Prvotno napisano od
Graničar Jozo
Sve što kažeš stoji bombarder. Samo ja to ne bih prebacivao na cijeli HVO vareš već prvenstveno na tadašnje vodstvo koje se nije snašlo. Možda nije očekivalo napade, pa ono... trpaj svoje džepove. Već sam pisao o vareškom vodstvu i kako se ono stvorilo (mislim općenito). U dezorijentaciji i neroganiziranosti brzo panika hvata. Bilo je vojske koja se nakon pada probijala do Daštanskog. Dakle, nisu svi bježali. Ajmo reć nekakav dokaz dezorijentiranosti za ovo što pišem je što nakon pada Vareša nije osigurana vojarna na Breziku i crkva na Pržićima odakle je tukao snajper. Da je to ostalo naše ne bi muslimani ni smjeli ući u grad dugo, dugo.
Ima još jedna mala stvar naoko nebitna, a to je da u Varešu nakon rata nije bilo nijedne hrvatske televizijske kuće, tj signala. Pa ni Tv Kiss. Samo FTV (mislim da ni za BHT 1 nije bio dobar signal). Druga stvar je ono famozno preseljenje iz Vareša u Drvar. Govorimo o 1996. kada je ljudima obečavano zaposlenje, stanovi u Drvaru itd. Dosta je ljudi bilo demobilizirano tada, a i u Drvaru i u Varešu su bile šume HB, a šume u Varešu kolko hoćeš. Al da ne idem dalje u off topic samo ću reć da je meni na zidu visila zastavica HDZ-a sve do Sanadera. Ne vjeruju svi u izdaju. Ima nas svakakvih.
A što se tiče Zrikavca dobra stvar je što se bar o problemima bh hrvata diže prašina, pa makar i na ovaj način. Možda to i nije tako loše ako je već unaprijed određeno da će SDP dobiti sljedeće izbore, a njihova mantra je upravo ova o Tuđmanu. Samo ne znam donosi li to više štete ili koristi za formiranje trećeg entiteta.