Čim imaš hrvatske ratničke gene 90% borbe je već odlučeno. Čovjek je uzeo slobodan dan samo da ispraši nekakvog tipa i sutra je na poslu, odrađuje dva sata prekovremeno.
hebena najava borbe...
Cormier je prljav borac, ali me iskreno u ove dvije borbe oduševio u pogledu borbe. nekima se ne sviđa njegov stil, recimo mom bratu. ali se stvarno jebeno bori, tvrd je, ima čvrstu bradu, odlično hrvanje plus što me najviše iznenadilo i odličan boks.
mene je najviše začudilo da Stipe u boksu ima toliko problema s njim, i vidjelo se i u onoj prvoj borbi do TKO Cormiera da mu poprilično lagano dolazi do brade.
mislim da je stvar konstitucije, Cormier fantastično u ovoj borbi baš protiv Stipe koristi tu svoju nizinu, skratio je distancu i poprilično lako dolazio do bodova. zato mislim da je on za Stipu najgora moguća borba, mislim da će s Jonesom biti puno bolje i otvorenije.
a s Francisom će biti drugačija borba, mislim da ga neće moći onako lako rušit i nadhrvat kao prošli put, iako bi mu plan borbe trebao biti više manje isti. jer Francis ako te ne ušlagira u prvoj rundi, imaš velike šanse za pobjedu kako runde odmiču. a tu je Stipe majstor, vidjeli smo sad protiv Cormiera kako je opet imao više goriva od protivnika. a Cormier je poznat po tome da ima jeben cardio, i da može gurat pet rundi, no očito protiv Stipe nije pametno rasporedio potrošnju energiju, Francis je nakon poraza rekao da bi promjenio upravo to, da ne bi išao na sve punom snagom u prvoj rundi, jer da je tu izgubio previše energije, a da nije uspio KO Stipu. a čini mi se da je istu grešku napravio i Cormier, jer kada ga nije u prve dvije runde KO, Stipe je bio sve bolji, a ovaj sve sporiji, plus je počeo zadavat sve razornije udarce, a master peac je bio početak 4 runde s onim lijevim udarcima po jetri, što je kasnije dovelo do TKO.
po meni, Stipe nije toliko lošiji hrvač od Cormiera, i mislim da bez obzira što se potencira da bi ga ovaj izdominirao još više da je forsao hrvanje ja mislim da to ne bi bio slučaj, jer u prvoj rundi je Stipe završio dolje jer je Cormier to htio, a Stipe u ovoj borbi za razliku od borbe protiv Francisa nije htio forsat hrvanje iz logičnog razloga, zato jer je Cormier vjerojatno najbolji hrvač u UFCu i zašto onda s takvim tipom forsat nešto u čemu je najbolji ? Stipe je forsao borbu u stand up-u i pogodio, Cormier se upecao i nastavio borit u stojci, jer je bio siguran u svoju pobjedu na bodove. a tu sigurnost mu je dao Stipe, jer je zadavao dosta manje preciznih udaraca od njega, samo što ljudi ne kuže da je Stipin svaki udarac bio duplo razorniji nego pola ovih koje je zadao Cormier, a to je ostavilo traga na Cormieru i što je borba odmicala dalje, to je Stipe sve više koristio taj svoj potencijal, da bi ga onim udarcima u jetru načeo i završio. po meni ovo nitko nije mogao predvidjet, i jedino što je Cormier mogao napravit drugačije, to je da je forsao više hrvanje, samo što ljudi ne kuže da ne bi svaka runda u pogledu hrvanja izgledala onako kako je izgledala prva, nitko si ne postavlja pitanje kako bi Cormier izgledao da ga je Stipe srušio i zadržao na podu? teoretski mogao bi ga i završit hrvanjem, tako da su mi pomalo glupe priče da bi Cormier koji realno ništa osim onog bacanja nije konkretno napravio, nije tu bilo neke velike štete za Stipu, najveća šansa je bila ona druga runda čini mi se da kada ga je stiso uz ogradu i krenuo udarat, a Stipe nije reagirao na to, no srećom je bio kraj runde i sudac nije prekidao borbu jer realno Stipe nije ni izgledao razbijeno, samo se nije branio, tako da je procijena suca bila ok, ali opet i da je prekinuo borbu vjerojatno mu se ništa ne bi moglo prigovorit jer se u takvim situacijama prekida borba. kada se jedan borac ne brani, a prima udarce, no ovo je borba za titulu i za pojas, i logično je da nećeš zbog takve pizdarije prekinut borbu, kada ljudi mogu gledat još rundu dvije intezivne borbe. nije to samo pitanje suca, već i onih koji su platili ulaznicu da gledaju borbu.
sve u svemu, Stipe je ovo odradio muški, ušo je s stavom mogu me na nosilima iznest ali ovu dobivam. doduše nije izgledao dobro, posebno prve dvije runde, ali u trećoj se probudio da bi ga u četvrtoj završio. no ponavljam Cormier zbog svoje konstitucije, a nevjerojane brzine eksplozivnosti i tehničke superiornosti mu je najgori match up. mislim da ni Jones ni Francis, nisu zajebani za STIPU kao Cormier, i iskreno i ja sam malo podcijenio Cormiera prije prve borbe, za ovu drugu sam znao da će biti dobar jer brani pojas, ali opet je bio bolji nego što sam očekivao, i stvarno je ovaj Cormier klasa, jer izuzev tih prljavština i zabadanja u oko, tip je tehnički ispoliran borac do savršenstva, mislim da bi za gledatelje bila ful atraktivna borba njega i Fedora u prime-u, ali jbg druge generacije pa se ne mogu ukrstit, ali to bi bila borba koju bi platio da gledam, jer je Fedor kao i on odličan hrvač, i još bolji boksač. dok Stipe je odličan boksač, ali samo dobar hrvač, ne i odličan. tako da, treba biti realan, Cormier ga je u ove dvije borbe dobro izbatinao, i da je opet pobjedio ne bi bilo nezasluženo. samo što je prljav, i mislim da bi po pitanju tih prstiju u oči trebalo uvest mogućnost diskvalifikacije boraca koji to rade, dakle prvo opomena jedanput ili dva put, i treći put diskvalifikacija pa ti bodi u oči i dalje.
svakako da je ova borba jedna od boljih za naslov, a Cormiera su očito načele godine, jer u 4 rundi više nije mogao ni stajat na nogama, tako da se Stipina taktika ovaj put pokazala pametnija, iako mi je djelovalo prve dvije runde da ni nema neku taktiku, već da ovaj radi s njim što god hoće, ipak mislim da se pripremio na ovo i da je djelom i isplanirao tok događaja, a naravno da svi imaju plan borbe prije borbe, ali uvijek tokom borbe dođe do promjene plana, eto Cormier je rekao da je plan bio da se više hrva s Stipom, pa je od toga odustao kada je vidio da mu udarci sjedaju "čisto" u stand up borbi. dakle, borba nekada sama odredi pravila borbe, i taktiku. po meni Cormier nije ništa pogriješio, svatko bi na njegovom mjestu forsirao stand up borbu, kada mu udarci sjedaju čisto i kada pobjeđuje na bodove, jer ono što je Stipe napravio krajem borbe, odnosno u 4 rundi nitko nije mogao predvidjet. tako da, Cormier definitivno tvrd orah za Stipu, i nadam se za dobrobit Stipe da se više neće borit, a on mora radit na tome da ne šeće po okotganu ko vreća za napucasvanje jer onih 181 udarac od Cormiera je zadan, upravo zato jer on uopće ne brani glavu, i lako može tako biti opet KO od nekoga. da ne govorim da rad nogu mora biti bolji, da mora više radit na tome da eskivira udarce, onako kako je to radio krajem borbe. to su stvari gdje Stipe još ima prostora za napredak, plus hrvanje u kojem sigurno nije najbolji hrvač UFC-a. srećom Cain je gotovo sigurno povijest, a Cormier vjerojatno odlazi u povijest nakon ove borbe, tako da on ispada najbolji hrvač od ovih što ostaju. jedino mu Jones može biti problem, onako stilski to će isto biit zajebana borba, ali mislim da s Jonesom ono može lakše se borit nego s Cormierom, jednostavno imam takav osjećaj s obzirom da sam gledao kako se Jones bori, i mislim da mu taj neki otvoreni stil paše, i da njega neće jebat previše ta koljena laktovi i ono što Jones inače radi, a što je radilo velike probleme Cormieru. u biti ono što je Jones za Cormiera, lako moguće da ispadne Stipe za Jonesa, i volio bih vidjet tu borbu. čak više nego Francis i Cormier 3.
dajte nam Jonesa, da mu prebrojimo kosti.![]()
North is back.Iscrpna analiza, bil bi dobar komentator u studiju.
![]()
Khabib dobio Poirera gušenjem.
Jonesa svi podcenjuju a zna se kako se poigrao sa DC - em, još ga porede sa Miočićem.
Jones je zajeban, ali stilski mislim da bi pasao Stipi. Cormier nije baš dobra borba za Stipu, ja bih ga rađe gledao protiv Jonesa.
a i zaradio bi više, nego na trilogiji s Cormierom. ne znam, meni osobno ta treća borba protiv Cormiera nije napeta.
što se tiče Jonesa, on je za sve zajeban, posebno kad je dopingiran.![]()