+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 3 1 2 3 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/46

Tema: Voda - ima li je dovoljno za sve?

Voda - ima li je dovoljno za sve?

Naravno da je svijet napredniji nego što nam se čini, pa ne može svaki napredni dio odmah biti dio široke uporabe, kao što bi bila utopija da taj napredniji nama "nevidljivi" dio onaj tko ga posjeduje dijeli sa svima, pa jedan je Tesla...
    Vojna industrija i sve vezano za vojsku je naprednije puno nego mislimo, ja se samo bojim ovih "kontrolora obradivih površina", tko iskontrolira hranu, vlada svima.

Citiraj Prvotno napisano od moonlight Vidi poruku
    Naravno da je svijet napredniji nego što nam se čini, pa ne može svaki napredni dio odmah biti dio široke uporabe, kao što bi bila utopija da taj napredniji nama "nevidljivi" dio onaj tko ga posjeduje dijeli sa svima, pa jedan je Tesla...
    Vojna industrija i sve vezano za vojsku je naprednije puno nego mislimo, ja se samo bojim ovih "kontrolora obradivih površina", tko iskontrolira hranu, vlada svima.
    Voda i hrana

Citiraj Prvotno napisano od Marco Antonije Vidi poruku
    Voda i hrana
    Vodu ćemo s Marsa.

Voda nije s Marsa, al na Marsu ima vode...

I to nije nikakva teorija zavjere, nego znanstveno potvrđena činjenica.

Mars je jedna jako zanimljiva priča

Meni je baš krivo što se nisam rodila za jedno 100-200 godina, kad će svemirska putovanja bit ko meni danas sjest u auto pa doć iz Zeline u Zagreb ...pa da mogu ić istraživati svemir... ko oni u Star Trek...

Varlamova Stiliana avatar
    Datum registracije
    Nov 2011
    Citiraj Prvotno napisano od zlatna ribica Vidi poruku
    Voda nije s Marsa, al na Marsu ima vode...

I to nije nikakva teorija zavjere, nego znanstveno potvrđena činjenica.

Mars je jedna jako zanimljiva priča

Meni je baš krivo što se nisam radila za jedno 100-200 godina, kad će svemirska putovanja bit ko meni danas sjest u auto pa doć iz Zeline u Zagreb ...pa da mogu ić istraživati svemir... ko oni u Star Trek...
    Jel se to odnosi na polove Marsa ili?

Ako je zanimljiva, zašto nam malo ne ispričaš o tome, mene to baš zanima...

“O divine Sun, may you never see anything greater than Rome!” - Quintus Horatius Flaccus

Datum registracije
    Nov 2011
    Ko će nam je dotjerati.Ko pristane da ode nema povratka .

Ako ga budu kolonizirali
    Vode na Zemlji ima dosta i previše. Vjerujte da nam voda nije problem... slušala sam baš predavanje Korade Korlevića koji se, između ostalog, dotakao i pitanja pitke vode.

“O divine Sun, may you never see anything greater than Rome!” - Quintus Horatius Flaccus

Vlastelinka ZGabriel avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    Citiraj Prvotno napisano od Stiliana Vidi poruku
    Vode na Zemlji ima dosta i previše. Vjerujte da nam voda nije problem... slušala sam baš predavanje Korade Korlevića koji se, između ostalog, dotakao i pitanja pitke vode.

isto kao i hrane. samo što voda i hrana više nisu osnovna ljudska prava, nego roba za špekulacije i ucjene.
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

Ali je bitno ko će je kontrolirati Stilika .Nema je svuda pitke toliko .Koliko ja znam.

Ima, ali nije pitka.

Datum registracije
    Nov 2011
    Ali je bitno ko će je kontrolirati Stilika .Nema je svuda pitke toliko .Koliko ja znam.
    Nema, ali je već sada relativno jeftino 'proizvest' pitku vodu. Druga je stvar naravno, ako netko ne želi dati novac da se to uradi... kao što kaže i gabi: ima hrane, ali je druga stvar kako se raspoređuje i tako dalje...

Ima, ali nije pitka.
    Eto vidiš pogodi i ja nešto

Jel se to odnosi na polove Marsa ili?

Ako je zanimljiva, zašto nam malo ne ispričaš o tome, mene to baš zanima...
    Da, na polovima, iako je nema puno na površini, jer je Marsova atmosfera prerijetka i isparila bi. Inače krajolik Marsa otkriva da je on jako sličan Zemlji, sve sa planinama, oceanima, rijekama itd. Nekad je Mars imao velike vodene oceane, a s obzirom da ne Zemlji vrijedi pravila da gdje ima vode-ima i života, pretpostavka je da je i na Marsu bilo života.
    Također je moguće da na Marsu ima vode i u unutrašnjosti, i to u tekućem stanju, a onda je sve moguće...

Eto vidiš pogodi i ja nešto
    Ma to si znao, ne muljaj...

Banned
    Datum registracije
    Apr 2012
    Ima, ali nije pitka.
    Ali su pitka pica koja se prave od nje. Cola, Fanta, multivitaminski sokovi sa dodatkom svih vitamina, energetski napitci, pivo....... Tko jos pije vodu?

Da bilo tko od nas ima moc, ili novac kao zamjenu za moc, svi bi mi zeljeli tu moc i uvecati. Tako i onaj koji prodaje vodu planira kako bi tek zaradivao da moze naplatiti svu vodu koja se dnevno popije.
    Napredak je kad ljudima ispunjavas nove potrebe.
    Prije se nitko nije obazirao na vodu pa su vode postale zagadene.....

Nema, ali je već sada relativno jeftino 'proizvest' pitku vodu. Druga je stvar naravno, ako netko ne želi dati novac da se to uradi... kao što kaže i gabi: ima hrane, ali je druga stvar kako se raspoređuje i tako dalje...
    Da o tome se i radi ko je kontrolira i kako.Evo ovdje potiho u BiH se uzimaju zvorišta .Npr.Nordfish kupio koncesiju za ribogojilišta fol a u stvari uzeo koncesiju i na izvor pitke vode ribogojilišta propala .??

Datum registracije
    Nov 2011
    Da, na polovima, iako je nema puno na površini, jer je Marsova atmosfera prerijetka i isparila bi. Inače krajolik Marsa otkriva da je on jako sličan Zemlji, sve sa planinama, oceanima, rijekama itd. Nekad je Mars imao velike vodene oceane, a s obzirom da ne Zemlji vrijedi pravila da gdje ima vode-ima i života, pretpostavka je da je i na Marsu bilo života.
    Također je moguće da na Marsu ima vode i u unutrašnjosti, i to u tekućem stanju, a onda je sve moguće...
    Ok, ali taj život se može odnosit i na jednostanične organizme i na, ajmo reć, nekakave humanoide... Sve je moguće, slažem se. Bilo bi totalno spaljeno da se nađu ostaci neke civilizacije na Marsu... iako sumnjam. Nekako imam feeling da smo sami uvijek bili u ovom sustavu...

Banned
    Datum registracije
    Apr 2012
    Sto je moguce onda? Otkriti toplu vodu Marsovcima?

Datum registracije
    Nov 2011
    Da o tome se i radi ko je kontrolira i kako.Evo ovdje potiho u BiH se uzimaju zvorišta .Npr.Nordfish kupio koncesiju za ribogojilišta fol a u stvari uzeo koncesiju i na izvor pitke vode ribogojilišta propala .??
    A čuj... sigurno da ti punjači vode neće propast u dogledno vrijeme, a i pitanje je kakva je kvaliteta voda s pojednih izvora. Sigurno da će se industrija jagmit za onima koja su bolja, a možda ova naša spadaju u takva. Velim ti, nisam stručnjak za to, al Korado je rekao da je priča o neprocjenjivosti vode priča da se sirotinju uvjeri kako imaju nešto jako važno

A čuj... sigurno da ti punjači vode neće propast u dogledno vrijeme, a i pitanje je kakva je kvaliteta voda s pojednih izvora. Sigurno da će se industrija jagmit za onima koja su bolja, a možda ova naša spadaju u takva. Velim ti, nisam stručnjak za to, al Korado je rekao da je priča o neprocjenjivosti vode priča da se sirotinju uvjeri kako imaju nešto jako važno
    To lako može biti kao i priča sa cjepivima i slično nešto i ne vidim da masovno se umire od raznoraznih gripa i kravljih ludila

Citiraj Prvotno napisano od Tomahawk Vidi poruku
    Ali su pitka pica koja se prave od nje. Cola, Fanta, multivitaminski sokovi sa dodatkom svih vitamina, energetski napitci, pivo....... Tko jos pije vodu?

Da bilo tko od nas ima moc, ili novac kao zamjenu za moc, svi bi mi zeljeli tu moc i uvecati. Tako i onaj koji prodaje vodu planira kako bi tek zaradivao da moze naplatiti svu vodu koja se dnevno popije.
    Napredak je kad ljudima ispunjavas nove potrebe.
    Prije se nitko nije obazirao na vodu pa su vode postale zagadene.....
    Ali u prirodi nije pitka, evo ti Afrike kao primjer, dobar dio J.Amerike...naravno nakon destilacije je druga priča, al što od toga ima Kreolac sa tih prostora?

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove