+ Odgovori na temu
Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 2 3 4 5 6 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 61/148

Tema: Dr.Franjo Tuđman!

Nakon što je 1993. godine propao tzv. Vance-Owenov mirovni plan za BiH, lord David Owen otišao je tadašnjem predsjedniku Aliji Izetbegoviću i rekao mu da ne preostaje ništa drugo nego podijeliti državu na tri dijela. 'To je tada bilo najbolje rješenje i ja danas mislim da je to najbolje rješenje', rekao je lord Owen u ekskluzivnom razgovoru za Globus

Odgovarajući za Globus na pitanje je li Hrvatska 90-ih bila 'zapadnija' od ostalih, te je li se znalo da će ona ranije u EU, odgovara: 'Ne, ne i ne. Naša je namjera bila da učinimo tako da Srbija i Hrvatska uđu zajedno. Ne Crna Gora, jer je ona tada bila tako korumpirana.'

Za Tuđmana, kojeg je ocijenio pobjednikom, rekao je da je želio proširiti Hrvatsku na BiH, ali je prvenstveno bio pragmatičar te je odustao od tog plana. Napomenuo je da je Tuđmanov način razgovora bio rasistički i da je imao 'rasističke ispade'.

'Nije se pravio u tom smislu fin. Bilo je jasno što misli... Nije bio diplomat, ali sve to je činio uvijek uvjeren da je ono što govori i radi najbolje za njegovu zemlju', ocijenio je lord Owen.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet...ke-ispade.html

zaključak
    Europska zajednica je sama radila na komadanju BiH na 3 dijela

Europska zajednica je radila na tome da Hrvatska i Srbija zajedno udu u EU

Europskoj zajednici je smetao Franjo Tudman zato sto je i prema priznanju Owena radio u interesu hrvatskog naroda i Republike Hrvatske
    torcida,45,45

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Citiraj Prvotno napisano od bandira Vidi poruku
    Nakon što je 1993. godine propao tzv. Vance-Owenov mirovni plan za BiH, lord David Owen otišao je tadašnjem predsjedniku Aliji Izetbegoviću i rekao mu da ne preostaje ništa drugo nego podijeliti državu na tri dijela. 'To je tada bilo najbolje rješenje i ja danas mislim da je to najbolje rješenje', rekao je lord Owen u ekskluzivnom razgovoru za Globus

Odgovarajući za Globus na pitanje je li Hrvatska 90-ih bila 'zapadnija' od ostalih, te je li se znalo da će ona ranije u EU, odgovara: 'Ne, ne i ne. Naša je namjera bila da učinimo tako da Srbija i Hrvatska uđu zajedno. Ne Crna Gora, jer je ona tada bila tako korumpirana.'

Za Tuđmana, kojeg je ocijenio pobjednikom, rekao je da je želio proširiti Hrvatsku na BiH, ali je prvenstveno bio pragmatičar te je odustao od tog plana. Napomenuo je da je Tuđmanov način razgovora bio rasistički i da je imao 'rasističke ispade'.

'Nije se pravio u tom smislu fin. Bilo je jasno što misli... Nije bio diplomat, ali sve to je činio uvijek uvjeren da je ono što govori i radi najbolje za njegovu zemlju', ocijenio je lord Owen.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet...ke-ispade.html

zaključak
    Europska zajednica je sama radila na komadanju BiH na 3 dijela

Europska zajednica je radila na tome da Hrvatska i Srbija zajedno udu u EU

Europskoj zajednici je smetao Franjo Tudman zato sto je i prema priznanju Owena radio u interesu hrvatskog naroda i Republike Hrvatske
    Vens Ovenov plan za BiH je bio jedino razumno rješenje, tih dana, a koje je u trenutku njegovog prezentiranja mogao u prvom redu zaustaviti rat u BiH, a potom riješti tronacionalno pitanje države, koja bi bez nametnutih dejtonskih rješenja, vrlo vjerovatno još davno postala normalna država.

No ona čuvena Alijina izjava da dopodne misle jedno, popodne drugo, a navečer treće, djelovala je i u ovom slučaju, tako da od ovog vrlo izglednog plana sa možda tek malim modifikacijama nije bilo ništa, a rat je nastavljen, kako znamo i tako sve do Dejtona...

Čak i Kutiljerova incijativa i plan imali su temelja biti prihvaćenim, no maksimalistički zahtjevi su odnijeli prevagu nad racionalnim i u BiH je na velika vrata radi nedostatka volje ušao jezivi i po surovosti ne zapamčen rat još od srednjevjekovlja.

mali podsjetnik na mračna Tuđmanova vremena

1998. je država zabilježila suficit konsolidirane opće države (središnja država + izvan-proračunski fondovi + lokalna samouprava) blizu milijardu kuna, a javni dug opće države iznosio je niskih 26,3 posto BDP-a (nakon ratne tranzicije i prvih formacijskih zabluda), naprama današnjih nepodnošljivih 61 posto (iznad maastriških ograničenja). Te 'mračne Tuđmanove 1998.' ukupni rashodi opće države iznosili su blizu 73 milijarde kuna, a današnje partijske 'svjetlonoše' planiraju za 2014. katastrofalne rashode u visini 160 milijardi kuna, s deficitom blizu 20 milijardi kuna, odnosno u visini 5,5 posto BDP-a. To znači da je deficit u odnosu na 1998. povećan 20 puta, a cjelokupna država povećana za 140 posto.

Od 2000.-te do 2003.-će, izvršene su tri velike privatizacije banaka, Privredne banke Zagreb, Riječke banke i Splitske banke za mali novac: Splitska je prodana za 48 milijuna eura, Riječka za 41 milijun eura, a 60 posto PBZ-a za 301 milijun eura.
    Ukupno mizernih 390 milijuna eura dobila je država od prodaje triju velikih hrvatskih banaka.
    Nakon što je drugi put po sanirala Riječku banku-očerupanu za 100 milijuna 'bezpovratnih' dolara, Linić ju je opet prodao, i to za 55 milijuna eura!

Da podsjetimo, vlada premijera Račana prema uputama tadašnjeg/današnjeg financ-ministra SLinića prodala je sibirska naftna nalazišta zvana 'Bijele noći' po cijeni od 74 milijuna dolara koja se, zbog sramotno lošeg ugovora, nije uspjela niti u cijelosti naplatiti; nenaplaćeno je do danas ostalo još 16 milijuna dolara.

Naftno polje 'Bijele noći' (za podrobne informacije treba pitati Davora Šterna, Tomislava Dragičevića ili Slavka Linića!, nap. a.) kojeg je vlada premijera Ivice Račana 2002. godine prodala ruskom 'Russnieft'-u smatrajući da nema perspektivu, u 2012. je proizvelo 1,92 milijuna tona nafte, što je više od prošlogodišnje ukupne proizvodnje Ine i Mola.

Prosječna-samo dnevna-proizvodnja na naftnom polju 'Bijele noći' lani je, prema podacima Zapadno-sibirske grupe 'Bijele noći' iznosila 5260 tona.

U 2012. godini na nalazištima Bijele noći probušeno je 26 novih bušotina , koje su osigurale proizvodnju od dodatnih 291 tisuću tona.

Godišnja dobit crpilišta u posljednjih desetak godina iznosi između 400 i 450 milijuna dolara, a vrijednost dobiti od nafte koja se proizvela na tom polju od 2002. kada ga je hrvatska vlada prodala, iznosi 4-5 milijardi dolara.

To je više od cijele vrijednosti današnje Ine po najvećoj mogućoj procjeni!!!

Zatim je tu i tajnovita prodaja HT-a sa sk rivenim ugovornim stavkama po kojima je DT stekao apsolutno vlasništvo i kompletnu TK infrastrukturu koja mu nije smjela pripasti.

I tako su nam bivši boljševici , partijci i komunisti premreženi udbinim arhivima uvezli demokraciju i napredak.

Mogli smo pitati pošto srednja europa i balkan...a danas smo zaboravili što znači riječ suficit .
    torcida,45,45

e moj Franjo, da je Tito znao šta ćeš radit 1991-1995, ne bi dobro završio 1945.

NordStand uvijek s napetošću volim čitati što ti pišeš. Istina ja ne komentiram mnogo, jer sam i previše zauzet mojim pisanjima. Ova zastava našeg dragog prvog i pravog predsjednika RH dra. Franje Tođmana me uvijek rado podsjeća na lčjubav koju je on gajio prema našoj hrvatsko. Imam sliku sa njim ali ju ne znam kako staviti. Svakog puta kada ju nastojim staviti, slika se ne pokaže na opisu. Trebam priznati da ja nisam veliki majstor današnje tehnike. Osim toga, kolega NordStand volio bih vidjeti onu sliku, a to sam vidio na vijestima kada je onaj izdajica Mesić imao usoličenje za predsjednika godine 2000, da je samo rukom mahnuo i našu hrvatsku zastavu odgurnuo. Tu sliku bih želio imati, jer se bavim poviješću, tako da bih tu sliku stavio uz stihove Brune Bušića koje je on napisao prije svoje mučeničke smrti u mnjigu HARABAŠA ROŠO, Ante Bušić, gdje je stavio i ovo:

" Prošteno je svima, svima,
    Zulumčaru izdajici,
    Prošteno je svima, svima,
    Samo nije izdajici"

Hvala. Otporaš.

e ne znam stvarno gdje bi se ta slika mogla nalazit, ali ne treba u biti bio bi grijeh ovu temu zagađivat slikom Mesića pored ovakve povijesne veličine po kojoj tema glasi. ako ikad naletim na tu sliku, poslat ću ti je u inbox Franju nećemo nagrđivat cigančetom. netko tko izruguje hrvatsku zastavu, i hrvatski narod nije dostojan ovog foruma i nećemo prljat teme s takvima. ali ako naletim na nju, bez brige poslat ću ti je na pp.

Njegovu sliku i sliku svetog oca ko nema taj se ne može zvati hrvatom
    naš jedini predsjednik
    ne znam jeste li pročitali intervju davida owena
    koji teška srca priznaje da je tuđman ipak pobjednik
    kojem je na srcu bila samo hrvatska i njeni interesi
    Posljednje uređivanje od franjevac : 01-05-2014 at 18:01 Razlog: bzvz

ajde nek neko izbriše ovu poruku iznad tek sad vidim bandirin link

Citiraj Prvotno napisano od franjevac Vidi poruku
    ajde nek neko izbriše ovu poruku iznad tek sad vidim bandirin link
    pa to im i dan danas smeta, zato su nam i ovi poltroni na vlasti, tako da nitko ne radi u našem već njihovom interesu. a nema ništa slađe nego kad Mesić se oglasi, za dan nekakvog partizanskog boljševičkog ustanka kako su se on i njegovi drugovi borili protiv kvislinga. a upravo su drugovi i on sam, najbolji primjer kvislinga i kvislinške politike, ali šta očekivat od galamdžija i lažova, lažu od 1941 na laži su stvorili Jugoslaviju i na konto svega toga što su radili, pravo je čudo da se Jugoslavija nije raspala i ranije. a oni i danas po brezovicama kukuleču i plaču za njom, i to o državnom trošku. ali neka, neće ni to još dugo moći prakticirat. ovo s Perkovićem je tek početak suočavanja s idiotizmom, koji su oni pod krinkom antifašizma ovdje provodili i to rade i danas. jednako fanatično i neodgovorno, ko i za vrijeme SFRJ. za njih ta politika nije mrtva, niti će ikad biti mrtva, sve što oni rade prilagođavaju današnju Hrvatsku da bude što sličnija nekadašnjoj SFRJ. ali ne shvaćaju kao što nikad ni nisu shvaćali, da ova država više neće i ne može biti taoc manjine! bit će puno galame nakon što Karamarko dođe na vlast, i zabrani simbole mira i ljubavi, ne sumnjam da će se dignut cijeli boljševički nakot na noge, ali bit će im u stilu one "uzalud vam trud svirači", a to je realno trebalo davno napravit pa bi i davno ranije postali normalnija država. Tuđmanu se najviše zamjera upravo to, što je raskrstio s tom komunističkom i boljševičkom politikom, i okrenuo hrvatsku u smjeru zapada i onih država na koje je ona geopolitički daleko više naslonjena nego na jednu Srbiju Bosnu i ostale ex-yu države od kojih hrvatska nikad nije imala nikakve koristi, već samo probleme i financijska opterećenja. dakle to zaokretanje zapadu, i lažno prozivanje SAD za raspad Jugosalvije za debile koji ne znaju amerikanci su svim silama pokušali zaustavit njen raspad i odjebali Tuđmana 1991. da bi s vremenom shvatili da je raspad iste nemoguće spriječit, i da trebaju naći parnera na ovim prostorima koji će s njima kordinirat politiku. pošto Slobo ko tipični Srbin, nesklon bilo kakvoj suradnji nije dolazi u obzir morali su Tuđmana prihvatit i tako je i Tuđman uspio nametnut neke svoje političke zamisli za ovo područje, dakle pričice Srba i Komunjara kako je ovdje amerika i zapad namjerno uništila srpstvo odnosno Jugoslavenstvo su priče za malu djecu, jer je očito da su velikim djelom rata upravo njima držali stranu. a tek kad su shvatili da brod tone, i da se moraju opredjelit za nekoga su pristali na suradnju s Tuđmanom i dalje je priča poznata. dakle nikakve ljubavi u politici nema, već čistog sirovog interesa i što reče Owen pragmatike. ali da Hrvatska i Tuđman nisu izdržali, da smo kapitulirali u prvoj drugoj godini rata, valjda je svima jasno kakva bi naša sudbina bila. zato ovi debili što danas seru nešto po Tuđmanu i braniteljima, su jedan obični šljam koji bi trebalo doslovce u zatvor trpat. gamad obična, i ne treba na njih uopće riječi trošit već samo pojašnjavat ono što je svakome normalnom odavno jasno. bez mitova i laži, oni su nitko i ništa. na mitovima i lažima su napravili Jugoslaviju, kao što su na mitovima i lažima kumovali krvavom raspadu iste. a ovi panjevi s zapada samo su bili prisljeni, prihvatiti ono što je bilo neizbježno. a tu se Tuđman odlično snašo, i morali su ga prihvatit ko ozbiljni faktor u cijelom tom procesu. Tuđman je bio vanserijski političar, kakvog nećemo imat jako jako dugo.

NorthStand, već sam ti rekao da volim čitati tvoje opise. Oštar si, bistar si, dobre i logične su ti ideje, a iznad svega, šta najviše upada u oči: čovjek si bez dlake na jeziku, drugim riječima: odvažan si. Nemoj se mijenjati.

Osim toga, za tvoju (i za druge) informaciju, dra. tuđmana sam sreo prvi puta u Torontu 1987. Ja kao Pročelnik Hrvatskog Narodnog Otpora, u ono vrijeme dok je još YU bila živa, bio sam "terorista" za mnoge ali ne za dra. Franju Tuđmana. To mi je osobno rekao. Rekao mi je i to da su on i Maks Luburić obojica hrvatski generali, što bi se moglo povezati s onom izrekom dra. Andrije Hebranga mlađeg, kada je u svojoj predizbornoj kampanji za predsjednika RH 2009. godine rekao: "...da se je Maks Luburić borio za hrvatske interese...", pa ga je ta izreka koštala da nije postao treći predsjednik RH. Sva šteta i sva žalost!!!

Zamislimo se malo da je on, Andrija Hebrang, sin prvog predsjednika ZAVNOH-a Andrije Hebranga starijega postao predsjednik RH, najistaknutiji hrvatski komunista tog vremena, on, Andrija Hebrang stariji, partizan, zarobljenik, bio kod Maksa Luburića u Jasenovcu, razgovarali zajedno, naravno o Hrvatsko, i pri puštanju hrvatskog komunistu i partizana Andriju Hebranga na slobodu, Maks Luburić mu reče, nekako ovako: "...iđi, hadje izdajniče..., našto se Andrija okrenu i Maksu reče:"...Makso, Makso, zapamti što ću ti reći, prije ću ja glavu dati za Hrvatsku nego ti..."

Tuđman je ujedino sve što je valjalo u našem narodu, a gamad odnarođenu ionako nitko ne može usmjerit u smjeru u kojem mi idemo. oni su tu ionako zbog drugih, i tuđih planova i politika. ali Tuđman je ujedino sve što je nacionalno izvan domovine i u domovini, to je njegova veličina. mi smo 1991 bili mali i nikakvi, a s njegovom politikom smo do 1995 narasli toliko da nas više nitko nije mogo ni smio ignorirat, iako su i tada mnogi nas mrzili i nisu nam željeli dobro. Franjo je napravio to da i najveći neprijatelji hrvatske moraju pred nama kleknut i reći, jeste fašisti ste i teroristi, ali mi vam ništa ne možemo iako bi vas najrađe popili u čaši vode i stavili na nišan umjesto glinenih golubova. i zato mu vječna hvala i slava. živi Franjo u našim srcima, a nadam se da ćemo se sresti jednog dana na ljepšem mjestu bez Mesića i ostalih hrvatskih izdajnika kojima nije mjesto tamo gdje je on i svi oni koji su pali za našu domovinu.

iako su neki pričali da će prije sava poteći uzvodno, nego Hrvatska postati državom(biti samostalna). srećom Sava nije potekla uzvodno, a Hrvatska je kao što vidimo postala samostalna. i to najviše zahvaljujući čovjeku, po kojem glasi naziv ove teme. a u čast i spomen svim "antifašistima" koji su cijeli svoj bijedni život uložili, da Hrvatske ne bude a na kraju ipak doživjeli da je bude. i da im svakim danom vadi mast, i nabija žuč u jetri i da umru u neviđenim mukama prije nego izdahnu.

e to su sve razlozi, zbog kojeg ja volim i cijenim Tuđmana. da nije bilo njega, i svih onih koji su ga podržali i borili se za njega tj državu, ja danas ne bih imao to zadovoljstvo koje imam. mogu biti i gladan i žedan, ali kad vidim frustraciju jugovića što više nema SFRJ to je nešto što me automatski samo po sebi nahrani i napoji.
    Posljednje uređivanje od NorthStand : 05-05-2014 at 00:24

jedna za antologiju.

Ruža Tomašić i Hrvatska zora: Usporedba Tuđmana s Putinom je uvreda za većinu građana Republike Hrvatske

"Sve dok se ne riješimo tog sluganstva koje je kroz stoljeća ropstva ušlo u naše gene, Hrvatska neće biti ravnopravna država u Europskoj uniji niti u globalnoj međunarodnoj zajednici", zaključuje međunarodni tajnik Hrvatske zore Antun Babić.

Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, poslala je protestno pismo Uredu za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj zbog stavova koje je na tribini "Europa pred izborom" u organizaciji Ureda iznio Bernard-Henri Lévy, francuski filozof i gost navedene tribine. On je, naime, obraćajući se prisutnima stvrdio kako je Vladimir Putin trenutno najveća prijetnja Europi i kako bi Hrvati najbolje trebali znati o kakvoj se prijetnji radi, s obzirom da su i sami imali "malog Putina" – Franju Tuđmana.

Prosvjedno pismo vam prenosimo u cijelosti:

Kao hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu ovim putem želim izraziti negodovanje zbog stavova iznesenih od strane Bernard-Henri Lévya na tribini "Europa pred izborom" u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.

Uspoređivanje prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja moderne Republike Hrvatske Franje Tuđmana s Vladimirom Putinom ne samo da nema osnove, već predstavlja uvredu za većinu građana Republike Hrvatske u kojoj vaš ured djeluje i u kojoj je gospodin Lévy bio uvaženi gost.

Iako uvažavam pravo svakog pojedinca na mišljenje, pa tako i gospodina Lévya, smatram kako se ovdje radi o vrlo nepristojnom činu kakvom nije mjesto na zbivanjima u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta. Stoga ovim putem tražim da se Ured javno ogradi od stavova gospodina Lévya ili ću kao zastupnica u Europskom parlamentu biti prisiljena raskinuti svaku suradnju s hrvatskim uredom institucije čija sam članica.

Iz istog razloga priopćenjem se javnosti obratila i Hrvatska zora. U svom priopćenju oni traže od Ministarstva vanjskih poslova da na red pozove Violetu Stančić, voditeljicu Ureda EP u Zagrebu.

"Teško je zamisliti da bi, na primjer, Ured za informiranje Europskog parlamenta u Parizu organizirao, i platio put, jednom vrhunskom hrvatskom intelektualcu da usred Pariza otvoreno vrijeđa bilo kojeg francuskog vođu, pa i one koji su u Drugom svjetskom ratu bili saveznici Hitlera kao što je Maršal Petain", stoji u priopćenju.

Ono što ih je posebno zasmetalo je to da na vrijeđanje prvog predsjednika Republike Hrvatske od strane Levya nitko u publici nije reagirao. "To se nije moglo ni očekivati, kad su uz jedan dio mladih i neinformiranih učenika, među publikom bili tzv. antifašisti kao što je Budimir Lončar, savjetnik Josipovića i čovjek koji se u UN-u zalagao za sankcije prema RH tijekom Domovinskog rata", dodaju iz Hrvatske zore.

"Vidjevši da je hrvatski narod i ovoga puta sagnuo glavu, kao i toliko puta i našoj povijesti, pred strancem koji u centru glavnog grada Hrvatske grubo napada našeg prvog predsjednika Dr. Tuđmana, bez kojeg ne bi bilo i ni današnje hrvatske države, ustao sam se iz predzadnjeg reda i namjerno tj. demonstrativno otišao do drugog reda u kojem je sjedio šef predstavništva Europske komisije u Zagrebu Branko Baričević i rekao mu: "To je prava sramota, ali doći će ponovno i naše vrijeme", i zatim sam napustio predavanje, što su svi nazočni primijetili. Sve dok se ne riješimo tog sluganstva koje je kroz stoljeća ropstva ušlo u naše gene, Hrvatska neće biti ravnopravna država u Europskoj uniji niti u globalnoj međunarodnoj zajednici", zaključuje međunarodni tajnik Hrvatske zore Antun Babić.
    Posljednje uređivanje od NorthStand : 09-05-2014 at 17:41

Posljednje uređivanje od NorthStand : 15-05-2014 at 06:52

samo za druga Nobila, i njegove korčulanske partizane.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove