Česta suradnja vatrogasnih jedinica i sada nedavni slučaj medicinske podrške hrvatskih liječnika,ponua me da potegnem temu o bliskosti Crne Gore i Hrvatske.
Vojnu suradnju već imamo.
Sada valja razviti antivelikosrpsku političku snagu.
Česta suradnja vatrogasnih jedinica i sada nedavni slučaj medicinske podrške hrvatskih liječnika,ponua me da potegnem temu o bliskosti Crne Gore i Hrvatske.
Vojnu suradnju već imamo.
Sada valja razviti antivelikosrpsku političku snagu.
HSP 1861 Starčevićev Dom I.Zdrug HOS Dragovoljac-starčevićanac
crnogorci i jesu uvelike antisrpski trenutno orijentirani, iako ne vidim što bi se mi s njima usko povezivali kad su nam skupa s srbima 1990ih vršili agresiju na državu. jbg, sad je pukla ljubav između njih, zbog proglašene nezavisnosti crne gore. ali, ne treba zaboravit ono što su nam isti radili na području dubrovnika. pobogu, nije rat s njima bio prije tisuću godina. pa da ćemo se družit s njima, i piti kaficu ko da se ništa nije dogodilo. ja dobro pamtim, i teško praštam.
jedino povezivanje s njima može biti u smislu gledanja serije, budva na pjeni od mora.![]()
Razumljivo.Crnogorski i trebinjski rezervisti palili
su Konavle i Dubrovnik,i tu zaborava nema.Svakako.
Ali moramo biti realni.
Ne smije se izgubiti prilika da sada kada je Hrvatska lider i najjača zemlja na jugoistoku dopustimo da nas emocije nadvladaju.
Crna Gora je gospodarski partner.I na tome treba ustrajati,ali još više pojačati antivelikosrpski blok.To je jedan od nacionalnih interesa Hrvatske.
pa slažem se, crna gora se malo otrijeznila, ali nedavno je njihov političar izjavio srpskim novinarima da hrvatska mora biti kažnjena za zločine u oluji. tko je on da priča da hrvatska mora biti kažnjena, jeli crna gora kažnjena? oni će se još na kraju lišo izvuć, jer ljudi pored srba uvijek zaborave i na crnogorce i njihovo masakriranje juga hrvatske. nema oprosta gubavci jedni, samo se nadajte da će vam neko progledat kroz prste.
hrvatska će biti lider u regionu, ma koliko to neki pokušavali spriječit, naši saveznici na zapadu pogotovo Amerikanci su nas već odredili za tu časnu ulogu, dok se Srbi okreću Rusiji ne moramo se brinut oko toga tko će dominirat ovim djelom europe.![]()
Šti više Hrvatska bude prisutna i utjecajnija,očistit će se Crna Gora od srbizma.A oni koji su palili i pljačkali Konavle i Dubrovnik neće biti zaboravljeni.Odgovornost mora biti podmirena.
vid lijepe teme....a slabo posjećene
![]()
samo ne znam kakve veze imaju godine sa tim
A zašto bismo to uopće trebali činiti, možda radi toga što više volimo crnogorce od srba, pa da im kao pomognemo protiv srpskog lobija u Crnoj Gori...
Niđe veze, pitaj dubrovčane i one iz Konavla...
Hrvati ne treba da se miješaju u unutar pravoslavne probleme, jer oni će ih sami lijepo riješiti na bratskoj razini.
Naš je posao da rješavamo svoje probleme: Vukovar, lex Perković, lustracija...
A vatrogasci, smetljari i komunalci treba da surađuju kao i kulturnjaci i policije, a i političari, to je lijepo i dobrosusjedski...
Posljednje uređivanje od sagitarius : 09-10-2013 at 15:59
Službeno se podgorica ispričala koliko se sjećam i zašto ne suradjivati ako postoji volja s druge strane...njihove razmirice sa srbima nas nebi trebale zanimati, samo ekonomska suradnja i dakako položaj hrvata u crnoj gori
40, exbbb celje, 50+
Jedno pitanje za crnogorce, nije provokacija, jel još važi ona krilatica CRNA GORA-"SRPSKA SPARTA"?
pitam, jel ste se ipak u međuvremenu odcijepili od Jugoslavije odnosno Srbije, pa pretpostavljam da više nemate takvo mišljenje na račun Crne Gore, ipak ste sada zasebna cijelina i nemate direktne veze s srbijom.
stvarno nisam provocirao, ipak je činjenica da ste dugo godina bili srbofili, ali sada se popravljate i imate moju podršku.tko god se protiv srbina buni, moj je prijatelj.
a i ne bi navukli tih 55 posto, da vam niej bilo hrvata, eto i nakon što ste "operirali" po Dubrovniku, mi vas spasišmo. vidiš, kako su Hrvati dobri, i kako znaju praštat?
doduše i ostale nacionalne manjine, ali boga mi i Hrvati glasaše za nezavisnu Crnu Goru.![]()
to je manje više tačno.......... mada je doprinos hrvata u ukupnom oko 1%........ toliko prema popisu ima hrvata u cg....... ali u svakom slučaju možda je to upravo onaj presudni procenat
činjenica je da su manjinski narodi (uslovno rečeno) podržali nezavisnost na referendumu, to ističu obe strane, svak sa svojim viđenjem situacije......
nego, što ti misliš o uslovu od 55%.....to mislim da nikad i nigdje nije bilo?
Kakva tema bog te mazo
Poznajuci dobro Crnu Goru, jer tamo provodim svako leto od 1985. godine, prica o bliskosti Crnogoraca i Hrvata je... neotesana...
Spremnijih za rat protiv "ustasa" 1991 nije bilo... svojim ocima sam gledao sa koliko strasti i volje se spremaju za Dubrovnik.
Proslost Crne Gore je posebna prica... imaju svoju specificnost, i bili su deo srpske drzave, i bili su samostalni... to se uglavnom prepritalo kroz vekove. Glavni razlog odredjene distance je sto su bili fizicki odvojeni od Srbije za vreme Turaka pravljenjem Sandzaka... Od 19. stoleca cela dinastija Petrovic, ukljucujuci i Njegosa kao najvaznijeg je isticala svoje srpstvo. Zadnji Petrovic je cak imao ambiciju da preuzme srpski presto...
Svasta je bilo u 20. stolecu... zajednicko ucesce u Balkanskim ratovima, proterivanje Turaka i fizicko spajanje Srbije i Crne Gore, cuvena Mojkovacka bitka gde su Crnogorci junacki izginuli cuvajuci odstupnicu srpskoj vojsci u ww1. Posle je doslo ujedinjavanje, i zivot u Jugi gde smo delili istu sudbinu od pocetka do kraja. I oni su imali podelu na partizane i cetnike, cak izrazeniju nego u Srbiji. I oni su nasmrkali komunizam posle, zajedno smo ratovali i 1991 i 1999...
To je neka kratka proslost...
Poreklo, jezik, pravoslavlje... sve nam je isto... preko 2 miliona Srba u Srbiji danas imaju poreklo iz CG... te veze su neraskidive, imam ih cak i u svojoj porodici...
Dobro je da smo zasebne drzave, u buducnosti sto blize jedna drugoj... ove pojave Milogoraca, Liberala sa Cetinja, bivsih komunjara... ima ih, ali to je beznacajno. 30% Crnogoraca se izjasnilo etnickim Srbima. Ostali uglavnom smatraju da smo braca koja zivi u odvojenim kucama.
Ovi sto sanjaju nekakav savez Hrvata i Crnogoraca protiv Srba... mogu da sanjaju, to je bar besplatno...
T0 nema nikakve veze. I negdašnji Vlasi pa i Hrvati su sad najžešći Srbi.
Srbizacija je trajala stoljećima, prisilna i svakakva druga.
No rasno Crnogorci i Srbi nemaju nikakve veze..
Po onim haplogrupama. nemaju ni dodirnih točaka dok sa Hrvatima dinarskog pojasa imaju skoro istovjetne.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 11-11-2013 at 15:15
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Kakva srbizacija Crne Gore... pa najveci Crnogorci su velicali svoje srpstvo, i u srednjem veku, i u novije doba... od Zete, Balsica, preko Njegosa... ukljucujuci i besmrtnog predsednika Mila Djukanovica...kome se i sah ogadio od sahovnice...
Ako se upletemo u rasne price, mozemo do svacega da dodjemo... pusti to sad, jer moze da ispliva da ti je krvno blizi Momir iz Trebinja nego Ante iz Splita...