Prvotno napisano od
Burzum
Prijatelju, nisi baš u pravu- treba biti dosljedan i osuditi sve imperijalizme- i onaj američki, i ruski, britanski, turski, kineski. Jedino ako smo dosljedni onda imamo vjerodostojnost- ja mislim da većina njih tu osuđuje američku agresiju na Siriju npr, oni sigurno nisu "kozojebi", to možeš reći za Afganistance ali ne i za Sirijce , sekularnu zemlju kojom vlada prosvijećeni diktator Bašar Al Assad, koji nije niti želio biti predsjednik Sirije- ta uloga bila je rezervirana za njegovog starijeg brata koji je završio najelitnije vojne škole ali je stradao u prometnoj nesreći, Bašar se sa druge strane htio baviti liječničkim zanatom, završio je medicinu u Londonu i specijalizirao oftalmologiju, tamo se zaljubio u Asmu, koja se rodila u Londonu, kćer bogatih sirijskih građana koji su živili u Londonu, ona je odgojena i živila je skroz po zapadnjački, a i Bašar je bio prozapadno orijentiran.
Kada je postao predsjednik Sirije nakon smrti oca 2000, on je počeo sa mnogim političkih reformama, dozvolio puno veću slobodu tiska, pustio iz zatvora mnoge političke zatvorenike ali jasno, to je morao raditi polagano, jer je bilo puno tvrdolinijaša koji su se tome protivili. na žalost kad su tzv arapska proljeća zahvatila Egipat, Tunis, Jemen niti Sirija toga nije bila pošteđena, tamo su 90 posto ljudi koji su vodili nasilne prosvjede i pobili mnoge policajce bili islamisti, što su jasno CNN i ostali "slobodni mediji " propustili izvijestiti, ispalo je takoreći da Assad puca na nenaoružane prosvjednike.
Pobunjenike su osim Šoroša i Amerike snažno podupirali Britanija, Francuska iz Europe, zatim Izrael, pa "bastioni slobode i demokracije " Saudijska Arabija i druge zaljevske monarhije koje svijetom šire salafističku ideologiju, pa sva ubojstva kršćana u Europi počinili su muslimani radikalizirani petrodolarima od vehabijskih imama , europske vlade su žmirile na to, zbog toga što su i njih financirali petrodolarima, a kao vojnici Saudijci su nula, pa oni već 10 godina ratuju protiv šačice Hutua u Jemenu i nesposobni su ih pobijediti pa se zato iskaljuju na jemenskim civilima. I da, i Turska financira islamiste po Siriji, čak je okupirala dio Sirije.
U Siriji, tzv umjereni pobunjenici nisu ni postojali to su sve bili glavosječe pod različitim imenima- ISIL, Al Nusra, Tahrir Al-Šam, sjeti se da su kršćani u Siriji pod Assadom ravnopravni građani, tamo ih je bilo oko 15 posto, i da su glavosječe tamo pobili na tisuće kršćana, uništili su stotine crkava, od kojih su mnoge stare tisuću i više godina i ubili stotine svećenika, kršćani su zato stopostotno stali uz Assada i bore se u sirijskoj vojsci, a u Siriji su i Božić i Uskrs državni praznici, ne samo zbog kršćana nego i zato što Sirijom vladaju Alaviti- njih ubrajaju u šijite ali mnogi religijski stručnjaci se slažu da je ta religija zpravo mješavina šijitskog islama, kršćanstva i zoroastrizma, sa elementima starih bliskoistočnih religija, Alavite džihadisti mrze puno više nego što mrze kršćane jer ih smatraju takfirima- tj otpadnicima od Islama, i njih u Siriji ima tek oko 15 posto, zatim Druzi, kojih je oko 5 % su na strani Assada, najveća legenda sirijske vojske, koji je bio vođa obrane sirijskog Vukovara , grada Dair ez Zora, Issam Zahredin, "lav republikanske garde", koji je usprkos tome što je bio general išao u sve bitke na prvu crtu, poginuo je kad mu je vozilo stalo na minu, bio je Druz.
Znači kršćani, alaviti, Druzi, ismailiti -oni čine oko 40 posto Sirijaca i svi su za Assada, uz to računaj da ima i dosta sekularnih sunita koji podržavaju Assada tako da ajmo reći ima podršku oko 70 posto sirijskih građana.
Uz to ne zaboravimo da su Sirijci, uz Libanonce spasili desetine tisuća Armenaca od armenskog genocida, koji su učinili Turci, mnogi su se Armenci nastanili tamo, i također riječ je o jednoj od najstarijih svjetskih civilizacija sa nebrojeno mnogo povijesnih, kulturnih , arheoloških znamenitosti, Damask je mislim drugi najstariji grad na svitu.
Siti se kako su džihadisti uništili Palmiru, to je kulturocid, uništenje svjetske baštine stare tisuće godina.
Zbog toga sam snažno podupirao Iran i Rusiju koji su pomogli Assadu da ostane na vlasti, dok su ga Ameri, Englezi, Izraelci, Turci svih tih godina bombardirali, i kad su kinačno Asadovci trebali prije tri godine zadati konačni udarac džihadistima, Amerikanci i Turci su džihadiste spasili što su ih stavili u Irbil, jedinu džihadističku enklavu što je preostala u Siriji, uz to i Turci su okupirali dio uz tursku granicu, jasno da ta govna nisu dopustili da Assad uništi džihadiste jer im odgovara stanje stalne napetosti u Siriji, a Assadu trebaju svi skinuti kapu kao i njegovoj ženi, koja je sunitkinja što su cilo vrime rata ostali u Siriji, a tamo 2013,2014 se jako opasno ljuljalo, da su džihadisti preuzeli vlast a bili su u predgrađu Damaska ubili bi ih ko pse, svi kršćani, alaviti i Druzi bi bili poubijani , osim onih što bi jasno pobjegli, to bi danas bio drugi Afganistan.
Ali, baš zato što ne mogu poduprijeti američke, turske, britanske agresije ne mogu podržati ni rusku agresiju na Ukrajinu. Rusiji svaka čast što su pomogli Siriji ali to ih ne opravdava da rade mučke napade na ukrajinske gradove i civile. Zašto Rusija, ako je Putin takva faca nije napao Tursku, zbog toga što su rušili ruske avione u Siriji, ubili ambasadora, podržavali džihadiste na Kavkazu, ne nego im je Putin još postao saveznik, dao je zeleno svjetlo azerskom diktatoru Alijevu da napadne armenski Artsakh( Nagorno Karabah), ne bi se oni usudili napasti Armence da im Putin nije dao zeleno svjetlo, tamo su također Azeri pobili i protjerali desetine tisuća Armenaca, vidio sam kako uništavaju armenske crkve stare 1500 godina, zato je mislim Gelsey Azalea revoltirana, što su većina zaboravili na američke svinjarije u Siriji, Libiji, @LB1986 itekako se to svih nas tiče jer su upravo zbog američkih rušenja Gadafija i uništavanja Sirije došli milijune muslimana u Europu, evo ih u Bihaću par desetaka iljada, neće oni odustati od ulaska u Hrvatsku, po meni ja bi ih sve iskrcao u Britaniju, Francusku i Ameriku koji su i počeli sa svojim saudijskim i turskim kolegama tamo belaj.
Kažem, treba sve osuditi sve imperijalizme i zapadni i ruski i turski i kineski. Rusija treba napustiti ne samo Ukrajinu nego i Gruziju i Moldaviju.