navodno je čegrtuša vrlo ukusna.
a i koža im je prva liga.
ex. m. BBB ZG +40, 50-100
Ja sam više stavio informativno.
Proljeće je, a ljudi pomalo odlaze u prirodu...
Skidaj ovo Jozo.Tjedan dana me sve bolilo i to nakon ubrizgavanja seruma.Jednostavno i sam serum je šok za organizam.Otrov ubrizgan u krv konja pa onda zbibere tebi.
Mučninu i glavobolju i utrnutost tjela ne mogu ni opisati da valja . Ista me se napast dočepala .Kao ova na slici.
Sačuvaj Bože Hrvate od srpske dobronamjernosti,bošnjačke merhametli duše i kukuriku vlade
ma ne. morao je na dramatičan način očistit organizam od kontaminacije onim portalom.
ex. m. BBB ZG +40, 50-100
Da 80-ih .Petnastak dana me bolilo od seruma noga otpast mučnine 7-8 dana i povraćanja . A mlad Inkvi mlad.I bio sam daleko od prvog auta morali me prvo čamcem prebaciti čekao sam dugo da dođe čamac.Ma ne pitaj.
a opet ih se nešto posebno ne bojim jedne godine sam tro poskoka ubio u radnji gdje sam radio.I dvadesetak dana .Treba paziti.A za ovo djete sam čitao .
Vezao ja neku armaturu pa prvo s jedne strane da mogu zakačiti za kran a dok sam došao do drugog kraja da stavim kuku on baš na žicama .Ali vruće bilo 8 mjesec pa su tromi pa ga lako dokrajčio .
Sačuvaj Bože Hrvate od srpske dobronamjernosti,bošnjačke merhametli duše i kukuriku vlade
meni je frenda ugrizao poskok..njegovi su iz livna i jednog ljeta dok bio kod svojih ga ugrizao..kaze da micali neko kamenje,sto li..i dok stavio ruku na kamen,poskok hop po ruci..
Stavi me na Golgotu i pali odavde..
Trazi se Herceg-Bosanka za curu..Da potvrdim svoje integralstvo
koliko sam ja imao kontakta sa poskokom ali nikad me nije ugrizao..ali čudo kako nije. jednom sam sjeo skoro na nju, sunce upeklo a ja berem lišnjake....osmi misec..sam samcat usred kamenjara..i taman vidim kamen samac ko da ga je netko iskleso za stolicu..taman udubljenje i naslon..a zrak treperi nigdje daška vitra..ja samo u onim sportskim gaćicama gol do pasa..sidnem i tako meditiram kad odjednom čujem ono simptomatično..ssssss..skočim ko oparen..odmah mi glavom proleti..zmija..i okrenem se instinktivno i vidim mu zadnji kraj di ulazi gore u šupljinu kamena..ja se ukočio..ujela me sigurno..pa sjedio sam skoro na njoj..ali nisma ništa osjetio..pipam se ja...dok mogu..nigdje ne boli..a ne mogu leđa dohvatit i vidjeti..al očito nije..
a šta je bilo..ona spavala..a ja zaklonio sunce i ona se probudila..koju sriću sam imao.
a bilo je tu još skoro da je zgazim u zadnji čas bacim pogled doli kad ono sklupčan poskok..kako te nešto lansira u zrak suprotno svim gravitacijskim pravilima...
najviše sam ih ubio u kasnu jesen kad su spore i prelaze puteve..u jedan dan tri..kapitalca..a jednu večer sam uhvatio pod farovima isto poskočinu najveću što sam vidio ikad..
jednom sam istovarao neku šutu iz traktora i stojim na jednom podzidu..i bacim pogled on ispod kamena na kojem stojim..sklupčao se..pravi onaj smeđi kapitalac..al imao sam unfalice i traperice..to ne može probit i da je probao..taj mi je pobjegao..
brata mi ujeo na zidu kad je bio dijete..sreća da je rekao ocu da ga je nešto ubolo..on mislio trn pošto se pentrao po zidu..pa su ga tako spasili..zajeban je poskok
štapom, svačim..naubijao ih se..kod nas su i poskoke rukama hvatali..ja to ne razumim..golom rukom za vrat ga prstim u rašlje uhvati..brr.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 30-04-2012 at 19:02
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
kažu koga je zmija ujela i gušterice se boji
e pa mene nije ujela al bojim se i zmije i gušterice,,,
ZALUD HEROJI POVIJEST PIŠU ,
JER NAĐU SE ONI ŠTO ISTINU BRIŠU DA HERCEG BOSNA SINOVE JE DALA A DANAS JOJ NEMA NI RIJEČI HVALA !!!!
HERCEG-BOSNO SUZO MOJA ZEMLJO BEZ SPOKOJA !!!
http://www.youtube.com/watch?feature...Czx_uWqo74#t=0
http://www.youtube.com/watch?v=leNFPy5HOxU
http://www.youtube.com/watch?v=5veX-SqhXdA
Dok su ljudi radili u polju, moga dida, tada bebu mater ostavila u ladovini, a ona se dala za poslom uz svog muža. Mogao bih ovo ispripovijedati sočnom ikavicom kako su moji stari govorili, ali radije onako kako znam, pa evo te kratke istinite prićice...
I tako iz dana u dan, njegova mater moja prababa ostavi mu u nekoj posudici - flašici, čemu li, sad ne znam, mlijeka i dijete bi to pilo kad ogladni u toj lijepoj hladovini.
No umjesto da napreduje, moj dida je sve više mršao i mršao tako da se njegov čača zabrinuo i poćeo zapitkivati svoju ženu, kojoj naloži da vidi što se s djetetom događa preko dana dok oni rade, pije li ono mlijeko ili ga prosipa.
I prababa sjedne na stražu kad i ima što vidjeti...
Odnekud ispod kućice izvuće se velika zmijurina, priđe djetetu i popije mu svo ono mlijeko...
Žena se zblanula, kad to vidje, misleći da će joj dijete izujedati, a djete ručicama pogladi onu zmiju i ona ode.
Isprića ona sve svom čojeku, kako je bilo, a on reče da ostane i vidi i sutra što će se desiti i tako par dana; Ona zmija se dovuće ispije mlijeko popne se oko djeteta, gledaju se i ona ode nazad negdje pod kućicu...
Zabrani čača da se djete ostavlja vani pa ga ostave u kolijevci u sobi...
Da neduljim zmija se dovlačila i u sobu i sve kao i vani..., popije mu ono mlijeko, a djete se smije i miluje guju.
Ode čojek podobro uplašen nekom poznavaocu zmija u drugo selo i ispripovijeda mu sve ovo.
Onaj mu reće da žena i dijete odu na neko vrijeme van sela, a da on nekakvim upaljenim bakljama i pepelom okadi kuću te da on i sve komšije zalupaju kamenjem i motikama okolo.
Istinita prića kaže dalje da je izgmizalo na stotine zmija ispod kuće i razišlo se u polja, da ih je predvodila ona velika što je pila mlijeko, a mještani nisu smjeli ubiti ni jedne, jer im je tako savjetovao onaj zmijar.
Tako se prića i završava, ali moj dida je poslije drugovao sa zmijama, držao ih po rukama, najotrovnije i najpoganije i nikad ga ni jedna nije ujela, a za njega su govorili da ima nešto u sebi što zmije rešpektiraju...
Nadam se da nisam bio dosadan trol...
koja čudna priča..![]()
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Ježim se dok čitam ove priče. Sva sreća da zmije nikad nisam vidjela uživo. Dovoljno mi je što ih ponekad sanjam pa cijeli dan ne mogu doći k sebi
Sagitarius, stvarno čudna priča
...oblak je moj dom, oblikujem ga po svom...dosadno je kretati se tlom...
meni je čudan gospodar prstenova, a ovo mi je sasvim bliska priča..
ovu priču bi baš trebalo zabilježiti izvornim narječjem i spremiti negdje za buduće naraštaje
http://imoart.hr/portal/etno-bastina...jizevnost.html