+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 13 PrviPrvi 1 2 3 4 12 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 21/247

Tema: Košarka u svijetu

Rodman je najbolji obrambeni igrač u reketu u zadnjih 20 i više godina. Općenito, ta momčad je dobivala obranom, najjačom koju sam ikad vidio, jačom čak i od slavne obrane Pistonsa.

Kad se sjetim finala s Jazzerima 97' i 98', utakmica na 80 poena, a takvi napadački jaki igrači... To su bili dani.

Slazem se za ovo oko Rodmana..govoriti kako je on bio kosarkas poznat samo po ispadima je obicna glupost..covjek je dvaput proglasavan obrambenim igracem godine (90-91) te je 7 puta bio najbolji skakac lige..kako je neko fino primjetio odlicno bi se uklopio u sustav..na kraju krajeva osvojio je dva prstena sa Pistonsioma i tri sa Bullsima i to nesto govori, a u finalu protiv Utahe je odradio ogroman posal obranom na Maloneu..a ovo sa tulumima je istina..njegovi suigraci govore da kad bi Dennis tulumario isao bi do kraja..medutim kada bi dosao na trening najvise bi se trudio i davao sve od sebe..takav je to igrac..jedan od najboljih skakaca i uopce obrambenih igraca u povijesti nba lige..najvece priznanje doslo je 2011 kad je primljen u Hall of Fame..

Željko Obradović preuzima Fenerbahce, pišu po portalima. Vraća se nakon jednogodišnje pauze u košarku.

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    I Goran Dragić je u posjetu.

Kažu komentatori Una perla.

18 godina star i već igra u prvoj ekipi Barcelone, godinu mlađi od Šarića i predviđeni 16. pick slijedećeg drafta kojega mnogi ocjenjuju kao najjačeg u posljednjih 10-ak godina. Šarić je predviđen kao 14. pick drafta.

imamo odličnu budućnost, samo treba pametno s ovim talentima koje imamo, a imamo ne samo hezonju i šarića, ima tu hrpa dobrih mladih košarkaša koje samo pravilno treba trenirat i uhodavat u A selekciju.

Citiraj Prvotno napisano od NorthStand Vidi poruku
    imamo odličnu budućnost, samo treba pametno s ovim talentima koje imamo, a imamo ne samo hezonju i šarića, ima tu hrpa dobrih mladih košarkaša koje samo pravilno treba trenirat i uhodavat u A selekciju.
    Mi ćemo za par godina biti u istoj situaciji kao danas Belgija u nogometu. Preko noći ćemo se vratiti u svjetske velesile jer će nam izniknuti hrpa igračina odjednom.

daj bože da bude tako, nadam se da će se uigrat do tada, ako smo ovako limitirani došli do borbe za medalje, nadam se kada se svi ovi talentirani juniori priključe A selekciji da će biti nešto od nas.

nema ništa slađe, nego kad u košarci završi +1.

To sam gledal na telki. Koji preokret. Delaš je spasio stvar, ovaj koji je igrao po par minuta na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

i ja gledo na tv, uglavnom bilo je čupavo, uvijek s srbima čupanac u košarici. zadnji šut obično presudi, ovaj put smo ipak mi imali slobodno bacanje i onda fino skok šut za kraj.

evo i našeg Kecmana, s time da je ovo još bolje jer je koš postignut s još veće udaljenosti, naravno Planinić ne igra za reprezentaciju nije ni pozvan na EP. hrvatska posla.

kud turci, tud i veliki Zoran(zvan planina)Planinić.

Devetnaestogodišnji Mario Hezonja za 21. minutu u pobjedi Barcelone nad Manresom zabio 26 koševa i imao 5 skokova. Šut za dvicu 5/6, za tricu 4/5, slobodna 4/4. Valorizacija 30 Bijeli Michael Jordan

Hezonja je svijetla budućnost, ima tu još novih mladih igrača koji tek trebaju pokazat koliko mogu, tako da se nadam da ćemo u bliskoj budućnosti mi biti ti koji će radit nered u europi kad je košarka u pitanju.

Šarić i Hezonja su prvi od bisera koji dolaze, a poslije njih još dolazi Arapović kao jedan od najboljih u Europi u generaciji '96. pa Bender i Mazalin kao najbolji u Europi u generaciji '97. Da ne spominjem sad još 5 imena odličnih igrača koji nisu najbolji od najboljih, a koji će itekako pomoći repki u budućnosti. Takve bisere kakve mi imamo u generacijama '94.-'97. nema nitko u Europi.

Pogledaj ovog malog, Dragana Bendera. Prije par dana je potpisao s Maccabijem iz Tel Aviva. Ima 2.10 m i pokretljiv je kao bek, igra sve pozicije kao Kukoč i na njega me podsjeća. Za par godina bit će: Dajte Amere da se igramo, da se igramo, da se igramo.

uglavnom kao što sam reko, mislim da će naša košarka u bliskoj budućnosti dignut na visoku razinu, čak možda i na veću od one 1992 kad smo s Petrovićem kukočem rađom i ostalim igrali vrhunski. ali imali smo mi i prije dobrog materijala, doduše ne ovako pa je bilo ništa što se tiče rezultata. ali nadam se jer ovi mladi lavovi što dolaze stvarno obećavaju, da to neće biti slučaj i ovaj put, uglavnom bit će dajte francuze i španjolce da se igramo igramo igramo, ako već ne SAD.

ako smo s ovima došli do polufinala, onda je to znak da imamo velike šanse da u budućnosti i u ovom sportu budemo uvijek u trci za najviša mjesta. kao što smo u rukometu, nogometu itd, bitno je da se ostvari još jednom proboj do polufinala i onda ćemo uhvatit kontinuitet igranja u završnici, a to je jako važno da se ovi talenti uigraju i kad se ugiraju e onda će to bit to. moraju se u dušu poznavat, da si lopte žmirećki dodaju i asistiraju i tad će biti i u konkurenciji za zlato, Srbi su to davno napravili kad je košarka u pitanju, zato imaju konstantu koju mi npr imamo u rukometu. ali u košarci smo to izgubili, zadnji put smo bili na postolju 1995, treba to podhitno promjenit, dovoljno je jedno postolje da nas krene. i da počnemo ozbiljno konkurirat na svakom natjecanju visoko, odnosno da budemo prije njega proglašeni jednima od favorita. a vidimo da tu ima materijala, da takvo nešto bude realnost a ne samo priča i mokri snovi. treba nam i dobar trener, koji će znat iskoristit ovaj silni talent koji određeni igrači posjeduju.

sve u svemu, meni je košarka dosta draga, i zato mi je žao što naši nisu u košarci dobri, mislim da možemo biti ko i Srbi uvijek u takmičenju do kraja, i da nije normalno da ovolike talente uništimo i s njima ne ostvarimo nikakve rezultate. jednostavno vidljivo je iz aviona, da su ovo sve vanserijski igrači ili će to neki tek postat, i zato ne smije biti alibija i opravdanja ako se ovakav set vanserijskih igrača kakve mi imamo u budućnosti ne kapitalizira medaljama. dosta je bilo isprika, vrijeme je da se košarka u hr vrati tamo gdje joj je mjesto, i da ona rečenica "radost loptanja pod obručima" stvarno donese radost i da luzerski mentalitet koji prati našu košarku od 1995, konačno otprati u povijest.

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Optimizam bez pokrića.Stavljate sve svoje nade u dvojicu nedokazanih talenata koji imaju više šanse postati samo još jedna tužna priča hrvatske košarke nego zvijezde svoga športa koje će nositi reprezentaciju u godinama koje su pred nama.

imaš negativan stav, s takvim stavom gotovo sigurno neće biti ništa od njih, ako oni tako budu razmišljali džabe im svi treninzi i talent.

Ugledni član Bismarck avatar
    Datum registracije
    Mar 2012
    Citiraj Prvotno napisano od Humphrey Vidi poruku
    Optimizam bez pokrića.Stavljate sve svoje nade u dvojicu nedokazanih talenata koji imaju više šanse postati samo još jedna tužna priča hrvatske košarke nego zvijezde svoga športa koje će nositi reprezentaciju u godinama koje su pred nama.
    Nažalost točno. Imali smo takvih najava u zadnjih 15 godina masu a na kraju sve više manje ćorci

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove