+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 55 PrviPrvi 1 2 3 4 12 52 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 21/1091

Tema: Crvena Hrvatska a.k.a Crna Gora

Kad sam gledao Đeknu u onim običajima, onoj priči, onom rezoniranju, onim pokretima, onom govoru tijela, onim životnim postulatima i vrijednostima, mudrijanju, vidio sam svoje babe i didove.

To su oni precrtani..

Dakle nije slučajno da su nam isti geni, isti način nakoji se prati život..to je jedan narod..što su potvrdila i istraživanja.

Dok sa Srbijancima i njihovim mentalnim sklopom uopće nemaju dodirnih točaka.
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Citiraj Prvotno napisano od DzoniBG Vidi poruku
    Kakva srbizacija Crne Gore... pa najveci Crnogorci su velicali svoje srpstvo, i u srednjem veku, i u novije doba... od Zete, Balsica, preko Njegosa... ukljucujuci i besmrtnog predsednika Mila Djukanovica...kome se i sah ogadio od sahovnice...

Ako se upletemo u rasne price, mozemo do svacega da dodjemo... pusti to sad, jer moze da ispliva da ti je krvno blizi Momir iz Trebinja nego Ante iz Splita...
    Opet kakve veze to ima. To nema nikakve veze sa rasom ni narodom. U jednom periodu Osmanlijske vbladavine oportuno je bilo biti Srbinom i to su Osmanlije podupirale..ali Crnogorci i Srbi to veze s vezom nema.

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Kad sam gledao Đeknu u onim običajima, onoj priči, onom rezoniranju, onim pokretima, onom govoru tijela, onim životnim postulatima i vrijednostima, mudrijanju, vidio sam svoje babe i didove.

To su oni precrtani..

Dakle nije slučajno da su nam isti geni, isti način nakoji se prati život..to je jedan narod..što su potvrdila i istraživanja.

Ti si tamo na granici Hercegovine i Bosne... sve je to dinarski pojas, gorstacki nacin zivota...

Da izuzmemo religiju, i naciju koja je posle iz toga nastala... vi ste svi u neku ruku braca... danasnji i Srbi i Hrvati... nema to veze, religije su vas pocepale, ali jezik i stil zivota ne moze da zamre...

Kao i Srbin i Hrvat iz Srema... koja je tu razlika... nikakva... a obojica se razlikuju ko nebo i zemlja sa Hercegovcima... a vrhunski obrt sto su te krajeve uglavnom naseljavali Hercegovci...ali pre nekoliko stoleca. Znaci podneblje diktira zivotni obrazac...

Realno, da je jedna religija zagospodarila citavim ovim krajevima, mogli smo da napravimo jednu snaznu drzavu... ovako nije moglo, bez obzira sto si ti svestan da komsija Srbin iz tvog sela ti lici kao jaje jajetu, nacionalna homogenizacija je napravila smrtne neprijatelje.

Ti si tamo na granici Hercegovine i Bosne... sve je to dinarski pojas, gorstacki nacin zivota...

Da izuzmemo religiju, i naciju koja je posle iz toga nastala... vi ste svi u neku ruku braca... danasnji i Srbi i Hrvati... nema to veze, religije su vas pocepale, ali jezik i stil zivota ne moze da zamre...

Kao i Srbin i Hrvat iz Srema... koja je tu razlika... nikakva... a obojica se razlikuju ko nebo i zemlja sa Hercegovcima... a vrhunski obrt sto su te krajeve uglavnom naseljavali Hercegovci...ali pre nekoliko stoleca. Znaci podneblje diktira zivotni obrazac...

Realno, da je jedna religija zagospodarila citavim ovim krajevima, mogli smo da napravimo jednu snaznu drzavu... ovako nije moglo, bez obzira sto si ti svestan da komsija Srbin iz tvog sela ti lici kao jaje jajetu, nacionalna homogenizacija je napravila smrtne neprijatelje.
    Je i to ali nije samo to.

po tim haplogrupama ja se ne kužim toliko u genetiku ali po svim tim istraživanjima Bh Hrvati i Hrvati iz HR uz dinarski pojas , Crnogorci i današnji Bošnjaci imaju skoro u vlas iste te krvne podgrupe,,kako li se to već zove..

Dok Hrvati iz Zagorja imaju skroz druge a Srbijanci i Srbi iz Bih skroz neke treće.

To je znanstvena disciplina koja ne dopušta politizranje i mitologiziranje.

Zbog Eline i bokala vina

Je i to ali nije samo to.

po tim haplogrupama ja s ene kužim toliko u genetiku ali po svim tim istraživanjima Bh Hrvati i Hrvati iz HR uz dinarski pojas , Crnogorci i današnji Bošnjaci imaju skoro u vlas iste te krvne podgrupe,,kako lis e to već zove..

Dok Hrvati iz Zgroja imaju skroz druge a Srbijanci i Srbi iz Bih skroz neke treće.

To je znanstvena disciplina koja ne dopušta politizranje i mitologiziranje.
    Slazem se...

Nema sta, to je jasno ko dan... ljudi iz odredjenih krajeva su uglavnom krvna braca, ma kojoj religiji pripadali, i sledstveno naciji. Genetika je tu cak manje bitna, svi smo mi neka mesavina raznih naroda... vec je dominantan stil zivota, vezan za odredjeno podneblje. Koliko su slicni ljudi iz Vojvodine, i npr Istocne Slavonije... ista im je melodija jezika, gaje iste poljoprivredne kulture, gledaju istu ravnicu, isto nebo... naselja su im isto koncipirana... siroke ulice, arhitektura kuca...

Ne moze se biti slep pored tako jasnih stvari vidljive na prvi pogled... zato je velika tragedija kad se ti isti ljudi poubijaju zbog nekog boga i neke nacije... nekih suludih ideja skovanih negde tamo daleko... jebo ti to...

caporegime caporegime avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    lako može biti da je momir iz trebinja krvno bliži. upravo je trebinjski kraj bio jedan od krajeva u kojemu je bilo najviše prelazaka na pravoslavlje iz već poznatih razloga za vrijeme turske vlasti.
    ex. m. BBB ZG +40, 50-100

Citiraj Prvotno napisano od Trotoar Vidi poruku
    to je manje više tačno.......... mada je doprinos hrvata u ukupnom oko 1%........ toliko prema popisu ima hrvata u cg....... ali u svakom slučaju možda je to upravo onaj presudni procenat

činjenica je da su manjinski narodi (uslovno rečeno) podržali nezavisnost na referendumu, to ističu obe strane, svak sa svojim viđenjem situacije......

nego, što ti misliš o uslovu od 55%.....to mislim da nikad i nigdje nije bilo?
    a šta bih mislio, naštimaljka da referendum o nezavisnosti ne uspije.

velikosrbi imaju slične metode ko i komunisti, proizvode kaos i nadaju se da će u tom kaosu nešto priskrbit za sebe.

Žrtva tranzicije Trotoar avatar
    Datum registracije
    Sep 2012
    Citiraj Prvotno napisano od caporegime Vidi poruku
    lako može biti da je momir iz trebinja krvno bliži. upravo je trebinjski kraj bio jedan od krajeva u kojemu je bilo najviše prelazaka na pravoslavlje iz već poznatih razloga za vrijeme turske vlasti.
    znam da se prelazilo na islam, ali ovo mi je novo
    samo ne znam kakve veze imaju godine sa tim

Datum registracije
    Sep 2012

To su oni precrtani..

samo nas prcaju tri vjere.......... tj dijele umjesto da nas zbliže..........

Datum registracije
    Sep 2012
    Kakva tema bog te mazo

Poznajuci dobro Crnu Goru, jer tamo provodim svako leto od 1985. godine, prica o bliskosti Crnogoraca i Hrvata je... neotesana...

..
    herceg novi?

uzgred, ne zamjeri, ali ružan ti je avatar

jesi li osjetio neke promjene nakon referenduma? u smislu statusa. npr. pretpostavljam da imaš nekretninu u cg, je li ti sad kao strancu veći porez i sl.......

Datum registracije
    Sep 2012
    http://www.vijesti.me/vijesti/u-zagr...-clanak-160486

U Zagrebu obavljena prva transplantacija srca za crnogorske državljane

Varlamova Stiliana avatar
    Datum registracije
    Nov 2011
    znam da se prelazilo na islam, ali ovo mi je novo
    Zato jer si neobrazovan. Umjesto da roflaš, mogao bi malo čitat knjige...

“O divine Sun, may you never see anything greater than Rome!” - Quintus Horatius Flaccus

Datum registracije
    Sep 2012
    Citiraj Prvotno napisano od Stiliana Vidi poruku
    Zato jer si neobrazovan. Umjesto da roflaš, mogao bi malo čitat knjige...

priznajem da imam propuste u obrazovanju

prvenstveno kad je matematika u pitanju........

istoriju ionako svako tumači kako mu volja....

ali sam rad pročitati neku knjigu koja govori o prekrštavanju...

not!

lakše mi je da roflam

Banned
    Datum registracije
    Apr 2012
    Blog Entries
    2
    Zaokret crnogorske državne politike od Evrope prema staroj, “dobroj” Velikoj Srbiji ili još dalje prema pravoslavnom istoku

Bošnjaci.Net: Zanimljivo je da bošnjački političari ostaju nijemi pri vidnom zaokretu DPS-a prema već viđenoj politici iz devedesetih. Šta se tu ustvari dešava?
    KALAČ: Oni su davno pristali na sekundarnu političku poziciju iz koje se u ovakvim situacije teško može išta učiniti. A slažem se sa vašom konstatacijom da je na terenu državne politike vidan zaokret od “zapada” prema “istoku” od Evrope prema staroj, “dobroj” Velikoj Srbiji ili još dalje prema pravoslavnom istoku. Iz ovog zaokreta se jasno vidi da politika velikosrpstva i četništva samo tinja ispod pepela devedesetih i da ponovo prijeti da se razgori.
    Jasno je da se DPS vraća Srpskoj pravoslavnoj crkvi i da mu više ne smeta što je to vjerska organizacija koja prevazilazi državne okvire. Biće zanimljivo sada čuti odbranu teze o tzv. neminovnosti poklapanja crkve ili vjerske organizacije sa državnim prostorom, od strane protagonista samozatvaranja i samootcjepljenja Islamske zajednice u Crnoj Gori, koji su je potpuno odvojili od Sarajeva i pocijepali i otrgli jedan integralni dio od Mešihata Sandžaka. Naravno, jasno je da je crnogorska nacionalna politika u prethodnom periodu vješto iskoristila našu temeljnu vjersku i nacionalnu instituciju Islamsku zajednicu, i stavila je u službu rješavanja i unapređenja crnogorskog (a to znači i srpskog) nacionalnog pitanja, na račun dezintegracije Islamske zajednice, odnosno preko nje, na račun dezintegracije bošnjačkog naroda i njegovog matičnog prostora.
    Ovim zaokretom se otvara mnogo pitanja na koje bošnjački političari kako u crnogorsko-srpskim partijama tako i u BS-u, ali i čelnici Islamske zajednice u Crnoj Gori, nemaju nikakav odgovor. Oni su pristajanjem na podanički odnos režimu prosto suzili svoj manevarski prostor da čak i na manje izazove ne mogu imati nikakvog uticaja. To je ustvari prava cijena gubljenja sopstvene nacionalne politike, kada su u pitanju političari, i cijena izgubljene autonomije, kada je u pitanju Islamska zajednica. U kontekstu novih političkih signala zaokreta državne politike i najavljenih prestruktuiranja u vladajućoj koaliciji Crne Gore, uloga bošnjačkih političara i jednih i drugih, te uloga Islamske zajednice, svakog dana postaje sve manja, a položaj Bošnjaka i muslimana u Crnoj Gori sve teži.
    http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=51061

Ime Crna Gora se na crnogorskim prostorima prvi put javlja 1296. godine u povelji srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina iz dinastije Nemanjića. Javlja se u obliku otь Črne Gore, u kontekstu oblasti oko Crmnice i vranjinskoga manastira Skadarskog jezera.[2] Ta Crna Gora je jedna od brojnih oblasti u srednjovjekovnoj srpskoj monarhiji koja nosi identično ime. Ime Crna Gora je vjerovatno izvedeno prema tome što su u srednjem vijeku Lovćen, njegova predgorja i područja starocrnogorskih planina bili pokriveni gustim šumama. Značenje imena leži u slovenskom toponimu za velike i guste gore ili mrke šumovite predjele.
    Crnogorska nacija ne postoji sve su to Srbi a te price oko odvajanja mogu da zahvale siptarima i muslimanima koji su im namakli tu vecinu koja je bila sumnjiva s obzirom da se uveliko kralo na tom referendumu cak su avionima dovodili siptare iz usa da bi glasali.
    To vam je isto kao islamizovani Srbi "bosnjaci",pokatoliceni Srbi (puna ih dalmacija) koji su vremenom prihvatili hrvatsku naciju, makedonci bjrmovci...
    Posljednje uređivanje od farcry : 07-01-2014 at 17:28

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    a kad jednog ovakvog teoretičara zamoliš da malo dublje obrazloži ovu nebuloznu tezu o srbima svima i svuda, rasprava odlazi na margine a umjesto činjenica dobivamo samo papagajska lupetanja kako su to sve srbi jer ne mogu biti ništa drugo nego srbi.

crnogorci su crnogorci, uglavnom potomci domicilnog stanovništva dok im slavenski gen ponajviše odgovara genima slavenskih plemena koji su srodni hrvatima i koji su sa hrvatima došli i zauzimali svoja područja.
    još kad znamo da su svi pravoslavni manastiri u hrvatskoj preinačeni katolički samostani, onda priča o pokatoličenim srbima služi samo kao indikator idiotizma.
    neki od pametnijih su se dosjetili pa prodaju priču o srbima katolicima od davnina "jer ima i srba katolika.
    sve to ne umanjuje ukupni dojam pa umjesto rasprave i gubljenja živaca ostaje nam samo u miru odmahnuti glavom i pustiti propagatore ove maloumne priče da se toćaju u vlastitom jadu, žive u nesigurnosti vlastitog identiteta i frustriraju činjenicom da im je otadžbina sve manja i manja.

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    samo nas prcaju tri vjere.......... tj dijele umjesto da nas zbliže..........
    e pa da ti su ti djedovi izdržali i nisu za kršćanske potrebe odlazili pravoslavnim popovima, ti bi i danas bio ono što su ti bili preci. ponosni hrvat.
    umjesto da si danas ponosni hrvat ti si danas tek u kurcu.

a kad jednog ovakvog teoretičara zamoliš da malo dublje obrazloži ovu nebuloznu tezu o srbima svima i svuda, rasprava odlazi na margine a umjesto činjenica dobivamo samo papagajska lupetanja kako su to sve srbi jer ne mogu biti ništa drugo nego srbi.

crnogorci su crnogorci, uglavnom potomci domicilnog stanovništva dok im slavenski gen ponajviše odgovara genima slavenskih plemena koji su srodni hrvatima i koji su sa hrvatima došli i zauzimali svoja područja.
    još kad znamo da su svi pravoslavni manastiri u hrvatskoj preinačeni katolički samostani, onda priča o pokatoličenim srbima služi samo kao indikator idiotizma.
    neki od pametnijih su se dosjetili pa prodaju priču o srbima katolicima od davnina "jer ima i srba katolika.
    sve to ne umanjuje ukupni dojam pa umjesto rasprave i gubljenja živaca ostaje nam samo u miru odmahnuti glavom i pustiti propagatore ove maloumne priče da se toćaju u vlastitom jadu, žive u nesigurnosti vlastitog identiteta i frustriraju činjenicom da im je otadžbina sve manja i manja.
    evo citaj : http://www.selo-velika.me/?p=615

Dakle ti potenciras na njihovo hrvatsko poreklo, ako ste vi hrvati dosli na balkan kao i drugi narodi onda oni bas nemaju veze sa vama i najmanje imaju slovenskoga gena,tako da vase teorije o crnogorcima crvenim hrvatima padaju u vodu.
    Ali sada dolazimo do jednog drugog kljucnog problema poznato je da dinarski gen najvise dominira hercegovinom jednim delom crne gore i dalmacije (krajina itd..) Onda opet padaju u vodu vase teorije takodje o hercegovcima kao hrvatima jer su oni tu mnogo pre vaseg dolazka i prvog pojavljivanja imena hrvati.
    E sad mene interesuje koju tezu ti zastupas o Hrvatima kao pridoslicama na Balkan ili o Hrvatima autohtonom stanovnistvu Balkana?
    Ja sam napisao da su srpskog porekla posebno severni deo Crne Gore gde vecinom zive danas Srbi zbog toga sto se kod Crnogoraca (ovde mislim na geografsku odrednicu ne na nacionalnost) tacno zna kom plemenu pripadaju i koliko im seze poreklo do 1000 godina unazad, ja sam dobro upoznat sa tim i u nijednom spisu o poreklu plemena nigde se ne spominju crveni Hrvati.

edit: greškom sam umjesto kvotanja stisnuo uredi. zato ti piše da sam uređivao iako ti nije ni slovo izmijenjeno u tekstu.
    Posljednje uređivanje od caporegime : 07-01-2014 at 23:29

e pa da ti su ti djedovi izdržali i nisu za kršćanske potrebe odlazili pravoslavnim popovima, ti bi i danas bio ono što su ti bili preci. ponosni hrvat.
    umjesto da si danas ponosni hrvat ti si danas tek u kurcu.
    Zasto je u kurcu, oni se jesu odvojili od Srbije mesetarstvom politicara ali politicari su prolazni kao i svi ljudi, pitanje je vremena kada ce Crna Gora biti ponovo u zajednici sa Srbijom.I taj njihov separatisticki blok nije vize snazan kao pre, dole ucenjuju ljude da se izjasne na popisu kao Crnogorci samo da bi mogli dobiti bilo kakav posao.Crna Gora danas nije drzava nego kriminalna tvorevina na celu sa najvecim dilerom duvana na Balkanu.
    Ispravljam se nigde nisam napisao da su Crnogorci srpskog porekla nesto sam permutovao da sam pisao ranije na ovoj temi...
    Posljednje uređivanje od BWA : 07-01-2014 at 22:43

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Citiraj Prvotno napisano od BWA Vidi poruku
    Zasto je u kurcu, oni se jesu odvojili od Srbije mesetarstvom politicara ali politicari su prolazni kao i svi ljudi, pitanje je vremena kada ce Crna Gora biti ponovo u zajednici sa Srbijom.I taj njihov separatisticki blok nije vize snazan kao pre, dole ucenjuju ljude da se izjasne na popisu kao Crnogorci samo da bi mogli dobiti bilo kakav posao.Crna Gora danas nije drzava nego kriminalna tvorevina na celu sa najvecim dilerom duvana na Balkanu.
    Ispravljam se nigde nisam napisao da su Crnogorci srpskog porekla nesto sam permutovao da sam pisao ranije na ovoj temi...
    sve je moguće. pa tako i to što pišeš. ali moguće je i da dođe do daljnjeg mentalnog pa time političkog razdvajanja sa srbijom i srbima.

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove