Lijepe i uredne okućnice; travnjaci, cvijeće, razni ukrasni grmovi, bazeni, fontane, - sve je to preduvjet da privuče i zmije koje često završe u kući.
Ne morate se odmah prestrašiti i otrčati da zatvorite balkonska vrata. Ako ste to napravili, mislim ako ste odmah otrčali zatvoriti vrata, - sad se opet vratite i obavezno ih otvorite.
Još se pitate zašto??
Što ako vam je zmija već ušla u kuću, kako će izići kad ste joj zatvorili vrata???
Ispričati ću vam priču koju je meni pričala moja baka:
Naime, još davno u stara vremena, moja je baka u kući imala malu bebu koja je ležala u bešiki (kolijevci). To je bila ona starinska bešika koja se mogla lagano ljuljati kako bi beba zaspala.
Za nekoliko ljetnih popodneva, dok je baka bebu ostavljala samu da spava u kući, primjetila je da je u bebe ona nježna mala kosa na glavi stalno okrenuta (zalizana) u jednu stranu, stranu na koju je ona nikada nije češljala.
To joj je bilo čudno pa je jedan dan kriomice pratila što se to dešava dok je beba sama u kući.
U jednom trenu baka je iznad bešike ugledala veliku zmiju kako bebi sa čela liže znoj. Moja se baka skamenila, nije mogla vrisnuti od straha, niti se mogla pomaknuti, - već je nijemo promatrala zmiju kako liže znoj sa bebine glave.
Nakon nekog vremena, zmija se polako spustila i otpuzala kroz odškrnuta vrata....
Sad je vrijeme zmija, i raznih događaja i skorih vaših susreta sa zmijama oko kuće i u kući, - ispričajte
neku vašu zgodu/nezgodu sa njima??
Možda vas sad, ovaj tren, ista ovakva promatra dok ste za tipkovnicom. Negdje je ispod stola ili je iza kompjutera, tamo joj je toplo.