Evo nekoliko delova serijala "Jugoslavija u ratu" koji se ticu NDH... mnogo retkih arhivskih snimaka, svedocenja, dokumenata...
Evo nekoliko delova serijala "Jugoslavija u ratu" koji se ticu NDH... mnogo retkih arhivskih snimaka, svedocenja, dokumenata...
Ovi "Hrvatski slikopisi " su dio sukcesijskog pitanja koji traje već više od desetljeća, zanimljivo je da oni rade dokumentarce, moguće je sljedeće očekivati i
niz izložbi s otuđenim eksponatima iz Hrvatske.
Ostalo ne znam što je novo u ovim serijalima, osim da je serijal sniman točno prije samog raspada SFRJ ili?
Jer Bogdan Krizman je umro 1994.
Taj serijal je objavljen 91/92g na "rtb" znaći sniman je neposredno prije velikosrpske četničke agresije na Hrvatsku....slućajnost??
Ono ča je sigurno je činjenica da su ti i slićni "pothvati" rtb/rts dokazano koštali života veliki broj Hrvata.
Komšije...(efekt rtb/rts propagande na terenu)
Televizija Srbija (RTS) priznaje laž....
"Slike i reči mržnje"
4GBR RVI
Pridruživam se prijatelju i bratu Sydneu Croatia iz Sydney-a te iskreno zahvaljivam na lijepim priloženim slikama prijatelju Tijelohranitelju Schwarzt-u
4GBR RVI
U prilogu 46 slika četvorice Ustaša, drugi s lijeva je Mate Boban (1908-1943) poznat kao "balija". Koliko je men poznato da Mate nije nikada bio u postrojbama PTB-eja, ali znam da je bio u postrojbama Crne Legije i da se je istakao u borbama protiv partizana u Livnu i Kupresu srpnja/kolovoza 1942. godine, te da je poradi te abrosti promaknut u čin satnika ili bojnika.
Slika u opisu 72 "Dragovoljci-vojničari Ustaške vojnice na ulasku u Hrvatsku..? Datum? Mjesto? Događaj? je, koliko mi je poznato ulazak u Sarajevo 23 travnja 1941. godine. Onaj vojnik u prvom redu lijevo s dignutom lijevom nogom u zraku je Ranko. Rafajel Boban.
Može li se ime Ustaša poistovijetiti s imenom Hrvat ili Hrvatska???
http://otporas.com/moze-li-...
Meni se čini da je ova slika uzeta poslije borbi protiv partizansko četničke navale na Kupres i Livno u lipnju 1942. Slika je uzeta iz Duvna kojeg su partizani napustili bježeći ispred hrvatske vojskom. Treba pregledati stare DRINE i časopise USTAŠA gdje se mogu pronaći mnoge slike i opisane bitke protiv partizana...
HRVATSKO POMIRENJE FRANJO TUĐMAN UZEO IDEJU IZ "DRINE" br. 3/4 1964., st. 18-21
https://otporas.com/hrvatsko-pomiren...1964-str-1821/