nastavite sta ste naumili, samo nemojte vise da nam prosipate foliranje da to radite za dobrobit covecanstva... radite za svoje stado, a pre svega za interese onih koji vas placaju da cuvate Izrael i osvajate energetska polja... svi koji su visak ili pretnja tome, mogu komotno da nestanu...

Citiraj Prvotno napisano od DzoniBG Vidi poruku
    Ja nisam od onih koji ce ista pozitivno reci o politici Milosevica... niti sam ikad govorio...

I bas zato imam prava da otvoreno kritikujem Amerikance... zato sto vidim da je to isto tako nasilnicka politika, samo u hiljadu puta vecim proporcijama... i kao takva stetna za citav globus...

Mogao bi da kazem - ako mozete vi na makro planu, sto ne mozemo i mi... ali ne, takvo ponasanje pre ili kasnije dovede do kolapsa, i to samo slepac ne vidi... ja imam protiv da mi sude i proglasavaju moj narod zlocinackim oni koji su do guse u krvi... osnuju ti neki sarlatanski sud sa cirkuzantima od sudija, osude i za sta jesi i nisi kriv... pa isto i vas tako krpe...

I sta sad, trebamo da kazemo - da, vi ste u pravu, vi znate sta su ljudska prava i obicaji, mi cemo ici pognute glave pred vama andjelima...

Razumem ja da nema pravde niti ce je ikad biti...ali jednu stvar necu nikad prihvatiti - toliko besomucno laganje i pravljenje pravednicima... Rimljani su imali svog imperatora, generale, kohorte, katapulte...sve do smrdljivog pesadinca...znali su i zasto idu u rat, i zasto osvajaju zemlje... osnovno postenje i iskrenost u namerama je postojala... Dzingis Kan i Napoleon takodje... cak i pomenuti Hica je definisao Lebensraum i svoje vojne ciljeve...

Sad ti dodju ove pepeljare i misle da si sisao vesla... da ce im ljudi verovati posle toliko jeftinog laganja... dosta vise ako boga znate... nastavite sta ste naumili, samo nemojte vise da nam prosipate foliranje da to radite za dobrobit covecanstva... radite za svoje stado, a pre svega za interese onih koji vas placaju da cuvate Izrael i osvajate energetska polja... svi koji su visak ili pretnja tome, mogu komotno da nestanu...
    Nije Milošević izmislio npr velikosrpsku politiku. Ona živi i sad. Osuđuješ Miloševića radi možda vaših unutrašnjih stvari a njegovu vanjsku politiku ne osuđuješ kao ni gro srpskih nacionalista.

Uostalom tko im je "jebao mater" 91-ve ako ne Milošević.

Nikome nije strana manipulacija a pogotvo vama, sjeti se vaših ratnih izvještaja, Vukovara, poklanih beba, otvorenih manipulacija i svega na čemu počiva srpska politika i vaši mitovi. Koji je to tek Goebels.

Nisam vidio da ste to ikad osudili, zato nemate trun kredibilnosti da prigovarate Amerima. Jer vi ste njihova mala replika.

U onoj vašoj skupštini proglašavaju ..i to svi od LDP-ea do koji su kao liberalni antinacionalisti Tuđmana ultimativnim zlom. Fašistom. Zašto? Jer se borio za slobodu svog naroda i države i nije dopustio okupaciju zemlje.

Zašto to onda ne bi radili i Ameri.

Pa i vi ste npr podržavali Abdića čak i vojno jer ste tako stvarali razdor među muslimanima npr.

Prema tome postoji par država koje manipuliraju..naravno u srazmjeru sa svojom snagom. Ameri na globalnom a vi na ovom mikro lokalnom planu.

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Nije Milošević izmislio npr velikosrpsku politiku. Ona živi i sad. Osuđuješ Miloševića radi možda vaših unutrašnjih stvari a njegovu vanjsku politiku ne osuđuješ kao ni gro srpskih nacionalista.

Uostalom tko im je "jebao mater" 91-ve ako ne Milošević.

Nikome nije strana manipulacija a pogotvo vama, sjeti se vaših ratnih izvještaja, Vukovara, poklanih beba, otvorenih manipulacija i svega na čemu počiva srpska politika i vaši mitovi. Koji je to tek Goebels.

Nisam vidio da ste to ikad osudili, zato nemate trun kredibilnosti da prigovarate Amerima. Jer vi ste njihova mala replika.

U onoj vašoj skupštini proglašavaju ..i to svi od LDP-ea do koji su kao liberalni antinacionalisti Tuđmana ultimativnim zlom. Fašistom. Zašto? Jer se borio za slobodu svog naroda i države i nije dopustio okupaciju zemlje.

Zašto to onda ne bi radili i Ameri.

Pa i vi ste npr podržavali Abdića čak i vojno jer ste tako stvarali razdor među muslimanima npr.

Prema tome postoji par država koje manipuliraju..naravno u srazmjeru sa svojom snagom. Ameri na globalnom a vi na ovom mikro lokalnom planu.
    O svim tim pitanjima koje si pokrenuo jasno sam se izjasnio na prikladnim temama...

Ako razgovaramo nas dvojica, onda nemoj meni da trpas kao stavove nesto sto sam osudio kad smo se toga doticali. Nemam nameru to svaki put da radim da bi mi poverovao...

Verovatno mi ne verujes, ali nije mi to vazno, jer ja verujem u ono sto pisem i mislim.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove