+ Odgovori na temu
Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2 3 4 5 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 61/87

Tema: Akcija Maslenica

Super ugledni član philly avatar
    Datum registracije
    Sep 2012
    Vidi mladića junačkog srca

Ovo su gromovi, na potezu oko novigrada?
    Daj još slika ako imaš, samo napiši ime postrojbe i mjesto...

Spremnik HR SOKOL avatar
    Datum registracije
    Jan 2016

Na svim ovim slikama su Crne mambe
    A u akciji Maslenica jos su bili i dijelovi 2.p.b.Banijska oluja
    Posljednje uređivanje od HR SOKOL : 15-01-2017 at 06:37

Spremnik HR SOKOL avatar
    Datum registracije
    Jan 2016

Datum registracije
    Sep 2012
    Odlične slike, jesi ti sudionik ove akcije?

Spremnik HR SOKOL avatar
    Datum registracije
    Jan 2016
    Citiraj Prvotno napisano od philly Vidi poruku
    Odlične slike, jesi ti sudionik ove akcije?
    Nisam,mi smo se vratili sa juznog bojista,dok je trajala akcija Maslenica mi smo bili u Glinskoj poljani i imali smo pjesacke i protuoklopne borbe sa 39. banijskim korpusom i raznim cetnickim postrojbama.Probali su ali.. Slana-Sestanj brdo-Gornje Mokrice-Glinska poljana tu smo bili do odlazka u Hercegovinu
    P.S. sve slike koje sam stavio su Crne mambe
    Posljednje uređivanje od HR SOKOL : 16-01-2017 at 17:27

Citiraj Prvotno napisano od HR SOKOL Vidi poruku
    Nisam,mi smo se vratili sa juznog bojista,dok je trajala akcija Maslenica mi smo bili u Glinskoj poljani i imali smo pjesacke i protuoklopne borbe sa 39. banijskim korpusom i raznim cetnickim postrojbama.Probali su ali.. Slana-Sestanj brdo-Gornje Mokrice-Glinska poljana tu smo bili do odlazka u Hercegovinu
    P.S. sve slike koje sam stavio su Crne mambe
    Pričaj....
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Spremnik HR SOKOL avatar
    Datum registracije
    Jan 2016
    Nesto sam pisao na temi rat u Mostaru.Jos cu staviti karte i slike. Krenuo sam pisati o Orasko-Samackom bojistu( al vidimo sta se dogadja pa sam odustao)Livanjsko bojiste.Sad kad dodjem na red jer mi sin koristi moj nick( al nece jos dugo) budem pisao o Dubrovniku,Gospicu,Bljesku,Oluji i svim Hrvatskim ratistima di su bili Gromovi
    Posljednje uređivanje od HR SOKOL : 16-01-2017 at 17:55

Datum registracije
    Sep 2012
    Piši piši, nema zanimljivijih priča za nas mlade, bar meni osobno.

Datum registracije
    Sep 2012
    obljetnica ove žestoke bitke, možda i najjači sukob Domovinskog rata u kojem su obe strane izredale ponajbolje što su imali... srbi su izgubili i fizički i psihički.

vječna slava svima koji su sudjelovali u operaciji, mrtvima pokoj vječni...

Pise da smo u prva 3 dana napadnih djelovanja izgubili 13 ljudi, u 2 dana kad smo stali zbog pritisaka MZ-a 6 ljudi, a onda 100 ljudi do pocetka veljace u srpskoj protufanzivi. Covjece To je bila onda brutalna protuofanziva...Navodno da je SVK u veljaci 1992. imala 72.000 vojnika, a sam Dalmatinski korpus 28.000.

Datum registracije
    Sep 2012
    Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Pise da smo u prva 3 dana napadnih djelovanja izgubili 13 ljudi, u 2 dana kad smo stali zbog pritisaka MZ-a 6 ljudi, a onda 100 ljudi do pocetka veljace u srpskoj protufanzivi. Covjece To je bila onda brutalna protuofanziva...Navodno da je SVK u veljaci 1992. imala 72.000 vojnika, a sam Dalmatinski korpus 28.000.
    da, sve su dali srbi na protunapad i nisu uspili... misliš valjda na početak ožujka šta se tiče gubitaka?
    naši gubici su mislin 127, dok su srpski, baren ono šta su priznali, poprilično veći- 490.

Citiraj Prvotno napisano od philly Vidi poruku
    da, sve su dali srbi na protunapad i nisu uspili... misliš valjda na početak ožujka šta se tiče gubitaka?
    naši gubici su mislin 127, dok su srpski, baren ono šta su priznali, poprilično veći- 490.
    Pardon, do kraja ožujka. Krivo sam vidio pa onda i krivo napisao. Da, SVK i ekipa je imala velike gubitke, sigurno je tu bilo duplo veći broj ranjenih, a da ne govorimo o udarcu na moral naroda i vojske. Obrovac je već drugog dana akcije bio prazan, a da nije bilo prijetnji MZ pao bi i Benkovac.
    Posljednje uređivanje od Grunf : 23-01-2017 at 11:12

Srbi nikako prežalit tu bitku. uvijek pričaju kako Hrvatska strana skriva broj poginulih kojih je prema njima bilo preko 500.

I da je to zapravo bio fijasko HV-a. n eznam kako oni misle da netko može sakriti 373 mrtva vojnika a prikazati npr 127 koliko je službeni podatak.

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Sep 2012
    Da, tvrde da je 4.gbr imala 159 poginulih, da to piše u bobetkovoj knjizi i da morh skriva podatke

Nevjerojatno kakvi mitomani.

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Srbi nikako prežalit tu bitku. uvijek pričaju kako Hrvatska strana skriva broj poginulih kojih je prema njima bilo preko 500.

I da je to zapravo bio fijasko HV-a. n eznam kako oni misle da netko može sakriti 373 mrtva vojnika a prikazati npr 127 koliko je službeni podatak.
    Malo sam čitao temu o Maslenici na drugom forumu. Ne znam tko je od naših vojnika koji je bio tamo napisao da je Mladić u kontranapadu imao takvu topničko-raketnu pripremu kakvu nikad u životu nije nigdje vidio, pa ni na filmu. Da je prvo vbr-ima napravio dvostruki tepih određenog područja pa onda još i topovima napao. Tak nekak, parafraza je.

Janko Bobetko je rekel da je odnos snaga u tom protunapadu bio takav da su Srbi vrlo lako mogli razbiti naše i ući u Zadar te od naše pobjede pretvoriti operaciju Maslenica u veliku tragediju.

Da je mogao ući u Zadar sumnjam ali je mogao napraviti puno štete i anulirati početne uspjehe.

Ako je Bobetko to tvrdio, onda je on nesoposoban..da mu nakon pucanja prve linije nema rezervnih položaja. I postrojbi.

Inače taj broj od 490 poginulih Srba je sveukupno s civilima vojnika je poginulo negdje oko 350..imaju Srbi spisak..potrudit ću se nać..

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Sep 2012
    Grunf Varaždinci se doli nisu dobro proveli, napad na suhovare... Dokaz da su srbi doli dosta uložili.
    Mislim da je to prva napadačka akcija 7.gbr
    Posljednje uređivanje od philly : 23-01-2017 at 14:17

Da, 7-ma je imala velike gubitke dole.

Inače tamo je bio spisak poginulih..posebno iz tzv SVK posebno iz vojske tzv RS i posebno dobrovoljci iz Srbije..sveukupno oko 350 vojnika.

njaviše je nastradala 92-ga benkovačka brigada koja je imala 192 poginula a poginuo joj je i zapovjednik Momčilo Bogunović.

S naše strane je najviše nastradala 3-ća gardijska brigada i njezina bojna "Kobre" koja je u Kašiću nastradala. od "Vukova iz Vučjaka" koji su se povukli nakon što im je poginuo komandant Veljko Milanković.

i s naše strane je tu bilo propusta. ne očekivati kontranapad u Ravnim Kotarima koji se zovu Ravni zato jer su ravni gdje Srbi mogu dovest oklopnjake i svu silu artiljerije..helkiopterima izbacit Slavonce u krš..dezorjentirane gdje ovi izginu..neimat rezervni ešalon, jak i čvrst nakon osvajanja kota..jer se zna da je to najkritičniji momenat..kad se pobjeda učas pretvara u poraz i katastrofu..

A neke su postrojbe , pričuvne i napuštale liniju..pa kad mi netko kaže da je HV još 91-ve mogao dovršiti rat a 93-će je još dosta stvari škripalo..

zato su i napravljene Šepurine da se to dovede u red.

inače imali smo mi ovdje sudionike akcije al su se povukli..pa nemamo iz prve ruke izvještaje..
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 23-01-2017 at 15:15

Zbog Eline i bokala vina

Datum registracije
    Sep 2012
    Nesta mi je post malopri... Ugl tih 140 civila mi pari prenapuvano, srpska priča kad njihovi ginu to su civili... Ka i medački džep

Popušili su u zapovjednon kadru srbi samo tako... Jbt koji gubici benkovačke brigade!!
    Vidi se po gubicima koliko im je bilo stalo vratit izgubljeno...
    Arkanovci se nisu baš proslavili doli, bia je to veliki moralni udarac njima i njihovom vođi...

Obljetnica stradanja Slavonaca u Kašiću.

http://www.sbplus.hr/politika/domovi...x#.WIYKD7mrFEQ

Zbog Eline i bokala vina

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove