+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1 2 3 4 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 21/84

Tema: Zmije - Oprez u prirodi

Kod nas je bio čovjek, baš je umro prije neki dan koji je tvrdio da ga je poskok tjerao sa vrha Zavelima do polja a to ima dobar sat vremena..kao nije ga ujeo nego se savije u klupko i udarao ga u leđa..i tako sve do podnožja planine..mi smo se sprdali s tim ali svi

I njemu pokazat zmiju..on izgubi razum, bježi ko sumanut..običaj je bio kad ubiješ poskoka stučeš mu glavu..onda vrhom štapa probiješ tamo di je bila glava i nosiš kroz selo za pokazivat..

dakle nešto ga je očito grdno uplašilo..to se nije moglo glumit..

znali smo polumrtvu zmiju odnijet na mravinjak..jer zmiju se lako ošamuti..ona se ne bori..čim je malo trcneš ona se omlitavi..pa kad bi je mravi dohavtili..joooj..

al bilo je čudnih scena..jednom gledamo pokošeno sijeno je li suvo..skupili se i moj otac uzme kao rukom da zavrti sijeno u usuče ga( tako se provjeravalo je li suvo) i baš podigne sijeno a ispod poskoku odsječena glava baš pri vratu..kosilica ga uhavtila..razjapio usta i tkao ostao..strašna scena..od cile njive baš tu zahvati..

kod nas poskoka nekad ko u priči a danas hodaš ..ne sretneš nikako..nema stoke, nema ljudi, nema poskoka..
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Citiraj Prvotno napisano od pdv Vidi poruku
    Ježim se dok čitam ove priče. Sva sreća da zmije nikad nisam vidjela uživo. Dovoljno mi je što ih ponekad sanjam pa cijeli dan ne mogu doći k sebi

Sagitarius, stvarno čudna priča
    kažu da sanjat zmiju nije dobro..i ja sam ih sanjao..rađe je vidjet ovako nego sanjat..ružan je san sa zmijama..

Zbog Eline i bokala vina

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    kažu da sanjat zmiju nije dobro..i ja sam ih sanjao..rađe je vidjet ovako nego sanjat..ružan je san sa zmijama..
    zar vjerujete u to?
    ono što nije dobro sanjati je požar, pogotovu u kući..

zatrolasmo temu..

Da, obično kažu da ih treba ubit u snu ali ne vjerujem u te stvari pa se i ne operećujem s tim. Stvarno takvi snovi znaju izmučit tijelo ali ipak biram san radije nego susret uživo
    ...oblak je moj dom, oblikujem ga po svom...dosadno je kretati se tlom...

Citiraj Prvotno napisano od Rodica Vidi poruku
    zar vjerujete u to?

zatrolasmo temu..
    A, zašto požar?

Ne vjerujem u te stvari. Bar nikad nisam vidjela neku povezanost između sna i loših/dobrih događaja u životu.

Citiraj Prvotno napisano od Rodica Vidi poruku
    zar vjerujete u to?

zatrolasmo temu..
    a čuj..san ne kontroliram..meni je uvik bilo ružno sanjat zmiju, u javi mogu šta hoću..uzmem kerač i ubijem je..

Zbog Eline i bokala vina

Kod nas je bio čovjek, baš je umro prije neki dan koji je tvrdio da ga je poskok tjerao sa vrha Zavelima do polja a to ima dobar sat vremena..kao nije ga ujeo nego se savije u klupko i udarao ga u leđa..i tako sve do podnožja planine..mi smo se sprdali s tim ali svi

I njemu pokazat zmiju..on izgubi razum, bježi ko sumanut..običaj je bio kad ubiješ poskoka stučeš mu glavu..onda vrhom štapa probiješ tamo di je bila glava i nosiš kroz selo za pokazivat..

dakle nešto ga je očito grdno uplašilo..to se nije moglo glumit..

znali smo polumrtvu zmiju odnijet na mravinjak..jer zmiju se lako ošamuti..ona se ne bori..čim je malo trcneš ona se omlitavi..pa kad bi je mravi dohavtili..joooj..

al bilo je čudnih scena..jednom gledamo pokošeno sijeno je li suvo..skupili se i moj otac uzme kao rukom da zavrti sijeno u usuče ga( tako se provjeravalo je li suvo) i baš podigne sijeno a ispod poskoku odsječena glava baš pri vratu..kosilica ga uhavtila..razjapio usta i tkao ostao..strašna scena..od cile njive baš tu zahvati..

kod nas poskoka nekad ko u priči a danas hodaš ..ne sretneš nikako..nema stoke, nema ljudi, nema poskoka..
    Djete malo kod babe se igralo na selu.A ukućani se okupili eto i ja među njima i pili za velikim stolom i muški i žene .I dođe mala i kaže mami -možda 5-6 godina mama ja ubila baju tako nekako.-Žena sa njom ma vrisnula umal je srce nije strefilo .Mala poskoka cipelom satrala ispod kuće .

A znam da ih ima po RP.
    Sačuvaj Bože Hrvate od srpske dobronamjernosti,bošnjačke merhametli duše i kukuriku vlade

Ja nikad nisam sanjao zmije..a niti vjerujem u price ko od strijelca ..ja sam cijepljen od takvih prica,stas..
    Stavi me na Golgotu i pali odavde..

Trazi se Herceg-Bosanka za curu..Da potvrdim svoje integralstvo

Citiraj Prvotno napisano od patriot Vidi poruku
    Ja nikad nisam sanjao zmije..a niti vjerujem u price ko od strijelca ..ja sam cijepljen od takvih prica,stas..
    Da, sliče na one priče o vilama i konjima. Više kao bajke, a sad tko će znat jel' to stvarno istina...

Citiraj Prvotno napisano od sagitarius Vidi poruku
    Dok su ljudi radili u polju, moga dida, tada bebu mater ostavila u ladovini, a ona se dala za poslom uz svog muža. Mogao bih ovo ispripovijedati sočnom ikavicom kako su moji stari govorili, ali radije onako kako znam, pa evo te kratke istinite prićice...
    I tako iz dana u dan, njegova mater moja prababa ostavi mu u nekoj posudici - flašici, čemu li, sad ne znam, mlijeka i dijete bi to pilo kad ogladni u toj lijepoj hladovini.
    No umjesto da napreduje, moj dida je sve više mršao i mršao tako da se njegov čača zabrinuo i poćeo zapitkivati svoju ženu, kojoj naloži da vidi što se s djetetom događa preko dana dok oni rade, pije li ono mlijeko ili ga prosipa.
    I prababa sjedne na stražu kad i ima što vidjeti...
    Odnekud ispod kućice izvuće se velika zmijurina, priđe djetetu i popije mu svo ono mlijeko...
    Žena se zblanula, kad to vidje, misleći da će joj dijete izujedati, a djete ručicama pogladi onu zmiju i ona ode.
    Isprića ona sve svom čojeku, kako je bilo, a on reče da ostane i vidi i sutra što će se desiti i tako par dana; Ona zmija se dovuće ispije mlijeko popne se oko djeteta, gledaju se i ona ode nazad negdje pod kućicu...
    Zabrani čača da se djete ostavlja vani pa ga ostave u kolijevci u sobi...
    Da neduljim zmija se dovlačila i u sobu i sve kao i vani..., popije mu ono mlijeko, a djete se smije i miluje guju.
    Ode čojek podobro uplašen nekom poznavaocu zmija u drugo selo i ispripovijeda mu sve ovo.
    Onaj mu reće da žena i dijete odu na neko vrijeme van sela, a da on nekakvim upaljenim bakljama i pepelom okadi kuću te da on i sve komšije zalupaju kamenjem i motikama okolo.
    Istinita prića kaže dalje da je izgmizalo na stotine zmija ispod kuće i razišlo se u polja, da ih je predvodila ona velika što je pila mlijeko, a mještani nisu smjeli ubiti ni jedne, jer im je tako savjetovao onaj zmijar.
    Tako se prića i završava, ali moj dida je poslije drugovao sa zmijama, držao ih po rukama, najotrovnije i najpoganije i nikad ga ni jedna nije ujela, a za njega su govorili da ima nešto u sebi što zmije rešpektiraju...
    Nadam se da nisam bio dosadan trol...
    uh ja sam se sva naježila,
    nevolim je ni viditi koliko me je strah zmija,
    još dok sam bila curetak,išli smo svaki dan u polje krave čuvali,i uvik sam pazila di stajem kako nebi na zmiju naletila,
    jednom sam u polju išla na potok napit se vode,i đava se ispružio na travi i sunča se,ja bacila kamen da je otram,kad muko moja ona diže onu ružnu glavu i pođe prema meni,ja biž,ona zamnom,jedno 500 metara je trčala za mnom,kad me tad nije srce otkazalo,,,,,,utekla sam tada al koji sam strah pritrpila to nikad neću zaboraviti,
    ZALUD HEROJI POVIJEST PIŠU ,
    JER NAĐU SE ONI ŠTO ISTINU BRIŠU DA HERCEG BOSNA SINOVE JE DALA A DANAS JOJ NEMA NI RIJEČI HVALA !!!!
    HERCEG-BOSNO SUZO MOJA ZEMLJO BEZ SPOKOJA !!!

http://www.youtube.com/watch?feature...Czx_uWqo74#t=0

http://www.youtube.com/watch?v=leNFPy5HOxU

http://www.youtube.com/watch?v=5veX-SqhXdA

kažu da je nekako crnjak kad su zakote u nečijem grobu...

Super ugledni član Eugen Savojski avatar
    Datum registracije
    Jul 2011
    Ogledalce :

Koliko sam ja razumio ti si u utrci na 500 m. stigla prva,
    zmija druga,a jeste li tih 500 metara trčali s preponama
    ili bez.

Citiraj Prvotno napisano od Eugen Savojski Vidi poruku
    Ogledalce :

ili bez.
    Sačuvaj Bože Hrvate od srpske dobronamjernosti,bošnjačke merhametli duše i kukuriku vlade

Ogledalce :

ili bez.
    dragi moj priskakala sam i drvo i kamen,ko maratonac
    JER NAĐU SE ONI ŠTO ISTINU BRIŠU DA HERCEG BOSNA SINOVE JE DALA A DANAS JOJ NEMA NI RIJEČI HVALA !!!!

kažu ko sanja zmiju to ti je dušmanin
    e pa ondan ih ja imam na izvoz

Super ugledni član Eugen Savojski avatar
    Datum registracije
    Jul 2011
    Citiraj Prvotno napisano od ogledalce Vidi poruku
    dragi moj priskakala sam i drvo i kamen,ko maratonac
    To što je trčalo za tobom nije bilo zmija,
    nisi ti dobro vidjela ,ako je imalo glavu sa
    jednom rupicom bezveze si se toliko uplašila,
    poslije si vidjela da nije opasno. Evo ti jedan
    cvijetak

Vlastelinka ZGabriel avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Blog Entries
    5
    zmije ne mogu vidjet ni nacrtane. zato izbjegavam sve potencijalne situacije gdje bismo se mogle naći na istom prostoru.
    jednom sam vidjela neku crnu, u eko selu prije tri godine. puzala je nekih 10-ak metara od mene, srećom u suprotnom smjeru. ja sam zaždila natrag prema kući. dobila sam instantnu želju da mi narastu krila i da se vratim doma.
    kao dijete sam se igrala s klincima u djedovom selu, nema gdje se nismo zavlačili. nikad mi nije palo na pamet da i tamo ima zmija. sad kad razmišljam o tome, smrznem se.
    Ti nisi ono što jesi sad, nego ono što tek možeš biti! Ti si trenutno žir, ali smisao tvog života je biti hrast! ~ T. Ivančić

יֵשׁ מֵאַיִן

:m
    To što je trčalo za tobom nije bilo zmija,
    nisi ti dobro vidjela ,ako je imalo glavu sa
    jednom rupicom bezveze si se toliko uplašila,
    poslije si vidjela da nije opasno. Evo ti jedan
    cvijetak
    hvala na cvijetu,,al je zmija bila,odnio je đava,bojim je se ko samog vraga,
    lani mi je ispred kuće bila jedna duga 1.50cm,nisam ti cili dan izašla iz kuće nego kad sma je ugledala popela se na balkon i zvala susjede u pomoć,uh,uh
    i ubili su je,u životu nisam vidila onoliku veliku zmiju,

moja pokojna baka je cijeli život nosila vodu zmijama 100njak m iznad kuće. i svi joj se smijali. kad je umrla počeli su viđati zmije oko kuće. bome su vratili tradiciju i od tad je mir

Mužjak od zmije se zove ZMIU GA

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove