Jučer ko bijaše neki izbori na Kosovu. Srbi bojkotovali. Šta mislite hoće li Srbi izbiti podjelu Kosovu i dobiti pola Mitrovice ili će Albanci doći do Niša što im je u planu za prvu ruku.
Jučer ko bijaše neki izbori na Kosovu. Srbi bojkotovali. Šta mislite hoće li Srbi izbiti podjelu Kosovu i dobiti pola Mitrovice ili će Albanci doći do Niša što im je u planu za prvu ruku.
što vrijeme ide dalje, mislim da su izgledi za podjelu kosova sve manji. srpski otpor kosovskoj samostalnosti je simboličan ali nije isključeno, a što bi ja da sam hašim tači i predložio, zamjena sjevernog kosova za bujanovac, preševo i medveđu.
a da je pametan, ostao bi u srbiji, pod uvjetima međunarodne zajednice prema kojima je čak i rs ko neka mjesna zajednica što se tiče ovlasti, i onda mirne duše za 40 ak godina cijelu srbiju natalitetom pretvoriti u jedno veliko kosovo.
kak god da okreneš,od velike srbije nakraju osto samo Beogradski pašaluk,sa Kalemegdana vidiš cjelu srbiju
još nek i bugari počnu tražit svoj dio....mađari svoj....
Pa ne bi baš rekao. Dobili su vojvodinu gdje su prije 1. svj. rata činili jedva trećinu stanovništva.
Imaju i tu RS, Srbi se ipak uvijek i samo šire.
Tko će jurišat..Mesićeve imaginarne brigade. Prošlo je to vrijeme.
A nemoj tako.... aduti su u pričuvi,čak i bolji od današnjih aktivnih
http://img600.imageshack.us/img600/7986/hgzisufc.jpg
...nikad sluge ne stvaraju povijest,
na mrtvoj straži vođa prvi stoji,
domoljublje po žrtvi se mjeri,
država se samo mačem kroji........
Posljednje uređivanje od exx : 13-12-2010 at 23:23
Startali su kao obiteljski posjed tamo oko Novog Pazara. Bili Bugarima kućne pomoćnice. I za 10 stoljeća gdje smo mi a gdje su oni. Oni došli do Mađarske i skoro do mora. a Hrvatska ko rahitična anoreksična manekenka.
Pa sad ti vidi ko je pametniji.
nadajmo se da to nije nezaustavljiv proces.
mora jednom krenuti i unatrag.
baš mi je nekako čudno, skoplje je bio glavni grad dušanove srbije, sadašnja makedionija je cijela bila u istoj toj srednjevjekovnoj srbiji a nisam čuo nikakve povike oko "oslobođenja i prisajedinjenja istorijskih srpskih krajeva vardarske srbije"
jesu li srbi dovoljno pragmatični da se "istorijskog" prava hvataju samo na mjestima gdje ih je u nekom većem broju, ili su mislili i na makedoniju koja bi također došla na red?
Polagali su oni itekako pravo na Makedoniju. Nakon 1. svj. rata to im je bio glavni pravac. Makedonija i Solun. Pašić i ljudi oko njega su zagovarali više tu rutu nego prekodrinsku ali Britanci su insistirali na Jugoslaviji. Nećeš vjerovati ali bilo je srpskih političara koji su govorili da Bosnu treba dati cijelu Hrvatima jer ionako ne vrijedi ništa.
naravno da je srpskim glavama makedonija dio njihove velike srbije ali mi je čudno kako to da razdoblju od 1990-2000 nikad nisu javno izrazli svoje želje prema makedoniji odnosno nikad je javno nisu proglasili istorijskom.
čak ni onaj redikul šešelj kojemu je svašta bilo istorijsko srpsko, pa čak i rijeka.
Ne, ne mora krenuti unatrag. Vec tisucu godina krece unaprijed i nema sanse da se to promijeni. Hrvati tesko mogu sami dobiti bitku protiv Srba. U stvari, dobro smo se i drzali do sada. A drzali smo se samo zato jer Srbi nisu ranije krenuli na zapad. Hrvati nemaju mentalite ni politiku Albanaca da bi mogli zaustaviti proces. Ako se pogleda danas Hrvatska i njeni gradjani, vidjet ce se da se jos gaje simpatije i prema Srbima i prema nekakovm zajednistvu s njima. Treba biti realan i shvatiti da nisu protiv toga pomogle ni radikalne mjere, cak ni genocid koji su oni pokrenuli protiv nas.
Mozda nam je jedina sansa sto uza suradnja sa Muslimanima, a mozda i prelazak na Islam.
.
Mozda nam je jedina sansa sto uza suradnja sa muslimanima, a mozda i prelazak na Islam.[/QUOTE]![]()
Da nije bilo razlaza bilo bi odlicno, no danas, bojim se, spajanje je znanstvena fantastika.
biti će zanuimljive godine što dolaze. izgleda da je kraćenje teritorija batina kojom amerikanci srbiju drže na uzdi.
čim jke srbija onako mlako i nikako reagirala na zbivanja na sandžaku izgleda da su oni toga i svjesni.
ujedini li se jednog dana kosovo s albanijom možda nečiji apetiti porastu.
uglavnom smiješno mi je gledati kako srbi zazivaju principe nepovredivosti granica iako su tolike godine protekle u njihovom odbijanju priznavanja nepovredivosti granica i suvereniteta država na cijelom teritoriju.
da, da, tko zna što budućnost donosi.
Kakvi božji muslimani, samo nam oni trebaju. Gdje se srbi šire? Pa ti debili mogu moga molit da im se vojvodina ne odcijepi, velik broj vojvođanskih srba i manjina je za odcijepljenje vojvodine. RSrpska neće dobit neovisnost kao Kosovo jer EU i Amerika, nisu za podjelu BiH. A i svijesni su, ako se srbi odluče na takav potez, da će i hrvati tražit odcijepljenje, dok će muslići ko papgaji trubit o nekoj jedinstvenoj BiH, valjda je samo oni vide kao jedinstvenu, al vjerojatno s protjerivanjem hrvata i srba. Prema tome, nemojmo se mi previše vezat uz nikoga, jer vezanje uz muslimane nas je skupo koštalo, a s srbima treba biti drug samo po prijekoj potrebi, i kad se nema izbora kao što je sad slučaj, ali samo na području BiH. Ne mislim na podjelu BiH između nas i njih, već na treći entitet kojeg nam čedo dodik nudi na pladnju, dok su muslimani rezervirani, iako se traži da one općine i sredine gdje su većina Hrvati budu sastavni dio tog trećeg hrvatskog entiteta. Al naravno da musavi iz sarajeva ne žele takvu "nejedinstvenu BiH". Njima najbolje odgovara ova situacija, jebanja svega hrvatskog u zdrav mozak i priče o multi kulti bosni, koja naravno nema nikakve veze s pravom situacijom.