+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 1 2
Prikaz rezultata str. 21/25

Tema: Pravo i pravda?

Citiraj Prvotno napisano od pdv Vidi poruku
    Nije mi namjera kritizirati ime ovog pdf-a ali me potaknulo na otvaranje jedne teme. Naime, zanima me zašto ljudi često poistovjećuju pravo s pravdom? Kako ta dva pojma uopće mogu značiti isto? Ne poričem da se nekada mogu preklapati i značiti isto.

Pravda je moralna kategorija i svaka osoba ima svoje mišljenje o pojmu pravde i pravednosti kao i svaka zajednica pa i društvo. Tako npr. određeni dio Srba misli kako je ideja velike Srbije pravedna dok ostali ljudi misle kako to nije pravedno.

S druge strane, pravo zahtijeva dokaze i činjenice. Pravnici se ne bave pravdom već pravom.

Pitanje bi bilo, zašto ljudi miješaju ova dva pojma? I zašto često uzvikuju kako nema pravde kada se donese neka presuda?
    Ideja Velike Srbije nema veze s pravdom nego imperijalizmom. Pravedno je onda kada braniš svoju zemlju.

Ljudi miješaju ta dva pojma jer bi zakoni trebali biti što pravedniji. Kazna bi morala biti prikladna počinjenon zločinu.

"Govor mržnje" je pravno definirana, rastezljiva floskula koja se može tumačiti na razne načine ovisno o političkoj klimi, koja je dominantno lijevo-liberalna i ona je odgovorna za tu floskulu koja služi za zabranu slobode govora. Isto vrijedi za "ljudska prava" kojima se štite kriminalci, ubojice, silovatelji. Tako da nije sve u dokazima i činjenicama.

Gdje je pravda ukoliko maloljetna osoba može ubiti čovjeka i nakon toga prođe bez kazne? Koliko bi ljudi trebao maloljetnik ubiti da bi se promijenio zakon koji štiti maloljetne ubojice?

Maloljetnice ubojice danas: Petra (29) udana, Tea (27) sama
    http://www.vecernji.hr/crna-kronika/...27-sama-172163

Ovo je dečak (12) koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu (FOTO)
    http://www.telegraf.rs/vesti/2515291...ovom-sadu-foto

Citiraj Prvotno napisano od Komari Vidi poruku
    Ako naravno mu u zatvoru prije ne polome sve kosti.
    Pitanje je kako kazniti nekoga tko u zatvoru počini zločin i koja je svrha zatvora kao odgojno-korektivne ustanove u kojoj je moguće počiniti zločin.

Nedavno je bila vijesti o klanju i masakru između suprotstavljenih bandi u brazilskim zatvorima. Mala digresija, to je taj multirasni multikulturalizam o kojem buncaju globalisti, kada će se sve rase pomiješati i ne će biti više razlike među ljudima, Brazil je primjer kako to izgleda u praksi kada zemlju sačinjava Treći svijet. Ovavih stvari nema u Japanu.

Dakle u tim zatvorima, inače u privatnom vlasništvu (sprega politike i organiziranog kriminala, korupcija, brazilska stvarnost) je počinjen masakr kakav se viđa u slasher/splatter horror filmovima ali nijedan film ne može nadmašiti stvarnost. U tim zatvorima je najgori ljudski talog koji se može zamisliti, njih zatvor ne može preodgojiti i bilo bi jeftinije ih sve odstraniti ili napraviti reality show u stilu Running Man-a, dati im oružje i neka se međusobno pobiju ili napraviti gladijatorske igre, povremeno poslati lavove da se malo poigraju s ološem i vidjeti kako se psihopati ponašaju kada gledaju smrt u oči.

Ako zatvorenik nije siguran u zatvoru, onda se gubi sam smisao zatvora kao korektivne ustanove i smisao prava te pripadajučih zakona. Možemo se složiti da neki zločinac zaslužuje sve najgore, i osobno jesam za smrtnu kaznu za najteže zločine, ali ima ljudi koji nedužni završe u zatvoru, kao što je bio slučaj s političkim zatvorenikom Markom Franciškovićem, kojega je SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ostojić Ranko poslao u ludnicu i zatvor te da smo trećesvjetska vukojebina poput Brazila, netko bi ga mogao ubiti bez problema i bez pitanja.

Citiraj Prvotno napisano od pdv Vidi poruku
    I ja se sjećam kada je to tek izašlo. Baš ti se smuči kada čitaš i ne možeš virovat. Znam da sam gledala na tv kada je neki doktor što je operirao tu curu pričao kakve su joj ozljede bile..nakon dvi rečenice sam prebacila, baš ne možeš slušati. Ne znam ni ja što su svi skupa radili i vjerojatno je da je bilo raznih opijata, ali bez obzira na sve taj mali ima ozbiljan poremećaj dok je u stanju toliko nekoga povrijediti. Ne znam kako inače droge djeluju, ali jedino tu mogu naći neko objašnjenje za njegovo ponašanje. Jel' ga neki opijat toliko prespojio da je postao životinja ili su neke frustracije u pitanju...nije ni bitno na kraju.
    Radilo se o orgijama koje su pošle u krivom smjeru, vjerojatno pod utjecajem droge koje su bile okidač za sumanuto ponašanje potencijalno psihičkog bolesnika.

https://narod.hr/hrvatska/mihajlovic...omocne-presude

Evo slika i prilika "hrvatskog" pravosuđa...

Hrvatski mučenik, junak i domoljub Krešimir Mihajlović. Da nas je više čvrstih i stamenih danas bi nam bilo puno bolje. Trebamo se ugledati u tog hrabrog borca protiv jugokomunjara. Dobio otkaz jer je stavio sliku Gotovine i Markača u školu. To su bile godine teškog progona svakog hrvatskog vojnika u mirovini i skoro svih hrvatskih vojskovođa i domoljuba. Svaka mu čast.

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Hrvatski mučenik, junak i domoljub Krešimir Mihajlović. Da nas je više čvrstih i stamenih danas bi nam bilo puno bolje. Trebamo se ugledati u tog hrabrog borca protiv jugokomunjara. Dobio otkaz jer je stavio sliku Gotovine i Markača u školu. To su bile godine teškog progona svakog hrvatskog vojnika u mirovini i skoro svih hrvatskih vojskovođa i domoljuba. Svaka mu čast.

Bile godine? Kakva razlika u odnosu na ono što imamo danas? Pa i konačno ga je (nadam se ne), pokopao sud u koji je svoje kadrove ugurao HDZ. Evo Krešimiru ovrhe po HDZ receptu.... Plus generali koji "mudro" šute.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove