Gledao sam gostovanje momira bulatovića( balkan info čini mi se) pa je spomenuo stanje u trebinju koja je bila identična onoj u banja luci o kojoj je govorio slavko lisica . Cijeli grad na traktorima, u panici i ogromnom strahu.
Gledao sam gostovanje momira bulatovića( balkan info čini mi se) pa je spomenuo stanje u trebinju koja je bila identična onoj u banja luci o kojoj je govorio slavko lisica . Cijeli grad na traktorima, u panici i ogromnom strahu.
Energija je nova valuta. Podaci su novo zlato. Cilj im je potpuna kontrola.
Mi smo u ratu.
Trebinje je bilo spremno za pokret od kad su decki iz dubrovacke i cetvrte zauzeli Vlasticu, sa te planine je sve nizbrdo do Trebinja a po noci vidis svjetla grada.
Kasnije je Kraljevic maslao da su njegovi usli u Trebinje pa se povukli jer "Tudjman izdao" sto nije istina, niti su bili njegovi vec splitska bojna HOS koja se borila sa HV rame uz rame.
Zar nije splitski HOS integriran u 4. A brigadu krajem 91e ili početkom 92e? Uglavnom, bili su sigurno u sastavu 4. A brigade za vrime deblokade Dubrovnika. To je general Jelić omogućija, i napravija je pravi potez.
Kasnije je Skejo okupija nešto ekipe iz početaka HOS-a, ali oni su bili u 114. brigadi i nisu sudjelovali u navedenim operacijama.
Šta se tiče akcije Burin i osvajanja Trebinja, možda bolje da nije došlo do te akcije? Ako se ne varam, nositelji operacije su trebale biti domobranske pukovnije i rezervne brigade?? S obzirom da je u to vrime veliki dio udarne sile HV tada bija u zapadnoj Bosni.
I trebinjska brigada je bila žilav protivnik, dobri u defanzivi....
114. brigada (Split),
115. brigada (Imotski),
116. domobranska pukovnija (Metković),
156. domobranska pukovnija (Makarska),
163. brigada (Dubrovnik),
4. gardijska brigada (Split),
9. gardijska brigada (Gospić),
1. bojna 1. hrvatskoga gardijskog zdruga (Zagreb),
1. bojna 16. topničko-raketne brigade (Bjelovar),
144. brigada (Sesvete),
specijalne postrojbe MUP-a Policijskih uprava Dubrovačko - neretvanske i Splitsko - dalmatinske,
Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana, te
Hrvatska ratna mornarica.
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Nakon Oluje se planiralo sa pocetkom ali onda je pocelo u zapadnoj Bosni, pa se kasnije pred Dejton reaktivirao plan ali se odustalo zbog Dejtona.
9. bojna HOS je uvijek imala odredjenu autonomiju, bar sto se tice statusa. Djelovali su u sklopu HV ali nosili su oznake svoje.
Ovo moze reci samo neko ko je bio dijete i rat gledao na TV. Ovdje je malo ljudi koji su imali priliku učestvovati u direktnim borbama. Malo pogledaj svjedočenja ljudi koji su bili na Bokševici. Nema potrebe ici dalje. U sustini takav stav da su "Muslimani" nikakvi vojnici je i doveo do pada: Bokševice, Pisvira, Hudutskog, Doljana. Prema neprijatelju moraš imati respekt, ako ga nemas plati guzica. Ili glava.