Dragovoljci Zapovjedničtva Ustaške obrane iz Sabirnog logora Jasenovac..Datum?
Častnici Ustaške vojnice..Datum?Mjesto?
Dragovoljci Zapovjedničtva Ustaške obrane iz Sabirnog logora Jasenovac..Datum?
Častnici Ustaške vojnice..Datum?Mjesto?
Nova hrvatska desnica(NHD) Hrvatski narodni odpor(HNO)
Dragovoljac dočastnik Ustaške vojnice
HRZ Datum?Mjesto?
Odlikovanje NDH-Zvonimir?
Domobranstvo..?Datum?Mjesto?
zašto se u ustašku obranu stavljaju slike legionara ili domobrana?
torcida,45,45
Pa je li moguće odvojiti povijesno Waffen SS i Wermacht u Trećem Reichu?
Tako niti Domobranstvo ne možemo u vojnom smislu odvajati od Ustaške vojnice u NDH.
Na istom su zadatku.
Domobranstvo i Ustšaka vojnica naravno jesu hrvatska vojska..No,odlukom Poglavnika oni tek 1944 godine postaju jedinstvene hrvatske snage pod združenim stožerom.Do tada
Dakle,1944 godine nastaje HOS.Do tada postoji GSUV-Glavni stan/stožer Ustaške vojnice i Glavni stožer Domobranstva.
Waffen SS jest njemačka vojska,ali ne spada pod Wehrmacht.
Waffen SS su elitne snage i imaju svoje zapovjedništvo.
je li moguće odvojiti povijesno Waffen SS i Wermacht u Trećem Reichu?
Da ih nije moguće povijesno odvojiti ne bi postavio ono pitanje.
Wermacht su bili regularna ,a SS stranačka vojska.
Između ostalog,sud u Nunbergu ih je jasno odvojio.
Domobranstvo u vojnom smislu ne možeš odvajat od Ustaške vojnice
i onda se čudimo kad nam sa ovakvom budalaštinom dođe netko od komšija
torcida,45,45
Daj se ne pravi blesav, ovdje su slike domobranskih postrojbi i ustaške vojnice iz razdoblja NDH, nisu domobranske slike iz I.svjetskog rata.
U vrijeme drugog sv.rata na istom su zadatku, pod zapovjedništvom istog tog poglavnika.
Nitko ne govori o regularnim i stranačkim(pokret) vojnim jedinicama.
A dobro je poznato i kakvu si sudbinu mogao doživjeti kao ustaša, a kakvu kao domobran pri zarobljavanju ili predaji.
U tom smislu naslov teme nije pogrešan jer su obje bile pod istim režimom i na istom zadatku i u tom smislu ih ne treba odvajati, nisam mislio na odvojenost do 1944. i sjedinjavanja u HOS nego samo kao naslov ove teme.
Objasnio sam ti već jednom..Domobranstvo je hrvatska vojska,isto kao i Ustaška vojnica.Oni su bili odvojeni jer su u Ustašku vojnicu ulazili dragovoljci,a u Domobranstvo unovačeni ljudi.
Ustaška vojnica je bila borbena klasa,domobranstvo obrambena.
Jel ti sad jasnije?
Hmm..Zvekane,uzmi knjigu u ruke pa malo uči,pusti komšije i budalaštine!
Krivo si zaključio Tjelohranitelju, meni se obraćao boldanim na moj citat, nebitno u konačnici za temu, nema potrebe za za "zvekanima", Bandira voli malo zastranit u brzini, idemo dalje...stavljaj slike, zanimljiv mi je tvoj trud, hvale vrijedan...već se na jednom mjestu našla zavidna kolekcija.
Nebitno je jer ti to stavljaš kao "ustašonostalgičar", vrijedan je kao slikovni povijesni izvor.
Na temi o suradnji ustaša i komunista komšijama sa pravom spočitavamo kako trpaju domobrane i ustaše u isti koš.
I onda otvorimo temu u kojoj su legionari,domobrani ,zrakoplovstvo... svrstani pod pod ustaše.
A cijeli svijet odvojio SS od Wermahta.Jedino su Hrvati najpametniji.
ps,ne možeš spočitavat blesavost nekome tko zna više od tebe,degutantno je![]()
torcida,45,45
Ajde pročitaj sva tri posta još jednom.
U tom je problem, referirao sam se na samu temu, da slike i ustaša i domobrana mogu biti bez da se mijenja, ti si cjepidlačio, ne zbog teme nego zbog pročitanih 5 jebenih knjiga i skenera.
Nemoj zajebavat, kakva Kozara i tko si ti da bi ti nekoga sad podučavao priučeni analitičaru?
Najnormalnije ti govorim, jer nije ti prvi put da na svoj skener povjesničarski princip djeliš lekcije ovdje.
Ustaška vojnica i Domobranstvo na istom su zadatku, u tom smislu, ovi slikovni povijesni izvori vrijede i trebaju biti skupa.
Niti sam izjednačio Domobranstvao i Ustašku vojnicu u povijesnom smislu niti je to referencija na moj post, još jednom, neka stavlja čovjek slike i jednih i drugih, na istom su zadatku, za sve ostalo otvori temu posebno.
Jebeno za zaključit.
p.s. Degutantni.
Posljednje uređivanje od moonlight : 13-02-2013 at 02:02
Joj šta smo pametni,samo 5 knjiga....ajmo te još malo dublje gurnit da se koprcaš
Na kojem su istom zadatku ustaše,na kojem domobrani ,a na kojem legionari?
Domobrani nemaju logore.
Domobrani nisu optuženi za nijedan masovan zločin.
Domobrani su napravili puč protiv NDH 1944 godine.
Domobrani novače Srbe pravoslavce
Ustaše ne podpadaju pod osnovano Ministarstvo Hrvatskog domobranstva (MHD), koje je u studenom 1942. preimenovano u Ministarstvo domobranstva (MINDOM), a 1943. u Ministarstvo oružanih snaga (MINORS).
Za razliku od ustaša, do sredine 1944., mnogi pripadnici domobranstva počeli su se otvoreno svrstavati na stranu NOP-a, što je vodilo do masovnih slučajeva prebjega partizanima. Čak su i cijele postrojbe veličine bojne te zrakoplovi ZNDH znali prebjeći na stranu partizana.
ps,tema se može zvati oružane snage NDH ako se stavljaju slike domobrana,legionara,ratne mornarice ili zrakoplovstva NDH,a ne ustaška obrana
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...4oy8Sg&cad=rja
Posljednje uređivanje od bandira : 13-02-2013 at 10:16
torcida,45,45
Ovo sam dugo vremena spremao jer je žalosno da se na maćehinski način odnosimo sa svojom poviješču..I sada me ovdje neki optužuju za neku nostalgiju ili zašto sam glorificirao Luburića..?Nisam..A to vam se čini zato jer je to bilo pod zabranom 70 godina..A kako ćemo mi razvijati tzv.demokraciju ako imamo zabrane?!
Hvala na dobrim riječima moonlight..
Dužan sam ti ispriku..zbog onog o zvekanu..Nije zlonamjerno,a i krivo sam protumačio.Jbg.