+ Odgovori na temu
Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 2 3 4
Prikaz rezultata str. 61/73

Tema: Klasična glazba

Meni je jedna od najboljih,vidim da je North stavio za ukop još jednu meni dragu.
    Imaš Serenadu u izvedbi Ignjaca Sena :
    https://www.youtube.com/watch?v=uWsVWh2MGWE

Al evo jedne koja nije za ukop,bar ja tako mislim:
    https://www.youtube.com/watch?v=SphTakcd9oo

Ova ljubomora se jedno vrijeme ,tamo devedesetih puštala na HRT-a.

i kako bi to bilo slušat klasičnu glazbu, bez malo nacifašističkog tona u njoj ?

Vlastelinka ZGabriel avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    u Velikoj dvorani Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski" 25. ožujka 2017. u 19:30 bit će održana premijerna izvedba u Zagrebu prve hrvatske opere u BiH "Diva Grabovčeva".

Glazbeno-scensko djelo, opera DIVA, istinita je priča iz povijesti hrvatskoga katoličkog puka u Bosni i Hercegovini. Diva Virginija, kći Luke i Luce Grabovac iz Rame, mlada je djevojka koja je i po cijenu vlastitoga života sačuvala svoju čast, vjeru i narodni identitet. Libreto opere oslonjen je na povijesni događaj, a glazba na etnoslog i glazbeni izričaj Hrvata katolika više hrvatskih naselja u Bosni i Hercegovini.

Opera je praizvedena 15. ožujka 2016. godine u Hrvatskom domu ”Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, a sada će biti izvedena i u Zagrebu.
    e ovo je baš lijepo.
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    dočekali smo i to.

par fotki iz Lisinskog.

uvodno kolo:

meni najbolji dio - tri vile Hrvatice. (ove u obojenim haljinama desno)

standing ovations na kraju. mislim da smo pljeskali najmanje 10 minuta. zaslužili su.

nisam neki stručnjak za operu, ali moj dojam je - izvrsno. lijepa glazba, jednostavan libreto. uvodno kolo i pjesme vila su mi najbolji dio. kako priča odmiče, postaje ozbiljnije i dramatičnije.

nije u rangu Ere s onog svijeta, ali ako imate priliku, pogledajte.
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Citiraj Prvotno napisano od ZGabriel Vidi poruku
    dočekali smo i to.

par fotki iz Lisinskog.

uvodno kolo:

meni najbolji dio - tri vile Hrvatice. (ove u obojenim haljinama desno)

standing ovations na kraju. mislim da smo pljeskali najmanje 10 minuta. zaslužili su.

nisam neki stručnjak za operu, ali moj dojam je - izvrsno. lijepa glazba, jednostavan libreto. uvodno kolo i pjesme vila su mi najbolji dio. kako priča odmiče, postaje ozbiljnije i dramatičnije.

nije u rangu Ere s onog svijeta, ali ako imate priliku, pogledajte.
    Lijepo Gabi, drago mi da si uživala Naš narod stolječima čuva spomen na Divu hodoćašćem na Kedžaru di je grob Divin ,
    u prirodi nam je svima želja za komunikacijom... za snovima..
    i oduvijek su ljudi pronalazili načine da budu povezani jedni s drugima,
    a svako vrijeme nosi sa sobom i svoje konce koji povezuju....
    taj labirint je život..

Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    kad su mi već promakle ulaznice za HNK, gledam ih na jubito.

יֵשׁ מֵאַיִן

Citiraj Prvotno napisano od kiša Vidi poruku
    Lijepo Gabi, drago mi da si uživala Naš narod stolječima čuva spomen na Divu hodoćašćem na Kedžaru di je grob Divin ,
    Jedna moja prijateljica je ovdje glumila Divu nekoliko godina, cijeli tekst napamet, bez šalabahtera ko ova cura.
    I solemnly swear that I am up to no good

Jedna prigodna s obzirom na proljeće. Facijalna ekspresija violinista u pozadini, neprocjenjivo, ni Keith Jarrett mu nije ravan glede grimasa.

Na 6:25 se čuje plač malog djeteta, naš junak ponovo nije iznevjerio svojim grimasama.

Ne znam samo, jesu li grimase zbog kompozicije ili violinistice.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove