ZVIJEZDA MILWAUKEE BUCKSA
Andrew Bogut: Volim ajvar!
Pročitajte i vidite interview!
http://www.vecernji.hr/sport/kosarka...-clanak-248874
(Večernji list, 05.02.2011)
ZVIJEZDA MILWAUKEE BUCKSA
Andrew Bogut: Volim ajvar!
Pročitajte i vidite interview!
http://www.vecernji.hr/sport/kosarka...-clanak-248874
(Večernji list, 05.02.2011)
MIR da, ali ne kao onaj u Jazovki, Macelju, Omarskoj, Ovčari i Hudim jamama!
Mislim da se on hvalio, da mu je dida bio ustaša, taj je naš neka ga ovdje. haha
Skinuo sam sa torenta film Once brothers. Onaj o divcu i petroviću. Čini mi se zanimljiv.
http://thepiratebay.org/torrent/5888934
Titlove BSplayer sam skine.
dobar dokumentarac,onaj Divac mi se na trenutak u tom filmu ucinio solidan, kao da ima malchice ljudskih osobina,sto nije imanentno jednom velikosrbinu kakav je Vlade...
Jel Drazen Petrovic stvarno bio Srbin ?Gledo sam mu sprovod i nije se dalo naslutiti da je Srbin!Iako ga Srbi ponekad svojataju...
a kažu da mu je stari iz isočne hercegovine i da su ga prekrstili iz jovana u jole u šibeniku. po meni na kraju nebitna stvar, jer se i sam dražen o tome sam očitovao sa svojim odnosom prema divcu. možda je i baš zbog starog morao. petrovića ima i hrvata. u jednome od posljednjih intervjua hrvatskim medijima, izjavio da je i po ocu Hrvat iz Hercegovine. Radilo se o emisiji 2 u 9 Romana Bolkovića s kraja 1992. godine u kojoj ga je jedan gledatelj baš to pitao, a Dražen mu je bez imalo ustezanja odgovorio.
Bio je veliki sportash i covjek ,a to je najbitnije...bilo ga je zadovoljstvo gledati kako razvaljuje...
ne znam za stojka ali draženu je stari trebinjac srbin ali stara mu je naša i to čvrsta žena.
a stari je valjda ok čovjek pa se dobro uklopio u šibenik.
tako da nije čak ni jovo nego jole.
Film “Jednom braća” jedan je od 30 dokumentaraca koje je naručila američka televizijska kuća ESPN kako bi proslavila 30 godina postojanja.
U serijalu u kojem su filmovi o Muhammadu Aliju, Wayneu Gretzkom, Mikeu Tysonu, Marion Jones i drugim velikanima našla se i priča o nikad obnovljenom prijateljstvu jugonostalgičara Vlade Divca i hrvatskog patriota Dražena Petrovića.
Narator u filmu je Divac, a zaplet počinje u ljeto 1990., na SP-u u Argentini. Tada je slavni srpski košarkaš navijaču hrvatskih korijena oteo zastavu s hrvatskim obilježjima i bacio je u stranu. To je nešto što Divcu Hrvati nikad neće oprostiti, posebice jer se ni u filmu za to nije ispričao, a što je on pokušao objasniti svojim jugoslavenstvom.
Film je još jedan od mnogih pokušaja da se vrati 'multikulti' ili 'bratstvo i jedinstvo' u našu domovinu, u kojoj smo se mi već na referendumu izjasnili što želimo, a što ne želimo!
Početak rata "reziser” počima muljati sa divnom paradom HV-a, na Jarunu, a onda pokazuje sami rat i bijedu rata ... !!!
Svi znamo, kad je počela srpska agresija na Hrvatsku, kada Hrvatska nije imala ni vojsku ni oružje, nego tek na kraju rata, kad smo pobijedili treću vojnu silu u Europi, tek tada smo stvorili ovu divnu i nepobijedivu HV!
U filmu je jedino Dražen bio jasan s Divcem, kad je pokazao da ne može više biti isto kao prije, nakon okupatorskih pokolja u Hrvatskoj!
Dražen je Divcu tada rekao: “Rat je u mojoj zemlji, moji su prijatelji u ratu, ne možemo nastaviti naš odnos kakav je bio do sada!” prisjeća se Draženov brat Aco.
Mi znamo tko je bio okupator i agresor - i tko je napravio 90% svih zločina u ovom ratu!
Sada Divac “žali” da se nikad nisu ponovo razgovarali niti pomirili …
Na kraju filma Divac ide u Zagreb posjećuje Draženove roditelje i odlazi na Mirogoj, gdje je Dražen pokopan i “žalosno” stavlja na križ jednu staru fotografiju gdje se on sa Draženom grli i gdje se u pozadini nazire - stara yugozastava sa crvenom petokrakom …
Dražen je bio i ostao Legenda, ne samo u sportu nego kao čovjek i kao Hrvatski domoljub!!!
Hvala Ti Dražene da smo Te imali i poznavali!
Pokoj vječni daruj mu Gospodine,
Počivao u miru.
Posljednje uređivanje od MIR : 10-02-2011 at 01:37
Sve to stoji MIR, ali ja i dalje stojim kod svog da je film vrijedan gledanja. Oni koji nisu nasjeli i na perfidnije podvale ovaj film u tom kontekstu neće značiti ništa.
Baš sam pozorno gledao scenu gdje Divac trga zastavu onom čovjeku. Nisam vidio da ju je gazio i pljuvao kako se to često provlači kroz priče običnih ljudi.
Najvrijednije u filmu je dokumentarna virtuoznost, košarkarsko znanje i umijeće košarkaske Legende Dražena Petrovića, kojeg su svi cijenili i voljeli i doma i vani u Europi i Americi, a koji je i izvan sporta bio doslijedan, karakteran i pravi hrvatski domoljub!
A srpska agresija je prikazana kao "gradjanski rat" gdje su "svi jednako krivi" ili nitko nije kriv, jer se uveliko radi na "Yugosferi" ili ponovnom "bratstvu i jedinstvu"!
A što se tiče Divca, chedo bio - chedo ostao !
A ovo: "Baš sam pozorno gledao scenu gdje Divac trga zastavu onom čovjeku. Nisam vidio da ju je gazio i pljuvao kako se to često provlači kroz priče običnih ljudi." - Nisam to ni rekao (ni napisao)!
Posljednje uređivanje od MIR : 10-02-2011 at 23:39
znam da nisi, nije se ni odnosilo na tebe, već čisto onako konstatiram da se oko toga dosta prašina dizala.
oko svega ostalog se slažem s tobom, posebno na dio sa pok. draženom. ali opet tvrdim da onaj koji je svjestan današnjih političkih smjerova može bez problema pogledati film i usudio bih se reći i uživati u njemu.
inače, NBA se srozala u zadnjih 10-ak godina. To više nije ona ista u vrijeme Kukoča, Jordana, Malonea itd.
a kamoli iz doba wilta chamberlaina, kareema abdula jabbara pa sve do larry birda.
ovi europljani nisu toliko kvalitetni koliko služe radi većeg marketinga u odnosu na europu
Mislim da grijesite..Iako je period Jordana iznjedrio najvise hall of famera i kazu da zlatno doba nba lige,u odnosu na prije desetak godina danas je liga iznimno jaka..
Ja uopce ne sumnjam da je puno jaca u odnosu na doba wilta(iversona prije iversona),jer ima dosta momcadi koje su iznimno jake,a istok i zapad danas izjednaceni..
Takodjer puno se igraca podredjuje momcadi i zato i liga dobiva na kvaliteti,kao i same kosarkaske utakmice..upravo iz toga razloga,milina mi je gledati Hornetse i cp3-a..
dok se jos drzi stara garda play-eva kao nash i kidd,uz bok im idu paul,rondo ili williams..koji strasno rade za momcad i znaju kako svaki pojedinac "dise"..
Danas valda samo warriorsi igraju neku divlju kosarku,van zacrtanih opkvira,ali i to je upitno..takodjer prije desetak godina su pick-ovi na draftu bili jako losi..
danas gotovo svatko pogodi sa igracima unutar prvih deset i po defaultu se nakon 2-3 sezone ulazi u all star momcad..ove godine to je fenomenalni blake griffin,kao i mali wall iz wizardsa..
sezonu za pamcenje ima kevin love,jedini bijelac na nedavnom svjetskom u turskoj..cvojek nize double-doubleove..uspio nakon big O,prvi naprav iti 30+30..
dakle i prije hakema,ewinga,robinsona,barkleya,malone-a itd..
Kad pricamo o nba ligi uz koju smo svi rasli i stasali,treba kazati kako je to bila najveca koncetracija talenta u povijesti kosarke i kako su svi igrali jebacki dobro..to ce se tesko ikada vise ponoviti,ustvari nece sigurno..
medjutim,ovo danas je iznimno dobro..vjerujte mi
Naravno,Rodman je bio bukva u napadu..nesto kao ben wallace..onom dream team-u nije mogao prismrditi..
Ali covjek je bio strasno dobar kada bi ga se uklopilo u sustav,za obranu naravno..
Bio je u petorci bad boysa detroit pistonsa..recimo poznat je njihov rivalitet sa bullsima i kako su ih nemilice tukli..bill lambeer pogotovo..
Jordan je cak kazao ako ce Isiah Thomas ici u Barcelonu na Olimpijske,nema sanse da on ide..
Chuck Daly je bio tada trener Pistonsa,kao i prvog dream teama..ni on nije mogao ili nije htio talasiti i zastiti svog igraca..
inace Chuck je zadnji Drazenov trener i strasno ga je volio..Dao mu priliku nakon Portlanda i sve ovlasti u momcadi sa Andersonom i Colemanom..Potonji je za Drazena volio kazati kako je jedini bijelac kojeg je volio kao brata..
Kasnije ga uzeo Phil Jackson pod svoje..Koji imao nekada Horace Granta na toj poziciji..I bio je Rodman takodjer koristan..uz standardne ispade,tipa kamermana nicim izazvan lupiti nogom u jaja
Kukoc je znao kazati kako njegovo tijelo nije bilo spremno prozivjeti do kraja njegove party-je..I to sve tokom sezone..
Cudna biljka,ali jedan od najboljih skakaca u povijesti kosarke,zasigurno