+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 268 1 2 3 11 51 101 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/5356

Tema: Hajduk Split

Hajduk Split

Evo kako se za dva dana bilježi 100. godišnjica osnutka HNK Split odlučio sam otvoriti ovu temu. Neka se nađe svega, a ja ću započeti sa člankom "10 najvažnijih događaja u Hajdukovoj povijesti".

http://www.hrsport.net/blogovi/41239...ovoj-povijesti

A nema one čuvene utakmice u Bariju..

Ima tu i većih događaja..ali jedan je Hajduk..jedan je Split..

loodilo..

Ajmo bili ale, ajmo bili alee.

Bit će na rivi ludnica.

Split je čudo. I Dalmacija. Ono što su Split i Dalmacija priredili Hajduku nitko na svitu ne može.

nesrića je u tome što današnji i"igrači" Hajduka nisu dostojni nositi taj dres. Bili su čisti višak u slavlju.

Znaš onu pjesmu "14 palmi" od daleke obale i kako se pjeva za Hajduka. "I nema veze što Hajduk nema veze".

odlična. Česi su se poigravali s njima ko sa djecom.

A 14-ti u ligi.

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Split je čudo. I Dalmacija. Ono što su Split i Dalmacija priredili Hajduku nitko na svitu ne može.

nesrića je u tome što današnji i"igrači" Hajduka nisu dostojni nositi taj dres. Bili su čisti višak u slavlju.

Osim naravno BadBlueBoys-a, naravno ne ovakvih danas, već onih jedinstvenih kao 14.02.2000! Al doć će i to na red, kad se očistimo ovog smrada što nam je zagadio klub. I ne samo klub....Inače čestitke torcidi, stvarno ste si dali truda, al činjenica je da je lako vamo to sve izorganizirat, kad će vam se i baba i dida, i mulac od šest godina uključit i dat svoj obol proslavi, onda to ni ne može drugačije izgledat, a BBB se mogu iscimat isto ovako ko Torcida, al džabe bi to bilo, kad ne bi bilo dovoljno ljudi da se priključi, to je ta razlika, činjenica je da Hajduk ima hrpu ljudi spremnih za proslavu, u bilo koje doba dana i noći, i to je ono što čini razliku između Torcide i BBB, i ne samo BBB, već i Grobara, Delija i ostalih. Al treba bit realan, ne živi se od ovakvih narodnih proslava, ako Hajduk bude igro kao i danas, brzo će vam se ova euforija rastopit ko čokolada na peći. Dakle, drž te se one, nek bude lijepo dok traje. haha

Još jednom, za trud samo naklon dolje, trebalo je to sve organizirat, ovo je bila prava "novogodišnja proslava", daleko od toga da je to moguće samo u splitu i dalmaciji, al svakako da zaslužujete svaku pohvalu na uloženi trud, i tu silnu hrpu ljudi koja vas uspjeva pratit u stopu! Na žalost, mi ćemo se do takvog trenutka, poprilično načekat, volio bi da se varam, al sumnjam, potrajat će ovo i s mamićem, i s dizanjem dinamovaca na noge!

I slažem se, igrači hajduka čisti višak, nevjerojatno je koliki trud su neki ljudi uložili, a oni mrtvi ladni prime dva komada, i ne ispale ni jedan pošteni metak! Dno dna, moram priznat da mi čak bilo malo žao torcide, al nećemo se lagat nismo si dobri, znamo da se volimo ko pas i mačka, al za trud svaka vam dala, nadam se da ćemo i mi jednog dana uz duž save napravit barem nešto slično ovome iz splita!
    Posljednje uređivanje od NorthStand : 14-02-2011 at 02:06

Split i Dalmacija žive s Hajdukom a Zagreb ne živi s Dinamom. To je ta razlika.

split ima samo hajduka i dioklecijanovu palaču (naravno, ugrubo rečeno). a dioklecijanova palača se u zadnjih nekoliko godina "reaktivirala" jer se na njoj može zaraditi.

sinoć je na prvom bio dokumentarac o hajduku. hajduk je trebao biti vojni klub, al splićani nisu dali.
    Posljednje uređivanje od Graničar Jozo : 14-02-2011 at 09:25

Dokumentarac nije bio loš ali čudo je kako naši ne mogu napravit jedan pravi pregled, jednu veliku priču a toliko materijala.

Dokumentarac nije bio loš ali čudo je kako naši ne mogu napravit jedan pravi pregled, jednu veliku priču a toliko materijala.
    meni je to isto bilo čudno da su neka razdoblja samo onako spomenuli kao usput. vjerojatno jer nije moglo sve stati u tih sat i po. najsmješnija scena mi je bila kad je matošić popljuva šukera. LOL

Matošić misli kao i ja. Kakav je to igrač koji ne zna igrat s obe noge.

mada je Šuker bio veliki igrač.

Matošić misli kao i ja. Kakav je to igrač koji ne zna igrat s obe noge.

mada je Šuker bio veliki igrač.
    ma ne ulazim u to jel bio dobar ili ne, već ono kako je on to rekao, način i sve to. tipično splitski. baš me nasmija.

nabroja on neke igrače i zaključi kako su oni za šukera bili europa.

ps. jesi bio na rivi? bilo je naših tablica po gradu.

Nisam u Splitu jbg..

Nije tragedija izgubit, ni kad dobro igraš niije ti garancija da nećeš izgubit ali ono traljavljenje, ono naguživanje, ona vrtnja oko svoje osi, ono kilavljenje..

tko još danas igra taj sakati nogomet.

pa momčad koja se bori za opstanak u češkoj ligi igrala se sa Hajdukom ko sa budalama..moderan nogomet, sa kratkim i brzim dodavanjima,

Slavija je veliki klub koji je dao velike igrače.

Hajduk danas nema jednog jedinog igrača..jednog jedinog..

i kakvi su to igrači, nigdje momka, sve neki traljavci..

Istina, al ne bih reko da je tu samo split u igri, prije cijela dalmacija osim šibenika naravno. haha Ne treba reć, da dalmacija ko regija stvarno diše za svog hajduka, i tu je bit cijele priče. Zagreb je ogroman grad, al problem je što je pun različitih ljudi, i onda naravno da ne može doć do takve simbioze kakva se događa u splitu za vrijeme nekih obljetnica, i velikih utakmica. Al to je tako, manje sredine su uvijek bile srčanije da ne kažem povezanije, tako da me to ni najmanje ne čudi. Pa vjeruj mi da rijeka bude u šansi za prvaka, bila bi cijela okićena ko split, ili vinkovci, garantiram ti da te male sredine mogu ludilo napravit, a zagreb jebiga, nije to takav spoj, ljudi slave naslove ko da si došo na pogreb, aj to je malo pretjerano, al nisam zadovoljan, prvenstveno zato što znam da zagreb može u navijačkom smislu ponudit 10 puta više, nego što nudi i pokazuje, naravno tu ne mislim na BBB, već isključivo na običnu publiku i ljude. Al da ne zaserem temu s daljnjim filozofiranjem, glavnu srž problema sam reko.

A Torcida ima tu specifičnu situaciju, da može iskoristit veliku masu ljudi koji nisu Torcida, za svoje ciljeve i za svoju prezentaciju, i tu je prava snaga Torcide, al ponavljam nisu BBB Grobari Delije i ostale veće grupe s ovih prostora nisu u velikom zaostatku što se navijačkog dekora tiče, pogotovo Delije koje imaju još veću masu iza sebe nego Torcida, al kažem svakako da je vaš plus ta brojnost koju imate, i ono najvažnije priključit će vam se i dida i baba i sirotinja i bogatun, to je to prijatelju, to BBB na žalost vjerojatno nikad neće imat, jer jednostavno ljudi nisu toliko navijački osviješteni. Čak sam mišljenja, da bi za dinamo bilo puno bolje kad bi igro utakmice u hercegovini slavoniji, jebi me u guzicu ako ga više ljudi ne bi pratilo, u tim osjetno manjim sredinama od zagreba.

Sve najbolje hajduku u ovoj godini, al čini mi se da nema tu snage i dišpeta(što bi rekli splićani) za nešto više od drugog mjesta.
    Posljednje uređivanje od NorthStand : 14-02-2011 at 18:52

Citiraj Prvotno napisano od NorthStand Vidi poruku
    . Zagreb je ogroman grad, al problem je što je pun različitih ljudi, i onda naravno da ne može doć do takve simbioze kakva se događa u splitu za vrijeme nekih obljetnica, i velikih utakmica. Al to je tako, manje sredine su uvijek bile srčanije da ne kažem povezanije, tako da me to ni najmanje ne čudi. Pa vjeruj mi da rijeka bude u šansi za prvaka, bila bi cijela okićena ko split, ili vinkovci, garantiram ti da te male sredine mogu ludilo napravit, a zagreb jebiga, nije to takav spoj, ljudi slave naslove ko da si došo na pogreb, aj to je malo pretjerano, al nisam zadovoljan, prvenstveno zato što znam da zagreb može u navijačkom smislu ponudit 10 puta više, nego što nudi i pokazuje, naravno tu ne mislim na BBB, već isključivo na običnu publiku i ljude. Al da ne zaserem temu s daljnjim filozofiranjem, glavnu srž problema sam reko.

A Torcida ima tu specifičnu situaciju, da može iskoristit veliku masu ljudi koji nisu Torcida, za svoje ciljeve i za svoju prezentaciju, i tu je prava snaga Torcide, al ponavljam nisu BBB Grobari Delije i ostale veće grupe s ovih prostora nisu u velikom zaostatku što se navijačkog dekora tiče, pogotovo Delije koje imaju još veću masu iza sebe nego Torcida, al kažem svakako da je vaš plus ta brojnost koju imate, i ono najvažnije priključit će vam se i dida i baba i sirotinja i bogatun, to je to prijatelju, to BBB na žalost vjerojatno nikad neće imat, jer jednostavno ljudi nisu toliko navijački osviješteni. Čak sam mišljenja, da bi za dinamo bilo puno bolje kad bi igro utakmice u hercegovini slavoniji, jebi me u guzicu ako ga više ljudi ne bi pratilo, u tim osjetno manjim sredinama od zagreba.
    .
    Bio sam jučer u ST i na utakmici, iako sam očekivao dobar štimung i dobar provod, još uvijek sam pod dojmom. U gradu je na svakom koraku sve odisalo proslavom ,nije bilo zgrade bez najmanje 2 zastave i 2 transparenta, pjesma na svakom koraku,a na stadionu takva atmosfera da nismo sjeli cijelu utakmicu. Čak su i gosti bili iznad svih očekivanja, podigli su transparent "Sve najbolje" .

Torcida se razlikuje od BBBa u tome što oni kao organizirana skupina i spunjavaju svoju ulogu, a to je pravljenje navijačke i pozitivne atmosfere tako da svatko ko je tu bio je poželio doći ponovo na takvo nešto, meni je samo žao što nisam vodio sina.
    Sjećam se fešte kad je Hajduk osvojio prvenstvo igralo se protiv Vrteksa, po gradu je bilo nešto sličlno, di god dođeš fešta, pjevanje, u svakom kafiću euforija, jednostavno dobra zabava za sve uzraste.
    Sljedeće godine zadesim se u ZG na proslavi Dinamove titule, ajde na stadionu nije bilo loše, podijelili majice i navijalo se, ali ne tako kao kao u ST jer nema pjesme i ne sudjeluju svi, poslije na trgu dođem sa ženom, a tamo urla Bogović na mikrofn "Mi smo Purgeri, najjači smo najjači", atmosfera tkva da mi je ženu bilo strah da nas netko ne napadne i ubrzo smo otišli.
    BBB moraju razmisliti koja im je svrha i jesu li svrha sami sebi.

Ma nisu problem BBB, pa ne mogu BBB pokrenut cijeli grad, grad se mora sam pokrenut! Odnosno ljudi moraju utuvit u svoje glave, da nitko neće napravit dobru atmosferu umjesto njih, ako i oni sami ne doprinesu stvaranju te atmosfere. Nisu Boysi sami sebi svrha kako se priča, možda nekome to djeluje prenasilno, taj njihov stil, al jebiga zato oni i jesu BBB, a Torcida ima sasvim drugu priču što se toga tiče. Bilo bi suludo očekivat da svi pale 1000 baklji ko torcida, ne zato što se to ne može napravit, već zato što neki na drugačiji način vide proslavu i slavlje nečega. Ja prvi volim bakljade, al ne treba u ničem pretjerivat, od svega ponešto i to je to, ko pravi gurman ne. haha

A što se tiče te atmosfere u zagrebu, vjeruj mi nisu za nju krivi BBB, jer realno BBB i jesu jedini pravi navijači ako ćemo iskreno pričat u zagrebu. To što se samo negativa širi u vezi njih je stvarno žešća glupost, kad Torcida ili Armada naprave pizdariju npr, onda je to slučaj zanosa pijanstva itd, a kad BBB to naprave onda je opasni huliganizam. Mislim da je najviše doprinjela cijeloj ovoj negativnoj situaciju oko dinama i BBB, medijska elita, koja konstantno širi negativu na račun BBB prvenstveno, a onda i dinama, i ljudi su jednostavno odjebali sve to i ja im ne zamjeram. Al to sve su po meni čista opravdanja, ako si pravi navijač ništa te neće otjerat od tvog kluba i stadiona. S ljudima treba puno radit, pogotovo u zagrebu, koji nema ni približno navijački mentalitet kao dalmacija i split, to je realno i iskreno stanje stvari sviđalo se ono nekome ili ne. A BBB će kad tad riješit ove svoje dječje bolesti koje ih sad tište, i bit će bolji nego ikad prije kad se sve smiri i dovede u red, u to niti najmanje ne sumnjam.

U svakom slučaju, ne sumnjam da je lijepo bilo bit ovih dana u splitu odnosno dalmaciji. Slike su govorile, same za sebe.

Citiraj Prvotno napisano od NorthStand Vidi poruku
    Al to sve su po meni čista opravdanja, ako si pravi navijač ništa te neće otjerat od tvog kluba i stadiona.
    ne bih da vrijeđam, jer mi je dinamo drag, al neke stvari si i sam opisao.

p.s. zaba što se ne javi da podijelimo iskustva o puncima

p.s. 2. što se tiče splita meni je auto bio sav prekriven čađi od raketa ili šta ja znam čega, a na balkon su mi doletile one bijele trake što se bacaju na stadionu. možda stvarno vrijedi ona hajduk=split
    Posljednje uređivanje od Graničar Jozo : 15-02-2011 at 09:21

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove