Pošto je Franjo bio povijesničar, mislim da baš na ovoj temi zaslužuje svoju temu. Pa tko šta ima zanimljivog linkat, ili reć na račun dotičnog neka slobodno prezentira. Jer mislim da zaslužnije osobe nemamo, kad je u pitanju hrvatska državnost i slom jugoslavije.
Kako reče jedna pjesma, NIKAD VIŠE JUGOSLAVIJO, NE ŽELIM DA ČUJEM ZA TEBE TI SI BILA TAMNICA HRVATA, DALJE DA TE MOJE OČI NE VIDE!
http://www.hrsvijet.net/index.php?op...ori&Itemid=348
Ono što mene zadivljuje kod franje, je činjenica da iako je bio u istom košu s partizanima i titom, isplivao je na kraju života ko veći Hrvat i nacionalist od velike većine ostalih i onih koji su se kleli u hrvatsku i hrvatske vrijednosti. I to je i jedan od razlozga zbog kojeg ga većina komunista, i onih koji glasaju za Josipovića i Milanovića mrze. Isto tako Srbi ga mrze, jer je on bio njihov krvnik po pitanju Velike Srbije, a i njega smatraju najodgovornijm za antisrpsku klimu u hrvatskoj 1990ih. Iako je istina dijametralno suprotna njihovim shvaćanjima lika i djela FT, svi znamo da svatko gleda svijet naočalama koje njemu odgovaraju. Stoga ne treba ni srbima, ni zadrtim komunistima zamjerit što mrze franju. Pa i ja bi ga mrzio da sam na njihovom mjestu, i da imam njihove ideološke svijetonazore i njihovo životno okruženje. Zato franji vječno hvala, spasio nas je od dva najveća zla u našoj novijoj povijesti. Jugoslavena, i Srba. Franjo Živi Vječno