+ Odgovori na temu
Prikaz rezultata str. 1/20

Tema: Hrvatska u EU-što sve tamo možemo

caporegime caporegime avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4

Hrvatska u EU-što sve tamo možemo

z Slovačke je u srijedu stigla dobra vijest za Hrvatsku – tamošnji je parlament prvi ratificirao pristupni ugovor Hrvatske s EU. Dok je Hrvatska još zahvaljivala Slovacima, europski diplomati hvatali su se za glavu: Slovačka je, kažu, napravila veliku pogrešku, u proceduri su zanemarili dogovor europskih čelnika u Vijeću EU. Presedan je to koji prijeti ne samo stabilnosti EU i Lisabonskom ugovoru nego posredno i ratifikaciji hrvatskog ugovora u ostalih 26 država članica.

Jako protivljenje

Naime, Slovačka je istodobno s ratifikacijom hrvatskog pristupnog ugovora morala prihvatiti i protokol o češkom izuzeću iz Europske povelje o temeljnim pravima, koja je sastavni dio Lisabonskog ugovora, te protokol o irskom izuzeću u pitanjima poreza, prava na život, obrazovanje i obitelj, što su Slovaci propustili učiniti. Da bi stvari postale jasnije, vratimo se u vrijeme pregovora o Lisabonskom ugovoru. Češka je zatražila – i dobila – izuzeće iz Povelje o temeljnim pravima, ponajprije zato da bi se spriječio povrat imovine sudetskim Nijemcima zaplijenjene poslije Drugog svjetskog rata. Suglasnost za češko izuzeće nije bilo jednoglasno – brojne su države izrazile nezadovoljstvo. No u zaključcima bruxelleskog summita održanog 29. i 30. listopada 2009. jasno je navedeno kako su se čelnici država i vlada svih zemalja članica suglasili da će za sljedećeg ratificiranja bilo kojeg pristupnog sporazuma – a to je, pokazalo se, Hrvatska – pridružiti Protokol o češkom izuzeću Lisabonskom ugovoru kao i Ugovor o funkcioniranju Europske unije. Irskoj su dali isto jamstvo. Ratifikacijom irskog, odnosno češkog dodatka ili protokola uz pristupni ugovor Hrvatske željelo se izbjeći ponovno odlučivanje o Lisabonskom ugovoru. Štoviše, bez irskog izuzeća šansa da Lisabonski ugovor prihvate Irci bila je mala.

Mogao bi nastati kaos

Slovački presedan, kaže naš sugovornik, mogao bi potaknuti brojne probleme u EU i stvoriti – kaos. Primjerice, pita se, tko sada sprečava bilo koju državu da učini isto? Mađarska se, primjerice, žustro protivila češkom izuzeću jer ono također onemogućuje povratak konfiscirane imovine Mađarima. Jedan od mogućih scenarija jest i taj da i Češka odugovlači s ratifikacijom hrvatskog ugovora, dok njezin problem – da ono što je dogovoreno bude provedeno u djelo – ne bude riješen. Usto, sama je Češka podijeljena oko izuzeća iz Povelje. Socijaldemokratska oporba, naime, tvrdi da izuzeće iz Lisabonskog ugovora onemogućava Čehe u ostvarenju socijalnih, radničkih i drugih ljudskih prava, odbacuju ga te su najavili da ga neće podržati u parlamentu. Mogao bi uslijediti domino efekt – izuzeće bi moglo postati element ucjene između raznih država koje brane svoje interese – a kolateralna žrtva mogla bi biti i ratifikacija hrvatskog ugovora u svim članicama. Iz slovačkog veleposlanstva u Zagrebu jučer su, pak, objasnili da nisu ratificirali irski i češki protokol jer oni u Slovačkoj "još nisu potpisani". Kad će ih potpisati, ne znaju točno. U prvoj polovici ove godine, kratko su objasnili.

Iz Sudeta protjerano oko tri milijuna ljudi

Češka je izuzećem iz Povelje o temeljnim pravima dobila jamstvo da Lisabonski ugovor neće dovesti do ukidanja Benešovih dekreta. Njih je 1945./'46. potpisao tadašnji čehoslovački predsjednik Edvard Beneš, tada u izbjeglištvu, i to kao prosvjed zbog Hitlerove aneksije Sudeta. Oni su poslužili kao pravna osnova za zapljenu imovine i protjerivanje između 2,5 i 3 milijuna sudetskih Nijemaca i nekoliko desetaka tisuća Mađara iz Čehoslovačke, pod kolektivnom optužbom da su surađivali s nacističkim režimom. Češka je vlada nakon oslobođenja inzistirala na Benešovim dekretima, a saveznici su ih na konferenciji u Potsdamu potvrdili.
    evo. nismo ni ušli a već smo povod za kuršlus koji se može oteti kontroli ha ha
    ex. m. BBB ZG +40, 50-100

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    A vidimo i kako se EU odnosi prema komunističkim zločinima koje ćemo mi, kako Vito obično kaže, sad napokon iznijeti na svjetlo dana jer EU je protiv komunističkih zločina.

EU je spremna pogaziti i temeljna ljudska prava milijuna samo kako bi sve članice ostale odane.

Zanimljivo, a Srbi kukaju zbog 200.000 protjeranih, naravno nisu bili protjerani al neka im bude ako im je tako lakše. A Nijemci i Mađari, više miliona protjerano i nikome ništa, do dan danas. Al bitno da se Srbima vraća imovina, i šta sve ne, a ovi ne moraju nitša iako su unutar EU. I kakva je ta europa, kad nama nameće povrat izbjeglica, a unutar sebe nisu isto napravili. Koji su to sve proseri, stvarno ne znam šta mi uopće diskutiramo s njima, a pogotovo ovim jadnim srbima koji će nas i nakon 100 godina tužakat zbog "okupacije krajine".

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Citiraj Prvotno napisano od NorthStand Vidi poruku
    Zanimljivo, a Srbi kukaju zbog 200.000 protjeranih, naravno nisu bili protjerani al neka im bude ako im je tako lakše. A Nijemci i Mađari, više miliona protjerano i nikome ništa, do dan danas. Al bitno da se Srbima vraća imovina, i šta sve ne, a ovi ne moraju nitša iako su unutar EU. I kakva je ta europa, kad nama nameće povrat izbjeglica, a unutar sebe nisu isto napravili. Koji su to sve proseri, stvarno ne znam šta mi uopće diskutiramo s njima, a pogotovo ovim jadnim srbima koji će nas i nakon 100 godina tužakat zbog "okupacije krajine".
    To su ti te EU vrijednosti kojima smo težili sve ove godine. Vratili smo se kući.

A pretpostavljam da mi sa Lisabonskim ugovorom nemamo problema, mi nećemo tražiti nikakvo izuzeće.Postidit ćemo sve ove jadnike u EU, nemaju oni EU duha, kad Hrvati pokažu svoj EU fanatizam duh ujedinjenja će se proširiti kao AIDS u Africi.
    Posljednje uređivanje od Humphrey : 03-02-2012 at 20:14

Ma nemamo mi šta radit tamo, pojest će nas ko zečeve. Jedino što je dobro, što ćemo se još jače povezat s onim zemljama s kojima smo i do sad imali dobre odnose. Al sve ostalo, je teški promašaj. Al bože moj, neće ni ta EU vječno postojat. Tako da, ja se nadam da ćemo opet bit slobodni, ako smo se mogli oslobodit svih onih unija i država prije ulaska u EU, onda se možemo riješit i ove EU. Jer realno, toliki su problemi u toj tvorevini, samo je pitanje kad će se dogodit taj ključni moment krize, koji će joj presudit. Al zasigurno da jedno 10tak godina, ćemo morat živjet u njoj, jer nać će ovi riješenje za ove trenutne probleme. Samo dugoročno gledano, svemu dođe kraj pa će tako i EU.

Citiraj Prvotno napisano od Humphrey Vidi poruku
    A vidimo i kako se EU odnosi prema komunističkim zločinima koje ćemo mi, kako Vito obično kaže, sad napokon iznijeti na svjetlo dana jer EU je protiv komunističkih zločina.

EU je spremna pogaziti i temeljna ljudska prava milijuna samo kako bi sve članice ostale odane.
    Kakvi komunisti, Beneš je bio predsjednik izbjegličke vlade i bio je sve samo ne komunist. Ovaj češki zahtjev je super jer bi i nas mogao osloboditi dužnosti da plaćamo isto takve odštete iz pitaj Boga kojeg vremena. Sudetski Nijemci = krajiški Srbi.

Član u nastajanju Morro Vlachii avatar
    Datum registracije
    Jul 2012
    Kad uđemo u EU stvarno se neće dogoditi ništa.Ama baš ništa..Ah,da..cijene nekretnina će porasti i to je to.
    Ivan Kapetanović-Ivanović iz Omišlja bio je pristalica Zdeslava Zrinskog koji je imao konfidenta Dubrovčanina Vlahu Kukavicu koji je već jednom organizirao atentat na kap.kulfe Zaravechiija,koji je htio prekinuti veze dubrovačkog plemstva sa hrvatskim plemstvom u pokretanju protuturskih ratova i bez mletačkih spletkara.

Citiraj Prvotno napisano od Morro Vlachii Vidi poruku
    Kad uđemo u EU stvarno se neće dogoditi ništa.Ama baš ništa..Ah,da..cijene nekretnina će porasti i to je to.
    Na temelju čega ovo zaključuješ?
    ...oblak je moj dom, oblikujem ga po svom...dosadno je kretati se tlom...

pa trebale bi porasti, ali pitanje je dali će. mene samo strah, da kad uđemo unutra da nam talijani švabe i ostali ne pokupuju cijelu obalu. ne bi volio vidjet u hr scenarij crne gore, gdje su im rusi sve vrijedno pokupovali da ne kažem kolonizirali. danas se kolonizacija vrši kupovinom, a ne ratom. nije slučajno, da nas amerika hvali nakon propadanja ruskog investiranja u južni tok preko hrvatske. te priče da je svaki investitor dobrodošao su priče za malu djecu, opće je poznata stvar da bi nama amerikanci debelo zamjerali veće gospodarskog povezivanje s rusima, i zato se stalno minira te gospodarske odnose hr i rusije. osobno sam mišljenja, da svaki kapital u hrvatsku u vrijeme krize treba bit dobrodošao, nebitno dal je riječ o ruskom američkom židovskom ili srpskom, pare su pare i uvijek ih je lijepo vidjet na hrpi. ali kao što sam reko, investiranje mora dirigirat država koja je vlasnik, a ne sve prepustit u ruke rusima amerikancima europljanima itd. ovo je naša država, i mi moramo postavljat pravila ponašanja i načine na koje će se investirat u našu zemlju. ako od toga nemamo konkretne koristi, onda ne treba ni na šta ni pristat. jer vidimo iz slučaja sanader-mol, da se zbog osobnih interesa naštetilo jednoj od naših najjačih gospodarskih kompanija. a to dali će cijene nekretnina porast ili ne, to će vrijeme najbolje pokazat. ali svakako da u našoj zemlji, ima puno važnijih gospodarskih tema od te dali će nekretnine porast. porast cijene nekretnina će bit poželjne, za sve one koji te nekretnine žele i prodat, pošto ja osobno ne namjeravam prodat niti jednu svoju nekretninu, taj porast vrijednosti me ni ne zanima previše.

I sada stranci mogu kupovati nekretnine po obali pa se neki veći pomak u tom smislu nije dogodio. Cijena nekretnina na obali će uvijek biti visoka jer je ponuda takvih nekretnina mala i uvijek će imati svoju cijenu. Tako da ne očekujem neki preveliki porast jer Europljani, a ni stranci općenito nisu ljudi koji vole ulagati u nekretnine pa imaš situacije da vani ljudi i danas žive u unajmljenim stanovima, a imaju u dionicama i fondovima za kupnju stana. No, znaju da je ulaganje u nekretnine trošak pa ih to ne zanima već uzimaju ona ulaganja s većim prinosima. Kod nas je ostao taj socijalistički sklop u glavi da svatko mora imati svoj stan U nekretnine obično ulažu ljudi koji imaju dosta love i ne žele da im dobit od firmi ostane samo visit na računu pa se kao jednim dijelom osiguravaju i ulaganjem u nekretnine, drago kamenje i slično. No, takvi ljudi obično kupuju vile po Istri i kuće po Stradunu

Što se tiče ovih državnih poslova...nema nekog boljitka za RH dok kod korumpirani političari sklapaju bilo kakve poslove.
    ...oblak je moj dom, oblikujem ga po svom...dosadno je kretati se tlom...

Član u nastajanju Kontrarevolucionar Kaleb avatar
    Datum registracije
    Nov 2012
    Kada uđemo u EU dvije stvari će biti jasne;RH više nema autonomnu nacionalnu politiku već se sve odlučuje u Bruxellesu,i političke strukture koje imaju svjetonazor nećče biti važne.Oni koji znaju namaknuti novac i stvarati projekte bit će upravljači zemlje.Tako će biti.
    HSP 1861 Starčevićev Dom I.Zdrug HOS Dragovoljac-starčevićanac

Citiraj Prvotno napisano od pdv Vidi poruku
    I sada stranci mogu kupovati nekretnine po obali pa se neki veći pomak u tom smislu nije dogodio. Cijena nekretnina na obali će uvijek biti visoka jer je ponuda takvih nekretnina mala i uvijek će imati svoju cijenu. Tako da ne očekujem neki preveliki porast jer Europljani, a ni stranci općenito nisu ljudi koji vole ulagati u nekretnine pa imaš situacije da vani ljudi i danas žive u unajmljenim stanovima, a imaju u dionicama i fondovima za kupnju stana. No, znaju da je ulaganje u nekretnine trošak pa ih to ne zanima već uzimaju ona ulaganja s većim prinosima. Kod nas je ostao taj socijalistički sklop u glavi da svatko mora imati svoj stan U nekretnine obično ulažu ljudi koji imaju dosta love i ne žele da im dobit od firmi ostane samo visit na računu pa se kao jednim dijelom osiguravaju i ulaganjem u nekretnine, drago kamenje i slično. No, takvi ljudi obično kupuju vile po Istri i kuće po Stradunu

Što se tiče ovih državnih poslova...nema nekog boljitka za RH dok kod korumpirani političari sklapaju bilo kakve poslove.
    a vidjet ćemo nakon ulaska kako će se stvari odvijat, ali kažem imamo daleko važnijih gosparskih problema i pitanja od cijena nekretnina. lako će ljudi na kraj s nekretninama, ako ostale stvari budu išle po planu. prije svega moraš imat poso, da bi mogo održavat neku veću nekretninu. bez posla, ne možeš ni stan a kamoli kuću održavat. a svi vidimo kakva je situacija u zemlji, gospodarstvo je devastirano od ove jugo gamadi koja stalno optužuje Tuđmana. a siguran sam da su oni daleko više odgovorniji od HDZ-a, za ovakvo stanje našeg gospodarstva, i stvarno ne vidim neki pomak ni nakon što uđemo u EU. neće se tu ništa radikalno promjenit preko noći, a nekretnine će se prodavat masovno, ako zažive svi ovi porezi koje nam genijalac Linić namjerava uvest. jer tko će imat para za priuštit si takav luksuz, umjesto da država pomaže ljudima, ona im dodatno udara po džepu. tako da će se mnogi odlučit na najednostavnije riješenje, prodat sve osim wc-a i sobe za spavanje. pa neka onda naplaćuju poreze, a i opustošit će zemlju ostat će samo starci s ovakvom politikom. jer mladi neće trpit ovakvo izrugivanje zdravog razuma, niti će trpit da žive u bijedi i očaju. ja prvi razmišljam o odlasku van, jer ovdje posla ne mogu nać već ima tri godine, ne mogu si ništa priuštit da staru ne pitam pare. pa koji je smisao da ja živim na grbači svoje stare, a ne od svog rada i da mogu planirat budućnost. kako ću planirat budućnost, ako nemam ni kune zarađene mjesečno? a nisam jedini, hrpa ljudi je u istom sosu kao i ja. ljudima je dogorilo, i masovno će pobjeć u druge zemlje, možda tamo i nije bolje, i ja smatram da nije ali nema smisla živjet negdje gdje ne možeš naći svoju sreću. treba zaradit pare vani, pa se vratit doma. a ne provest cijeli život, u očaju i bijedi moleći boga da mi Linić ili netko njemu sličan ne uzme i zadnju kunu iz džepa! treba bit realan, nisu za ovo ljudi ginuli 1990ih, ovo je samo prividno naša država. država je postala smisao sama sebi, i dok god je tako ne treba na nju gubit vrijeme, i pričat priče o domoljublju od kojeg nitko kruha nema. kakvo je to domoljublje, gdje ljude izbacuju iz kuće jer nisu podmirili određene poreze? o čemu oni pričaju, tko će voljet ovu državu, i poštivat njene zakone ako se ona ovako ponaša prema vlastitom narodu? samo dodatno pogoršavaju ionako kaotično stanje, a ulaskom u EU vidjet ćete stvari će se još pogoršat. a i oni koji imaju poso, velika većina njih strahuje za gubitkom posla, dakle ni oni nisu "na miru". postali smo država straha, odnosno policijska država u kojoj se samo represijom znaju riješit problemi.

Član u nastajanju TjelohraniteljOdSchwartza avatar
    Datum registracije
    Dec 2012
    Europa je talionica naroda i tamo nema za nacionalno ništa dobro.To je osnova da mi ne ulazimo u tu zajednicu gutača naroda jer ćemo završiti kao Grčka!
    Okrenumo se hrvatskoj kući i narodu,ne tražimo nešto čega nema tamo gdje nam tuđinci nude prevarantska pakiranja!
    Nova hrvatska desnica(NHD) Hrvatski narodni odpor(HNO)

Britanski premijer Dejvid Kameron predložio je danas radikalne mere za smanjenje migracije među zemljama Evropske unije, ističući da sloboda kretanja u Evropi ipak nije "neograničeno pravo".

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/515029...-Rumune-Bugare

https://zajednohrvatska.wordpress.co...i-se-kod-njih/
    https://www.youtube.com/watch?v=Qml-xrDjQII#t=4613
    naletija san na ovaj članak na facebooku pa me zanima jeli mozemo i nasu Hrvatsku ubrojit u ovaj ispod video zvani DOKTRINA ŠOKA,,
    torca st-38-100+-i pape i dida bili su torcida

Citiraj Prvotno napisano od dalton Vidi poruku
    https://zajednohrvatska.wordpress.co...i-se-kod-njih/
    https://www.youtube.com/watch?v=Qml-xrDjQII#t=4613
    naletija san na ovaj članak na facebooku pa me zanima jeli mozemo i nasu Hrvatsku ubrojit u ovaj ispod video zvani DOKTRINA ŠOKA,,
    Neda mi se trošit uru vrimena života na HRT-ove mudrolije ali Naomi Klein, s čiim razmišljanjem i zaključcima sam dobro upozant, je apsolutno u pravu. Kao što je i ovo istinito iako je sa "Daily Stormera" pa neko more reć: "pljuc, neonacističke gluposti"

http://www.dailystormer.com/the-geno...ews-behind-it/

Citiraj Prvotno napisano od Picaferaj Vidi poruku
    Neda mi se trošit uru vrimena života na HRT-ove mudrolije ali Naomi Klein, s čiim razmišljanjem i zaključcima sam dobro upozant, je apsolutno u pravu. Kao što je i ovo istinito iako je sa "Daily Stormera" pa neko more reć: "pljuc, neonacističke gluposti"

http://www.dailystormer.com/the-geno...ews-behind-it/
    posrala ih je samo tako ova naomi ,,,ovo za zidovski plan zastupa dosta ljudi čak i ameriku drze sad koliko tu ima istine neznan,,,nego me zanima di smo mi tu u svemu tome i kome drzimo skale ili bolje nosimo kufere,,,i jos nesto vidin onaj neki Siriza je dosa u grcku nonstop je po televiziji,,ima neki agresivan stav prema eu i to mi se nekako svidja sad jeli mi uopče imamo nekoga takvog ostrog nebitno jeli livo ili desno,,,, nekoga da bude tako agresivan sada prema toj politici eu i mmf koji nas očigledno deru za nečije domače izdajnike i njihove sitne interese,,,

posrala ih je samo tako ova naomi ,,,ovo za zidovski plan zastupa dosta ljudi čak i ameriku drze sad koliko tu ima istine neznan,,,nego me zanima di smo mi tu u svemu tome i kome drzimo skale ili bolje nosimo kufere,,,i jos nesto vidin onaj neki Siriza je dosa u grcku nonstop je po televiziji,,ima neki agresivan stav prema eu i to mi se nekako svidja sad jeli mi uopče imamo nekoga takvog ostrog nebitno jeli livo ili desno,,,, nekoga da bude tako agresivan sada prema toj politici eu i mmf koji nas očigledno deru za nečije domače izdajnike i njihove sitne interese,,,
    Di smo mi? U totalnom kurcu. Pojma nemamo ni ko nam glavu nosi. Što se tiče Sirize, osvojili su vlast super jeftinom demagogijom na kvadrat da će se Grci moć vratit rastrošnom životnom stilu a da ne vrate lovu koja im je taj stil života omogućila. Pričekaj misec - dva pa'š vidit ko je i što je Siriza.

Citiraj Prvotno napisano od Picaferaj Vidi poruku
    Di smo mi? U totalnom kurcu. Pojma nemamo ni ko nam glavu nosi. Što se tiče Sirize, osvojili su vlast super jeftinom demagogijom na kvadrat da će se Grci moć vratit rastrošnom životnom stilu a da ne vrate lovu koja im je taj stil života omogućila. Pričekaj misec - dva pa'š vidit ko je i što je Siriza.
    čim je bombastičan normalno da tu ima teskog sranja ka kod svih političara ali nesto pričaju ka da je izvuka neki dug njemačke od prije prema grckoj koji navodno iznosi 80 % duga grčke danas i da nemisli vratit lovu,,,,gledajuči onaj video od gori da li to znači pedalu takvom načinu u grckoj,,,

čim je bombastičan normalno da tu ima teskog sranja ka kod svih političara ali nesto pričaju ka da je izvuka neki dug njemačke od prije prema grckoj koji navodno iznosi 80 % duga grčke danas i da nemisli vratit lovu,,,,gledajuči onaj video od gori da li to znači pedalu takvom načinu u grckoj,,,
    Lošo u večernjašnjoj Oluji (oko 30-e minute) je lipo objasnio Grčku i Sirizu, ali ne i dovoljno temeljito jer to nije bila tema
    http://mreza.tv/oluja-ozane-basic/

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove