Dan kada Hajduk postane privatno vlasništvo će zasigurno uz dan kad smo izglasali ulazak u EU biti jedan od najtužnijih u mom životu.Pa taman da ga kupi neki unuk pok.Frane Matošića koji je ne znan kako bogat,ja san protiv toga i amen.Hajduk može i mora dobro raditi ustrojen upravo kako je sada (u nemogućnosti da navijači kupe dionice i postanu većinski vlasnik).Ti (graničar) kažeš ne more,ja kaženo može i mora.Stvar je u tome da grad sa Hajdukon ne triba imat apsolutno ništa,osim da ga eventualno sponzorira ako more.Izabere se predsjednik na javnom natječaju,navijači izaberu neovisan NO,i to mora šljakat.Zašto molin te ne bi moglo?Naravno,sve ovisi samo i jedino o predsjedniku,koliko je sposoban,ima ideju,i koliko je pametan da se okruži pametnim ljudima.Sve šta klubu triba je kvalitetan predsjednik (sa vizijom),neovisan NO i to je to.S tim da se moraju minjat neka stara pravila,npr.NO mora izabrat neovisnu revizorsku kuću,a ne ka dosad da predsjednik dovodi revizora,pa mu ovi naštanca na papir šta oće.Ja,ja osobno,san siguran da bi diga Hajduka u roku točno dvi godine,samo da mi se daju ovlati da provodim svoju viziju,i da dobijen/mogu izabrat dobrog sportskog direktora.Znači,u roku dvi godine,to nije puno.Ne bi odma osvaja titule,ni onu treću možda,ali san siguran da bi Hajduk ustroija ka transparentan klub,u kojem bi igrali igrači sa otprilike svi istim primanjima (da nema slučajeva koje je dalton navodija da jedan prima 50-erostruko od nekog ko također stalno igra),klub koji bi sam sebe financira i ne bi mora dizat kredite za plaće,i klub koji bi igra borbeno,uz 15-20 iljada stalno.Kad se prestanu dovodit stari (skupi) konji,Ciccarelliji koji od financijski najpotentnijeg kluba kojeg voli mas ljudi,ne more stvorit proizvod koji donosi novac,kad se ne bude letalo na neke pripreme u Tursku,i masa tih "kad ne bude" (a koja su sva vrlo lako ostvariva),onda Hajduk more poslovat jako lipo,i bez privatnog vlasnika.Grad kao vlasnik je na teret jer se postavija maćehinski,stavlja ljude na pozicije,al im ne da odrišene ruke.Ne ide to tako.Grad Split,odnosno trenutne garniture u gradskoj vlasti,sa Hajdukom ne bi smile imat NIŠTA.Jer oni i nisu vlasnici,vlasnici su GRAĐANI,a ne grad.