+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 7 PrviPrvi 1 2 3 4 5 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 41/126

Tema: Livno, Kupres, Tomislavgrad (Završje)

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    A dobro, naravno da ima pretjerivanja, nego meni je zanimljivo da su baš ono naše duvanjske face. Kad bi ih prepoznao da ne znaš da su Srbi.

A onaj Važić, nogometaš, sjećam ga se. Bio je najbolji nogometaš tadašnje Budućnosti. Igrao je još protiv beogradskog Rada onda u jugoslavenskom kupu kad je prekinuta utakmica.

Mijo Bilanovića je pobjegao u B.Luku , tamo su mu sina mobilizirali , sina jedinca , koji je i poginuo . Kad je navratio u Grad , plakao je i kukao što ode ...A nitko ga dirao nije .

Nije to taj Važić, ja ih znam sve , pogotov Karana, direktora pošte i predsjednika budućnosti naravno bez kvalifikacija, na mitingu je bilo "Karane lopove di du pare od pošte" Srbi se nisu spominjali, a kao što i sam spominje , on je bio izdvojen od ostalih jer je tako bio sigurniji budući da su on i braća bili poznati Srbi.

Ne znam koliko je realno ono za mučenje strujom, onaj što spominje struju je otac od jednog dečka koji je bio poznat po takvim igračkama za lagano mučenje, više zajebanciju sa strujom.

Citiraj Prvotno napisano od zaba1111 Vidi poruku
    Nije to taj Važić, ja ih znam sve , pogotov Karana, direktora pošte i predsjednika budućnosti naravno bez kvalifikacija, na mitingu je bilo "Karane lopove di du pare od pošte" Srbi se nisu spominjali, a kao što i sam spominje , on je bio izdvojen od ostalih jer je tako bio sigurniji budući da su on i braća bili poznati Srbi.

Ne znam koliko je realno ono za mučenje strujom, onaj što spominje struju je otac od jednog dečka koji je bio poznat po takvim igračkama za lagano mučenje, više zajebanciju sa strujom.
    Nego koji je. Bila dva Važića u Budućnosti..??

gdje je taj o kome govorim..odlično je igrao, baš se izdvajao..pričalo se čak da ga traži Crvena Zvezda..
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

To je bio Sivri, živio je u gradu, ovaj je iz Rašćana, ne znam gdje je, pričalo se u ono vrijeme dok nije bilo informacija da je u CZ, ali mislim da nije napravio karijeru.

Sivrić je bio nadimak ali i on je bio Važić..koliko se ja sjećam..

Zbog Eline i bokala vina

Je li ostalo bilo šta Srba u Duvnu nakon toga..

Zbog Eline i bokala vina

Ovaj je bio Sivri, igrao u napadu, bio najbollji igrač, ovaj sa snimke je bio obranbeni balvan i nadimak mu je bio Šeki i ovaj je stariji.

Ostali su mješani brakovi i njihovi roditelji Srbi i 2 obitelji neduvanjskih Srba, jedni su Imoćani , za druge ne znam, i danas su u TG, vjerovatno nisu imali ili nisu htjeli kod nikoga otići tada u Rašćane, ne znam iako ih dobro poznajem, pitat ću, oni su bili u HVOu, a i prije rata se nisu držali zajedno i odvojeno sa ovima iz Rašaćana, nego normalno sa Hrvatima, moguće da je bila procjena da ih neće nitko dirat.

Ono što je sigurno i potresno je stradanje Srba iz sela Cebare u onom ratu kad je ubijeno 129 ljudi od kojih su mnogi bili djeca. To su isto radili pomračeni, poremećeni umovi. Pokoj duši žrtvama tog bezumnog pokolja.

Zbog Eline i bokala vina

Prošlo ljeto sam bio u Beogradu te na splavovima upoznao zgodnu crnu djevojku, sto se kaze odljepio sam na prvi pogled, i tako kroz pricu saznam da je rođena u Duvnu, 92 godište a preziva se Zelen, nisam htio napominjat da sam i ja iz duvanjske općine jer bi naše druženje ubrzo završilo

caporegime caporegime avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    ne boj se. tek bi tad imao prolaz.
    ex. m. BBB ZG +40, 50-100

Većina bačenih u jamu iznad Cebare prezivali su se Zelen...

Karadžićeva žena je bila Zelen..govorilo se da je ona iz Duvna..

Zbog Eline i bokala vina

Inače..to je ovaj dokumntarac iz tri dijela o kojem smo pričali..

https://www.youtube.com/watch?v=jprvHKZOCrw
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 28-11-2012 at 21:18

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Inače..to je ovaj dokumntarac iz tri dijela o kojem smo pričali..

https://www.youtube.com/watch?v=jprvHKZOCrw
    a srba i patetike, ne bi da su oličenje morala ovog svijeta. ovoliko srali, i patetiku prodavali. zato nikada njihove žrtve neću doživljat normalno, i s pijetetom jer uvijek glume nešto uzvišenije od nas. ma ko vas jebe debili, kada mislite da su vaše žrtve vrijednije od naših. da ne govorim, da je naših žrtava u svakom ratu bilo više, pa i u tom 2 svijetskom ratu kada bi radili sve popise hrvatskih sela koja su nestala od strane partizana i četnika, i tome radili reportaže i mi bi mogli izgledat ovako pacifistično i patetično ko Srbi.

Hrvati se mjenjaju, Hrvati uz pomoć zapada, Hrvati se učlanjuju u HDZ, Hrvati ovo Hrvati ono, a nitko ne priča šta Srbi u istom tom periodu rade hrvatima i šta oni sve smjeraju. ajde, dosta je bilo njihove propagande i demagogije.

Zbog Eline i bokala vina

Zbog Eline i bokala vina

Zbog Eline i bokala vina

Stari lisac
    Datum registracije
    Aug 2011
    mogu samo reći istina.... na žalost.
    Ni u Posušju nije ništa bolje...i nekako mi se čini da je ove dvije općine najviše zahvatio taj novi val odlazaka.
    Cijele obitelji se odlučuju na odlazak u NJemačku,Austriju a o pojedincima da i ne pričam

Tragediji nema kraja , odlaze mlade obitelji , njihova djeca se nikada vratiti neće , roditelji --možda jednog dana .

Citiraj Prvotno napisano od galija Vidi poruku
    mogu samo reći istina.... na žalost.
    Ni u Posušju nije ništa bolje...i nekako mi se čini da je ove dvije općine najviše zahvatio taj novi val odlazaka.
    Cijele obitelji se odlučuju na odlazak u NJemačku,Austriju a o pojedincima da i ne pričam
    U Posušju ima dosta pogona pa me to čudi, dok me za Duvno ne čudi. Tamo nema nijedan.

Zbog Eline i bokala vina

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove