+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 1 2
Prikaz rezultata str. 21/31

Tema: Neum

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Citiraj Prvotno napisano od galija Vidi poruku
    Iskreno sagi ne razumjem o čemu govoriš!
    Problem Neuma se poteže u bošnjačkim krugovima odavno i to uvjek po istom receptu koji si i sam naveo.Znači nekakvi jalovi pritsci na Hrvatsku.
    Podatci jesu iz 2010g. ali zar misliš da se nešto promjenilo?I po kojoj logici bi se nešto promjenilo?
    Osim ako ne postoji masovno doseljvanje Bošnjaka u Neum s ciljem konačnog osvajanja izlaza na more!
    To naravno, ni ti ni ja nemožemo u ovom trenutku objektivno znati, stoga i kažem da će se do realnih pokazatelja moći doći jedino nakon popisa koji treba da uslijedi.
    No prema onim informacijama s kojim ja baratam mislim da se ipak nešto događa.
    I da, konačni cilj kojeg spominješ i jeste u ishodištu cijele ove priće.

Citiraj Prvotno napisano od galija Vidi poruku
    Ne treba se zanositi...malo brojki
    općina-Neum
    broj prisutnih stanovnika 1991-3974
    broj prisutnih Hrvata 1991-3449
    broj stanovnika 2010-5304
    broj Hrvata 2010-5254

broj prisutnih Bošnjaka 1991g.-190
    broj Bošnjaka 2010g.-40

ukupan broj rođenih 2010g.-40
    broj rođenih Hrvata-39
    broj rođenih Bošnjaka-0
    broj učenika u osnovnim školama 2010g-446
    broj učenika po hrvatskom nastavnom planu i programe2010g.-446
    broj učenika po bošnjačkom planu i programu2010g.-0

Dakle,jasno je čiji je Neum grad i čiji će i ostati.Činjenica je da velik dio Bošnjaka ljetuje dolje zbog raznih razloga isto tako činjenica je da ako se neumljani misle baviti turizmom neke stvari neće moći izbjeći.To što Bošnjacima smetaju hrvatska obilježja u hrvatskom gradu je njihov problem.
    Jedina važnost Neuma bošnjačkoj političkoj eliti je upravo ta manipulacija i pritisci na Hrvatsku.Izgradnjom pelješkog mosta bi im se srušile sve nade.A o Neumu kao nekoj luci je apsurdno pričati
    Ako je broj Hrvata u neumu 5254 a samo 39 rođenih, to je vrlo vrlo loš natalitet.

Problem s Neumom je ta mala naseljenost pa se lako može promjeniti struktura stanovništva.
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

caporegime caporegime avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    mislim da je i ovdje na sceni odlazak na rađanje u hrvatsku.
    ipak, sumnjam da bi se mogla tek tako promijeniti nacionalna struktura budući da pretendenti i nemaju novaca za kupnju nekretnina a teško da bi dobivali građevne dozvole za novu gradnju.
    ali da muslimani smatrau neum prirodno svojim-"bosanskim" nije tajna.
    smatraju oni i ploče svojima ali ne smiju javno reći
    ex. m. BBB ZG +40, 50-100

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    smatraju oni i ploče svojima ali ne smiju javno reći
    O smiju, još kako smiju..., trebalo je pratiti priću kada se sudom ganjalo da se održi terminal još bar 99 godina...
    A što se kupnje kuća i zemlje tiče po 27 naselja općine Neum, pa to ne ide iz osobnih lisnica, postoji za to poseban novac...
    Ni majke Srebrenice svojevremeno nisu u New York otišle svojim novcem..., sve to netko plaća... isto kao i tolike dane i mjesece boravka po haškim hotelima da se prisustvuje suđenjima...

Stari lisac
    Datum registracije
    Aug 2011
    Podatci se odnose na rođenu/krštenu djecu...tako da nema veze sa odlaskom na porod u Hrvatsku.
    Ova analiza je išla uz napomenu da je broj novorođene djece u Neumu za godinu 2010-tu ispodprosječan.
    Realan broj godinama unatrag je veći za otprilike 10.
    Kad se usporede podatci za cijelu Hercegovinu i to za razdoblje od 1991-2010 vidljivo je da se broj rođenih smanjio za 20-25 posto..tako da broj rođenih u Neumu ne treba čuditi.Taj trend prati sve županije...i kantone isto

sagi-poznata mi je ta priča,mislim da u stvarnosti nema realno uporište ali kao što si rekao...vidjet ćemo

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    sagi-poznata mi je ta priča,mislim da u stvarnosti nema realno uporište ali kao što si rekao...vidjet ćemo
    Dozvolit ću da se nalazim u takvom medijskom prostoru koji, htio to ja ili ne, djeluje na mene kada su ove neke stvari u pitanju, pa onda donosim oštrije zaključke nego li bi ih imao da se nalazim u drugom okruženju i s drugim načinom plasiranja informacija.
    Iskreno bih volio da si ti Galija u pravu i da je i u 2013 godini nepromijenjena demografija Neumske općine u skladu sa tim podacima iz 2010.god. i da će to potvrditi i naredni skori popis, iako su, to se moramo složiti, tri godine jako velik period (2010 - 2013) da je moglo doći do nekih demografskih diferencija, posebice kako netko reće, s obzirom da je tu mali broj stanovnika i da je to jako osjetljiva i vrlo brzo moguća i promjenjiva demografska situacija...
    Ostaje da se to stanje objektivno sagleda nakon obavljenog popisa i iznošenja podataka, što nema alternativu u ovom momentu, u kojem još uvijek s punim pravom možemo izražavati svoju zabrinutost ili pak iskazivati stanovitu ležernost, što je u biti i poanta dobre diskusije, o bilo čemu da se radi...

"Bošnjake će braniti 100 miliona Turaka"
    Premijer Turske Redžep Erdogan izjavio je da bi svako ko bi na bilo koji način "dirnuo" Bošnjake imao protiv sebe 100 miliona Turaka.
    12.07.2014. | 12:53 > 13:00

http://mondo.rs/a709600/Info/Ex-Yu/B...na-Turaka.html

Neum
    u prirodi nam je svima želja za komunikacijom... za snovima..
    i oduvijek su ljudi pronalazili načine da budu povezani jedni s drugima,
    a svako vrijeme nosi sa sobom i svoje konce koji povezuju....
    taj labirint je život..

Koje je trenutni stanje u Neumu po pitanju eventualne izgradnje peljeskog mosta?

Da li postoji struja - bilo to pojedinac ili grupa ljudi koji dijele unitaristicke ideje i finalno ujedinjenje sa Hrvatskom? Pretpostavljam da lokalni HDZ ne radi nista po tom pitanju?...

Citiraj Prvotno napisano od inguarus Vidi poruku
    Koje je trenutni stanje u Neumu po pitanju eventualne izgradnje peljeskog mosta?
    Trenutno stanje je ovakvo.

Banned
    Datum registracije
    Jan 2021
    nema, od kad su kinezi došli most narasto ko gljiva poslje kiše.

kinezi su napravili valjda najviše mostova u svijetu, u Kini nema sela i mjesta koje nije povezano nekim mostom ili mostićem.

tako da, jadni bošnjakistanci, će morat gledat u njega idućih 1000 godina, a možda i duže, biti će podsjetnik na stara hrvatska vremena, kao na staro rimsko doba dioklecijan u splitu.

spustila se gusta magla, iznad Neuma, iznad Neuma, to ne biva gusta magla iznad Neuma, iznad Neuma, već to biva hrabra vojska kineska.
    Posljednje uređivanje od LB86 : 23-05-2021 at 22:03

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove